توسعه بازی های ویدئویی در کشورمان قدمت چندانی ندارد و بازی های کمی بر روی پلتفرم PC ساخته شده، البته عنوانی که بشود آن را بازی خواند. اما با آمدن و پیشرفت روز افزون تلفن های هوشمند و تبلت ها و پیشرفت سخت افزاری آن ها نطر استودیو های کشورمان به سمت این دستگاه ها جلب شد و بازی های قابل قبولی ساخته شد. یکی از آن بازی ها داستان های خاله قزی است که مخصوص کودکان تهیه شده و رایگان میباشد و اکنون نسخه دوم آن ساخته شده و هم اکنون در کافه بازار قابل دانلود است. حال با نقد و بررسی این بازی با ما همراه باشید.
خروس شیطون!
داستان این قسمت از بازی در مورد خروسی ناتوان در خواندن و حرف زدن است و مشکلاتی که او با این ناتوانیش برای اهالی دهکده که ظاهرا در شمال کشور قرار دارد، ایجاد میکند. روایت داستان توسط یک روایت گر انجام میشود و در واقع روایتگر این بازی داستانی را برای بچه ها میخواند و بازی خاله قزی در واقع یک داستان Interactive است که در نوع خود بر روی گوشی های هوشمند جالب است. در کل داستان بازی، یک داستان کودک قابل قبول با نکات آموزنده است.
آموزنده و سرگرم کننده
گیم پلی بازی که مخصوص کودکان طراحی شده، کوتاه اما آموزنده است. استودیو آنو سعی کرده است که در قالب چند مینی گیم نکاتی را به مخاطبین خود آموزش دهد و دست روی نقاط خوب و متنوعی هم گذاشته. برای مثال در اولین برخورد ما با خاله قزی، سعی شد که نکته ای کوچک اما جالب در مورد مبحث ترکیب رنگ ها به بچه ها آموزش داده شود، اما کاش کمی بیشتر در مورد آن بحث میکرد. همینطور راوی داستان نکات آموزنده ای در مورد فرهنگ سازی و اخلاق در میان کلام خود به مخاطبینش آموزش میداد. هر چند گیم پلی بازی در کل ۳ قسمت داشت و کوتاه بود اما جالب و مفرح بود. یکی از مشکلات بازی نبود هیچ گونه آموزش اولیه برای آشنایی با مکانیزم های بازی و User Interface آن بود، هر چند که این نسخه دوم و دنباله نسخه اول بود اما این باز هم توجیه خوبی برای خالی بودن این قسمت نیست. البته این نکته بسیار خوب و بجایی بود که در قسمت رویا رویی با شغال های داستان سعی در این بود که کمی از درک فضای سه بعدی به بچه ها آموزش داده شود هر چند که خودشان درکی از اصل این موضوع ندارند اما این روی ناخوداگاه آن ها تاثیر خوبی دارد و نکته آموزنده ای است. در کل گیم پلی بازی با وجود کوتاه بودن اما آموزنده و سرگرم کننده بود.
رنگی، بسیار رنگی!
گرافیک بازی بسیار قابل قبول است و در واقع نکته قوت بازی است. استودیو آنو کار خود را در این قسمت به خوبی انجام داده. گرافیک بازی که تقریبا بیشتر آن به قسمت گرافیک هنری مربوط میشود بسیار خوش رنگ و لعاب است و ترکیب رنگ بسیار خوب و شادی دارد که برای مخاطب خود که کودکان هستند بسیار بجا است. البته در انیمیشن کاراکتر های بازی کمی ناقص است و جای کار وجود دارد اما این قسمت توسط رنگ آمیزی خوب و طراحی شخصیت های قابل قبول پوشش داده میشود. البته الهام گرفتن از بازی بسیار معروف Rayman کاملا قابل مشاهده و قابل لمس است، اما این کار به خوبی انجام شده. موسیقی خاله قزی بسیار شاد و مختص کودکان است و در انتهای هر قسمت از بازی یک ترک پخش میشود، در واقع نوعی جایزه برای اتمام بخش است، همینطور صدا گذاری شخصیت ها بسیار قابل قبول Fun است، البته لحجه شیرین شمالی بعضی شخصیت ها جا نماند. در کل خاله قزی یک بازی قابل قبول وسرگرم کننده است و مطمئنا ارزش امتحان را دارد.