در آشپزخانه های صنعتی و خانگی تجهیزات زیادی به کار برده می شود، که می توان به انواع دستگاه های خشک کن میوه، دستگاه های هسته گیر و سیل اشاره کرد. بهتر است که راجع به این تجهیزات اطلاعات کافی داشته باشید تا راجع به تاثیر آن ها پی ببرید.
نحوه عملکرد دستگاه میوه خشک کن به چه صورت است؟
همه شما بارها انواع میوه های خشک را در فروشگاه ها دیده اید و به ارزش غذایی آن ها واقف هستید. این میوه ها به وسیله دستگاه های مخصوص ساخته می شوند که به آن ها دستگاه خشک کن گفته می شود. وظیفه مهمی که این دستگاه ها به عهده دارند، خشک کردن و حذف کردن آب از انواع میوه، سبزی و … می باشد. لازم است بدانید که این دستگاه ها بدون آن که به ماهیت و محتوای مواد غذایی آسیب بزنند و یا هیچ گونه تغییری ایجاد کنند، باعث خشک کردن این مواد می شوند.
با توجه به اینکه افراد برای خشک کردن این مواد از آفتاب استفاده می کردند، این دستگاه ها باعث تسریع در روند خشک کردن میوه می شوند و این کار را ساده تر می کنند. این دستگاه برای خشک کردن میوه دما و گرمای یکنواختی را ایجاد می کند و از تجهیزات زیادی بهره مند است.
انواع دستگاه خشک کن
از جمله مهم ترین انواع این دستگاه می توان به انواع ذکر شده در زیر اشاره کرد:
دستگاه میوه خشک کن صنعتی
این دسته از میوه خشک کن ها در انواع کابینی و تونلی تولید شده است که دارای ظرفیت و حجم های متفاوتی هستند. در این دستگاه ها می توان تعداد زیادی از میوه را برای خشک کردن درون سینی و قفسه ها قرار داد.
دستگاه میوه خشک کن خانگی
این نوع از دستگاه ها، برای کسب و کارهای کوچک استفاده می شود و ظرفیت کمتری از میوه را می توان درون آن قرار داد.
دستگاه های هسته گیر به چه دردی می خورند؟
از دسته ماشین آلات برای آماده سازی محصول می توان به دستگاه هسته گیر اشاره کرد که برای خارج و جدا کردن هسته انواع میوه ها به کار برده می شود. این دستگاه برای انواع میوه های آلبالو، زرد آلو، گلابی و … به کار برده می شود و یک فرآیند مکانیزه بهداشتی را انجام می دهند.
دستگاه هسته گیر برای میوه هایی که برای خشک کردن به کار برده می شوند، نیز استفاده می شوند. این دستگاه ها در انواع متفاوتی طراحی و ساخته شده اند که گرفتن و جدا کردن هسته را راحت تر می کنند. پس به صورت بهداشتی و مکانیزه می توانید از این دستگاه برای جدا کردن هسته میوه ها استفاده کنید.
انواع هسته گیر
از جمله مهمترین انواع این دستگاه ها می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:
هسته گیر دستی
این نوع دستگاه را اغلب در آشپزخانه های خانگی خود دارید و از آن استفاده می کنید. این دستگاه برای جدا کردن هسته میوه ها از یک اهرم تشکیل شده است که با فشار دادن آن می توانید هسته میوه های همچون آلبالو و … را خارج کنید. این دستگاه برای استفاده نیاز به نیروی دست دارد.
هسته گیر صنعتی
این نوع هسته گیر در کارخانه و کارگاه های بزرگ به کار برده می شود و به صورت اتوماتیک عمل می کنند. برای جدا کردن هسته میوه ها می توان از این دستگاه با ظرفیت زیاد استفاده کرد.
دستگاه بسته بندی سیل
یکی از انواع دستگاه های بسته بندی، دستگاه سیل می باشد که برای بسته بندی کردن انواع مواد غذایی به کار برده می شود. این دستگاه باعث می شود تا بسته بندی با سرعت بیشتری انجام شود و اصول بهداشتی در آن رعایت شود. این دستگاه یک روکش پلاستیکی محکم با حرارت به روی ظرف می کشد.
این دستگاه به نام سیل پک و یا سیل ظرف نیست شناخته شده است. این دستگاه به وکیوم کردن مواد غذایی می پردازد و باعث می شود مواد از آلودگی و انواع میکروب ها در امان باشد. از این دستگاه برای انواع سوسیس، کالباس، خیارشور و زیتون و … استفاده می شود.
انواع دستگاه بسته بندی سیل
از انواع دستگاه سیل می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:
- دستگاه وکیوم سیل که قبل از کشیدن پلاستیک به روی بسته مورد نظر، هوای درون ظرف را به صورت کامل تخلیه می کند. این دستگاه برای موادی که زود فاسد می شوند استفاده می شود.
- دستگاه خانگی و یا صنعتی که نوع خانگی برای کسب و کارهای کوچک و نوع صنعتی برای کسب و کارهای بزرگ به کار برده می شود.
- دستگاه لیوان سیل برای بسته بندی ظروف گرد و یا بیضی شکل طراحی شده است که معمولا برای نوشیدنی و انواع دسر استفاده می شود.
کلام آخر
دستگاه های زیادی در صنایع و مصارف خانگی به کار برده می شوند که بهتر است قبل از خرید راجع به جزئیات آن ها اطاع کسب کنید.