با دسترسی گستردهی Xbox One X و PlayStation 4 Pro و با وجود سختافزارهای گرافیکی بسیار قدرتمند روی PC راههای زیادی از هر زمان دیگری برای لذت بردن از بازیهای ۴K و HDR وجود دارد. حال زمان بسیار خوبیست تا نگاهی به تازهترین تلویزیونهای ۴K HDR بیاندازیم که کارایی بهتر با ویژگیهای جدید با قیمتی برابر یا کمتر از مدلهای قدیمیتر خود ارائه میدهند.
مطلبی که باید بخوانید: راهنمای خرید بهترین مانیتور های گیمینگ در سال 2020
وقتی به خرید یک تلویزیون ۴K HDR برای بازیکردن فکر میکنیم، یکی از مهمترین متغیرها input latency است که به این معنی که چقدر طول میکشد تا فشردن دکمه روی کیبورد یا دستهی بازی به عملی در بازی ترجمه شود. input latency بهترین تلویزیونهای ۴K HDR چیزی در حدود ۲۰ میلیثانیه است و برای مدلهای متوسط بازار در حدود ۳۰ میلیثانیه و تلویزیونهای رده پایینتر چیزی در حدود ۴۰ میلیثانیه یا کمتر است. به طور کلی تفاوت حدود ۱۵ میلیثانیهای بین دو تلویزیون قابل تشخیص است. گرچه این مقادیر معمولا موقعی بدست میآیند که تلویزیون روی حالت game mode باشد که در تلویزیونهای مختلف با نامهای متفاوتی شناخته میشود.
علاوه بر input latency باید handle motion، peak brightness، اینکه کدام فرمتهای HDR را پشتیبانی میکند و واسطکاربری این تلویزیونها را هم در نظر بگیریم. البته که قیمت هم اینجا مهم است. در حال حاضر اکثر تلویزیونهای گران قیمت OLED با سایز ۵۵ اینچ از ۱۷۰۰ دلار قیمتشان شروع میشود در حالی که برای تلویزیون های LCD با همین سایز قیمت به نصف کاهش پیدا میکند. بعلاوه انتخابهای ارزانتری هم وجود دارد که تجربهی HDR ضعیفی را ارائه میدهند اما در ازای مبلغی که پرداخت میکنید هنوز یک تلویزیون با اینچ زیاد دریافت میکنید.
علاوه بر تلویزیونهای پیشنهادی در این مقاله به این موضوع هم خواهیم پرداخت که آیا زمان خوبی برای خرید یک تلویزیون ۴K HDR هست یا نه و یا اینکه چه ویژگیهایی از تلویزیونهایی که در آینده عرضه خواهند شد ممکن است انتظار داشته باشیم. بعلاوه بررسی مختصری از چهار پنل رایج مورد استفاده در تلویزیونهای ۴K HDR شامل VA ،QLED ،OLED و IPS خواهیم داشت تا یک دید کلی دربارهی نقاط قوت و ضعف هر کدام از آنها داشته باشید.
در ادامه به معرفی بهترین تلویزیون های ۴K HDR سال ۲۰۱۹ مناسب بازی در سه ردهی اقتصادی، متوسط و گرانقیمت سال ۲۰۱۹ میپردازیم.
LG C8 (OLED) : بهترین تلویزیون ۴K HDR مناسب بازی
۵۵ اینچ ۱۶۹۹، ۶۵ اینچ ۲۶۹۹، ۷۷ اینچ ۶۴۹۹ دلار
در حال حاضر مدل C8 از LG بهترین مدل بازار است. باید از صفحهنمایش خیرهکننده با پردازش حرکت عالی، input latency بسیار پایین (تقریبا ۲۱ میلیثانیه در حالت game mode) و peak brightness بهتر آن نسبت به مدل مشابه قبلی متشکر بود. گرچه C8 با محتوای ۴K HDR قدرت واقعی خود را نشان میدهد با این حال محتواهای با رزولوشن پایین را هم بدون هیج مشکلی پخش میکند که باید از سیستم upscaling عالی و full OSSC و پشتیبانی آن از Framemeister در بازیهای retro متشکر بود. سیستم عامل webOS این تلویزیون مسلما بهترین در بازار، آن هم به دلیل داشتن رابط کاربری آسان و سریع به همراه یک ریموت کنترل با استایل Wii و قدرت پردازشی بالا است.
نکات مثبت:
- تقریبا مقرون به صرفه برای یک تلویزیون OLED با این سایز
- black frame insertion جدید که موجب پردازش بهتر حرکت میشود
- input latency بسیار پایین در حالت game mode
- scaling عالی محتواهای با رزولوشن پایین
نکات منفی:
- نداشتن گزینهی filter-free برای upscaling محتوای ۷۲۰p و ۱۰۸۰p
- عدم پشتیبانی از variable refresh rate (به عنوان مثال FreeSync)
- پرشهای کوچک هنگام نمایش محتوای ۲۴-fps
Panasonic FZ952/FZ950 (OLED) : تلویزیون ۴K HDR با بهترین سیستم صوتی
۵۵ اینچ ۱۹۹۹، ۶۵ اینچ ۲۶۹۹ یورو
پاناسونیک FZ952 نزدیکترین تلویزیون به LG C8 آن هم به دلیل استفاده از پنل LG با input latency حدودا برابر با ۲۲mc و scaling بهتر برای منابع ۱۰۸۰p است. با اینکه این تلویزیون از +HDR10 پشتیبانی میکند اما فاقد Dolby Vision و Dolby Atmos است. با اینکه سیستمعامل Firefox TV این تلویزیون تمیز و مرتب است اما به اندازهی webOS الجی سریع نیست. هرچند به همراه این تلویزیون یک soundbar و یک ریموت دارای نور پسزمینه هم دریافت خواهید کرد. اگر به اینها قیمت آن که اخیرا به ۳۰۰ پوند برای سایز ۵۵ اینچ کاهش یافته را اضافه کنیم، مدل FZ952 پاناسونیک یک انتخاب عالی در این محدودهی قیمت خواهد بود.
نکات مثبت
- پردازش حرکت عالی
- input latency بسیار پایین در حالت game mode
- scaling خیلی خوب برای منابع ۱۰۸۰p
- در اختیار بودن گزینهی ۱۲۰Hz در حالت ۱۰۸۰p
- داشتن soundbar همراه تلویزیون
نکات منفی
- تقریبا ۱۵ درصد گرانتر از LG C8
- سیستمعامل Firefox TV مرتب اما کند است
- عدم پشتیبانی از Dolby Vision یا Dolby Atmos
- موجود نبودن آن در امریکا (ایران که دیگر جای خود دارد و با فرض موجود بودن تعداد کمی هستند که قدرت خرید آن را خواهند داشت)
انتخابهای جایگزین: تلویزیون OLED سونی AF8 رقیب جدی دیگری برای الجی C8 و پاناسونیک FZ950 است که از یکی دیگر از پنلهای زیبای LG به همراه کمی پردازش حرکت بهتر در محتواهای با نرخ فریم پایین استفاده میکند. اگرچه این تلویزیون به میزان چشمگیری input lag بیشتری نسبت به LG C8 موقع بازی کردن بازیهای غیر HDR در نرخ ۶۰ فریم دارد (تقریبا ۴۷ms در مقابل ۲۱ms در حالت ۱۰۸۰p و ۳۱ms در مقابل ۲۱ms در حالت ۴K)، که باعث میشود گزینهی خیلی مناسبی برای بازیهای سریع نباشد. با این حال در حالت HDR تفاوتی دیده نمیشود. بعلاوه این تلویزیون روشنایی کمتری نسبت به C8 و FZ950 دارد و قیمت آن هم ممکن است گرانتر باشد. تفاوت دیگری که وجود دارد استفاده از سیستمعامل Android TV در این تلویزیون است که به شما امکان دسترسی به اکثر برنامههای اندروید را میدهد اما گاهی اوقات کند عمل میکند.
Samsung Q9FN/Q9F (QLED) : بهترین تلویزیون غیر OLED مناسب بازیهای ۴K HDR
۵۵ اینچ ۱۶۹۹، ۶۵ اینچ ۲۶۹۹ یورو
اگرچه تلویزیونهای OLED تحسینبرانگیزند اما گرانقیمت هستند و احتمال سوختگی صفحهنمایش در بدبینانهترین حالت وجود دارد. بعلاوه روشنایی آنها به پای بهترین تلویزیونهای LCD نمیرسد. اگر به هر دلیلی تصمیم گرفتید که تلویزیون OLED نخرید، تلویزیونهای QLED سامسونگ جایگزینهای خوبی هستند. تلویزیون Q9FN که در اینجا معرفی میکنیم درخشندگی بسیار خوبی به نمایش میگذارد که به بیش از ۱۷۰۰ nits در حالت HDR میرسد، در همین حال local dimming عالی این تلویزیون کنتراست آن را به ۲۰۰,۰۰۰:۱ میرساند. دیگر نقطهی قوت این تلویزیون input lag آن است که در حالت ۴K HDR و فعال بودن حالت game mode مقداری برای ۲۲ میلیثانیه دارد. این تلویزیون از FreeSync هم پشتیبانی میکند که موقع بازی کردن روی Xbox One یا کامپیوترهایی با کارت گرافیک AMD کاربردی خواهد بود. البته که این تلویزیون معایب کوچکی هم دارد مثل زاویهی دید متوسط (همانند دیگر تلویزیونهای غیر OLED ) و سیستمعامل کند Tizen. با در نظر گرفتن نقاط قوت این تلویزیون،Q9FN دلایل قانعکنندهای مقابل تلویزیونهای OLED با وجود قیمت کمترش ارائه میدهد.
نکات مثبت
- روشنایی عالی هم در حالت SDR و هم HDR
- input lag عالی مخصوصا در حالت HDR (21 در مقابل ۲۲ میلیثانیه)
- پردازش حرکت خوب با black frame insertion
- پشتیبانی از variable refresh rate (FreeSync) روی Xbox One و PC
- نبود ریسک سوختگی صفحهنمایش
نکات منفی
- سطح سیاهی صفحهنمایش و زاویهی دید با تلویزیونهای OLED قابل قیاس نیست
- سیستمعامل Tizen واسطکاربری آسان اما کندی دارد
Sony Bravia XF900/X900F (VA) : بهترین تلویزیون ۴K HDR میانرده
۴۹ اینچ ۹۹۹$، ۵۵ اینچ ۱۱۹۹$، ۶۵ اینچ $۱۵۹۹، ۷۵ اینچ $۲۷۹۹
XF900 تلویزیون سطح سه سونی به حساب میآید که قابلیتها و کارایی بسیار خوبی به عنوان یک تلویزیون با قیمت متوسط از خود به نمایش میگذارد. همانطور که در دیگر تلویزیونهای سونی دیدهایم، پردازش حرکت، نقطهی قوت تلویزیونهای سونی به همراه زمان پاسخدهی سریع و black frame insertion به شمار میآید. بعلاوه کنتراست این تلویزیون عالیست با local dimming خیلی خوب که کنتراست آن را تا ۵۷۰۰:۱ افزایش میدهد. بازیکردن در حالت ۴K به لطف input lag پایین (تقریبا ۲۴ میلیثانیه در هر دو حالت SDR و HDR ) مشکلی ایجاد نمیکند. با این حال در بازیهای ۱۰۸۰p زمان پاسخدهی به ۴۱ میلیثانیه افزایش پیدا میکند ولی آنقدر زیاد نیست که یک نکتهی منفی به حساب بیاید. زاویهی دید این تلویزیون خیلی خوب نیست و در صورتی که روبهروی تلویزیون ننشینید با تغییر رنگ مواجه میشوید. و نکتهی آخر اینکه سیستمعامل Android TV این تلویزیون بیشتر مواقع خوب کار میکند اما home screen آن همیشه دیر لود میشود و انیمیشن منوها هم در بعضی مواقع پرش دارند.
نکات مثبت
- input lag در بازیهای ۴K هم در حالت SDR و هم HDR (تقریبا ۲۴ میلیثانیه)
- پردازش حرکت عالی
- کنتراست خوب (۵۰۰۰:۱) به همراه local dimming
- قیمت مناسب
نکات منفی
- input lag نسبتا بالا در حالت ۱۰۸۰p (تقریبا ۴۱ میلیثانیه)
- واسط Android TV هنگام لود شدن کند عمل میکند و گاهی اوقات با تاخیر دستورات را انجام میدهد
- کاهش کیفیت تصویر وقتی با زاویه به تلویزیون نگاه میشود
Samsung NU8000 (VA) : بهترین تلویزیون ۴K HDR در ازای مبلغی پرداختی
۴۹ اینچ ۵۴۹$، ۵۵ اینچ ۷۹۹$، ۶۵ اینچ $۸۹۹، ۷۵ اینچ $۱۶۹۹، ۸۲ اینچ ۲۲۹۹$
تلویزیون سامسونگ NU8000 یک انتخاب عالی برای آنها که بودجهی کمی دارند و با این حال میخواهند که به تجربهی بازیهای ۴K HDR بپردازند، به شمار میآید. input lag این تلویزیون یکی از بهترینهاست که تا کنون در تلویزیونهای ۴K HDR دیدهایم که کنتراست و درجهی سیاهی بالایی دارد، حتی اگر به اندازهی تلویزیونها OLED خوب نباشد. با توجه به قیمت کم این تلویزیون جای تعجب نیست که زاویهی دید آن خوب نباشد که سبب میشود رنگها حتی وقتی با زاویهی بسیار کم به آن نگاه میکنید وضوح خود را از دست دهند و بعلاوه عدم وجود local dimming ناامیدکننده است. با این حال با وجود گزینهی black frame insertion پردازش حرکت این تلویزیون بسیار خوب است. متاسفانه سیستمعامل Tizen این تلویزیون با وجود تبلیغات اضافی در home screen و کندی اذیتکننده راضیکننده نیست. و سرآخر ارزانترین مدل این تلویزیون که سایز ۴۹ اینچ آن است از FreeSync پشتیبانی نمیکند، پس اگر میخواهید که از آن برای Xbox One یا PC استفاده کنید سایز ۵۵ اینچ یا بالاتر را پیشنهاد میکنیم.
نکات مثبت
- input lag عالی در هر دو رزولوشن ۱۰۸۰p و ۴K هم در حالت SDR و هم HDR (تقریبا ۱۸ میلیثانیه)
- کنتراست خوب با وجود پنل VA (حدودا ۵۵۰۰:۱)
- پردازش حرکت خوب با وجود black frame insertion
- پشتیبانی از Variable refresh rate (FreeSync) در اندازهی ۵۵ اینچ و بزرگتر
نکات منفی
- local dimming ضعیف
- زاویهی دید ناامیدکننده
- سیستمعامل Tizen با تبلیغات گاه و بیگاه و بعضی مواقع کندی در اجرای دستورات
TCL R617 (VA) : بهترین تلویزیون ارزان قیمت ۴K HDR برای ساکنین امریکا
۵۵ اینچ ۵۶۹$، ۶۵ اینچ ۸۱۹$
برند TCL با تلویزیونهای ارزان قیمتش در بازار امریکا شناخته میشود و آن هم به یک دلیل خوب: TCL تعدادی از بهترینهای بازار و همینطور تلویزیونهایی با ویژگیهای متوسط و ارزان قیمت را تولید میکند. مدل R617 احتمالا بهترین تلویزیون ۴K HDR با سایز ۵۵ اینچ با قیمت کمتر از ۶۰۰ دلار است. input lag این تلویزیون در صورت فعال بودن حالت game mode چه در حالت SDR یا HDR در هر دو رزولوشون ۱۰۸۰p و ۴K حدودا ۱۸ میلیثانیه است که یکی از بهترینها در میان تلویزیونهایی است که تا کنون مشاهده کردهایم. دیگر نکات مثبت این تلویزیون شامل واسطکاربری خوب Roku TV ، کنتراست عالی (حدودا ۶۰۰۰:۱) و پردازش حرکت خوب میشود. با این حال این تلویزیون همان مشکل زاویهی دید اندک پنلهای VA را با خود دارد که خیلی مناسب فیلم دیدن با خانواده یا دوستان یا بازیهای چندنفره بدون نیاز به اینترنت نیست. مشکل دیگر این تلویزیون grey uniformity آن است که باعث میشود بعضی از صحنهها کمی ابری به نظر برسد. اگرچه این مورد پنل به پنل فرق میکند پس ممکن است شما به این مشکل برنخورید. گرچه تلویزیونهای TCL در اروپا هم عرضه میشود اما متاسفانه به نظر نمیرسد که مدل R617 یکی از این تلویزیونها باشد.
نکات مثبت
- input lag عالی در حالت game mode (تقریبا ۱۸ میلیثانیه)
- کنتراست عالی برای یک پنل VA (حدودا ۶۰۰۰:۱)
- درخشندگی زیاد صرفنظر از محتوا
نکات منفی
- موجود نبودن آن در اروپا
- زاویه دید بسیار محدود
- مشکل gray uniformity در بعضی پنلها
LG UK6300 (IPS) : بهترین تلویزیون ۴K HDR سایز کوچک مناسب بازی
۴۳ اینچ ۲۶۹$، ۵۰ اینچ ۳۴۳$، ۵۵ اینچ ۴۵۹$، ۶۵ اینچ ۶۱۶$
اگر به دنبال یک تلویزیون سایز کوچک برای بازیهای ۴K HDR میگردید که نسبت سایز به قیمت آن عالی باشد، مدل UK6300 الجی یک انتخاب خوب به شمار میرود. برخلاف TCL R617 این مدل هم در اروپا و هم در امریکا حتی با سایز کوچک ۴۳ اینچ موجود است، که گزینهی مناسبی برای فضاهای کوچک مثل اتاقخوابها و ادارهها به شمار میرود. input lag پنل IPS این تلویزیون در حالت game mode حتی با محتوای ۴K HDR چیزی حدود ۱۲ میلیثانیه است. زاویه دید این تلویزیون نقطهی قوت آن به حساب میآید که از بسیاری از تلویزیونهای گرانقیمت با پنل VA هم بهتر است. اما نفطهی ضعف پنلهای IPS کنتراست پایین آنهاست بعلاوه درخشندگی نسبتا پایین و رنگ سیاهی که به طوسی میزند که سبب کاهش کیفیت پخش محتوای HDR میشود. به علاوه پنل IPS استفاده شده در این مدل از چهار پیکسل (RGBW به جای RGB) برای نشاندادن هر رنگ استفاده میکند که سبب کاهش وضوح در صحنههای با جزئیات بالا مثل نمایش متن میشود که موجب میشود UK6300 انتخاب مناسبی برای استفاده به عنوان مونیتور PC نباشد. با وجود محدودیتهای این تلویزیون در پخش محتوای HDR اگر از آن عمدتا برای بازی با کنسول یا PC میخواهید استفاده کنید یک گزینهی خیلی خوب خواهد بود (ناگفته نماند که مونیتورهای PC هم میتوانند همین نقش را ایفا کنند).
نکات مثبت
- input lag بسیار عالی در حالت game mode (حدود ۱۲ میلیثانیه)
- زاویه دید بهتر در مقایسه با تلویزیونهای با پنل VA
- سیستمعامل webOS تمیز و سریع
نکات منفی
- کنتراست پایین در صحنههای تاریک و HDR ضعیف
- مشکل grey uniformity که باعث میشود بعضی صحنهها ابری به نظر برسد
- دقت رنگ نسبتا کم با تنظیمات پیشفرض
آیا زمان مناسبی برای خرید است؟
همان طور که در ابتدا به آن اشاره کردیم زمان خوبی برای خرید یک تلویزیون جدید است زیرا استانداردهای خوبی در زمینهی تکنولوژی HDR ارائه شده و بهترین تلویزیونهای OLED از هر زمان دیگری مقرون به صرفهتر شدهاند. تلویزیونهای مدل ۲۰۱۹ به زودی از راه میرسند که یعنی مدلهای ۲۰۱۸ با کاهش قیمت زیادی مواجه خواهند شد، بنابراین هماکنون میتوانید یک مدل ۲۰۱۸ را با تخفیف بخرید یا کمی بیشتر صبر کنید و یک مدل ۲۰۱۹ با قیمت بیشتر بخرید.
اگرچه تکنولوژی همواره در حال تغییر است و بالاخره نیاز پیدا خواهید کرد تا مدل ۲۰۱۸ یا ۲۰۱۹ را با یک مدل جدیدتر جایگزین کنید. معمولا مدلهای جدید با ویژگیهای جدید ارائه میشوند و یکی از کاندیدهای احتمالی برای مدلهای آینده HDMI 2.1 خواهد بود. این استاندارد جدید شامل پشتیبانی از ۸K 60Hz و ۴K 120Hz میشود که هر دو برای بازیکردن عالی هستند – اولی برای عناوینی که به واکنش سریع نیاز ندارند مثل بازیهای استراتژیک و RPG و دومی برای بازیهای شوتر سریع، عناوین بتلرویال یا بازیهای مبارزهای. احتمال ویژگیهای دیگر مثل HDR و variable refresh rates بهتر هم وجود دارد. استاندارد HDMI 2.1 نهایی شده است اما انتظار نمیرود که تلویزیونهایی با این استاندارد تا قبل پایان سال ۲۰۱۹ وارد بازار شوند. تلویزیونهای ۸K موجود در بازار محدود به ۳۰Hz هستند که فقط برای فیلم دیدن خوب هستند نه چیز دیگر. از همه مهمتر کنسولها و کامپیوترهای مخصوص بازی که قادر به اجرای بازیهای ۴K/120 یا ۸K/60 هستند هنوز خیلی جوانند. تا آن زمان انتظار میرود که ویژگیهای پیشرفتهای همچون پشتیبانی از FreeSync variable refresh rate را روی تلویزیونهای بیشتری ببینیم، در همان حال تلویزیونهای با backlight dimming و کنتراست بیشتر مقرون به صرفهتر خواهند بود.
انواع صفحهنمایش
با مرگ صفحهنمایشهای پلاسما، معمولا در تلویزیونهای جدید دو نوع صفحهنمایش مورد استفاده قرار میگیرد: LCD و OLED ،که LCD مترادف تلویزیونهای با کیفیت کم و متوسط بازار و OLED مترادف تلویزیونهای سطح بالاست. صفحهنمایشهای LCD را میشود خود به سه دستهی صفحهنمایشهای VA، IPS و QLED تقسیم کرد. در ادامه نکاتی که لازم است در مورد هر کدام از آنها بدانید آورده میشود.
IPS: این پنلها زاویهی دید خوب و دقت رنگ خوبی را نسبت به پنلهای VA ارائه میدهند. اگرچه بعضی از پنلهای IPS به ویژه انواع قدیمیتر آنها، ممکن است زمان پاسخدهی کمی داشته باشند که باعث میشود گزینهی خوبی برای بازیهای سریع نباشد. مشکل بالقوهی دیگر این پنلها IPS glow است که سبب میشود نور پسزمینهی تلویزیون در صحنههای تاریک دیده شود.
VA: نوعی پنل است که سعی میکند جای خالی بین دو پنل IPS و پنلهای ارزان قیمت TN را پر کند. معمولا این نوع پنلها بهترین کنتراست را ارائه میدهند، زمان پاسخدهی خوبی دارند و رنگهای خوبی هم تولید میکنند. اگرچه زاویهی دید و محدودهی رنگ (colour gamut) آن در مقایسه با پنلهای IPS و OLED ممکن است محدود باشد.
QLED: این نوع پنل با این نام گیجکننده از سوی سامسونگ اساسا یک پنل VA است که با نقاط کوانتومی بهروزرسانی شده است که زاویهی دید را کمی افزایش میدهد و بعلاوه سطح درخشندگی و محدودهی رنگ بیشتری را تولید میکند. با این حال همانند دیگر پنلهای VA پردازش حرکت در این نوع پنلها ممکن است قانعکننده نباشد.
OLED: این نوع صفحهنمایش پیشرفته از دیودهای نوری ارگانیک استفاده میکند که مسلما بهترین تصویر را تولید میکند. بزرگترین نقطهی قوط این نوع پنل کنتراست آن است. برخلاف طوسی خیلی تیرهای که دیگر پنلها تولید میکنند، در پنلهای OLED هر پیکسل میتواند کاملا خاموش شود تا سیاه واقعی را تولید کند. بعلاوه زاویهی دید در این پنلها خیرهکننده است که تضمین میکند تصویری که از زاویهی ۴۵ درجه دیده میشود به خوبی همان تصویری خواهد بود که از روبهرو میبینید. HDR در این پنلها همان چیزیست که انتظار داریم که باید از قابلیت دیدن نقاط بسیار روشن و تاریک در کنار هم متشکر بود. اگرچه OLED میتواند گران باشد، درخشندگی آن نمیتواند با LCD های قدیمی رقابت کند و پردازش حرکت در بعضی مدلها ممکن است خوب نباشد. image retention و سوختگی پنل هم ممکن است مشکلساز شود، گرچه احتمال رخدادنش در استفادهی عادی حتی هنگام بازیکردن کم است.