پی اس آرنا در ادامه مطلب همراه باشید.
به قسمت سوم از فصل دوم سری پادکست رترو گیمینگ خوش آمدید. در این قسمت از پادکست، بحث قسمت گذشته را درباره تاریخ بازیسازی در ایران ادامه میدهیم و به یک سرانجام میرسانیم. با
فصل دوم پادکست رترو گیمینگ، مدتی است که شروع شده و از بازخوردها و نظراتی که در این مدت از شما عزیزان گرفتیم، به شدت خوشحالیم. ما در فصل دوم رترو گیمینگ، تمرکز خود را روی تاریخ گیم یا به شکل دقیقتر، بازی سازی در کشورهایی گذاشتیم که صنعت گیم سطح بالا و شناخته شدهای ندارند اما به صورت کلی در حال طی کردن یک مسیر رو به پیشرفت و در حال توسعه هستند. ما در قدم اول، به سراغ تاریخ بازیسازی در کشورمان، ایران رفتیم و در دو قسمت گذشته سعی کردیم از سرگذشت بازی سازی در این خاک و بوم صحبت کنیم و به شکل داستان وار به جلو حرکت کنیم. قسمت سوم از فصل دوم سری پادکست رترو گیمینگ، در واقع آخرین قسمت از بخش تاریخ بازی سازی در ایران محسوب میشود که سعی ما در این قسمت بر این است که بحث را پایان داده و به سرانجام برسانیم. خبر خوب این که ما باز هم «آرش حکیمی» عزیز را به عنوان کارشناس، نزد خودمان داریم تا باز هم از اطلاعات فوقالعاده و روایت جالباش لذت و بهره ببریم.
ما در قسمت دوم از فصل دوم سری پادکست رترو گیمینگ، به سراغ موج دوم بازیهای ایرانی گفتیم که طبیعتا عناوین پیشرفتهتر و پرحرجتری بودند و همچنین از زوایای مختلفی به تاسیس بنیاد ملی بازیهای رایانهای نگاه کرده و این نهاد را مورد بررسی قرار دادیم. حال، در قسمت سوم تاریخ بازی سازی ایران، به سراغ موج سوم بازیهای ایرانی میرویم و بازی سازی مدرن در ایران را با هم مرور میکنیم؛ مسیر جالبی که از تونل گوشیهای هوشمند اندروید و iOS میگذرد و تا کنون نیز ادامه دارد. همچنین در این قسمت سعی کردیم به سوالاتی که کاربران و مخاطبان عزیز پادکست رترو گیمینگ از ما پرسیده بودند، پاسخ دهیم. این قسمت را به هیچ عنوان از دست ندهید.
شما میتوانید سومین قسمت از سومین فصل پادکست رترو گیمینگ را در زیر گوش کنید:
برای دانلود قسمت سوم فصل دوم پادکست رترو گیمینگ روی این لینک کلیک کنید.
در این پادکست، ما درباره نسل یا موج سوم بازیهای ویدیویی ساخته شده در ایران صحبت کردیم که شما میتوانید تصاویر برخی از این عناوین تاریخی و مهم را در زیر مشاهده نمایید و شناخت بهتری نسبت به آنها به دست آورید:
اما در مورد بازیهای پیشنهادی این هفته، شما عزیزان میتوانید نام بازیهای پیشنهاد شده را داخل وبسایت archive.org جست و جو نمایید و به راحتی این عناوین رترو و قدیمی را تجربه کنید. بازی پیشنهاد شدهی اول، Budokan: The Martial Spirit نام دارد و بازی پیشنهاد شده دوم، Maniac Mansion است.
حتما به یاد داشته باشید که چنل رترو گیمینگ را در کست باکس دنبال کرده و نظرات خوب و یاری کننده خود را از طریق توییتر یا بخش کامنتهای وبسایت پی اس آرنا، به ما منتقل نمایید و ما را در پیشرفت هر چه بیشتر برنامه، کمک کنید. میتوانید این قسمت را از طریق این لینک در کست باکس هم گوش دهید.
همچنین اگر فصل اول سری پادکست رترو گیمینگ و قسمتهای گذشته فصل دوم را از دست دادهاید و به هر دلیلی موفق به شنیدن آنها نشدهاید، میتوانید از طریق لینکهایی که در زیر برایتان قرار دادهایم، به 5 قسمت فصل قبلی و اولین قسمتهای از فصل دوم دسترسی داشته باشید:
فصل اول پادکست رترو گیمینگ:
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت اول- کنسول TV Game
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت دوم- کنسول Atari 2600
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت سوم- کنسول Super Famicom
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت چهارم- کامپیوتر Commodore 64
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت پنجم- خاطره بازی
فصل دوم پادکست رترو گیمینگ:
Podcast: Play in new window | Download
انتقادی دیگه که میتواند همانند دیگر انتقادها بیپاسخ بمونه. جسارتا جناب حکیمی، مطمئنین تا پیش از انتشار آیفون کسی بر روی دیوایس های هندهلد که تلفن بودند (به هر حال به کار بردن لغات خارجکی خیلی مهه، مگه نه؟) خیلی حساب گیم باز نمی کردن؟ جالب اینکه محبوبیت این دست تلفن های همراه به اندازه ای بود که بسیاری از بازی های معروف یک نسخه مخصوص موبایل داشتند، یا بازیهایی سهبعدی که دست بر قضا کیفیتشون هم بسیار بالا بود. در رابطه با دیگر اطلاعاتتان هیچ چیزی نگم بهتره. داریم برای کی انتقاد میکنیم؟ امیدوارم در مسیر پیشرفت گام بردارین و نه در مسیر پر کردن صفحات سایت. دیگه انتقاد نمیکنم، چرا که به نظر هیچکس گوشش بدهکار نیست. حق هم دارن، وقتی گول سابقه چندساله افرادی رو میخورن که بیش از یک دهه فعالیت داشتن، و کیفیت کاری اونها رو با تعداد سالهایی که فعالیت داشتند میسنجن (با دوری از این واقعیت که سابقه کاری بالا لزوما به معنی ارائه کارهای باکیفیت نیست، و هستن کسانی که شاید نیمدهه فعالیت نداشتند، اما بهواقع تاثیرگذار بودن) حق هم دارند.
پادکست جالبیه ممنون از اینکه این اطلاعات رو در اختیار ما قرار میدید