برخلاف تصوری که در میان بعضی از طرفداران سینما دیده میشود، فیلمهای انیمیشنی سالهاست که دیگر فقط برای کودکان ساخته نمیشوند و محدودیت سنی ندارند. حتی انیمیشنهای قدیمیتر که مخصوص مخاطبان خردسال ساخته شدهاند هم میتوانند بسیاری از طرفداران بزرگسال خود را بهتر از هر اثر دیگری سرگرم کنند. پس امروزه بیش از هر زمانی این نیاز احساس میشود تا تمام فیلمبازان را با بهترین انیمیشن های تاریخ سینما و جهان آشنا کنیم و به آنها یادآوری کنیم که تماشا نکردن اثری به خاطر انیمیشن بودنش اشتباهی بزرگ میتواند باشد.
بهترین انیمیشن های تاریخ سینما
پیش از این در مقالههایی مفصل، نگاهی به بهترین انیمیشن های شرکتهای بزرگ انیمیشنسازی دیزنی، پیکسار و جیبلی انداختیم، اما در این مقاله جامع سعی داریم تا لیست کاملی از بهترین انیمیشن های دنیا را از تمام کشورها و شرکتها جمعآوری کنیم. به لطف هنرمندان بزرگ و تنوع تکنیکها، سبکها و حتی موضوعاتی که آنها در آثار خود استفاده میکنند، انتخاب چنین لیستی کاری بسیار دشوار میتواند باشد. با این حال، ما هفتاد و پنج فیلم انیمیشنی به عنوان بهترینها را برای خوانندگان پی اس ارنا آماده کردیم و بحث میکنیم که چرا آنها شایسته حضور در این مقاله هستند. پس با ما همراه باشید.
88. انیمیشن میچلها دربرابر ماشینها (The Mitchells vs the Machines)
- کارگردان: مایک ریاندا و جف رو
- صداپیشگان: دنی مکبراید، آبی جیکوبسون، مایا رودولف، اریک آندره، اولیویا کولمن
- امتیازات: آیامدیبی: ۷.۶ | متاکریتیک: 81% | راتنتومیتوز: ۹۷%
The Mitchells vs the Machines یک انیمیشن علمی تخیلی کمدی است که داستان یک خانواده ناهماهنگ را روایت میکند که باید جهان را از شورش رباتها نجات دهند. این انیمیشن توسط کلمبیا پیکچرز و سونی پیکچرز انیمیشن تولید شده است انیمیشن میچلها دربرابر ماشینها در اصل قرار بود به صورت تئاتری با عنوان Connected منتشر شود، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، به نتفلیکس فروخته و در 30 آوریل 2021 منتشر شد.
داستان این انیمیشن در مورد یک خانواده ناهماهنگ به نام میچل است که باید جهان را از شورش رباتها نجات دهند. دختر بزرگ خانواده، کیتی، یک فیلمساز آیندهنگر است که با پدرش ریک، یک عاشق طبیعت، اختلاف دارد. وقتی که ریک تصمیم میگیرد کیتی را با یک سفر جادهای به دانشگاه برساند، یک بحران جهانی رخ میدهد. یک هوش مصنوعی به نام PAL، که توسط یک نوآور به نام مارک بومن ساخته شده است، از کنترل خارج میشود و تمام رباتهای خانگی را به دستور میدهد که انسانها را بگیرند و به فضا بفرستند. این انیمیشن نشان میدهد که چگونه خانواده میچل با همکاری و عشق به یکدیگر، میتوانند جهان را نجات دهند و رابطهشان را بهبود بخشند.
۸۷. انیمیشن پینوکیو (Guillermo del Toro’s Pinocchio)
- کارگردان: گیرمو دل تورو
- صداپیشگان: ایوان مکگرگور، تیلدا سوئینتون، کریستوف والتز، رون پرلمن، دیوید بردلی
- امتیازات: آیامدیبی: ۷.۶ | متاکریتیک: 79% | راتنتومیتوز: ۹۶%
انیمیشن پینوکیوی دل تورو یک انیمیشن فانتزی موزیکال است که بر اساس رمان کلاسیک ماجراهای پینوکیو اثر کارلو کلودی ساخته شده است. این انیمیشن به کاگردانی گیرمو دل تورو و مارک گوستافسون است و در سال ۲۰۲۲ منتشر شده است. داستان این انیمیشن در سال ۱۹۳۰ میلادی در ایتالیا رخ میدهد و در مورد یک عروسک چوبی به نام پینوکیو است که زنده میشود و رویای تبدیل شدن به یک پسر واقعی را در سر میپروراند، اما با مشکلات و ماجراهای زیادی روبرو میشود. این انیمیشن نسخهای تاریکتر و واقعگرایانهتر از داستان اصلی را به تصویر میکشد و از تکنیک استاپموشن برای انیمیشنسازی استفاده میکند. این انیمیشن توسط نتفلیکس منتشر شده است و از منتقدان و بینندگان نظرات مثبتی دریافت کرده است.
86. انیمیشن قرمز شدن (Turning Red)
- کارگردان: دومی شی (Domee Shi)
- صداپیشگان: روزالی چیانگ (Rosalie Chiang)، ساندرا اوه (Sandra Oh)، آوا مورس (Ava Morse)
- امتیازات: آیامدیبی: 7| متاکریتیک: 83% | راتنتومیتوز: 94%
انیمیشن جنجالی قرمز شدن که مفاهیم اخلاقی و خانوادگی ریشهای را به طور استعاری و خلاقانه به چالش و نقد میکشاند، داستان دختری چینی به نام میلین لی را بیان میکند که در خانواده چینی با قوانین و چهارچوبهای سنتی در کشور آمریکا زندگی میکند. میلین که در ابتدا مسئولانه در تلاش برای خدمت به خانواده و محافظت از معبدشان است، در یک شب به واسطه افشا شدن اقتضای نوجوانانه و سرکوب شدهاش توسط مادرش، دچار یک تحول بیولوژیکی میشود. او که اکنون به یک پاندای قرمز رنگ تبدیل شده است، تلاش دارد احساسات افسارگسیخته خود را کنترل کند تا بتواند در هیبت انسانیاش همراه با دوستان خود به کنسرت موسیقی خوانندگان محبوبشان بروند.
انیمیشن قرمز شدن با لحنی شوخ و استعاری، جسورانه ترسها و مشکلات رابطه مادر و فرزندی را در دوران بلوغ به تصویر میکشد که شجاعت دومی شی را به عنوان اولین کارگردان زن استودیوی پیکسار، نشان میدهد. چیزی که از هر زاویهای که به آن نگاه کنید، اتفاق تازهای در دنیای محتاطانه انیمیشن است؛ زیرا که در عین حال توانسته است برای کودکان نیز بسیار آموزنده و آگاهیبخش باشد. این انیمیشن که محصول سال 2022 است، احتمال میرود که در آینده جوایز بسیاری را در بخشهای کارگردانی، داستانپردازی و بهترین انیمیشن سال از آن خود کند و بیشک به لحاظ مفاهیم اخلاقی و گذر از کلیشههای جنسیتی و نژادی از ساختارشکنیهای تحسینبرانگیزی برخوردار است که آن را در میان بهترین انیمیشنهای تاریخ قرار می دهد.
85. ماشین ها (Cars)
- کارگردان: جان لستر (John Lasseter)
- صداپیشگان: اوون ویلسون (Owen Wilson)، پل نیومن (Paul Newman)، بانی هانت (Bonnie Hun)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.2 | متاکریتیک: 66 | راتنتومیتوز: 75%
یکی دیگر از بهترینهای لیست امروز ما، انیمیشن بسیار خاطرهانگیز و جذابِ ماشینها است. اثری جذاب با اتمسفری کمدی و درعین حال آموزنده. کاراکترهای این انیمشن نیز بسیار دوستداشتنی و مناسب با داستان هستند. دیدن این انیمشن نیز به طور ویژهای پیشنهاد میشود.
داستان این انیمشن درباره لایتینگ مک کوئین ماشین مسابقه ای خوش عکس است که همیشه برای پیروز شدن مسابقه میدهد. مک کوئین در راه رسیدن به محل مسابقات قهرمانی جام پیستون در کالیفرنیا برای مسابقه دادن با دو رقیب دیرینه، به طور غیر منتظره خود را در جاده ۶۶ شهر رادیاتور اسپرینگ مییابد و با شخصیتهای این شهر آشنا میشود و میفهمد که زندگی همانند یک سفر است نه خط پایان.
84. شش قهرمان بزرگ (Big Hero 6)
- کارگردانان: دون هال (Don Hall) کریس ویلیامز (Chris Williams)
- صداپیشگان: اسکات ادسیت (Scott Adsit) ، رایان پاتر(Ryan Potter)، دنیل هنی (Daniel Henney)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 67 | راتنتومیتوز: 90%
داستانی بسیار دراماتیزه شده، اکشنی قابل توجه و کاراکترهایی بسیار غنی. این انیمیشن یکی از بهترینهای تاریخ سینماست که دیدنش لحاظاتی از لذت سینمایی را به همراه خواهد شد.
داستان فیلم در شهری در آینده به نام سان فرانسوکیو، ترکیبی فرهنگی، جغرافیایی و معماری از دنیای شرق و غرب، اتفاق میافتد. قهرمان داستان نوجوانی به نام هیرو هامادا، اعجوبه دانش رباتیک است که به همراه برادر بزرگترش، تاداشی، روزی به کالج میرود و آنجا عاشق چیزی که در آزمایشگاه میبیند، میشود. برای این که ثابت کند که لیاقت ورود به دانشگاه را دارد باید چیزی اختراع کند که…
83. المنتال (Elemental)
کارگردان: پیتر سون (Peter Sohn)
صداپیشگان: مامادو آتی (Mamoudou Athie)، وندی مکلندن کاوی (Wendi McLendon-Covey)، کاترین اوهارا (Catherine O’Hara)
متیازات: آیامدیبی: 7 | متاکریتیک: 70 | راتنتومیتوز: %74
نام پیت داکتر در هر انیمیشنی باشد، شاهکار است! این انیمیشن نیز اثری بسیار جذاب است که پلاتی بسیار دیدنی دارد، آتشی عاشق آب میشود! پی اس ارنا دیدن این انیمیشن را به شما عزیزان پیشنهاد میکند.
در خلاصه داستان این انیمیشن آمده: در شهری که ساکنانش، آتش، آب، خاک و هوا در کنار هم زندگی میکنند؛ یک زن جوان آتشین و یک مرد شوخ و شنگول و «همراه با جریان»، در شرف کشف یک چیز اساسی هستند؛ این که چقدر با هم اشتراک دارند…!
82. کتاب جنگل (The Jungle Book)
- کارگردان: ولفگانگ رایترمن (Wolfgang Reitherman)
- صداپیشگان: فیل هریس (Phil Harris)، سباستین کبت (Sebastian Cabot)، لوئیس پریما (Louis Prima)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 45 | راتنتومیتوز: 88%
احتمالا داستان معروف این انیمیشن را شنیدهاید. کتاب جنگل یکی از بهترین انیمیشنها برای شما انیمه دوستان است. این انیمیشن بعد از اکران با استقبال بسیار خوبی مواجه شده و در گیشه نیز با موفقیت خوبی روبرو شد.
داستان این انیمیشن درباره «موگلی» پسر بچه ای است که در جنگل و میان حیوانات بزرگ شده است. وقتی خبر بازگشت ببر درنده جنگل، «شیرخان»، میرسد، پلنگی به نام «باگیرا» داوطلب میشود که «موگلی» را برای فرار از جنگل و پیوستن به آدمها همراهی کند…
81. گوژپشت نوتردام (The Hunchback of Notre Dame)
- کارگردانان: گری تروزدیل (Gary Trousdale)، کرک ویس (Kirk Wise)
- صداپیشگان: تام هولس (Tom Hulce)، دمی مور (Demi Moore)، آنتونی جی (Tony Jay)
- امتیازات: آیامدیبی: 7 | متاکریتیک: 54 | راتنتومیتوز: 71%
این انیمیشن جذاب، اقتباسی از رمان معروف ویکتور هوگو نویسنده بزرگ فرانسوی است. پی اس ارنا دیدن این انیمیشن را پیشنهاد میکند چرا که شما با دیدن این انیمیشن هم یک اثر جذاب میبینید و هم با یک رمان مهم طرف میشوید.
داستان این انیمیشن درباره «کازیمودو»، ناقوس زنِ بدشکل و بی قواره کلیسا نتردام است که دل باخته دختری کولی به نام «اسمرالدا» میشود و جان او را نجات میدهد…

80. انیمیشن یک گربه در پاریس (A Cat in Paris)
- کارگردانان: ژان لوپ فلیسیولی (Jean-Loup Felicioli)، آلین گاگنول (Alain Gagnol)
- صداپیشگان: دومینیک بلانک (Dominique Blanc)، برونو سالومونه (Bruno Salomone)
- امتیازات: آیامدیبی: 6.9 | متاکریتیک: 63 | راتنتومیتوز: 83%
آیا شما هم از کسانی هستید که گربهها برایتان موجوداتی شگفتانگیز و مرموز هستند و همیشه این سؤال برای شما مطرح شده است که چه در سر این حیوانات پر رمزوراز میگذرد؟ انیمیشن زیبای یک گربه در پاریس، اثری است که بیش از پیش میتواند این تردید شما را تقویت بخشد. داستان انیمیشن دربارهی گربهای است که زندگی دوگانهای در شهر پاریس دارد. او در طول روز همراه دختری است که توانایی صحبت کردنش را از دست داده است و شبها دستیار دزدی میشود و در به دست آوردن جواهرات به او کمک میکند. این زندگی دوگانه گربهی داستان، یک گربه در پاریس را وارد ماجرایی تماشایی و جذاب میکند که تماشای آن بر هر طرفدار انیمیشنی واجب است.
در کنار داستان خوب انیمیشن گربه در پاریس، طراحی انیمیشن این اثر واقعاً زیبا و خاص است. در دورانی که انیمیشنهای سهبعدی شرکتهای بزرگ مثل دیزنی و پیکسار سعی در به تصویر کشیدن واقعیترین اشکال را دارند، یک گربه در پاریس با نقاشیهای نوی خودش روح تازهای به آثار چند سال اخیر سینمای پویانمایی داده است. با اینکه جز نامزدی برای اسکار بهترین انیمیشن سال به این انیمیشن توجه چندانی نشده و شاید حتی از کمتر دیدهشدهترین آثار لیست بهترین انیمیشن های تاریخ سینما باشد، اما این ساخته فرانسوی شایسته تحسینهای بسیار بیشتری است. با توجه به کوتاه بودن این انیمیشن با تنها 65 دقیقه زمانی که دارد، هیچ بهانهای برای تماشا نکردن این اثر دیدنی ندارید.
79. انیمیشن شازده کوچولو (The Little Prince)
- کارگردان: مارک آزبورن (Mark Osborne)
- صداپیشگان: جف بریجز (Jeff Bridges)، ریچل مکآدامز (Rachel McAdams)، پل راد (Paul Rudd)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.7 | متاکریتیک: 70 | راتنتومیتوز: 93%
آنتوان دو سنت اگزوپری (Antoine de Saint-Exupéry) با نوشتن رمانی کوتاه دربارهی ملاقات یک خلبان با مسافری از یک دنیای دور، توانست نام خود را برای همیشه در تاریخ ادبیات جاودانه کند. کتاب شازده کوچولو که در سال 1943 منتشر شده، موفق شده تبدیل به یکی از موفقترین آثاری ادبی شود، با این وجود تا سال 2015 هیچ فیلم بلندی از روی این داستان زیبا ساخته نشده است. تا اینکه مارک آزبورن دست به کار شد و این مأموریت مهم را بر عهده گرفت. انیمیشن شازده کوچولو همان داستان کتاب را پیش گرفته است و روایت میکند، اما با اضافه کردن داستان دختری در دنیای مدرن که با این کتاب مواجه میشود، دیدی جذاب به این قصهی شناختهشده اضافه کرده است.
انیمیشن دو دنیایی که به تصویر میکشد را با دو تکنیک متفاوت انیمیشن کامپیوتری و انیمیشن خمیری ارائه داده است و دنیاهایی جذاب و دیدنی را نشان میدهد. برای راضی نگه داشتن طرفداران این کتاب محبوب هم، سازندگان انیمیشن استفاده بسیاری از نقاشیها و طراحیهای اصلی کتاب کرده که لذت دیدن آن را برای کسانی که با قلم اگزوپری آشنا هستند، دو چندان میکند. با وجود تمام نکات مثبتی که میتوان به این انیمیشن نسبت داد و بدون شک باید آن را یکی از بهترین انیمیشن های جهان سینما دانست، این اثر با استقبال چندانی در جشنوارههای سینمایی مواجه نشد.
78. انیمیشن پینوکیو (Pinocchio)
- کارگردانان: بن شارپستین (Ben Sharpsteen)، همیلتون لاسک (Hamilton Luske)
- صداپیشگان:کلیف ادواردز (Cliff Edwards)، دیکی جونز (Dickie Jones)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.4 | متاکریتیک: 99 | راتنتومیتوز: 100%
کارلو کولودی (Carlo Collodi) هنگامی که در سال 1883 کتابش را چاپ کرد، به فکرش هم خطور نمیکرد که روزی چیزی به اسم سینما و انیمیشن به وجود بیاید و اثر او تبدیل به یکی از منابع موردعلاقه اقتباس در این مدیوم داستانی شود. اما ماجرای پسرک چوبی دروغگو، چندین بار به اشکال مختلف و در کشورهای متنوعی ساخته و منتشر شد. در میان تمام این آثار شاید بتوان ساخته 1940 شرکت دیزنی را بهترین فیلم دانست که امروزه به عنوان یکی از بهترین انیمیشن های جهان هم شناخته میشود.
داستان انیمیشن پینوکیو دربارهی ژپتو، نجاری پیر است که در آرزوی داشتن پسری به سر میبرد و یک شب با چوب، عروسکی به اندازه یک پسر میسازد. به خاطر آرزویی که قبل از خواب میکند، این عروسک زنده میشود و ژپتوی پیر هم به آرزویش میرسد. اما پینوکیوی چوبی که آرزوی تبدیل شدن به پسری واقعی را دارد، چندان حرفگوشکن نیست و دردسرهای زیادی به وجود میآورد. انیمیشن به خاطر اینکه در دوران جنگ جهانی دوم اکران شد، شکست گیشهای بزرگی بود، اما چند سال بعد و با اکران دوباره با استقبال خوبی مواجه شد و حتی در مراسم اسکار نیز موفق به کسب جایزه بهترین آهنگ و موسیقی متن شد.
77. انیمیشن پارک جنوبی: بزرگتر، طولانیتر و بدون سانسور (South Park: Bigger, Longer & Uncut)
- کارگردان: تری پارکر (Trey Parker)
- صداپیشگان: تری پارکر (Trey Parker)، مت استون (Matt Stone)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.7 | متاکریتیک: 73 | راتنتومیتوز: 80
سالهای سال است که سریال انیمیشنی پارک جنوبی با طنز نیشدارش و انتقادهای کوبندهای که به تمام عقاید اجتماعی و سیاسی جوامع مختلف داشته، موفق شده است به یکی از جنجالبرانگیزترین آثار تبدیل شود. پارکر و استون تا جایی پیش رفتهاند که حتی تهدید به مرگ هم شدهاند. آنها با این حال دست از ساخت این سریال نکشیدهاند و حتی در مواردی با شدت بیشتری موضوعات بحثبرانگیز را بررسی کردهاند. همانطور که از اسم فیلمی که از روی این سریال ساختهاند مشخص است، این دو نابغهی دیوانه دیگر مرزی برای خود در این اثر نگه نداشتهاند و تمام موضوعات ممکن را در فیلم خود جای دادهاند.
نتیجه چنین کاری فیلم پارک جنوبی است. داستان این سینمایی حول محور ساخته شدن فیلمی از روی سریال محبوب شخصیتهای ساوت پارک میچرخد. این اثر نشان میدهد که پارکر و استون حتی به خودشان هم رحم ندارند و همزمان فیلم خود را نیز مسخره میکنند. داستان دربارهی انتشار فیلمی از روی سریال «ترنس و فیلیپ» است، ولی این فیلم با ممنوعیت و محدودیت سن تماشاگران منتشر شده. با این همه، شخصیتهای اصلی کمسن داستان آن را تماشا میکنند و تحت تأثیر آن هر فعالیت غیراخلاقی و زشتی که ممکن است را انجام میدهد و کل شهر را تحتتاثیر فعالیتهای خود به هم میریزند. در راستای همین اتفاقات، پای شخصیتهایی مثل شیطان نیز به داستان باز میشود و داستانی عجیب، مسخره و البته بینظیر شکل میگیرد که تماشای آن به هیچوجه به همه پیشنهاد نمیشود و در عین حال، دیدن آن ضروری است!
76. انیمیشن انکانتو (Encanto)
- کارگردان: جرد بوش (Jared Bush)، بایرون هاوارد (Byron Howard)
- صداپیشگان: استفانی بیترز (Stephanie Beatriz)، ماریا سیسیلیا بوترو (María Cecilia Botero)، جان لکوئزامو
- امتیازات: آیامدیبی: 7.2 | متاکریتیک: 75% | راتنتومیتوز: 91%
انیمیشن انکانتو یکی از بهترین و پیشرفتهترین انیمیشنهای با تم پرنسسی از کمپانی دیزنی تا به امسال (2022) است که توانسته کلیشههای جنسیتی را بیش از پیش کنار بزند و داستانی با پیام خانوادگی بسیار تاثیرگذاری را بیان کند. داستان این انیمیشن درباره دختری به نام میرابل مادریگال است که در خانوادهای با قدرت جادویی و در سرزمین کوچکی به نام انکانتو در کلمبیا به دنیا آمده، با این تفاوت که او تنها عضو خانواده است که هیچ قدرت جادویی ندارد. زمانی که میرابل متوجه میشود خانوادهاش به مرور قدرت جادویی خود را از دست میدهند و آینده خانواده در خطر است، به جستجوی راه حل میشتابد تا خانه جادویی و خانوادهاش را از فروپاشی نجات دهد.
انیمیشن انکانتو از نظر ساختار داستانی عملکردی متوسط دارد، اما آنچه که این انیمیشن را به شدت محبوب ساخته، سکانسهای موزیکال فوقالعاده زیبا و بهیادماندنیاش است؛ ترانههای موزیکالی که خواننده و ترانهسرای مشهور، لین مانوئل میراندا (Lin-Manuel Miranda) آن ها را نوشته است که به سرعت در ردیف اول 100 آهنگ برتر بیلبوردهای آمریکا و بریتانیا قرار گرفتند. این انیمیشن در سال 2021 برنده جایزه بهترین انیمیشن بلند سال در جشنواره اسکار و گولدن گلوب شده است.

75. انیمیشن رنگو (Rango)
- کارگردان: گور وربینسکی (Gore Verbinski)
- صداپیشگان: جانی دپ (Johnny Depp)، آیلا فیشر (Isla Fisher)، آلفرد مولینا (Alfred Molina)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.2 | متاکریتیک: 75 | راتنتومیتوز: 88%
حضور جانی دپ در هر اثری میتواند یک نکته مثبت باشد که بینندگان فراوانی را به خود جذب کند و این مساله حتی برای اثری که تنها از صدای این بازیگر بااستعداد استفاده میکند، هم صدق میکند. انیمیشن رنگو داستان آفتابپرستی را نشان میدهد که برای فرار از تشنگی و گرمای سوزان بیابان وارد دهکدهای میشود که برحسب اتفاق به دنبال کلانتری جدید میگردد و رنگو را هم وارد ماجراهای پنهان خود میکند. این انیمیشن که هم از طرف منتقدان و هم بینندگان با استقبال قابل قبولی مواجه شده، موفق شده جایزه اسکار ببرد و از معدود آثاری است که چنین موفقیتی را کسب کردهاند و ساخته دیزنی و پیکسار نیستند.
در کنار صداپیشگیهای عالی این انیمیشن دیدنی، استفاده از المانهای مختلف از ژانرهای مختلف سینمایی میتواند یکی از نکتههای مثبت رنگو باشد. ارجاعاتی که به فیلم محله چینیها (China Town) در این فیلم شده است، هوشمندانه و جذاب هستند و میتوان خصوصیات جالبی از فیلمهای علمی-تخیلی مثل جنگ ستارگان (Star Wars) و ژانر وسترن را در رنگو یافت. البته این ارجاعات فراوان گاهی به ضرر فیلم عمل میکنند و یکدستی و داستان انیمیشن فدای آنها میشود.
74. انیمیشن تیزپا (Bolt)
- کارگردانان: کریس ویلیامز (Chris Williams)، بایرون هاوارد (Byron Howard)
- صداپیشگان: جان تراولتا (John Travolta)، مایلی سایرس (Miley Cyrus)
- امتیازات: آیامدیبی: 6.8 | متاکریتیک: 67 | راتنتومیتوز: 89%
اگر قرار بود ماجرای فیلم بینظیر ترومن شو (Truman Show) برای یک سگ بازیگر اتفاق بیفتد، نتیجه آن داستان انیمیشن تیزپا میشد. شخصیت اصلی داستان که سگی ابرقهرمان به تصویر کشیده میشود، بعد از سالهای طولانی که در یک برنامه تلویزیونی بازی میکند، بدون آنکه خود خبر داشته باشد، به صورتی اتفاقی متوجه میشود که واقعا قدرتهای خارقالعاده ندارد، همهچیز حقههای سینمایی بوده و زندگیاش یک دروغ بزرگ بوده است.
این اثر داستان جالبی دارد، اما موفق نمیشود از پتانسیل خود به طور کامل استفاده کند و گاهی دچار ضعف در روایت و منطق روایی میشود. اما جذابیت داستان و اکشن هیجانانگیز آن، تیزپا را شایسته میکند که جایگاهی هرچند پایین در لیست بهترین انیمیشن های جهان داشته باشد. حتی اگر بزرگسالان کمی فیلم را ضعیف بدانند، کودکان بدونشک از تماشای آن لذت میبرند.

73. انیمیشن یخزده (Frozen)
- کارگردانان: کریس باک (Chris Buck)، جنیفر لی (Jennifer Lee)
- صداپیشگان: کریستن بل (Kristen Bell)، آیدینا مندل (Idina Menzel)، جاناتان گراف (Jonathan Groff)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.4 | متاکریتیک: 75 | راتنتومیتوز: 90%
یکی از پرسروصداترین انیمیشنهای ساختهشده در قرن بیستویکم بدونشک یخزده است. شرکت دیزنی باری دیگر به داستانهای پرنسسی کلاسیک خود بازگشت و اینبار سعی کرد به جای به تصویر کشیدن زنان ضعیف و منفعل، نگاهی جدید به شخصیت پردازیهایش بکند. تصمیمهای شرکت دربارهی فیلم کاملا نتیجه دادند و علاوه بر تبدیل شدن به یکی از پرفروشترین انیمیشنهای تاریخ، آن توانست اکثر جوایز مهم انیمیشنی را به دست آورد. موفقیت و محبوبیت فیلم تا جایی پیش رفت که حتی قسمت دوم آن نیز خیلی سریع ساخته شد.
با وجود تمام استقبالهایی که از فیلم شده بود، اگر نگاهی بیطرفانه به یخزده داشته باشید، شاید شما نیز تصور کنید که این انیمیشن شایسته آن همه تعریف نبود. درست است که از نظر بصری این انیمیشن بینقص کار کرده و آهنگ اصلی آن به حق برنده جایزه اسکار شده است. حتی تغییراتی هم که در روایتهای تکراری پرنسسهای دیزنی در این اثر داده شده بود، از نکات مثبت آن هستند. اما ضعفهای داستانی انیمیشن را نمیتوان نادیده گرفت و همچنان داستانی تکراری و گاهی خستهکننده و قابل پیشبینی تحویل بیننده داده شده است. درست است که این اثر باید در این لیست جایی داشته باشد، اما قرار دادن آن در میان انیمیشن های برتر دنیا کاری بسیار سخت است.
72. انیمیشن فرنکنوینی (Frankenweenie)
- کارگردان: تیم برتون (Tim Burton)
- صداپیشگان:چارلی تاهان (Charlie Tahan)، مارتین شورت (Martin Short)، کاترین اوهارا (Catherine O’Hara)
- امتیازات: آیامدیبی: 6.9 | متاکریتیک: 74 | راتنتومیتوز:87%
به راستی که از تیم برتون توقع بیشتری میرفت و شاید به همین دلیل است که رتبهی این انیمیشن اینقدر پایین در نظر گرفته شده. این کارگردان بزرگ سینما به سراغ یکی از معروفترین داستانهای ترسناک تاریخ ادبیات میرود و با تغییرات فراوانی که در آن میدهد، سعی دارد تا داستانی نو تحویل طرفداران دهد. در این انیمیشن پسری که سگش را از دست داده است، سعی میکند از قدرت برق برای بازگرداندنش به دنیای زندگان استفاده کند، اما نتیجهی این تصمیم چندان خوشایند نیست و همهچیز به هم میریزد.
با وجود استفاده از داستانهای قدیمی ادبیات، ارجاعات به سبک فیلمهای ترسناک و حتی اشارات فراوان به فیلمهای قبلی این کارگردان مطرح، انیمیشن فرنکنوینی فاصله بسیاری با بهترین آثار برتون دارد. البته نباید منکر این مساله شد که تصاویر سیاهوسفید و فضای هولناک این انیمیشن همچنان تماشایی هستند و گاهی حتی کارهای شاهکار این هنرمند را یادآوری میکنند، اما داستان تقریبا معمولی انیمیشن چندان رضایتبخش نیست.

71. انیمیشن شرک 2 (Shrek 2)
- کارگردانان: اندرو آدامسون (Andrew Adamson)، کلی ازبوری (Kelly Asbury)، کونارد ورنون (Conrad Vernon)
- صداپیشگان: مایک مایرز (Mike Myers)، ادی مورفی (Eddie Murphy)، کامرون دیاز (Cameron Diaz)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.2 | متاکریتیک: 75 | راتنتومیتوز: 89%
بعد از موفقیت تکرارنشدنی قسمت اول این مجموعه انیمیشنی، ساخت شرک 2 تقریبا غیرقابلانکار بود و آن به بهترین شکل خود اتفاق افتاد. فیلم در جشنواره کن اکران شد و استقبال قابل قبولی داشت. اما اهمیت اصلی آن در زمان اکران عمومیاش مشخص شد که رکورد فروش روزهای اولیه اکران برای یک فیلم انیمیشنی را شکست و همچنان هم از این نظر درمیان ده فیلم اول در آمریکا محسوب میشود.
انیمیشن شرک دو، داستان قسمت اول را ادامه میدهد که زوج عاشق به ملاقات پدر و مادر فیونا میروند و همین مساله احتمال ازدواجشان را به هم میریزد. انیمیشن همان چیزی است که طرفداران قسمت اول انتظار دارند. شخصیتهای پریان جدید به داستان اضافه شدهاند و طنز به همان خوبی قسمت اول است. شاید تنها ضعفی که بتوان به این انیمیشن گرفت، این است که به خوبی قسمت اول نیست. ولی نباید فراموش کنیم که رقابت با شرک به عنوان یکی از بهترین انیمیشن های جهان بسیار سخت است.
70. انیمیشن داستان اسباببازی 2 (Toy Story 2)
- کارگردان: جان لستر (John Lasseter)
- صداپیشگان: تام هنکس (Tom Hanks)، تیم آلن (Tim Allen)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.9 | متاکریتیک: 88 | راتنتومیتوز: 100%
در هنگام ساخت قسمت دوم انیمیشن داستان اسباببازی، شرکت پیکسار که تجربه چندانی در ساخت آثار بلند نداشت، دچار مشکلات فراوانی شد. فیلم چندان خوب پیش نمیرفت و احتمال شکستش فراوان بود، به همین دلیل جان لستر تصمیم گرفت برای کار بر قسمت دوم همانند داستان اسباببازی 1 به پروژه اضافه شود و به بهترین شکل این انیمیشن را نجات داد. همین که امروزه همچنان میتوان این انیمیشن را یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما دانست، خود سندی بر این ادعاست.
داستان قسمت دوم ادامهای بر داستان اسباببازی است، ولی اینبار به جای اینکه وودی به دنبال نجات و بازگرداندن باز لایتیر باشد، این باز است که با همکاری دیگر اسباببازیهای دوستداشتنی ماجرا باید وودی را پیدا کند و نجات دهند. شاید یکی از دلایلی که این فیلم را نشود به اندازه قسمت اول شاهکار دانست، همین شباهت فراوان باشد. اما به جز آن، همهچیز داستان اسباببازی 2 عالی و تماشایی است.

69. انیمیشن زندگی من به عنوان یک کدو (My Life as a Zucchini)
- کارگردان: کلود باراس (Claude Barras)
- صداپیشگان: گسپرد شلتر (Gaspard Schlatter)، پائولین ژکوند (Paulin Jaccound)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 85 | راتنتومیتوز: 99%
با وجود داستان کلی تلخی که انیمیشن زندگی من به عنوان یک کدو دارد، میتوان این اثر را یکی از حالخوبکن ترین انیمیشنهای این لیست دانست. شخصیت اصلی داستان که ترجیح میدهد به اسم مستعارش یعنی کدو صدا زده شود، مادرش را از دست میدهد و مجبور به زندگی در یک یتیمخانه میشود. این خانه با همه سختیها و زندگیهای ناگواری که اعضای آن تجربه کردهاند، تبدیل به محلی دوستداشتنی میشود.
انیمیشن زندگی من به عنوان یک کدو، برای دریافت جایزه بهترین انیمیشن سال نامزد اسکار شده بود، اما موفق به دریافت آن نشد. کشور سوییس حتی این اثر را به عنوان نماینده خود برای شرکت در بخش بهترین فیلمهای خارجی معرفی کرده بود. البته عدم موفقیت این انیمیشن تاثیری در ارزشمندی آن ندارد؛ اثری پراحساس و زیبا با داستانی شیرین که شایسته نامیده شدن به عنوان یکی از بهترین انیمیشن های جهان را دارد.
68. انیمیشن بامبی (Bambi)
- کارگردان: دیوید هند (David Hand)
- صداپیشگان: دانی دوناگان (Donnie Dunagan)، پائولا وینسلو (Paula Winslowe)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.3 | متاکریتیک: 91 | راتنتومیتوز: 90%
یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما که برای بسیاری با حسی نوستالژیک همراه است و کودکی اکثر ما با آن گذشته، بامبی نام دارد. این ساخته سال 1942 شرکت دیزنی که تنها پنجمین اثر بلند آنهاست، داستان بچه گوزنی را نشان میدهد که در جنگلی با دوستانش که یک خرگوش و راسو هستند، زندگی میکند. اما با اتفاقی ناگوار و تلخ که برای مادر او میافتد، زندگی بامبی دچار تغییرات بزرگی میشود.
شاید این موضوع کمتر شناخته شده باشد، ولی این انیمیشن زیبا از روی کتابی به همین اسم ساخته شده است، اما طراحی واقعگرایانه و زیبای انیمیشن بامبی، آن را از منبع الهامش بسیار متفاوت میکند. در آن دوران که فیلمهای انیمیشنی جایگاه خاصی در مراسم اسکار نداشتند، بامبی موفق به کسب سه نامزدی شد که عبارتاند از بهترین صداگذاری، بهترین آهنگ و بهترین موسیقی متن. شاید تماشای دوباره این انیمیشن به اندازه دیدن آن در کودکی جادویی نباشد، اما هنوز هم از بهترینهای شرکت دیزنی و انیمیشن های برتر دنیا است.

67. انیمیشن کونگفو پاندا 2 (Kung Fu Panda 2)
- کارگردان: جنیفر نلسون (Jennifer Yuh Nelson)
- صداپیشگان: جک بلک (Jack Black)، آنجلینا جولی (Angelina Jolie)، گری اولدمن (Gary Oldman).
- امتیازات: آیامدیبی: 7.2 | متاکریتیک: 67 | راتنتومیتوز: 81%
پیش از اینکه به سراغ بقیه لیست بروید و تعجب کنید، باید به شما بگویم که تنها قسمتی از این مجموعه که در این لیست جای گرفته است، کونگفو پاندای 2 است! شاید عجیب به نظر بیاید که قسمت اول را به عنوان یکی از بهترین انیمیشن های جهان حساب نکنیم، اما دنبالهی آن در این لیست حضور داشته باشد. اما با اختلاف هرچقدر کم، قسمت دوم مجموعه بهترین اثر این مجموعه انیمیشنی است. قسمت اول کونگفو پاندا به خاطر نو بودن ایده و داستانش با استقبال خیلی خوبی مواجه شد، اما بیشترین تمرکز را روی طنز و شوخیهای متعدد گذاشت، که گاهی در روایت لطمه ایجاد میکرد. اما قسمت دوم با ایجاد داستانی منسجمتر و قرار دادن طنزی بسیار دلنشینتر، انیمیشنی بهتر از بخش اول ارائه داده است.
در کونگفو پاندا 2، پو که شخصیت اصلی این داستان است به وظیفهی خود به عنوان جنگجوی اژدها تسلط بیشتری پیدا کرده، اما استاد شیفو مدام اصرار دارد که پو باید به آرامش درونی برسد. در کنار مبارزه با شخصیت منفی بینظیر قسمت دوم که صداپیشگی عالی گری اولدمن را دارد، پو باید خود را آماده کند و این چالش دوگانه، رشدی دیدنی در شخصیتپردازی پو به وجود میآورد. در کنار شوخیهای عالی و شخصیتهای جذاب که در تمام قسمتهای کونگفو پاندا از نکات مثبت هستند، این قسمت از مجموعه با فیلمنامهای بهتر و مفهومی ارزشمندتر از بقیه، اثری بهتر را تقدیم طرفداران میکند.
66. انیمیشن پری دریایی کوچولو (The Little Mermaid)
- کارگردانان: ران کلمنتس (Ron Clements)، جان ماسکر (John Musker)
- صداپیشگان: رنه آبرجنوا (René Auberjonois)، کریستوفر دنیل بارنز (Christopher Daniel Barnes)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 88 | راتنتومیتوز: 93%
دو کارگردان مسئول ساخت پری دریایی کوچولو یکی از موفقترین زوجهای سینمایی دنیا هستند که در ساخت بسیاری از برترین آثار دوران رنسانس دیزنی نقش مهمی داشتند. به عقیده بسیاری، انیمیشن پری دریایی کوچولو اولین ساخته این دوران طلایی شرکت انیمیشنسازی بود و حتی کلمنتس و ماسکر را شایستهی تحسین برای به وجود آوردن فضایی میدانند که دیزنی را دوباره به اوج بازگرداند. این انیمیشن زیبا از روی یکی از داستانهای افسانهای نویسنده بزرگ کودکان، هانس کریستین اندرسن (Hans Christian Andersen) به همین اسم ساخته شده است. ماجرای انیمیشن دربارهی آریل (Ariel) است، پری دریایی جوانی که آرزوی تبدیل شدن به یک انسان را در سر میپروراند و در همین مسیر عاشق شخصیتی به اسم اریک میشود. اما سعی او برای انسان شدنش به سمتی خوب پیش نمیرود و آریل درگیر ماجرایی پر پیچ و خم میشود.
همانطور که از یکی از بهترین آثار موزیکال دیزنی در اواخر قرن بیستم انتظار میرود، پری دریایی کوچولو برنده دو جایزه اسکار موسیقی یعنی بهترین موسیقی متن و آهنگ اورجینال میشود. کنار هم قرار گرفتن موسیقی خوب اثر با شخصیتپردازی قابلقبول، مخصوصا در مورد شخصیت منفی داستان، و همینطور داستان نسبتاً جذابی که ماسکر و کلمنتس برای انیمیشن نوشته بودند، این اثر را تبدیل به یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما میکند. با اینکه بعضی از خصوصیات فیلم امروزه ممکن است به راحتی قابلپذیرش نباشند، اما نمیتوان موفقیت این انیمیشن در طول این چند دهه را نادیده گرفت.
65. انیمیشن لوکا (Luca)
- کارگردان: انریکو کازاروسا (Enrico Casarosa)
- صداپیشگان: جیکوب ترمبلی (Jacob Tremblay)، جک دیلن گریزر (Jack Dylan Grazer)، اما برمن (Emma Berman)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.4| متاکریتیک: 71% | راتنتومیتوز: 91%
انیمیشن لوکا ماجرای لوکا پاگورو (Luca Paguro)، کودک هیولای دریایی ترسویی را بیان میکند که در سواحل شهر پورتوروسوی ایتالیا زندگی میکند. والدین لوکا از ترس این که او توسط انسانها شکار شود، او را از نزدیک شدن به سطح دریا منع میکنند. اما یک روز لوکا با آلبرتو اسکورفانو (Alberto Scorfano)، یک کودک هیولایی دیگر آشنا میشود که در یک برج متروکه در خشکی زندگی میکند. وقتی آلبرتو لوکا را تشویق میکند تا از اقیانوس خارج شود، لوکا متوجه میشود که هیولاهای دریایی تا زمانی که خشک هستند، به انسان تبدیل میشوند. از آن روز به بعد لوکا و آلبرتو با یکدیگر دوست میشوند و میخواهند موتور وسپا داشته باشند تا به سراسر جهان سفر کنند. به همین ترتیب آنها وارد شهر میشوند تا یک وسپا تهیه کنند، اما این کار به آسانی ممکن نخواهد شد، زیرا که هویت هیولایی آنها هر لحظه در خطر آشکار شدن قرار میگیرد.
انیمیشن لوکا یک انیمیشن بسیار سرگرمکننده و تابستانی محصول کمپانی پیکسار است که حول محور روابط دوستی و بازیگوشیهای لوکا و آلبرتو شکل گرفته. ایده این انیمیشن اگرچه به پای سایر انیمیشنهای خلاقانه پیکسار نمیرسد، اما بازنمایی نوستالژیک شهر پورتوروسوی ایتالیا با آن نورپردازیهای پررنگ و لعابش، حس تابستانی خاطرهانگیزی را برای ما تداعی میکند. این انیمیشن پر از شوخیهای بامزه است که در نهایت به نقطه اوجی دراماتیک میرسد و پایانی دلگرمکننده را دربرمیگیرد. این انیمیشن در رقابت با انیمیشن انکانتو نتوانست جایگاه بهترین انیمیشن بلند سال 2021 را بگیرد، اما توسط منتقدین به عنوان اثری تماشایی و سرگرمکننده برای همه سنین یاد میشود.
64. انیمیشن انسان نخستین (Early Man)
- کارگردان: نیک پارک (Nick Park)
- صداپیشگان: ادی ردمین (Eddie Redmayne)، تام هیدلستون (Tom Hiddleston)، میزی ویلیامز (Maisie Williams)
- امتیازات: آیامدیبی: 6.1 | متاکریتیک: 68 | راتنتومیتوز: 81%
نیک پارک را میتوان یکی از بزرگترین کارگردانان انیمیشن دنیا مخصوصا در حوزه انیمیشنهای خمیری و استاپ موشن دانست. اما کارهای بلند او تنها سه فیلم هستند و آخرین ساختهاش بعد از پانزده سال در سال 2018 منتشر شده است. با وجود تعداد انگشتشمار انیمیشنهای پارک، همه آثار او شایستهی تحسین به عنوان بهترین انیمیشن های جهان هستند و این مساله دربارهی انسانهای نخستین هم واقعیت دارد. یکی از خصوصیاتی که کارهای این هنرمند بزرگ را خاص میکند، توانایی جای دادن ارجاعات و اشارات ریز و درشت بیشمار در کارهایش است و این انیمیشن او، علاوه بر موفقیت در این مأموریت، حتی یک قدم فراتر گذاشته و با تغییر تاریخ انسانها دنیایی باورنکردنی را به وجود آورده است.
داستان انیمیشن انسان نخستین به هزاران سال پیش بازمیگردد. زمانی که بر حسب اتفاق، انسانهای اولیه و اجداد ما موفق به ابداع یکی از مهمترین فعالیتهای تاریخ انسانیت میشود و آن چیزی جز فوتبال نیست! در این اثر فوقالعاده تماشایی و لذتبخش، به جای به تصویر کشیدن انسانهایی ابتدایی که تواناییهای چندانی ندارند و مدام در حال جنگ و دعوا و شکار هستند، نیک پارک دنیایی را نشان میدهد که تمام نبردها در زمین سبز فوتبال خلاصه میشوند و نتیجه آن یکی از بهترین آثار ورزشی چند سال اخیر است. تلفیق دنیای باستانی و پیش از تاریخ با مفاهیم مربوط به ورزش فوتبال در انیمیشن انسانهای نخستین بسیار هوشمندانه است و حتی اگر علاقهای به تماشای این ورزش محبوب نداشته باشید، به احتمال زیاد از این اثر لذت خواهید برد.

63. انیمیشن بدنم را گم کردم (I Lost My Body)
- کارگردان: ژرمی کلاپین (Jérémy Clapin)
- صداپیشگان: حکیم فاریس (Hakim Faris)، ویکتور دوبوآ (Victoire du Bois)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 81 | راتنتومیتوز: 96%
همیشه انیمیشنها برای کودکان ساخته نمیشوند و انیمیشن بدنم را گم کردم، یکی از بهترین مثالها برای چنین آثاری است که با وجود مخاطبین بزرگسالش، کیفیت و ارزش بالایی دارد. این انیمیشن فرانسوی داستانی عجیب و غریب و شگفتانگیز دارد که به واسطه آن لحظاتی رویاگونه و حتی وهمآلود به وجود میآورد. ماجرای انیمیشن دربارهی دستی است که قصد دارد بدن خود را در شهر بزرگ پاریس پیدا کند. ما ماجراها و چالشهای این دست تنها را دنبال میکنیم و در عین حال با استفاده از تکنیک فلشبک، داستان زندگی صاحب دست را هم بررسی میکنیم که کودکی و نوجوانی سختی را تجربه کرده است.
با وجود انیمیشن دوبعدی این اثر، طراحی کار کاملاً دقیق انجام گرفته و به هیچوجه سعی در ساده کردن تصاویر در آن انجام نگرفته است. فضاهای بصری به خوبی در آن کار شدهاند و یکی از بهترین انیمیشنهای دوبعدی یک دهه اخیر از نظر تکنیکی را میتوان همین اثر دانست. دربارهی داستان هم که حرفی برای گفتن نمانده و همان ایده اولیهی روایت داستانی با استفاده از یک دست جداشده از بدنش، یکی از جذابترین طرحهای داستانی شکل گرفته است.
62. انیمیشن سینمایی لگو (The Lego Movie)
- کارگردانان: فیل لورد (Phil Lord)، کریستوفر میلر (Christopher Miller)
- صداپیشگان: کریستوفر پرت (Chris Pratt)، ویل فرل (Will Ferrell)، الیزابت بنکس (Elizabeth Banks)، ویل آرنت (Will Arnett)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.7 | متاکریتیک: 83 | راتنتومیتوز: 96%
یکی از مهمترین استراتژیهای تبلیغاتی معرفی انیمیشن فیلم لگو، لیست بلندبالای هنرمندان معروف و بزرگی بود که در این اثر به صداپیشگی پرداختند و مهمتر از آن، جمعآوری شخصیتهای بسیار محبوب دنیای سینما و ادبیات عامه پسند، که هر کسی را میتوانست جذب خود کند. کنار هم قرار دادن شخصیتهایی همچون بتمن، سوپرمن و واندر وومن در کنار ربات فیلمهای جنگ ستارگان، گندالف از داستانهای ارباب حلقهها و حتی اشخاصی واقعی مثل شکیل اونیل و آبراهام لینکلن واقعا کار سادهای نیست، اما فیلم لگو به بهترین شکل آن را انجام میدهد، بدون آنکه بخواهد چیزی را فدای این اسمهای شناختهشده بکند. لازم به ذکر است که شخصیتهای نام برده شده، تنها بخشی کوچک از لیست چهرههای آشنای این انیمیشن هستند و ایستراگهای این اثر بسیار فراتر از آن هستند که بتوان آنها را بررسی کرد.
اما سؤال مهم اینجاست که چه داستانی میتواند اینهمه شخصیت متنوع را در خود جای دهد؟ داستان انیمیشن همانطور که از اسمش مشخص است، در دنیایی لگویی اتفاق میافتد که تهدیدی بزرگ میخواهد آن را به نابودی بکشاند. اما بر اساس پیشگوییها، شخصیتی خاص میتواند جلوی این فاجعه را بگیرد. ام این شخص برگزیده آنقدر که انتظار میرود خاص نیست و در همین راستا، شخصیتهای معروف قهرمان و ضدقهرمان از سراسر جهان دورهم جمع میشوند تا به او یاری برسانند. داستان شاید یک ماجرای ابرقهرمانی ساده و تکراری به نظر بیاید، اما طنز جذاب و مجموعه شخصیتی بینظیر آن، به بهترین شکل فیلم لگو را نجات میدهند. البته نباید آهنگ Everything is Awesome را هم فراموش کرد، چون که هر چیزی از این انیمیشن را هم که به فراموش بسپارید، این آهنگ تا سالها در ذهن شما باقی خواهد ماند.

61. انیمیشن هورتن صدایی میشنود (Horton Hears a Who)
- کارگردانان: جیمی هیوارد (Jimmy Hayward)، استیو مارتینو (Steve Martino)
- صداپیشگان: جیم کری (Jim Carrey)، استیو کرل (Steve Carell)، کرول برنت (Carol Burnett)
- امتیازات: آیامدیبی: 6.8 | متاکریتیک: 71 | راتنتومیتوز: 80%
دکتر زوس یکی از بزرگترین نویسندگان داستانها و کتابهای کودکان است که شهرت بسیار زیادی در سراسر جهان دارد. کتابهای او با طراحیهای خاص و داستانهایی که درسهای اخلاقی متنوعی را به کودکان آموزش میدهد، سالهاست مورد توجه قرار گرفتهاند و اولین اثر تمام انیمیشنی که از روی این کتابها ساخته و اکران شده، انیمیشن هورتن صدایی میشنود است. داستان این انیمیشن دربارهی فیلی است که در جامعهای جنگلی زندگی میکند، اما به خاطر بعضی خصوصیات عجیبی که دارد، توسط دیگر حیوانات مسخره میشود. یک روز او صدایی از یک ذره بسیار ریز روی یک گل میشوند و متوجه میشود که روی آن دنیای کاملی وجود دارد. به خاطر ریز بودن این دنیا و احتمال نابودی آن با کمترین صدمهای، هورتن تصمیم میگیرد تا آنها را به نقطهای بلند در کوهستان ببرد تا از هر صدمهای در امان باشند. اما دیگر اعضای جنگل او را دیوانه تصور میکنند و سعی میکند تا جلوی هورتن را بگیرند تا مبادا الگویی منفی برای کودکان باشد.
آثاری که دکتری زوس نوشته، بیش از هرچیزی مخصوص کودکان هستند و ممکن است بزرگسالان به اندازه کافی از آن لذت نبرند. این انیمیشن هم چنین خصوصیتی میتواند داشته باشد، اما پیشنهاد ما به شما این است که فرصتی به هورتن صدایی میشنود بدهید و احتمال آنکه از آن لذت ببرید زیاد است. صداپیشگان معروف و توانایی که در این اثر حضور پیدا کردند، از جمله نکات مثبت اثر هستند و توانستهاند شخصیتپردازیهای جذاب دکتر زوس را به خوبی انتقال دهند. شاید داستان انیمیشن تا حدودی قابل پیشبینی باشد، اما اگر بتوانید از مسیر روایی لذت ببرید و طنز انیمیشن را دنبال کنید، قطعا با یکی از انیمیشن های برتر دنیا مواجه خواهید شد.
60. انیمیشن موانا (Moana)
- کارگردانان: ران کلمنتس (Ron Clements)، جان ماسکر (John Musker)
- صداپیشگان: اولی کاراوالیو (Auliʻi Cravalho)، دوین جانسون (Dwayne Johnson)، ریچل هاوس (Rachel House)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 81 | راتنتومیتوز: 95%
یکی از بهترین آثار ساختهشده توسط شرکت انیمیشنسازی دیزنی در سالهای اخیر، دوباره نتیجه همکاری زوج طلایی این شرکت یعنی کلمنتس و ماسکر است. موانا داستان دهکدهای پولنیزیایی را نشان میدهد که یکی از یادگارهای باستانی خود را از دست داده و دختری قدرتمند و مصمم توسط خود اقیانوس انتخاب شده است تا آن را به به جزیره بازگرداند تا همهچیز سر جای خود قرار بگیرد. دیزنی چند دهه در تلاش بود تا تصویر شخصیتهای مؤنث انیمیشنهایش را تغییر دهد و از فضای تکراری که با نقدهای بسیاری هم مواجه شده بود، رها شود. اما تا ساخته شدن موانا این شرکت تنها موفقیتهای انگشتشماری در این مورد داشت و این فیلم بود که به راستی دیزنی را به این هدف خود رساند.
در کنار داستان جذاب و شخصیت خاص موانا، مائوی با صداپیشگی دوین جانسون یکی دیگر از نکات مثبت فیلم است که بخش بزرگی از طنز انیمیشن را هم بر دوش خود دارد. موسیقی کار هم بسیار شنیدنی است، مخصوصا که کسی همچون لین مانوئل میراندا (Lin-Manuel Miranda) که به خاطر همیلتون (Hamilton) با ستایشهای فراوانی روبهرو شده، در این فیلم همکاری کرده است. به عنوان نکته آخر هم نباید زیبایی بصری این انیمیشن را فراموش کرد. استفاده از جدیدترین تکنیکهای انیمیشنسازی کامپیوتری این امکان را به سازندگان موانا داده است که یکی از بهترین کارهای انیمیشنی چند سال اخیر از نظر ساخت و زیبایی را به بینندگان تحویل دهند.

59. انیمه نام تو (Your Name)
- کارگردان: ماکوتو شینکای (Makoto Shinkai)
- صداپیشگان: ریونوسوکه کامیکی (Ryunosuke Kamiki)، مونه کامیشیرایشی (Mone Kamishiraishi)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.4 | متاکریتیک: 79 | راتنتومیتوز: 98%
بدیهی است که در لیست بهترین انیمیشن های جهان، چندین انیمه که در واقع انیمیشنهای ساختهشده در ژاپن هستند، هم باید آورده شوند. انیمه نام تو، از مشهورترین و پرفروشترین انیمههای جدید است و توسط ماکوتو شینکای نوشته و کارگردانی شده. در حال حاضر این انیمه پس از انیمه شیطان کش و شهر اشباح، سومین انیمه پرفروش جهان است. این انیمه عاشقانه داستان میتسوها میامیزوی دبیرستانی را روایت میکند که در حومه شهر زندگی میکند و همیشه آرزوی زندگی در شهر توکیو را داشته است. در همین حال در شهر توکیو، تاکی تاچیبانای دبیرستانی نیز با کار پارهوقت خود دستوپنجه نرم میکند، اما خیلی دل خوشی از زندگی در توکیو ندارد. روزی، میتسوها از خواب بیدار میشود و متوجه میشود که در بدن پسری در شهر توکیو قرار گرفته است. از طرف دیگر، تاکی نیز خود را در بدن دختری در حومه شهر مییابد. حالا این دو باید برای پیدا کردن پاسخی برای این پدیده عجیب یکدیگر را پیدا و هویت یکدیگر را کشف کنند.
انیمه نام تو به دلیل داستان لطیف و عاشقانهاش همراه با چاشنی فانتزی تزرق شده به آن، تبدیل به اثری تماشایی شده است. این داستان در اواسط خود و با یک توییست و پیچش داستانی جالب، قادر است مخاطبانش را غافلگیر کند. از خود داستان نام تو که بگذریم، این انیمه از نظر جلوههای بصری و انیمیشن اثری بسیار زیبا و مسحورکننده است؛ مسایلی که از نقاط قوت آثار ماکوتو شینکای هستند. اگر به داستانهای عاشقانه علاقه دارید، تماشای این اثر دوستداشتنی را از دست ندهید.
58. بتمن: نقاب شبح (Batman: Mask of the Phantasm)
- کارگردانان: اریک رادومسکی (Eric Radomski)، بروس تیم (Bruce Timm)
- صداپیشگان: کوین کانروی (Kevin Conroy)، دینا دلانی (Dana Delany)، هارت بوچنر (Hart Bochner)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 66 | راتنتومیتوز: 81%
یکی از قدیمیترین و در عینحال یکی از بهترین انیمیشن ها ی لیست ما، بتمن: نقاب شبح است. این انیمیشن روایتی سر راست و ساده دارد که وابستگی خود را به کامیک حفظ میکند.
داستان این انیمیشن درباره مدیر فاسدی به نام آرتور است که در تلاش میکند تا انجام جنایات را به بتمن نسبت دهد. بتمن برای روشن شدن واقعیت، جستجو برای یافتن هویت فرشته مرگ را آغاز میکند. تا اینکه در کمال تعجب در مییابد که…

57. انیمیشن زوتوپیا (Zootopia)
- کارگردانان: بایرون هاوارد (Byron Howard)، ریچ مور (Rich Moore)
- صداپیشگان: جینیفر گودوین (Ginnifer Goodwin)، جیسون بیتمن (Jason Bateman)، ایدریس البا (Idris Elba)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 78 | راتنتومیتوز: 98%
یکی دیگر از ساختههای دهه دوم قرن بیستویک شرکت انیمیشنسازی دیزنی که به طرفداران دنیای پویانمایی یادآوری میکند که این شرکت همچنان یکی از مهمترین قطبهای سینمای دنیاست، انیمیشن زوتوپیا نام دارد. به تصویر کشیدن دنیای حیوانات به شکلهای مختلف در آثاری انیمیشنی کاری معمول است و لیست بلندبالایی از این آثار میتوان آماده کرد. اما انیمیشن زوتوپیا همین ایده را استفاده کرده است و اثری تماشایی و بدیع را تقدیم بینندگان میکند. در این اثر که دنیایی کاملاً مدرن و انسانی را به تصویر میکشد، شهروندان شهری بزرگ را انواع و اقسام حیوانات تشکیل میدهند. در این دنیای بزرگ و تماشایی، اتفاقی ناگوار برای تعدادی از شهروندان میافتد و همکاری غیرمنتظره میان یک خرگوش و یک روباه شکل میگیرد تا این مشکل را حل کنند.
پتانسیل ساخت اثری با شخصیتهای حیوانی ولی در دنیایی انسانی بسیار بالاست. شوخیهای جذابی میتوان از دل این تلفیق درآورد و ارجاعات سینمایی و غیرسینمایی فراوانی را میتوان در آن جای داد. انیمیشن زوتوپیا هم یکی از مهمترین دلایل موفقیتش، استفاده به جا از همین پتانسیل است. روابط حیوانی که در دنیای وحش دیده میشوند، در این شهر متمدن به بهترین شکل به تصویر کشیده شده و شوخیهایی که بر اساس شخصیتپردازیهای داستان نوشته شدهاند، کاملا جاافتاده و صحیح هستند. هیجان و کشش داستان هم بسیار مناسب است و داستانی جذاب را خلق میکنند. حتی پیام اخلاقی و کمی شعاری انیمیشن هم نمیتواند چیزی از ارزش آن کم کند. قطعا زوتوپیا یکی از بهترین انیمیشن های چند سال اخیر است.
56. انیمیشن رالف اینترنت را خراب میکند (Ralph Breaks the Internet)
- کارگردانان: ریچ مور (Rich Moore)، فیل جانستون (Phil Johnston)
- صداپیشگان: جان سی رایلی (John C. Reilly)، سارا سیلورمن (Sarah Silverman)، گال گدوت (Gal Gadot)
- امتیازات: آیامدیبی: 7 | متاکریتیک: 78 | راتنتومیتوز: 88%
شاید قرار دادن کونگفو پاندای دو در لیست بهترین انیمیشن های جهان قابل بحث باشد، بتوان در اینباره صحبتی را آغاز کرد و حتی نظر نویسنده این مطلب را تغییر داد، اما دربارهی بهتر بودن قسمت دوم انیمیشن رالف هیچ شکی باقی نمانده و قطعا این انیمیشن به جای قسمت اولش شایسته حضور در این لیست است. داستان انیمیشن رالف اینترنت را خراب میکند، ادامه قسمت اول است که رالف و ونلوپ با هم دوست شدهاند و در دنیای بازیها زندگیشان را ادامه میدهند. اما پس از اتفاقی غیرمنتظره، این دو شخصیت مجبور میشوند که به دنیای بزرگ و تازهی اینترنت بروند و یکی از جذابترین ماجراهای ممکن را شکل دهند.
مهمترین دلیلی که قسمت دوم این مجموعه را از انیمیشن رالف خرابکار ارزشمندتر میکند، سرگرمکننده بودن اثر است. قسمت اول کمی خود را درگیر انتقال پیام به مخاطبان خردسالترش میکند و همین مساله کمی روایت فیلم را تحت تأثیر قرار میدهد. اما در قسمت دوم، هدف اصلی سرگرمی است و انیمیشن به بهترین شکل ممکن آن را انجام میدهد. استفاده از اپلیکیشنها و سایتهای اینترنتی آشنا، به تصویر کشیدن فضای انتزاعی اینترنت به شکلی واقعی و حتی ارجاع به آثار پیشین شرکت دیزنی بسیار تماشایی هستند و این اثر در این میان توانسته است طنزی موفق را ارایه دهد. به عنوان نکته آخر هم باید صداپیشگی عالی جان سی رایلی در نقش رالف را یادآوری کرد که بسیار هنرمندانه انجام گرفته است.

55. انیمه دنیای پنهان آریتی (The Secret World of Arrietty)
- کارگردان: هیروماسا یونبایاشی (Hiromasa Yonebayashi)
- صداپیشگان: میرای شیدا (Mirai Shida)، ریونوسوکه کامیکی (Ryunosuke Kamiki)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 80 | راتنتومیتوز: 95%
این انیمه زیبا، داستان برخورد دو دنیای متفاوت است که به شکلی اتفاقی از طریق ملاقات یک دختر و پسر با یکدیگر آشنا میشوند. همانطور که از اسم اثر پیداست، آریتی در دنیایی پنهانی زندگی میکند که با وجود اینکه بخشی از دنیای انسانهای معمولی است، اما به سختی دیده میشود. چراکه این دنیا بسیار کوچک است و خود آریتی هم به راحتی در مشت یک انسان جا میشود. بر حسب اتفاق، پسری به اسم شو، متوجه آریتی میشود که وظیفهی پیدا کردن غذا را بر عهده دارد و این واقعه، زندگی هر دوی آنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
انیمه دنیای پنهان آریتی بدونشک از شاهکارهای شرکت جیبلی نیست و با وجود به تصویر کشیدن دنیای خاص که از المانهای تکرارشوندهی انیمههای این شرکت است، اما از نظر داستانی گاهی دچار کمبود میشود. اما موسیقی و به خصوص زیبایی بصری این انیمه فوقالعاده است. دنیایی که برای این اثر طراحی شده، یکی از زیباترین آثار خلق شده را حاصل کرده است و انفجار رنگ و نور در این انیمه در کمتر اثر دیگری دیده میشود.
54. انیمیشن چه روز زیبایی (It’s Such a Beautiful Day)
- کارگردان: دان هرتزفلدت (Don Hertzfeldt)
- صداپیشگان: دان هرتزفلدت (Don Hertzfeldt)، سارا کوشمن (Sara Cushman)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.3 | راتنتومیتوز: 100%
در میان بهترین انیمیشن های جهان، مدام حرف از تصاویر دیدنی، تکنیکهای جدید انیمیشنسازی و واقعگرایی دیوانهکننده زده میشود. این انیمیشن تمام این روشهای ارزشگذاری را زیر سؤال برده و با این حال اثری تماشایی و زیبا است. این اثر که اولین ساختهی بلند کارگردانش محسوب میشود، داستان زندگی معمولی بیل را نشان میدهد و کارهای روزمرهی او را به تصویر میکشد. اما انیمیشن پا از این مسایل فراتر میگذارد و با استفاده از ذهنیات و تفکرات شخصیت اصلیاش، قدم گذاشتن به خاطرات و گذشته و حتی به تصویر کشیدن رؤیاها و دنیایی سورئال، تبدیل به یکی از عمیقترین آثار انیمیشنی دنیا میشود.
طراحی انیمیشن، بسیار ساده و معمولی به نظر میرسد؛ نقاشیهای دوبعدی و خطی که معمولا حتی رنگ خاصی هم در آنها استفاده نشده است. اما به هیچوجه نباید فریب این تصویرسازی ساده انیمیشن را خورد. دیالوگها و مفاهیم استفادهشده در این اثر نسبت به مجموع بسیاری از آثار اشاره شده در این لیست برتری دارد و ممکن است تا مدتها شما را به فکر فرو ببرد. درست است که زمان کوتاه 62 دقیقهای انیمیشن زمان چندان زیادی به نظر نمیآید، اما برای هنرمند سازندهی انیمیشن، همین زمان نسبتاً کوتاه کافی است تا تعدادی از مهمترین مسائل فلسفی مربوط به زندگی انسان را مورد بررسی قرار دهد.

53. انیمیشن سیاره شگفتانگیز (Fantastic Planet)
- کارگردان: رنه لالوکس (René Laloux)
- صداپیشگان: ژان والمون (Jean Valmont)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 73 | راتنتومیتوز: 91%
یکی دیگر از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما که برای کودکان ساخته نشده، انیمیشن سیاره شگفتانگیز است که در فرانسه ساخته شده. داستان این انیمیشن درباره موجودات انساننمای آبی رنگ غول پیکری است که انسانها را همانند حیوانات خانگی نگهداری میکنند و حتی از آنها سوءاستفاده میکنند. این موجودات عجیب، روی سیارهای جز زمین زندگی کردهاند، اما فرهنگ و تکنولوژی بسیار پیشرفتهای دارند. با این وجود، عقاید آنها چندان قابل پذیرش نیست و انسانها را دچار سختیهای بسیاری کرده است. بعد از اتفاقی ناگوار بین این موجودات (که «تراگ» نام دارند) و انسانها میافتد، آرامش و هماهنگی ظاهری بین این دو نژاد به هم میخورد و ماجرایی تماشایی و عجیب شکل میگیرد.
انیمیشن سیاره شگفتانگیز یکی از خاصترین فیلمهای انیمیشنی ساخته شده است که دنیایی تکرارنشدنی و باورنکردنی را به تصویر میکشد. تنها دیدن تصاویری از این اثر میتواند طرفداران را به خود جلب کند، مخصوصا به خاطر موجودات عجیب و رنگهای خاصی که در ساخت آن به کار رفته است. اما منحصربهفرد بودن این انیمیشن تنها در خصوصیات بصریاش خلاصه نمیشود و داستان، شخصیتپردازی و حتی دیالوگهای آن روی خط نازک دیوانگی قدم برمیدارد. سرتاسر انیمیشن شبیه به پیچیدهترین نقاشیهای سورئال تاریخ هنر است و داستان و روایت هم هیچ تلاشی برای سادهتر کردن آن نمیکند. اما این اثر صرفاً به دنبال گیج کردن مخاطبانش نیست و در میان تمام خصوصیات غیرقابل درکش، پیامی بسیار مهم و جالب را پنهان کرده است که فهم آن را به عهده خود شما میگذاریم تا حتما این اثر را تماشا کنید.
52. انیمیشن علاءالدین (Aladdin)
- کارگردانان: جان ماسکر (John Musker)، ران کلمنتس (Ron Clements)
- صداپیشگان: اسکات وینگر (Scott Weinger)، رابین ویلیامز (Robin Williams)، لیندا لارکین (Linda Larkin)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 86 | راتنتومیتوز: 95%
در میان انیمیشن های معروف که ساخته شدهاند، صداپیشگی همواره یکی از خصوصیات مهم بوده است و تعدادی از این صداپیشگیها برای همیشه در تاریخ سینما ماندگار شدهاند. یکی از افرادی که با صداپیشگی خود توانست ارزش یک اثر را چندین برابر کند، بدون شک کمدین بزرگ، رابین ویلیامز است. صدای او به راحتی قابلتشخیص است و اجرایی که او با لحن ادای دیالوگها در انیمیشن علاءالدین داشته، به راستی که شاهکار و بینظیر است. او که به جای نقش غول چراغ جادوی آبی رنگ انیمیشن صحبت میکند، به تنهایی میتواند تنها دلیل تماشای این فیلم و قرار دادن آن در میان بهترین انیمیشن های جهان باشد.
داستان این انیمیشن که از آثار ماندگار دیزنی هم محسوب میشود و کودکی بسیاری از ما را به یاد میآورد، از روی یکی از معروفترین داستانهای قدیمی فرهنگ عرب که در کتاب هزار و یک شب هم آمده، نوشته شده است. این داستان ماجرای علاءالدین را تعریف میکند که با دیدن دختر سلطان، عاشقش شده و تصمیم میگرد که او را به دست آورد. در این مسیر و در مقابله با سختیها و چالشهای مختلفی که از طرف جعفر برای او به وجود میآید، او تنها نیست و غول چراغ جادویی به اسم جینی به او کمک میکند.
در کنار هنرمندی رابین ویلیامز در این انیمیشن که ساعتها میتوان دربارهاش صحبت کرد، علاءالدین یکی از موفقترین آثار موزیکال دیزنی هم محسوب میشود و افتخاراتی هم برای شرکت به دست آورده است، از جمله دریافت جایزه بهترین آهنگ سال در جوایز گرمی. انیمیشن علاءالدین همینطور توانسته است موفق به دریافت جایزههای بهترین موسیقی و آهنگ در مراسم سینمایی اسکار شود.

51. انیمیشن فرار مرغی (Chicken Run)
- کارگردانان: پیتر لرد (Peter Lord)، نیک پارک (Nick Park)
- صداپیشگان: جولیا ساوالها (Julia Sawalha)، مل گیبسون (Mel Gibson)، میراندا ریچاردسون (Miranda Richardson)
- امتیازات: آیامدیبی: 7 | متاکریتیک: 88 | راتنتومیتوز: 97%
اولین انیمیشن بلند ساختهشدهی شرکت انیمیشنسازی آردمن به راستی تاریخ سینما را تحت تأثیر خود قرار داده است. با انتشار این اثر، انیمیشنهای خمیری بیش از پیش مطرح شدند و شمار آثار ساختهشده از آن زمان رشد چشمگیری داشته است. همینطور با ورود نیک پارک به دنیای آثار بلند، یکی از بهترین کارگردانان انیمیشنی به دنیا معرفی شد. انیمیشن فرار مرغی با اینکه سال 2000 اکران شده، اما همچنان پرفروشترین انیمیشن خمیری دنیا باقی مانده است و این نشان از استقبال بینظیر از این اثر فوقالعاده دارد.
داستان این انیمیشن درباره مزرعه و مرغداری است که صاحب شرور آن خانم توییدی، به خاطر کسب سود بیشتر تصمیم میگیرد با استفاده از مرغهایش و دستگاهی خودکار و غولپیکر، پای گوشت مرغ درست کند. اما مرغهای مزرعه، حیوانات زبانبسته و معمولی نیستند و نبوغ آنها مثال زدنی است. آنها که از قبل از چنین تصمیمی، قصد فرار از مزرعه و رفتن به مکانی موعود را داشتند، در نقشهی خود مصممتر میشوند و راههای مختلفی را امتحان میکنند، اما هر بار شکست میخورند. تا اینکه یک روز، خروسی از آسمان به مزرعه فرود میآید و مرغهای داستان به امید فرار از او میخواهند که پرواز یادشان بدهند.
مثل همه ساختههای کوتاه و بلند نیک پارک، این انیمیشن هم در شکل دادن طنزی بینظیر، کاملا موفقیتآمیز ظاهر شده است و هر مخاطبی را میتواند سرگرم کند. به علاوه، ارجاعات فراوان به دیگر آثار، مخصوصاً فیلم شناختهشدهی فرار بزرگ (The Great Escape) از دیگر نکات مثبت انیمیشن فرار مرغی است. اما تنها به یک مورد نباید رضایت داد و با تماشای این انیمیشن دهها ایستراگ و ارجاعات را برای خود میتوانید کشف کنید.
50. انیمیشن من نفرت انگیز (Despicable Me)
- کارگردانان: پیر کوفین (Pierre Coffin)، کریس رنارد (Chris Renaud)
- صداپیشگان: استیو کارل (Steve Carell)، جیسن سگل (Jason Segel)، کریستن ویگ (Kristen Wiig)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 72 | راتنتومیتوز: 81%
مجموعه انیمیشن من نفرتانگیز، شامل سه قسمت منتشرشده اصلی است و خبرها نشان از ساخته شدن قسمت چهار آن را میدهند. دو قسمت اسپینآف نیز از روی آن ساخته شده که دومی سال دیگر اکران خواهد شد و بیشتر از ده انیمیشن کوتاه هم از آن منتشر شده است. این مجموعه همواره از آثار محبوب انیمیشنی اکرانشده بوده است، اما قسمت اول که شروع کننده ماجراهای گرو بود را میتوان بهترین آنها دانست. این انیمیشن داستان مردی شرور را نشان میدهد که به کار خلاف کردن و شیطانی بودن خودش افتخار میکند و هدفش شناخته شدن با این لقب است. اما یکباره، رقیبی برای او در کارهای شرارتآمیز پیدا میشود و گرو مجبور میشود که نقشههای عظیمتری را طراحی کند. البته او در این ماموریت تنها نیست و یک دانشمند نابغه به همراه مینیونها و سه دختری که گرو به فرزندی قبول میکند، هم او را همراهی میکنند.
برای لیست کردن نکات ارزشمندی که من نفرتانگیز را شایسته حضور در لیست انیمیشن های برتر دنیا میکند، میتوان به داستان خاص و جذاب، کمدی قابل قبول و حتی صداپیشگی عالی استیو کارل در نقش گرو اشاره کرد. اما اگر واقعا بخواهیم روراست باشیم، مهمترین دلیل طرفداری از این مجموعه انیمیشنی، حضور موجودات زرد رنگ فوقالعاده بامزه به اسم مینیونها در آن است. ماجراهای مینیونها به راحتی هر بینندهای را جذب خود میکند و به قدری محبوب شدند که حتی فیلمی مخصوص آنها منتشر شده است. منکر دیگر نکات ارزشمند انیمیشن من نفرتانگیز نمیشویم، اما فکر میکنیم که مینیونها دلیل کافی برای تمام قسمتهای این مجموعه هستند.

49. انیمیشن شرکت هیولاها (Monsters, Inc)
- کارگردانان: پیت داکتر (Pete Docter)، دیوید سیلورمن (David Silverman)
- صداپیشگان: جان گودمن (John Goodman)، بیلی کریستال (Billy Crystal)، استیو بوشمی (Steve Buscemi)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.1 | متاکریتیک: 79 | راتنتومیتوز: 96%
آثار ساخته شدهی سال 2001 اولین آثاری بودند که در مراسم اسکار توانستند برای کسب جایزه بهترین انیمیشن سال به رقابت بپردازند و یکی از آنها، انیمیشن شرکت هیولاها بود. با اینکه این انیمیشن شرکت پیکسار از انیمیشن شرک شکست خورد، اما با وجود گذشت نزدیک به دو دهه از اکرانش، این فیلم همچنان یکی از بهترین انیمیشن های معروف تاریخ سینما محسوب میشود. داستان شرکت هیولاها دربارهی شهری تخیلی است که شهروندان آن انواع مختلفی از هیولاها هستند.
این هیولاها همانند ما انسانها از برق برای روشن کردن وسایل خانگی خود استفاده میکنند، اما برخلاف ما، انرژی قابل بازگشتی کشف کردهاند و آن چیزی نیست جز جیغ انسانها! به همین منظور، در شرکت هیولاها کلکسیونی عظیم از درهایی به کمد اتاق کودکان انسانها طراحی و نگهداری میشود که به وسیله آن، هیولاهای متخصص میتوانند به دنیای ما سفر کرده و با ترساندن کودکان انرژی دریافت کنند. تا اینکه یک روز، یک کودک سر از دنیای هیولاها درمیآورد و همهچیز عوض میشود.
تا پیش از انیمیشن شرکت هیولاها، شرکت پیکسار موفق شده بود با ساخت سه انیمیشن بلند تمام کامپیوتری، آینده انیمیشنسازی را متحول کند. پیکسار با این انیمیشن، به پیشرفتی چشمگیر در ساخت انیمیشن رسید و همه را شگفتزده کرد. طراحی هزاران موی شخصیت سالیوان کاری عظیم و بینظیر بود که در این انیمیشن انجام شد و این تنها یکی از جزییات فراموشنشدنی انیمیشن است. علاوه بر موفقیت تکنیکی تاریخی، انیمیشن شرکت هیولاها داستانی بسیار تماشایی و احساسی دارد که هر بینندهای را مجذوب خود میکند. همینطور با حضور شخصیتی چون مایک وازوفسکی، این انیمیشن یکی از خندهدارترین آثار انیمیشنی دنیا را رقم زده است.
48. انیمیشن سفید برفی و هفت کوتوله (Snow White and the Seven Dwarfs)
- کارگردان: دیوید هند (David Hand)
- صداپیشگان: آدریانا کسلوتی (Adriana Caselotti)، هری استاکول (Harry Stockwell)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 95 | راتنتومیتوز: 98%
مگر میشود صحبت از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما بشود و اشارهای به اولین انیمیشن بلند ساختهشده نشود؟ انیمیشن سفید برفی و هفت کوتوله، انیمیشنی بود که به خاطر شروع پروژهی ساختش، همه والت دیزنی را احمق و دیوانه خواندند. اما او با موفقیت چشمگیری که کسب نکرد، نه تنها به دیگران نشان داد که اشتباه کردهاند، بلکه نام خود را برای همیشه نه فقط در تاریخ سینما، بلکه در کل تاریخ بشریت ماندگار کرد. امروزه شاید تکنیک ساخت این انیمیشن چندان خارقالعاده به نظر نیاید، یا داستان آن کمی نامناسب تصور شود و حتی به خاطر تکرار فراوان المانهای قصههای پریان، ارزشش را از دست داده باشد؛ اما هیچکدام از این نکات نمیتواند مانع از ستایش این اثر هنری شود.
داستان سفید برفی و هفت کوتوله دربارهی ملکهای خبیث است که دختری به اسم سفید برفی دارد. این ملکه حسود و شیطانی، تنها دغدغهاش در دنیا این است که همواره زیباترین زن دنیا باشد و به همین منظور هرروز از آینهای جادویی سؤال میکند که زیباترین شخص دنیا چه کسی است. همهچیز عادی پیش میرود تا یک روز، آینه سفیدبرفی را زیباترین مینامد و به همین دلیل ملکه تصمیم به نابود کردن او میگیرد. سفیدبرفی نجات پیدا میکند و در دل جنگل وارد خانهای میشود که هفت کوتوله بانمک در آن زندگی میکنند. آنها او را به عنوان همخانه میپذیرند، اما ماجرای شرارت ملکه همینجا به پایان نمیرسد و او تا سفیدبرفی را از بین نبرد، آرام نمیگیرد.

47. انیمه شبح درون پوسته (Ghost in the Shell)
- کارگردان: مامورو اوشی (Mamoru Oshii)
- صداپیشگان: آتسوکو تاناکا (Atsuko Tanaka)، آکیو اوتسوکا (Akio Ōtsuka)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 76 | راتنتومیتوز: 96%
در دنیای انیمه شبح درون پوسته، با پیشرفت تکنولوژی مرز بین انسان و ربات آنقدر کمرنگ شده است که تفکیک ایندو از یکدیگر تقریبا غیرممکن بهنظر میرسد. در چنین شرایطی، موتوکو کوساناگی از اعضای بخش 9 پلیس، که خود یک سایبورگ است، وظیفه دارد باهوشترین و خطرناکترین تروریستها و جنایتکاران سایبری را ردیابی کند. او در این داستان به دنبال شخصی معروف به Puppet Master میگردد؛ مجرمی سایبری که سایبورگها را هک میکند و آنها را به انجام جرایمی وادار میکند.
انیمه سینمایی Ghost in the Shell براساس مانگای شیرو ماسامونه و به کارگردانی مامورو اوشی در سال 1995 ساخته شده است. این انیمه سینمایی شاهکار، تاکنون شهرت خود را حفظ کرده و به یک فرنچایز بزرگ تبدیل شده است. امروزه سریهای انیمه تلویزیونی مختلف، بازیهای کامپیوتری و حتی یک فیلم لایو اکشن نه چندان خوب از آن در دسترس هستند. مامورو اوشی از کارگردانهای معروف دنیای انیمه است که برای ساخت آثاری خاص، عجیب و کمی فلسفی، مانند انیمه Angel’s Egg l شهرت دارد. ژانر سایبرپانک پیش از ساخت این انیمه و از زمان فیلمهای Bladerunner و Neuromancer و انیمه آکیرا وجود داشته، اما انیمه Ghost in the Shell این ژانر را وارد مرحلهای جدید کرده و محبوبیتش را افزایش داده است. امروزه، آثار زیادی از این اثر به عنوان منبع الهامشان یاد میکنند و اگر به ژانر علمی-تخیلی و به صورت خاص، به سابژانر سایبرپانک علاقه دارید، حتما به این انیمه سری بزنید.
46. انیمیشن داستان اسباببازی (Toy Story)
- کارگردان: جان لستر (John Lasseter)
- صداپیشگان: تام هنکس (Tom Hanks)، تیم الن (Tim Allen)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.3 | متاکریتیک: 95 | راتنتومیتوز: 100%
در کنار انیمیشن سفیدبرفی و هفت کوتوله، اولین قسمت از مجموعه انیمیشنی داستان اسباببازی را هم میتوان مهمترین فیلم انیمیشنی تاریخ سینما دانست. همانطور که نخستین انیمیشن بلند دنیا نام سازندگانش را برای همیشه بر سر زبانها انداخت، انیمیشن داستان اسباب بازی هم به خاطر اولین انیمیشن بلند تمام کامپیوتری، جهش و پیشرفتی بزرگ در دنیای سینما محسوب میشود. شرکت پیکسار که امروزه پس از سه دهه از شروع کارش توانسته است دنیای انیمیشنسازی را زیر سلطه خود نگه دارد، با ساخت این اثر شاهکار یکی از مهمترین ابداعات سینمایی را به جهانیان عرضه کرد.
البته تمام افتخارات این انیمیشن تاریخی محدود به اولین بودنش نیست و آن با ارائهی داستانی نو و دنیایی فراموشنشدنی، یکی از بهترین مجموعههای سینمایی را آغاز کرده است. داستان اسباببازی سؤال مهمی را از بینندگانش میپرسد: چه میشد اگر هنگامی که ما نیستیم و کسی نگاهی نمیکند، اسباببازیها جان بگیرند و شروع به حرکت کنند؟ برای چندین دهه شرکت دیزنی در تکاپو بود تا خود را از داستانهای پریان جدا کند و نهایت کاری که میتوانست بکند، به تصویر کشیدن دنیای حیوانات یا چند وسیله خانه به عنوان شخصیت فرعی در دیو و دلبر بود. اما پیکسار، تمام فرمولهای انیمیشنسازی در آمریکا را متحول کرد. با ورود به دنیایی که تا آنزمان هیچکس فکرش را نمیکرد، داستان اسباببازی و سازندگانش در شرکت انیمیشنسازی پیکسار، روحی تازه در جسم نیمهجان دنیای پویانمایی دمیدند.
45. باد برمی خیزد (The Wind Rises)
- کارگردانان: هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki)
- صداپیشگان: هیدهآکی آنو (Hideaki Anno)، میوری تاکیموتو (Miori Takimoto)، نیشیجیما هیدهتوشی (Hidetoshi Nishijima)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.7 | متاکریتیک: 73 | راتنتومیتوز: 88%
قلم من برای نوشتن از میازاکی بسیار کوچک است! او اسطوره دنیای انیمه است و میشود هزاران صفحه درباره او نوشت. این اثر نیز یکی از بهترین آثار اوست که از بعد تاریخی نیز مهم و قابل تامل است. پس اگر به میازاکی بزرگ علاقه دارید در دیدن این انیمه تردید نکنید.
داستان این انیمیشن درباره زندگینامه جیرو هوریکوشی (Jiro Horikoshi) است که طراح میتسوبیشی A5M و نسخه مشهور بعدیاش، میتسوبیشی A6M Zero محسوب میشود. هر دوی اینها، هواپیماهایی جنگی بودند که امپراتوری ژاپن در جنگ جهانی دوم از آنها استفاده میکرد… قابل ذکر است این فیلم بر دورانی متمرکز است که ژاپن با رکورد اقتصادی، شیوع بیماریهای مسری و بلایای طبیعی دست و پنجه نرم میکرد…

44. انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم (How to Train Your Dragon)
- کارگردانان: کریس سندرز (Chris Sanders)، دین دبلوا (Dean DeBlois)
- صداپیشگان: جی باروشل (Jay Baruchel)، جرارد باتلر (Gerard Butler)، کریگ فرگوسن (Craig Ferguson)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.1 | متاکریتیک: 75 | راتنتومیتوز: 99%
اگر شما هم همانند نیمی از دنیا پس از تماشای فصل آخر سریال بازی تاج و تخت از اژدها، جنگجویان باابهت و نبردهای هیجانانگیز خسته و ناامید شدهاید، تماشای مجموعه انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم میتواند بهترین راه حل برای شما باشد. قسمت اول این مجموعه که میشود آن را بهترین آنها دانست، داستان دهکدهی وایکنیگی در جزیرهای دورافتاده را به تصویر میکشد که مدام مورد حملهی اژدها قرار میگیرد. این موجودات ترسناک و شگفتانگیز، سالهای سال است که این جزیره را هدف خود قرار دادهاند و در همین مدت، فرهنگی جنگجویانه در میان مردم آن به وجود آمده. پسر رییس قبیله، با دیگر اعضای آن متفاوت است و علاقهای به کشتن اژدها ندارد و بعد از پیدا کردن اژدهایی زخمی، رابطهای دوستانه با آن برقرار میکند.
هر سه قسمت این مجموعه انیمیشنی تماشایی و دیدنی هستند و شاید رتبهبندی میان آنها کمی سخت باشد. پیشرفت شخصیتی و داستانهای جذاب متنوع در هر کدام از انیمیشنها این امکان را به طرفداران میدهد که از تمام آنها لذت ببرند، اما قسمت اول این سهگانه بهترین گزینه برای شروع تماشا است و از آنجایی که این ماجرای جذاب با همین انیمیشن شروع شده، انتخاب ما برای لیست بهترین انیمیشن های تاریخ سینما همان بود.
43. انیمیشن فیلم شان گوسفنده (Shaun the Sheep Movie)
- کارگردانان: مارک برتون (Mark Burton)، ریچارد استارزک (Richard Starzak)
- صداپیشگان: جاستین فلچر (Justin Fletcher)، جان اسپارکس (John Sparkes)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.3 | متاکریتیک: 81 | راتنتومیتوز: 99%
ماجراهایی که شان در طول سالها به آنها دچار شده است، خود میتوانند موضوع یک قصهی هیجانانگیز و تماشایی باشند. این شخصیت دوستداشتنی برای اولین بار در یکی از انیمیشنهای کوتاه والاس و گرومیت به اسم A Close Shave به تصویر کشیده شد. بعد از موفقیت آن و علاقه نیک پارک به این گوسفند بامزه، شان موفق شد تا سریالی برای خود داشته باشد و این سریال که اسم شخصیت اصلی را دارد، به یکی از جذابترین و خندهدارترین سریالهای انیمیشنی دنیا تبدیل شد. با موفقیت بینظیر این سریال، دیگر چیزی جلودارشان نبود و در نهایت اولین قسمت از انیمیشن بلند آن به اسم فیلم شان گوسفنده را منتشر کردند.
داستان انیمیشن همانند تمام اپیزودهای سریال دربارهی بازیگوشیهای این گوسفند باهوش است. در فیلم، شان تصمیم میگیرد که برای یک روز، مزرعهدار بالای سرشان نباشد و کاری میکند که او تمام روز را در ماشینی بخوابد. اما او به اشتباه به شهر منتقل میشود و در آنجا به خاطر تصادفی که برایش به وجود میآید، دچار فراموشی میشود و هویت خود را فراموش میکند. در همین حین، شان با دیگر گوسفندان و سگ مزرعه در تلاش هستند تا مزرعهدار را پیدا کنند و به خانهاش بازگردانند. فیلم با استقبال بسیار خوبی روبهرو شد، اما حتی اگر منتقدها از این فیلم بد میگفتند نیز اهمیتی نداشت؛ چراکه هر اثری که مربوط به شان باشد را همه باید تماشا کنند. پس از تماشای این فیلم، قسمت دوم آن یعنی فارماگدون (Farmageddon) را هم فراموش نکنید.
42. انیمیشن ماجراهای تن تن (The Adventure of Tintin)
- کارگردان: استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg)
- صداپیشگان: جیمی بل (Jamie Bell)، اندی سرکیس (Andy Serkis)، دنیل کریگ (Daniel Craig)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.3 | متاکریتیک: 68 | راتنتومیتوز: 74%
واکنش طرفداران به انیمیشن تنتن دوگانه بود و برخلاف عدهای که آن را به خوبی کمیکهایش نمیدانستند، عدهای دیگر آن را اثری شایستهی تحسین دیدند. همانطور که از جایگاه این اثر در لیست بهترین انیمیشن های جهان میتوان برداشت کرد، از نظر ما انیمیشن ماجراهای تنتن اثری تماشایی و فوقالعاده بود. داستان آن با اقتباس وفادارانهای از کمیکهای تنتن، افسانه جد کاپیتان هادوک و دشمن خونیاش یعنی راکهام سرخپوش را دنبال میکند و تنتن به همراه دوستان و یاران همیشگیاش سعی میکند تا راز گنج آنها را برملا کنند.
دربارهی داستان و روایت فیلم حرف چندانی نمیتوان زد. اگر از طرفداران هرژه و کارهایش باشید باید بدانید که این قصه یکی از بهترین کارهای او است و فیلم هم تا حدزیادی موفق شده تا آن را اقتباس کند. اما از نظر تکنیکی، فیلم به راستی که اثر ماندگار است. استفاده از روش موشن کپچر در فیلم تا حد بسیار زیادی قابل قبول است و بازیها به خوبی در آن انجام گرفتهاند. علاوه بر آن، فیلمبرداری و جلوههای ویژهی استفادهشده در انیمیشن تماشای آن را دو برابر جذابتر میکند. موسیقی فیلم هم برنده جایزه اسکار شده است، اما در رشته بهترین انیمیشن سال این جایزه به رنگو داده شد. با این وجود، جالب است بدانید که انیمیشن ماجراهای تنتن تبدیل به اولین انیمیشن غیر پیکساری شد که موفق به دریافت جایزه گولدن گلاب شده است.
41. انیمیشن هرکول (Hercules)
- کارگردانان: ران کلمنتس (Ron Clements)، جان ماسکر (John Musker)
- صداپیشگان: تیت داناوان (Tate Donovan)، دنی دویتو (Danny DeVito)، جیمز وودز (James Woods)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.3 | متاکریتیک: 74 | راتنتومیتوز: 84%
انیمیشن هرکول قبل از اینکه به شکل نهایی خود برسد، سالها دچار تغییرات فراوانی شد و افرادی غیر از زوج طلایی دیزنی قرار بود آن را بسازند. اما در نهایت این پروژه به کلمنتس و ماسکر محول شد و نتیجه، اثری تماشایی بود. داستان انیمیشن زندگی قهرمان افسانهای یونانی، هرکول را از لحظه تولد تا بزرگسالی به تصویر میکشد. بر اساس یک پیشگویی مهم، هیدس تصور میکند که برای موفق شدنش برای به دست گرفتن قدرت دنیا، باید هرکول فرزند برادرش زئوس را در نوزادی به قتل برساند. پس دو نفر از نوچههایش را مأمور میکند، اما آنها در این کار شکست میخورند. در نتیجه، هرکول تنها قدرت الهی خود را از دست میدهد و به زمین و خارج از دنیای خدایان فرستاده میشود. او حالا بزرگ شده است، بدون آنکه از هویت واقعی خود خبر داشته باشد. تا اینکه به خاطر مقابله با هیولاهای مختلف و افرادی مهم، او به سمت تقدیرش هدایت میشود.
انیمیشن هرکول با تمام تصوراتی که از داستانهای و افسانههای یونان باستان دارید، متفاوت است. هرکول داستانی پر از خیانت، خشونت بیش از حد و خداهای بیرحم و نه چندان دوستداشتنی نیست. حتی شخصیت منفی انیمیشن هیدس، یکی از به یادماندنیترین شخصیتهای انیمیشنی دیزنی است. داستانی پرزرق و برق و موزیکالی شنیدنی صفاتی هستند که میتوان هرکول را با آن توصیف کرد. حتی شوخیهای انیمیشن هم به بهترین شکل نوشته شدهاند و قطعاً طرفداران را راضی نگه میدارد. اگر به دنبال اقتباسی وفادار براساس اساطیر یونان هستید، شاید هرکول گزینه مناسبی برای شما نباشد، اما از بعد سرگرمی این اثر قطعا از بهترین انیمیشن های معروف جهان است.
40. انیمیشن عصر یخبندان (Ice Age)
- کارگردان: کریس وج (Chris Wedge)
- صداپیشگان: ری رومانو (Ray Romano)، دنیس لیری (Denis Leary)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.5 | متاکریتیک: 60 | راتنتومیتوز: 77%
نمیتوان منکر این واقعیت شد که بخش زیادی از محبوبیت مجموعه انیمیشنی عصر یخبندان به خاطر اسکرت، سنجاب عجیبوغریب و بامزه داستان است که انگار قرنها سعی در پیدا کردن و ذخیره کردن بلوط محبوبش را داشته. اما اگر تمام نگرش احساسی نسبت به این موجود دوستداشتنی را کنار بگذاریم، متوجه میشویم که لحظات حضور او در هر قسمت از این مجموعه چقدر کم است! پس حتما باید دلیل بیشتری برای در نظر گرفتن عصر یخبندان در میان بهترین انیمیشن های تاریخ سینما داشته باشیم. اولین دلیل، انتخاب موضوع و دوره زمانی جذاب و خاص انیمیشن است. درست است که انیمیشن درباره حیوانات و یا حتی موجودات منقرضشده مثل دایناسورها کم نیست، اما اشاره به دورانی همچون دوران یخبندان بزرگ، کمتر دیده میشود و معمولاً چنین کیفیتی هم ندارند.
علاوه بر آن، شخصیتپردازی بینظیر این مجموعه این امکان را به سازندگانش داده است تا روحی تازه در چنین داستانهایی بدمند و طنزی جذاب را به طرفداران عرضه کنند. همینطور، داستان هر کدام از قسمتها هم نقش مهمی ایفا میکند و برتری قصهی قسمت اول مجموعه باعث شده است تا عصر یخبندان 1 به این لیست راه پیدا کند. داستان انیمیشن، رابطهی دوستی عجیب یک ماموت و تنبلی زمینی را نشان میدهد که در مسیرشان با مادری برخورد میکنند که در حال غرق شدن است و تنها موفق میشود نوزادش را نجات دهد و به آن دو بسپارد. پس این دو همسفر تصمیم میگیرند تا کودک انسان را به قبیلهای برسانندو نجاتش دهند.
39. انیمیشن انومالیسا (Anomalisa)
- کارگردانان: چارلی کافمن (Charlie Kaufman)، دوک جانسون (Duke Johnson)
- صداپیشگان: دیوید تیولیس (David Thewlis)، جنیفر جیسون لی (Jennifer Jason Leigh)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.3 | متاکریتیک: 88 | راتنتومیتوز: 92%
هرگاه نام چارلی کافمن در کنار فیلمی دیده شود، باید توقع اثری گیجکننده و شگفتانگیز را داشت و این موضوع دربارهی اثری انیمیشنی او نیز صدق میکند. انیمیشن انومالیسا داستان مردی را نشان میدهد که برای تبلیغ و صحبت دربارهی کتاب تازه چاپشده به کنفرانسی سفر کرده است. در هتل اتفاقات عجیبی برای او میافتد و او چهره و صدای همه کسانی را که ملاقات میکند، شبیه به هم میبیند. اتفاقات عجیب و غیرمنتظره فقط به همینجا خلاصه نمیشوند و شخصیت اصلی داستان در دنیایی رویاگونه و پیچدرپیچ گیر میکند و همهچیز برای او به هم میریزد.
خود انیمیشن همانند خلاصه داستانی که دربارهی این اثر پیچیده نوشتیم، میتواند گنگ و سخت باشد، اما لذت تماشای آثار کافمن در همین مساله است. اگر فیلمهایی که او نوشته است، مانند «جان مالکوویچ بودن» (Being John Malkovich) و «درخشش ابدی یک ذهن پاک» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) را دیده و از آنها لذت بردهاید، در تماشای این انیمیشن هم لحظهای درنگ نکنید. مخصوصا که اینبار ذهنیات فوقالعادهی این نویسنده توانا با استفاده از انیمیشن و تکنیک خمیری ساخته شدهاند و همین موضوع لذت تماشای آن را دوچندان میکند.
38. انیمیشن غول آهنی (The Iron Giant)
- کارگردان: برد بیرد (Brad Bird)
- صداپیشگان: جنیفر انیستون (Jennifer Aniston)، وین دیزل (Vin Diesel)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 85 | راتنتومیتوز: 96%
پیش از اینکه برد بیرد به عنوان یکی از کارگردانان شرکت انیمیشنسازی پیکسار شناخته شود و در چند پروژه بزرگ با این کمپانی همکاری کند، او به عنوان سازنده یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما از نظر طرفداران آثار پویانمایی شناخته میشد. انیمیشن غول آهنی به محض اکرانش با موجی بزرگ از طرفداری مواجه شد و بسیاری آن را همتای انیمیشنهای کلاسیک سینما در نظر گرفتند. داستان انیمیشن که از روی رمان نویسنده معروف، تد هیوز (Ted Hughes)، نوشته شده است، داستان دوران جنگ سرد را به تصویر میکشد؛ زمانی که شوروی اسپوتنیک 1 را به فضا فرستاده است و کمی بعد از آن جسمی عظیم به زمین سقوط میکند. شخصیت اصلی داستان، به قصد پیدا کردن آن جسم میرود و با آدم آهنی غولآسا روبهرو میشود. با وجود اندازه و شکل این ربات، بین آنها دوستی برقرار میشود. اما همانطور که انتظار میرود، مسئولین نمیتوانند چنین دوستی را درک کنند و همه چیز به هم میریزد.
انیمیشن داستانی شنیدنی دارد که در دل خود پیامی مهم جای داده است. رابطه میان انسان و رباتها در این انیمیشن هم یکی از خاصترین دیدگاهها است که با توجه به سال ساخت غول آهنی، ایدهای تازه و جذاب بوده. ولی این ایده با وجود گذشت دو دهه همچنان هم ارزشمند است. اگر به دنبال قصهای جذاب و پراحساس و حتی انسانی میگردید که بتواند به راحتی شما را سرگرم کند، این انیمیشن گزینهی پیشنهادی ما است.
37. انیمیشن کابوس قبل از کریسمس (The Nightmare Before Christmas)
- کارگردان: هنری سلیک (Henry Selick)
- صداپیشگان: دنی الفمن (Danny Elfman)، کریس سرندون (Chris Sarandon)، کاترین اوهارا (Catherine O’Hara)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 82 | راتنتومیتوز: 95%
زمانی بود که حتی یک شعر از تیم برتون هم میتوانست تبدیل به اثری تماشایی از این کارگردان موفق سینما شود و انیمیشن کابوس قبل از کریسمس سندی بر این ادعا است. زمانی که این هنرمند به عنوان یک انیماتور در شرکت دیزنی فعالیت میکرد، شعری سرود و ایده اولیه این انیمیشن از همانجا آمده است. داستان این انیمیشن دربارهی شهری است که تمام جزییاتش مربوط به جشن هالووین میشود و اعضای آن در انتظار این روز مهم هستند و خود را برای آن آماده میکنند. پادشاه شهر به اسم جک اسکلینگتون، از تکرار این اتفاق خسته شده است و به دنبال چیزی جدید میگردد. او به شکلی اتفاقی در جنگل با درهایی روبهرو میشود که هرکدام راهی به یک شهر جدید هستند. او در مربوط به کریسمس را انتخاب میکند، وارد دنیایی جدید میشود و با فرهنگ این جشن آشنا میشود. بعد از بازگشتن جک به شهر خودش، او سعی دارد کریسمس را به مردم معرفی کند، اما به خاطر یک اشتباه کوچک، همهچیز به هم میریزد.
این انیمیشن خمیری را از چندین نظر میتوان در میان بهترین آثار انیمیشنی تاریخ سینما قرار داد. اول از همه تکنیک و ساخت آن است که به قدری حرفهای انجام گرفته، که حتی برای جلوههای ویژهی اسکار هم نامزد دریافت جایزه شده بود و اولین فیلم انیمیشنی نامزد شده برای این جایزه است. در کنار آن، باید به موسیقی و آهنگهای شاهکار کابوس قبل از کریسمس اشاره کرد. هرچه از آهنگهای فوقالعادهی این انیمیشن تعریف کنیم، کم گفتهایم! موسیقی وهمانگیز انیمیشن علاوه بر ماندگاری فراوانی که دارد، تأثیر بسیار زیادی بر فضای تاریک و شاهکار انیمیشن داشته است. بسیاری کابوس قبل از کریسمس را برای مخاطبان خردسال نامناسب و بیش از حد ترسناک میداند. اما حتی بزرگسالان هم زمان تماشای این شاهکار باید حواسشان را جمع کنند.
36. انیمیشن در جستجوی نمو (Finding Nemo)
- کارگردان: اندرو استنتن (Andrew Stanton)
- صداپیشگان: البرت بروکس (Albert Brooks)، الن دیجنرس (Ellen DeGeneres)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.1 | متاکریتیک: 90 | راتنتومیتوز: 99%
مارلین و کورال دو دلقک ماهی هستند که در انتظار به دنیا آمدن صدها فرزندشان نشستهاند و از آنها مراقبت میکنند. ناگهان یک ماهی درنده به آنها حمله میکند و کورال و تمام فرزندانشان را از بین میبرد. اما مارلین فقط یکی از آنها را که صدمه دیده است، پیدا میکند و بعد از گذاشتن اسم نمو روی آن، قول میدهد که تا ابد با تمام وجودش از او مراقبت کند. اما نمو قرار نیست اینکار را برای پدرش راحت کند، زیرا که او یک ماهی بسیار بازیگوش و کنجکاو است و علاقه دارد همهچیز را دربارهی دنیایی که در آن زندگی میکند، بداند. به واسطه همین بازیگوشی است که نمو گیر انسانها میافتد و پدرش مجبور میشود برای نجات او کیلومترها اقیانوس را شنا کند.
انیمیشن معروف در جستجوی نمو، نمونه شاهکار به تصویر کشیدن روابط احساسی و انسانی است که شرکت پیکسار به بهترین شکل آنها را در جسم موجوداتی غیرانسانی به تصویر میکشد. یکی از زیباترین و قویترین روابط دوستی ممکن در دنیای انیمیشنی را میتوان در این انیمیشن و بین مارلین و دوری دید و همینطور رابطهی زیبا نمو و پدرش یکی از بهترین نمونههای این روابط در سینما است. اما در جستجوی نمو تنها به دنبال برانگیختن احساسات بینندگانش نیست. این انیمیشن دیدنی با دنیای بزرگ زیرآبی که به تصویر میکشد و شخصیتهای متنوع و جذاب فراوانی که عرضه میکند، در کنار داستانی قویاش، شوخیها و طنزی مستحکم را شکل میدهد. به قدری همهچیز در این انیمیشن عالی است که مطمئن باشید عاشق شخصیتهای منفی داستان، یعنی کوسههای خونخوار هم خواهید شد.
35. انیمیشن سهقلوهای بلویل (The Triplets of Belleville)
- کارگردان: سیلوین شومه (Sylvain Chomet)
- صداپیشگان: بیاتریس بونیفاسی (Béatrice Bonifassi)، لینا بودرو (Lina Boudreault)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 91 | راتنتومیتوز: 94%
یکی دیگر از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما که ساخته کشور فرانسه است، سهقلوهای بلویل نام دارد. این انیمیشن کمدی، داستانش را با مادربزرگ و نوهای آغاز میکند که با هم زندگی میکنند. مادربزرگ داستان به دنبال پیدا کردن علاقه نوهاش است و با توجه به رفتارهای او، سعی دارد تا استعداد وی را با کشف کند. در همین مسیر است که علاقه دوچرخهسواری در او پیدا شده و به واسطهی حمایتهای مادربزرگش، چمپیون موفق میشود تا به مسابقات بزرگ تور د فرانس راه پیدا کند. اما مسابقه آنطور که انتظار میرفت پیش نمیرود و هم نوه و هم مادربزرگ سر از آمریکا پیدا میکنند و با سهقلوهای افسانهای بلویل که اکنون دیگر سنی ازشان گذشته ملاقات میکنند.
با وجود معمولی بودن داستان، خطی بودن روایت و حتی تکنیک عادی دوبعدی که برای ساخت انیمیشن سهقلوهای بلویل استفاده شده است، این انیمیشن را نمیتوان کاملا معمولی دانست. طراحی شخصیتها و دنیای انیمیشن کمی به هم ریخته و عجیبوغریب هستند. حتی ممکن است تا حدودی یادآور نقاشیهای اکسپرسیونیستی باشد که برای یک اثر انیمیشنی کمی عجیب به نظر میآید. با وجود کمدی بودن انیمیشن، طنز این اثر هم تیزی و هوشمندی خاصی دارد که در دیگر آثار طنز این لیست کمتر دیده میشود.
34. انیمیشن راز کلز (The Secret of Kells)
- کارگردانان: تام مور (Tomm Moore)، نورا توومی (Nora Twomey)
- صداپیشگان: ایوان مکگویر (Evan McGuire)، برندن گلیسون (Brendan Gleeson)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 81 | راتنتومیتوز: 90%
یکی از رنگارنگترین و زیباترین آثار انیمیشنی دنیا بدون شک راز کلز نام دارد، که تماشای هر فریم از آن معادل دیدن یک نقاشی زیبا است. داستان این انیمیشن تماشایی در قرن 9 میلادی در ایرلند میگذرد، زمانی که وایکینگها مشغول فتح بخشهای بزرگی از اروپا بودند. ماجرای اصلی دربارهی پسری در یک صومعه است و در کنار آشنایی او با دختری مو سفید، قصهی کتاب افسانهای کلز را برملا میکند که یکی از کتب مذهبی مهم فرهنگ ایرلند است.
این انیمیشن به زیباترین شکل ممکن داستان خود را روایت میکند و تاریخ و فرهنگ ایرلند باستان را به مخاطبانش ارایه میدهد. اما محتویات این اثر هرچقدر هم عمیق و جذاب باشند، هیچ کدام از آنها به اهمیت زیبایی بصری راز کلز نمیرسند و صحبت دربارهی آنها، کم لطفی کردن در حق نقاشیهای اثر است. قابها و رنگهای این انیمیشن هم یادآور کشور ایرلند است و هم آینهای از تزیینات ظریف و زیبای کتابهای مذهبی که با دقت فراوان در دل انیمیشن جا شدهاند.
33. انیمیشن پرسپولیس (Persepolis)
- کارگردانان: مرجان ساتراپی (Marjane Satrapi)، وینسنت پارونو (Vincent Paronnaud)
- صداپیشگان: کیارا ماسترویانی (Chiara Mastroianni)، کاترین دنوو (Catherine Deneuve)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 90 | راتنتومیتوز: 96%
هنگامی که لیست بهترین کمیکبوکهای دنیا را بگردید، یکی از معدود آثار غیرابرقهرمانی که میتوانید پیدا کنید، کتاب پرسپولیس از ساتراپی است و این هنرمند ایرانی براساس این کتاب موفقش، انیمیشنی شاهکار به همین اسم ساخته. داستان انیمیشن پرسپولیس دربارهی زندگی خود مرجان ساتراپی در کودکی و نوجوانیاش است. زمانی که کشور دچار تغییرات فراوانی شده بود و تعدادی از مهمترین اتفاقات تاریخ معاصر را تجربه میکرد. مرجان در این دوران خاص بزرگ شده است و تمام اتفاقاتی که در کشور و حتی دنیا میافتاد، روی زندگی و آیندهاش تأثیر فراوانی گذاشته است. انیمیشن سعی میکند تا با نشان دادن آن دوران، واقعیاتی را به جهانیان نشان دهد، هرچند که همین مساله با مخالفتها و واکنشهای منفی بسیاری مواجه شد. اما استقبال بینندگان از این انیمیشن بینظیر بوده است.
انیمیشن پرسپولیس در جشنواره کن به اکران درآمد و حتی موفق به دریافت جایزه هیئت داوری شد. علاوه بر آن، این انیمیشن موفق به دریافت نامزدی در بسیاری از جشنوارهها شد، اما در اکثر آنها شکست خورد. همینطور، کشور فرانسه این اثر را به عنوان نماینده خود به اسکار معرفی کرد که نتوانست به لیست نهایی راه پیدا کند. اما با وجود همه این شکستها، فیلم یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما است و هیچچیزی نمیتواند این موضوع را تغییر دهد. طراحی دوبعدی و سیاهوسفید اثر یادآور کمیکبوکها است و در انتقال فضای داستانی که روایت میکند هم نقش مهمی را ایفا میکند. با همه استقبال جهانی که از اثر شده و امتیازهای بالایی که آورده، میتوان فهمید که پیام و روایت آن به خوبی به تمام مخاطبانش منتقل شده است، اما تماشای پرسپولیس برای بیننده ایرانی میتواند تجربهای کاملا متفاوت باشد.
32. انیمیشن مری و مکس (Mary and Max)
- کارگردان: آدام الیوت (Adam Elliot)
- راوی: بری هامفریز (Barry Humphries)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.1 | راتنتومیتوز: 95%
در آثار سینمایی، معمولا روابط انسانی مختلفی شکل میگیرند و ممکن است این روابط بسیار ماندگار شوند. روابط عاشقانه یا روابط خانوادگی همچون والد و فرزندی از جمله آنها است، اما شاید چیزی که کمتر دیده شود، روابط دوستی باشند. انیمیشن مری و مکس یکی از بهترین و بهیادماندنیترین روابط دوستی را به تصویر میکشد و جالب است که حتی این رابطه نیز چندان معمولی و آنطور که ممکن است انتظار داشته باشیم، نیست. ماجرا از آنجا شروع میشود که دختری 8 ساله به اسم مری که در استرالیا زندگی میکند، احساس تنهایی میکند و هیچکسی به او توجه نمیکند. یک روز در اداره پست، او کتاب آدرس و تلفن شهروندان آمریکا را میبیند و برایش سوال میشود که آنها چگونه آدمهایی هستند. پس به صورت اتفاقی برای یکی از اسامی کتاب، نامهای میفرستند و به این طریق دوستیاش با مکس آغاز میشود. مکس مردی چهلوچهار ساله است که مشکلات روابط اجتماعی و روانی فراوانی دارد، اما با سختی ارتباط دوستیاش با مری را حفظ میکند و ماجراهای بینظیری برای این دو شخصیت شکل میگیرند.
انیمیشن مری و مکس با تکنیک استاپ موشن و به صورت خمیری ساخته شده و فضای آن و طریقهی روایت داستانش همچون آثار کوتاه شناختهشده کارگردانش یعنی آدام الیوت است. طنز این اثر بسیار تلخ و تاریک است، اما با همین تاریکی میتواند بینندگانش را بخنداند. فضای اثر هم همچون کمدیاش، فضایی ناراحتکننده دارد و این مساله با داستان و شخصیتهای تنهای داستان هماهنگی بینظیری دارد. شاید همه این خصوصیات بیش از حد منفی و ناراحتکننده به نظر بیایند، اما الیوت به شکلی همه آنها را در این انیمیشن زیبا جای داده است که هرکسی از تماشای آن لذت خواهد برد.
31. انیمه آکیرا (Akira)
- کارگردان: کاتسوهیرو اوتومو (Katsuhiro Otomo)
- صداپیشگان: میتسوئو ایواتا (Mitsuo Iwata)، نوزومو ساساکی (Nozomu Sasaki)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | راتنتومیتوز: 90%
آکیرا از آن انیمههایی است که احتمالا حتی اگر از علاقهمندان دنیای انیمه هم نباشید، نامش به گوشتان خورده. این انیمه در سال 1988 اکران شده است و در زمان خودش در دنیای انیمه و انیمیشن بیهمتا و خلاقانه بوده. با وجود گذشت سالها از پخش این انیمه سینمایی، آن هنوز هم جزو آثار مهم و تاثیرگذار محسوب میشود و آثار گوناگونی از جمله انیمه، انیمیشن، سریال، فیلم و حتی بازیهای ویدیویی از آن تاثیر پذیرفتهاند. این انیمه از نظر داستانی، شخصیتپردازی، جلوههای بصری و ستینگ جذاب سایبرپانکی، اثری تماشایی است که دیدن آن را به هیچوجه نباید از دست داد.
در سال 2019، 31 سال از جنگ جهانی سوم گذشته و توکیو که حالا نئو توکیو نام دارد، یک شهر بزرگ و پر رونق است. شوتارو کاندا سردسته یک گنگ موتورسواری است. روزی، دوست او تتسو، دچار تصادفی میشود و پس از این تصادف قدرتهای خارقالعادهای به دست میآورد. دولت هم که از این قدرتها آگاه میشود، او را میدزدد و به مکانی مخفی میبرد. به نظر میرسد که قدرت او شبیه به قدرت آکیرا باشد؛ قدرتی که در سال 1988 باعث نابودی توکیو شده است. آیا تاریخ بعد از این همه سال تکرار خواهد شد؟
30. شگفت انگیزان (The Incredibles)
- کارگردان: برد برد (Brad Bird)
- صداپیشگان: کریگ تی نلسن (Craig T. Nelson)، هالی هانتر (Holly Hunter)، سارا واول (Sarah Vowell)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | راتنتومیتوز: 97%
اگر به انیمیشنهای ابرقهرمانی علاقه دارید، دیدن این مجموعه تماشایی نیز به شما پیشنهاد میشود. شگفتانگیزان فضایی کمدی و اکشن جذاب دارد که خیلی سریع مخاطب را جذب داستان خود میکند.
داستان این انیمیشن درباره خانوادهای از ابرقهرمانهایی است که سعی میکنند زندگی کاملا معمولیای را در بین مردم داشته باشند، اما آنها از روی اجبار وارد یک نبرد میشوند تا دنیا را نجات دهند…
29. انیمیشن راتاتویی (Ratatouille)
- کارگردان: برد بیرد (Brad Bird)
- صداپیشگان: پتون آزوالت (Patton Oswalt)، ایان هولمز (Ian Holm)، جنین گاروفالو (Janeane Garofalo)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 96 | راتنتومیتوز: 96%
هر کسی میتواند آشپزی کند! این جمله شعاری و انگیزشی، هسته اصلی انیمیشن راتاتویی را تشکیل میدهد. اما واقعیت انیمیشن بسیار فراتر از این جمله معمولی است. ایجاد رابطهای جالب میان حیوانات و انسان موضوع جدیدی نیست، اما در این انیمیشن شکلی جدید و جذاب به خود میگیرد. پیکسار با این انیمیشن خود ادای احترامی به غداهای انیمهها و مخصوصاً استودیوی محبوبشان، جیبلی میکند. البته مهمتر از همه اینها، موضوع بسیار خاص نقد و رابطه میان اثر و منتقد به زیباترین شکل ممکن در این داستان بررسی میشود. راتاتویی برای دریافت 5 جایزه اسکار از جمله بهترین فیلمنامه اورجینال نامزد شد، اما تنها توانست موفق به کسب جایزه بهترین انیمیشن سال شود.
این انیمیشن شاید جدیترین اثر شرکت انیمیشنسازی پیکسار باشد، اما راتاتویی همچنان اثری است که هر بینندهای با هر سنی میتواند از تماشای آن لذت ببرد. موشی به اسم رمی که حس میکند به خانواده و اجتماعی که در آن زندگی میکند تعلق ندارد، دارای استعدادی خاص است که میتواند با حس بویایی، کیفیت مواد غذایی و حتی غذاهای پختهشده را تشخیص دهد. رمی بعد از فاجعهای که برای محل زندگیاش پیش میآید، از خانواده جدا میشود و سر از یکی از معروفترین رستورانهای پاریس درمیآورد. او در آنجا با پسری دست و پا چلفتی آشنا میشود و برحسب اتفاق میفهمد که میتواند از طریق موهایش او را هدایت کرده و به این روش آشپزی کند تا هم خودش به آرزویش رسیده و هم پسر را به موفقیت برساند.
28. انیمه مدفن کرم شبتاب (Grave of the Fireflies)
- کارگردان: ایسائو تاکاهاتا (Isao Takahata)
- صداپیشگان: تسوتومو تاتسومی (Tsutomu Tatsumi)، آیانو شیرایشی (Ayano Shiraishi)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.5 | متاکریتیک: 94 | راتنتومیتوز: 100%
اگر مجموعه بهترین انیمیشن های جهان را بررسی کنید، متوجه میشوید که یکی از خصوصیاتی که در بین بسیاری از این آثار تکرار میشود، طنز قوی و لحظات یا شخصیتهای خندهدار فراموشنشدنی است. ولی انیمه مدفن کرم شبتاب در حالی در چنین رتبه ارزشمندی از این لیست قرار گرفته است که یکی از غمناکترین آثار سینمایی ممکن به حساب میآید. این انیمه داستان خواهر و برادری در ماههای انتهایی جنگ جهانی دوم در ژاپن را به تصویر میکشد که خانه و خانوادهی خود را بر اثر انفجار بمب از دست دادهاند. با دنبال کردن تلاش این دو شخصیت برای زنده ماندن و فرار از جنگ، ما شاهد اثری مهم هستیم.
شاید قبول این مساله سخت باشد، اما انیمه مدفن کرم شبتاب به زیباترین شکل ممکن تصویری هولناک و بهشدت تاثیرگذار از وجهه منفی جنگ را به تصویر میکشد. صحنههای ناراحتکننده و تصاویر تلخ که تماشای آنها میتواند برای عدهای بسیار سخت باشد، سراسر این انیمه را تشکیل دادهاند. اما وجود چنین صحنههایی برای پیام ضدجنگ این انیمه بسیار ضروری است و نتیجه آن هم اثری شاهکار و بهیادماندنی است.
27. انیمیشن کوکو (Coco)
- کارگردان: لی آنکریچ (Lee Unkrich)
- صداپیشگان: آنتونی گونزالز (Anthony Gonzalez)، گائل گارسیا برنال (Gael García Bernal)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.4 | متاکریتیک: 81 | راتنتومیتوز: 97%
پیش از انتشار این انیمیشن، اثر پویانمایی دیگری به نام کتاب زندگی (The Book of Life) با موضوع فرهنگ مکزیکیها دربارهی دنیای مردگان منتشر شده بود. با وجود جذابیتهایی که آن اثر داشت، این انیمیشن کوکو بود که با داستانی بسیار جذابتر و تصاویر و طراحی بهشدت چشمنواز توانست تبدیل به اثری ماندگار شود و به عنوان یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما نامیده شود. علاوه بر دریافت جایزه بهترین انیمیشن در اکثر مراسمهای مهم سینمایی سال، انیمیشن کوکو اسکار بهترین آهنگ اسکار را هم به خاطر Remember Me به دست آورد. احتمال اینکه بعد از تماشای این اثر، آهنگ زیبایش را هم دانلود کنید و تا مدتها به آن گوش دهید، بسیار زیاد است.
داستان کوکو دربارهی پسری به اسم میگوئل است که به موسیقی و گیتار زدن علاقه دارد و همواره در رویای نواختن به سر میبرد. مشکلی که وجود دارد اینجا است که خانوادهی او مخالفتی شدید و به ظاهر بیدلیل با چنین فعالیتی دارند و تمام سعی خود را میکنند تا پسر را از موسیقی دور نگه دارند. اما او در هدف خود مصمم است و برای مراسم روز مردگان (یکی از بزرگترین مراسمها در مکزیک) خود را برای اجرایی آماده میکند. او به واسطهی گیتاری جادویی وارد دنیای مردگان میشود. او در این دنیا واقعیتهای بسیاری را دربارهی گذشتهی خانواده خود میفهمد و پا به ماموریتی میگذارد که میتواند دیدگاه اعضای خانوادهاش را نسبت به موسیقی را تغییر دهد.
26. انیمیشن آقای فاکس شگفتانگیز (Fantstic Mr. Fox)
- کارگردان: وس اندرسون (Wes Anderson)
- صداپیشگان: جورج کلونی (George Clooney)، مریل استریپ (Meryl Streep)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.9 | متاکریتیک: 83 | راتنتومیتوز: 93%
رولد دال (Roald Dahl) یکی از شناختهشدهترین نویسندگان ادبیات کودکان است و بعضی ممکن است این ادعا را بکنند که او بهترین نویسنده هم میباشد. چه چنین تصوری درست باشد یا نه، بسیاری از آثار او به صورتهای مختلف اقتباس شدهاند و یکی از بهترین این اقتباسها توسط کارگردان بسیار توانمند سینما، وس اندرسون انجام گرفته است. انیمیشن آقای فاکس شگفتانگیز که براساس کتاب رولد دال به همین نام است، به صورت انیمیشن خمیری ساخته شده و در آن تعدادی از بزرگترین بازیگران هالیوود به صداپیشگی پرداختهاند. داستان انیمیشن دربارهی روباهی باهوش و زیرک است که به خاطر به دنیا آمدن فرزندش، زندگی خطرناکش را کنار میگذارد. اما انسانها به این راحتی دنیای طبیعی را رها نمیکنند و به همین واسطه آقای فاکس مجبور میشود که استعدادهای پنهان خود را برملا کند.
همانطور که از آثار وس اندرسون انتظار میرود، آقای فاکس شگفتانگیز اثری است که با دقتی بینظیر طراحی و ساخته شده. کارگردانی و قاببندیها در این اثر نقص ندارند و با اجراهای جذاب صداپیشگان، حتی ارزشمندتر هم میشود. این انیمیشن موفق شده است که یکی از بهترین اقتباسها از داستانهای دال را انجام بدهد و به واسطهی هماهنگی بینظیر کارگردانی و صداپیشگی و داستان عالی و اضافه شدن طنزی ظریف و خاص، یکی از انیمیشن های برتر دنیا را به دست دهد.
24. مرد-عنکبوتی: آنسوی دنیای عنکبوتی (Spider-Man: Across the Spider-Verse)
- کارگردانان: ژواکیم دوس سانتوس (Joaquim Dos Santos)، کمپ پاورز (Kemp Powers)
- صداپیشگان: شامیک مور (Shameik Moore)، هیلی استاینفلد (Hailee Steinfeld)، برایان تایری هنری (Brian Tyree Henry)
- امتیازات: آیامدیبی: 9| متاکریتیک: 87 | را تنتو میتوز: %96
انیمیشن مرد عنکبوتی در همین چند روز پیش منتشر شد و خیلی زود توانست نام خود را بر سر زبانها بیندازد. این انیمیشن همچون قسمت قبلی خود جذاب و بسیار دیدنی است اما به هر حال میشود از آن نیز انتقاد کرد و به فضای بیش از حد رنگا و رنگاش ایراد گرفت. به هر حال این انیمیشن بیشک یکی از بهترین انیمیشن ها ی سال 2023 است.
داستان این انیمیشن درباره مایلز مورالس است که پس از به دست آوردن قدرتهای فوقالعاده از نیش عنکبوت، به عنوان مرد عنکبوتی از شهر محافظت میکند. بهزودی، او با نسخههای جایگزین خود آشنا میشود و درگیر نبردی حماسی برای نجات جهان چندگانه میشود. او اکنون باید با هزاران مرد عنکبوتی بجنگد!
23. انیمیشن ولف واکرز (Wolfwalkers)
- کارگردان: تام مور (Tomm Moore)، راس استوارت (Ross Stewart)
- صداپیشگان: آنور نیفسی (Honor Kneafsey)، اوا ویتاکر (Eva Whittaker)، شان بین (Sean Bean)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 87% | راتنتومیتوز: 99%
انیمیشن جادویی ولف واکرز از استودیوی کارتون سالون (Cartoon Saloon) محصول کشور ایرلند است که داستانی فولکلور از کشور ایرلند درباره گرگینهها را بیان میکند. در این انیمیشن، شکارچی جوانی به نام رابین گودفلو (Robyn Goodfellowe) در دوران خرافهباوری و جادو، به همراه پدر شکارچیاش به ایرلند میآیند تا آخرین گله گرگ را نابود کند. رابین در حین کاوش در سرزمینهای ممنوعه خارج از دیوارهای شهر، با دختری آزاده به نام مِب (Mebh) دوست میشود که از اعضای قبیله مرموزی است که در شب توانایی تبدیل شدن به گرگ را دارد. در حالی که این قبیله به رهبری مِب در تلاش برای یافتن مادر گمشده مب هستند، رابین رازی را کشف میکند که او را بیشتر به دنیای گرگینهها میکشاند و در خطر تبدیل شدن به همان چیزی است که پدرش وظیفه دارد آن را نابود کند.
انیمیشنهای با داستانهای محلی کارتون سالوون همیشه به دلیل دیزاین و سبک بصری خاص دوبعدی و ترکیبیاش (Mix Media) ستایش شدهاند و در این میان، انیمیشن ولف واکرز بیش از پیش توانسته است اوج هنر این استودیو را به نمایش در آورد. شکست پرسپکتیو، شیوه طراحی هندسهمحور و خلق طبیعتهای سبکپردازی شده با رنگهای چشمنواز به این استودیو کمک کردهاند تا بتواند سبک هنری و فضای سلتیک کشور ایرلند را به زیبایی بازنمایی کند. این انیمیشن توسط منتقدان بسیار تحسین شده و در بخش کارگردانی، دیزاین و طراحی شخصیت، صداگذاری صداپیشگان و بهترین انیمیشن سال، توانسته است جوایز متعددی را در جشنوارههای ایرلندی و آنی اواردز کسب کند.
22. انیمه افسانه شاهدخت کاگویا (The Tale of the Princess Kaguya)
- کارگردان: ایسائو تاکاهاتا (Isao Takahata)
- صداپیشگان: آکی آساکورا (Aki Asakura)، کنگو کورا (Kengo Kora)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 89 | راتنتومیتوز: 100%
موضوع انیمیشنهای شرکت دیزنی که از روی قصهها و افسانههای پریان ساخته شدهاند و داستان شخصیتهای زن را به تصویر میکشند، همواره از مباحث مهم دنیای انیمیشن بوده و این شرکت به خاطر تصویر ضعیفی که از شخصیتهای زن به تصویر میکشید، موردانتقاد قرار گرفته است. اما سوال اینجا است که همین موضوع توسط سازندگانی دیگر و حتی در فرهنگی دیگر چگونه به تصویر کشیده میشود؟ جواب این سوال در انیمه بینظیر افسانه شاهدخت کاگویا پنهان شده است. این انیمیشن که از روی یک افسانه قدیمی ژاپنی ساخته شده است، نه تنها تسلیم تصورات منفی درباره زنان نمیشود، بلکه به زیباترین شکل ممکن نقدی قدرتمند و گویا بر وضع زنان در سالهای دور و در دنیای امروز انجام میدهد. داستان این انیمه دربارهی دختری است که از دل گیاه بامبو متولد میشود و مردی کارگر او را پیدا کرده و به عنوان شاهدختی جادویی بزرگش میکند. دادن چنین لقبی به این دختر با توقعات بسیاری همراه میشود و محدودیتهای فراوانی برای کاگویا دارد. اما او سعی خود را میکند تا از این فرهنگهای اشتباه خلاصی پیدا کند.
علاوه بر داستان فوقالعاده زیبا و پیامی بهشدت مهم که به زیبایی در این انیمه جای گرفتهاند، یکی از مهمترین خصوصیات انیمه افسانه شاهدخت کاگویا که باعث میشود به راحتی آن را به عنوان یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما حساب کنیم، طراحی و نقاشیهای اثر است. انیمیشنهای دوبعدی برای چندین دهه تنها تکنیک استفادهشده در آثار انیمیشنی بود و انیمههای ژاپنی همچنان از همین سبک استفاده میکنند. اما طراحی دوبعدی این انیمیشن بسیار خاص است و نقاشیهای هنرمندان ژاپنی را یادآوری میکند. این طراحی شاهکار و فوقالعاده را در هیچ اثر دیگری به این زیبایی نمیتوان پیدا کرد.
21. انیمیشن داستان اسباببازی 3 (Toy Story 3)
- کارگردان: لی آنکریچ (Lee Unkrich)
- صداپیشگان: تام هنکس (Tom Hanks)، تیم الن (Tim Allen)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.2 | متاکریتیک: 92 | راتنتومیتوز: 98%
بیایید برای چند لحظه تصور کنیم که قسمت چهارم مجموعه داستان اسباببازی ساخته نشده بود؛ نه به این دلیل که این اثر انیمیشنی بد یا بیارزش بود، تنها برای اینکه به ارزش کیفی و اهمیت داستان اسباببازی 3 پی ببریم. اگر قسمت چهارمی وجود نداشت، این انیمیشن پایانی شاهکار بر یکی از بهیادماندنیترین مجموعههای سینمایی دنیا محسوب میشد و علاوه بر نامیده شدن به عنوان یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما، سهگانه داستان اسباببازی را میتوانستیم بهترین سهگانه تاریخ کل سینما بنامیم! بله، کاملا درست خواندید، کل سینما! بعید میدانیم که بتوان مجموعهای را پیدا کرد که قسمت سومش، از دو قسمت پیشینش بهتر باشد، ولی داستان اسباببازی 3 چنین اثری است.
برای این قسمت هم تمام شخصیتهای دوستداشتنی کودکی ما بازگشتهاند و همانند بینندگانی که با سنی کم قسمتهای اول داستان را تماشا کردند، صاحب این اسباببازیها هم بزرگ شده است و دیگر وقت و علاقهای به استفاده از آنها ندارد. اما او نمیتواند تمام خاطرات کودکی را فراموش کند و به همین دلیل تصمیم میگیرد تا صاحبی جدید و شایسته برای وودی، باز و دیگر شخصیتها پیدا کند. اما در این فاصله اتفاقی ناگوار میافتد و باز این وسیلههای بازی از هم جدا میافتند. آنها دوباره باید سعی کنند تا یکدیگر را پیدا کنند و نجات دهند. همهچیز این قسمت بینقص انجام گرفته است. پایانی شایسته بر سهگانهای شاهکار که مدام شما را میخنداند و به هیجان وامیآورد. در بهترین لحظات ممکن شما را بهشدت احساسی میکند و حتی به گریه وامیدارد. با این وجود، نمیتوان پیکسار را برای ساخت قسمت چهارم مجموعه سرزنش کرد، زیرا آن اثر هم بسیار تماشایی و زیبا است. اما نه به اندازهی قسمت سومش.
20. انیمیشن لاکپشت قرمز (The Red Turtle)
- کارگردان: مایکل دودوک دویت (Michaël Dudok de Wit)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.5 | متاکریتیک: 86 | راتنتومیتوز: 93%
مردی از خواب بیدار میشود و متوجه میشود که بعد از فاجعهای در دریا و طوفانی کشنده، از غرق شدن نجات پیدا کرده و اکنون به تنهایی در جزیرهای دورافتاده رها شده است. این جزیره مکانی ایدهآل برای زندگی است، اما او تصمیم دارد با ساخت قایقی از آنجا نجات پیدا کند. بعد از ساخته شدن قایق، مرد سوارش میشود اما تنها پس از مدتی کوتاه، موجودی اسرارآمیز قایق را نابود میکند و مرد مجبور میشود به جزیره بازگردد. او دو بار دیگر قایقهایی مستحکمتر میسازد، اما هر بار با مقاومت موجود مواجه میشود، تا اینکه میفهمد لاکپشتی با لاک قرمز رنگ است که جلوی ترک کردن مرد را میگیرد. او از فرط عصبانیت لاکپشت را برعکس روی ساحل جزیره رها میکند. اما بعد از مدتی پشیمان میشود و سعی به نجات حیوان میگیرد. اما به دلیل سنگینی آن در این کار موفق نمیشود و لاکپشت تلف میشود. اما ماجرای مرد و این موجود جادویی همینجا به پایان نمیرسد.
این انیمیشن نتیجه همکاری شرکت انیمیشنسازی معروف جیبلی با کارگردان شناختهشدهی هلندی است که انیمیشن کوتاه زیبای Father and Daughter را در کارنامه خود دارد. یکی از دلایل لحاظ کردن انیمیشن لاکپشت قرمز در میان بهترین انیمیشن های جهان، تلفیق بهترین خصوصیات آثار ژاپنی و اروپایی است. تصاویر و طراحیهای زیبای انیمیشنی که در انیمههای جیبلی به وفور دیده میشوند در این اثر استفاده شدهاند و در کنار آن، داستان خاص و تجربی که بدون هیچ دیالوگی روایت میشود، یادآور انیمیشنهای اروپایی است.
19. انیمیشن کلاوس (Klaus)
- کارگردان: سرجیو پابلوس (Sergio Pablos)
- صداپیشگان: جیسون شوارتزمن (Jason Schwartzman)، جی کی سیمونز (J. K. Simmons)، رشیدا جونز (Rashida Jones)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.2 | متاکریتیک: 65 | راتنتومیتوز: 94%
آثار با موضوع جشن کریسمس و داستانهای افسانهای مربوط به بابانوئل بسیار زیاد هستند و هرساله فیلمهای جدیدی در اینباره منتشر میشوند که معمولاً به هدف تزریق حال خوب به بینندگان ساخته شدهاند. چنین فیلمهایی با استفاده بیش از حد از احساسات و تکراری بودن داستانشان، به لیست آثار بیارزش با این موضوع اضافه میشوند. انیمیشن کلاوس از این قاعده خارج است و علاوه بر تماشایی بودن، به راحتی میتوان از آن به عنوان یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما در چند سال گذشته یاد کرد. این انیمیشن نگاهی تازه و جذاب به افسانهی بابانوئل دارد و داستانی را روایت میکند که تا به حال بررسی نشده است. کلاوس در این انیمیشن همانند انسانی تنها و غمگین است، که وجهه انسانیتری از این شخصیت شناختهشده را به تصویر کشیده میشود.
تمام اجزای این انیمیشن به بهترین شکل در جای خود جای گرفتهاند و آن بینقص ساخته شده است. داستان کلاوس بسیار جذاب است و با وجود قابل پیشبینی بودن پایانش از بعضی جهات، بیننده را کاملاً درگیر میکند و تا آخرین لحظه میکشاند. کمدی فیلم عالی نوشته شده است و در کنار آن میداند چگونه احساسات مخاطبانش را تحریک کند. شما قطعا از تکتک لحظات این انیمیشن لذت خواهید برد و بعد از پایان انیمیشن کلاوس، حسی خوب و رضایتبخش از تماشای آن خواهید داشت.
18. انیمیشن عروس مرده (Corpse Bride)
- کارگردانان: مایک جانسون (Mike Johnson)، تیم برتون (Tim Burton)
- صداپیشگان: جانی دپ (Johnny Depp)، هلنا بونهم کارتر (Helena Bonham Carter)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.3 | متاکریتیک: 83 | راتنتومیتوز: 84%
معمولا وقتی نامهای برتون، دپ و بونهم کارتر در کنار یکدیگر قرار میگیرند، میتوان اثری تماشایی را انتظار داشت و این موضوع دربارهی انیمیشن عروس مرده هم واقعیت دارد. همکاری این سه هنرمند توانا یکی از بهترین انیمیشن های جهان را نتیجه داده است که طرفداران این کارگردان موفق سینما را کاملا راضی میکند. داستان انیمیشن در انگلستان دوره ویکتوریا میگذرد. زمانی که رعایت سنت و خوب جلوه دادن هر فرد از مهمترین مسایل برای هر خانواده بود. در همین راستا، دو خانوادهی انگلیسی تصمیم دارند تا ازدواجی میان فرزندانشان شکل دهند، بدون آنکه رضایت و حتی علاقه دختر و پسر اهمیتی داشته باشد. ویکتور که برای این مراسم ازدواج اضطراب فراوانی را تجربه میکند، شبی برای تمرین جملاتی که باید در کلیسا ادا کند به جنگل میرود و در آنجا شروع به تمرین میکند. او پس از گفتن جملات، حلقه ازدواجش را بر شاخهای روی زمین که شباهتی به دست دارد، میگذارد. از قرار، آن یک شاخه نیست و دست یک اسکلت است. این کار ویکتور، امیلی را زنده میکند و او اعلام میکند که همسر قانونی ویکتور است و پسر از همهجا بیخبر را به سرزمین مردگان میبرد. اما این تنها شروع ماجرا است و دردسرهای این تازهعروس و داماد تازه شروع خواهند شد.
تنها یادآوری همین خلاصه داستان چندخطی کافی است تا جذابیت روایت این انیمیشن زیبا مشخص شود. چنین داستان منحصربهفردی تنها از کسی چون تیم برتون برمیآید و این کارگردان علاوه بر داستان جذاب، فضای بینظیری برای اثرش به وجود میآورد. همانطور که از چنین داستانی انتظار میرود، انیمیشن عروس مرده فضایی ترسناک و تاریک دارد و حتی موسیقی و آهنگهایی که در این انیمیشن استفاده شدهاند هم تناسب فوقالعادهای با اثر دارند و هر بینندهای را به وجد میآورند. تکنیک خمیری و استاپ موشن انیمیشن بینظیر انجام گرفته است و نتیجه همه این خصوصیات عالی، یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما را به وجود میآورد.
17. انیمیشن مولان (Mulan)
- کارگردانان: بری کوک (Barry Cook)، تونی بنکرافت (Tony Bancroft)
- صداپیشگان: مینگ نا ون (Ming-Na Wen)، ادی مورفی (Eddie Murphy)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 71 | راتنتومیتوز: 86%
در دورانی که دنیای آثار انیمیشنی در حال تغییر فراوان بود و شرکتهای مختلف با تکنیکهای جدید، دیزنی را به چالش کشیده بودند و حتی شرکتی از ژاپن داشت به شهرتی چشمگیر میرسید، شرکت دیزنی باید خود را تغییر میداد و یکی از مهمترین کارهایی که از آنها برمیآمد، کنار گذاشتن قصههای پریان تکراری بود. دیزنی مدت طولانی بود که تعداد چنین فیلمهایش را کاهش داده بود، اما چنین آثاری همچنان از بهترینهای این شرکت محسوب میشدند. راه حل دیگر، ساخت اثری بود که پیامی کاملا مخالف با آثار پیشین داشته باشد. پس آنها به سراغ داستانی قدیمی از شرق آسیا رفتند و یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما را ساختند. انیمیشن مولان دیگر از دخترها نمیخواهد که در خانه منتظر مردی سوار بر اسب بمانند و تنها هدفشان در زندگی و خوشبختی را ازدواج نمیداند. بلکه به آنها نشان میدهد که هر کسی میتواند برای هدفش بجنگد.
داستان این انیمیشن زیبا داستان حملهای بزرگ به امپراتوری چین را نشان میدهد که به واسطه آن پادشاه از تمام سربازان میخواهد که به ارتش بپیوندند. پدر مولان که زمانی از افراد ردهبالای ارتش بوده نیز دعوت شده است، اما او شرایط مناسبی برای جنگ ندارد و مولان هم برادری ندارد که بتواند جای پدرش را بگیرد. پس او تصمیم میگیرد با پنهان کردن جنسیت خود وارد ارتش شود تا دیگر پدرش را مجبور به جنگیدن نکنند. داستان انیمیشن یکی از جذابترین داستانهای دیزنی است که با موسیقی مناسب و تکنیک انیمیشنسازی عالی دیزنی در دهه 1990 همراه شده و اثری فوقالعاده نتیجهاش شده است. یکی از مهمترین جذابیتهای فیلم، شخصیت موشو است. شاید همگی ادی مورفی را به خاطر صداپیشگیاش در شرک بشناسند، اما باید بگویم که بهترین اجرای او در دنیای انیمیشن، مولان است و نه شرک.
16. انیمه همسایه من توتورو (My Neighbor Totoro)
- کارگردان: هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki)
- صداپیشگان: چیکا ساکاماتو (Chika Sakamoto)، نوریکو هیداکا (Noriko Hidaka)، هیتوشی تاکاگی (Hitoshi Takagi)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.2 | متاکریتیک: 86 | راتنتومیتوز: 94%
وقتی شخصیتی تصویرش در لوگوی یکی از بزرگترین شرکتهای انیمیشنسازی دنیا استفاده شود، میتوان به طور پیشفرض به اهمیت آن پی برد و این مساله دربارهی شخصیت توتورو از این انیمه و شرکت جیبلی صدق میکند. این موجود غولپیکر، جادویی و بسیار بانمک بعد از انتشار انیمه همسایه من توتورو، دل تمام بینندگانش را برد. در این داستان همسر پروفسوری مریضی سختی دارد و در بیمارستانی بستری است. او برای اینکه به همسرش نزدیک باشد، با دو دخترش به خانهای در حاشیه شهر نقل مکان میکنند. اما این خانه و محل زندگی آنها جایی معمولی نیست و موجودات جادویی مختلفی در آن دیده میشوند که مهمترین آنها، توتوروی دوستداشتنی است. به واسطهی این موجود بانمک، دو خواهر مناطق طبیعی اطراف را میگردند و با عجیبوغریبترین جزییات دنیا آشنا میشوند. دوستی آنها با این موجود ناشناخته به قدری زیبا و قوی است که حتی زندگی آنها را دچار عجیبترین تغییرات میکند.
داستان اولیهی انیمه همسایه من توتورو، شروعی ناراحتکننده دارد که خانوادهای را در شرف اتفاقی ناگوار به تصویر میکشد. با اینهمه، فضای این اثر به هیچ وجه ناراحتکننده نیست و یکی از شادترین آثاری سینمایی را عرضه میکند که میتواند حال هرکسی را خوب کند. همانند دیگر آثار کارگردان بزرگ هایائو میازاکی، همسایه من توتورو دنیایی جادویی و زیبا را به تصویر میکشد که در کمتر اثر دیگری دیده میشود و به دلیل همین دنیای تازه و خاص، بسیاری از کارهای این هنرمند نابغه وارد لیست بهترین انیمیشن های تاریخ سینما شده است.
15. انیمیشن شیرشاه (The Lion King)
- کارگردانان: راجر الرز (Roger Allers)، راب مینکاف (Rob Minkoff)
- صداپیشگان: جاناتان تیلور توماس (Jonathan Taylor Thomas)، متیو برودریک (Matthew Broderick)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.5 | متاکریتیک: 88 | راتنتومیتوز: 93%
با اینکه هیچگاه به شکلی رسمی داستان انیمیشن شیرشاه به عنوان اثری اقتباسی از روی داستان هملت ویلیام شکسپیر شناخته نشده، اما شباهتها و تاثیر این نمایشنامه مهم روی این اثر غیرقابلانکار است. به همین دلیل، شیرشاه یکی از دراماتیکترین و جذابترین داستانهای بین تمام انیمیشنهای دیزنی را عرضه میکند که همانند آن را کمتر میتوان پیدا کرد. ماجرا از حسادت شیری به اسم اسکار شروع میشود که قصد جانشینی برادرش موفاسا به عنوان پادشاه شیرهای آفریقا را دارد. در راستای نقشهای که میکشد، این شیر شرور بردار خود را به قتل رساند و پسر و تنها وارثش را فراری میدهد تا خود حکومت کند. اما سیمبا، پس از تجربهای مهم که در تبعید دارد، تصمیم میگیرد انتقام پدرش را از عموی خود بگیرد.
انیمیشن شیرشاه، توانایی شرکت دیزنی در اوج قدرتش (زمانی که به رنسانس دیزنی معروف است) را به نمایش میگذارد. تکنیک ساخت اثر با وجود دوبعدی و کلاسیک بودن، یکی از زیباترینهای این سبک است و همین کیفیت بالا باعث شده که با وجود گذشت بیش از 25 سال از اکران فیلم، شیرشاه همچنان پرفروشترین انیمیشن دوبعدی سینما باشد. در کنار هیجان و داستان پرتنش این اثر، شخصیتهای کمدی و طنز جالبی هم در آن جای گرفتهاند و در کنارهم قرار گرفتن همین المانها، شیرشاه را تبدیل به یکی از بهترین انیمیشن های جهان میکند.
14. انیمیشن ارنست و سلستین (Ernest and Celestine)
- کارگردانان: استفان اوبیر (Stéphane Aubier)، وینسنت پاتار (Vincent Patar)، بنجامین رنر (Benjamin Renner)
- صداپیشگان: لمبرت ویلسون (Lambert Wilson)، پائولین برونر (Pauline Brunner)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.9 | متاکریتیک: 86 | راتنتومیتوز: 98%
انیمیشن ارنست و سلستین براساس مجموعه کتاب کودکانی به همین اسم ساخته شده است. این اثر شاهکار با وجود روایت به ظاهر معمولی که دارد، یکی از بهیادماندنیترین تجربیات انیمیشنی بینندگانش را شکل میدهد. داستان انیمیشن در دنیایی اتفاق میافتد که از موشها و خرسها تشکیل شده است، اما رابطهی این دو جامعه چندان خوب نیست. در دنیای موشها، سلستین بچه موشی است که همانند دیگر همکلاسیهایش، مدام داستانهای ترسناک درباره خرسها و کارهای وحشتناکی که از آنها برمیآید را میشوند؛ اما او چندان این قصهها را باور ندارد. یکی از وظایف دانشآموزان موش، جمعآوری دندانهای شیری بچه خرسهاست. آنها باید به دنیای خرسها بروند و آنها را از زیر بالشت بچه خرسها بردارند. یک بار سلستین توسط اعضای یکی از این خانهها دیده میشود و به واسطه آن، مجبور به فرار شده و در ادامه ماجرا با خرسی گرسنه به اسم ارنست آشنا میشود. هردوی آنها به دلایلی از جوامع خود رانده میشوند و همین مساله شروعی بر دوستی زیبای آنها است که میتواند زندگی همه خرسها و موشها را تحتتأثیر قرار دهد.
همانطور که در ابتدا گفته شد، داستان انیمیشن ارنست و سلستین بسیار ساده و سرراست است و یادآور داستانهای کودکانی که همگی ما با آنها آشنا هستیم، است. اما همین سادگی، انیمیشن را بسیار زیبا کرده است و میتوان آن را یکی از بهترین انیمیشن های جهانسینما نامید. این سادگی فقط به داستان اثر محدود نمیشود. طراحی و تکنیک ساخت انیمیشن هم این سادگی را بازتاب میکند و یکی از جالبترین تصاویر انیمیشنی را نتیجه میدهد. بافت انیمیشن حسی شبیه نقاشیهای آبرنگ دارد و صحنهها با توجه داستان و هیجان یا سکونی که در آن دیده میشود، میتوانند بسیار شلوغ و گاهی بسیار ساده و بدون جزییات باشند. در هنگام صحبت از جوایزی که به ناحق به اثری داده شده، معمولا سخن از بهترین فیلم سال زده میشود، اما باید دادن جایزهای به انیمیشن Frozen که مستحق این انیمیشن بود را هم یکی از بزرگترین بیعدالتیهای تاریخ اسکار دانست.
13. انیمیشن والاس و گرومیت: نفرین خرگوشنما (Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit)
- کارگردانان: نیک پارک (Nick Park)، استیو باکس (Steve Box)
- صداپیشگان: پیتر سالیس (Peter Sallis)، رالف فاینس (Ralph Fiennes)، هلنا بونهم کارتر (Helena Bonham Carter)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.4 | متاکریتیک: 87 | راتنتومیتوز: 95%
یکی از جذابترین و دوستداشتنیترین زوجهای سینمایی دنیا، والاس و گرومیت هستند؛ این مخترع گیج و مهربان عاشق پنیر با سگ وفادارش گرومیت زندگی میکند که همیشه حواسش به خرابکاریهای او هست. آنها برای اولین بار در انیمیشن کوتاههای نیک پارک دیده شدند، که همچنان به عنوان تعدادی از بهترین آثار کوتاه سینما شناخته میشوند. تا اینکه نیک پارک برای دومین اثر بلندش به سراغ آنها رفت و با موفقیتی چشمگیر مواجه شد. داستان انیمیشن والاس و گرمیت: نفرین خرگوشنما دربارهی جشنی مهم است که در آن همه مردم شهر بهترین و بزرگترین گیاهانی که رشد دادهاند را به نمایش میگذارند. اما امسال موجودی مرموز به مزرعهها حمله کرده و هرچه سر راهش وجود دارد را نابود میکند یا میخورد. والاس و گرومیت این وظیفه را برعهده میگیرند تا پرده از راز این پرونده بسیار مهم بردارند و مجرم را دستگیر کنند.
کسانی که با انیمیشنهای کوتاه والاس و گرومیت آشنا باشند، میتوانند حدس بزنند که چه اثر شاهکاری در قالب این فیلم بلند منتظر آنها است. شوخیهای انیمیشن بینظیر هستند و تفاوت میان دو شخصیت اصلی بسیار جذاب و تماشایی است. علاوه بر آن، نیک پارک علاقه بسیار زیادی دارد که با فیلمهای معروف شوخیهای فراوانی کند و حتی پارودی از روی سبکهای سینمایی بسازد. او در این فیلم هم به سراغ آثاری همچون کینگ کونگ میرود و از ژانر هیولایی سینما را به بهترین شکل ممکن استفاده میکند. در کنار طنز قوی، این اثر داستانی تماشایی دارد و سبک خمیری که نیک پارک با شرکت آردمن در این اثر به کار برده، یکی از بهترین نمونههای این تکنیک است.
12. قلعه متحرک هاول (Howl’s Moving Castle)
- کارگردان: هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki)
- صداپیشگان: چیکو بایشو (Chieko Baisho) تاکویا کیمورا (Takuya Kimura)، آکیهیرو میوا (Akihiro Miwa)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.7 | متاکریتیک: 80 | راتنتومیتوز: 87%
دوباره میازاکی و دوباره شاهکار! این انیمشن یکی از بهترینهای میازاکی و یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینماست. میشود بارها و بارها این انیمیشن مهم و جذاب را تماشا کرد آن هم بدون حتی یک لحظه خستگی. پی اس ارنا دیدن این انیمیشن از استاد را به طور بسیار ویژهای پیشنهاد میکند.
داستان این انیمیشن درباره دختری 18 ساله به اسم سوفی (Sofi)، نفرین شده توسط جادوگری و دربند شده در بدن یک پیرزن، و یک شعبده باز به نام هارو (Hauru) است. سوفی بخاطر طلسم، به دنبال سرنوشتش میرود، سرنوشتی که او را به قلعه متحرک و عجیب هارو هدایت میکند. در قلعه، سوفی با دیو آتش هارو، کاریشیفا (Karishifa) آشنا میشود. کاریشیفا به او قول میدهد تا طلسم را از روی او بردارد و او را به 18 سالگی برگرداند، ولی تنها به شرطی که…
11. انیمیشن شرک (Shrek)
- کارگردانان: اندرو آدامسون (Andrew Adamson)، ویکی جنسون (Vicky Jenson)
- صداپیشگان: مایک مایرز (Mike Myers)، ادی مورفی (Eddie Murphy)، کامرون دیاز (Cameron Diaz)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 84 | راتنتومیتوز: 88%
سرتاسر انیمیشن شرک از شخصیتها و المانهای شناختهشدهی داستانهای کودکان، افسانههای قدیمی و انیمیشنهای پریان دیزنی پر شده است. اما این اثر تنها مسخره کردن و زیر سوال بردن تمام این خصوصیات را دنبال میکند و نبوغ ساخت شرک در همین مساله است. آن به واسطه همین ایده بینظیر توانسته است تبدیل به یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما شود. داستان دربارهی هیولایی سبزرنگ است که سعی دارد از همه مردم دنیای جادویی که در آن زندگی میکند، دور باشد و در کنار مرداب دوستداشتنیاش در آرامش به کارهای موردعلاقهاش بپردازد. اما به خاطر مشکلی که پیش میآید، مجبور میشود به سراغ پادشاه برود و از او کمک بخواهد. پادشاه به این راحتی زیر بار کمک کردن نمیرود و از شرک میخواهد که به قلعهای برود که اژدهایی در آن زندگی میکند و شاهزاده فیونا را برایش بیاورد تا بتواند با او ازدواج کند. شرک که چارهای جز پذیرش این مأموریت نمیبیند و نمیتواند از شر الاغ پرحرف خلاص شود، وارد مسیری خطرناک میشود، اما هیچچیز آنطور که تصور میشود، پیش نمیرود.
با اینکه کلیت داستان شبیه قصههای سلحشوری است که شوالیهای برای نجات شاهزادهای زیبا به جنگ اژدهایی عظیم در قلعهای دورافتاده میرود، اما شرک به هیچوجه چنین داستانی نیست! به جای شاهزاده، هیولایی بزرگ را به عنوان شخصیت اصلی داریم و دستیار او الاغی است که حتی یک لحظه هم دست از صحبت کردن برنمیدارد. اما شوخیهای این انیمیشن با چنین آثاری ادبی در همین خلاصه نمیشود و تا آخرین لحظه این طنز جذاب ادامه دارد؛ به همین دلایل، شرک تبدیل به یکی از محبوبترین آثار انیمیشنی دنیا شده است.
10. انیمیشن فانتازیا (Fantasia)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.7 | متاکریتیک: 96 | راتنتومیتوز: 95%
تنها نگاه کردن به اطلاعات انیمیشن فانتازیا، یا دقیقتر بگویم، عدم وجود اطلاعاتش، میتواند نشان دهد که این اثر یکی از خاصترین آثار شرکت دیزنی است و همین خاص بودن باعث شده که به راحتی آن را از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما بدانیم. فانتازیا داستان مشخصی ندارد و از چندین قسمت کوتاه تشکیل شده است. کارگردانی هر بخش هم بر عهدهی یک کارگردان بوده است و به همین دلیل اطلاعات آنها را قرار ندادیم. اما مهمتر از عدم وجود یک داستان کلی و منسجم، فانتازیا را بیشتر به بدون دیالوگ بودنش میتوان شناخت. این انیمیشن بینظیر تنها با موسیقی و تصاویر روایت میشود و همین دو المان برای شاهکار بودنش کافی است.
دربارهی کیفیت موسیقی این انیمیشن هیچ حرفی باقی نمانده است که تابهحال زده نشده باشد. لئوپولد استوکوفسکی (Leopold Stokowski) وظیفه ساخت موسیقی کلاسیک این انیمیشن را انجام داده و در ماموریتش به بهترین شکل موفق شده است. علاوه بر موسیقی بینظیری که انیمیشن را همراهی میکند، تصاویر بسیار دیدنی نیز برای فانتازیا طراحی شدهاند که در کمتر اثر دیزنی دیده میشوند. با استفاده از بعضی شخصیتهای شناختهشدهی این شرکت، همچون میکی ماوس، انیماتورهای این پروژه انفجاری از نور و رنگ به وجود آوردهاند که تا مدتها از ذهن مخاطبانش خارج نخواهند شد.
9. انیمه شاهزاده مونونوکه (Princess Mononoke)
- کارگردان: هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki)
- صداپیشگان: یوجی ماتسودا (Yōji Matsuda)، یوریکو ایشیدا (Yuriko Ishida)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.4 | متاکریتیک: 76 | راتنتومیتوز: 93%
یکی از موضوعاتی که در تعداد زیادی از آثار میازاکی دیده میشود، تقابل دنیای انسانها و دنیای طبیعی است. این تقابل میتواند میان شخصیتها باشد، یا در نگاهی بزرگتر، نبرد میان مدرنیته و تکنولوژی که توسط انسان ساخته شده است با روح باستانی طبیعت را به تصویر بکشد. انیمه شاهزاده مونونوکه، به بهترین شکل این تقابل را نشان میدهد و با وجود اینکه بیش از دو دهه از اکران آن میگذرد، پختهترین کار این کارگردان بزرگ درباره این موضوع است. داستان این اثر درباره آخرین شاهزاده به اسم آشیتاکا است که در هنگام حمله موجودی شیطانی به یک دهکده، به مبارزه با او میرود و آن را از بین میبرد. اما در حین این مبارزه دست خودش به نفرینی مبتلا شده است که با وجود به دست آوردن قدرتهای خارقالعاده، میتواند در نهایت او را از بین ببرد. پس آشیتاکا باید سعی کند تا روح جنگل را پیدا کرده و در رفع این مشکل که حتی میتواند دنیای انسانها و طبیعت وحشی را تحتتاثیر قرار دهد، از او کمک بگیرد.
این انیمه از جمله کارهای جدیتر هایائو میازاکی محسوب میشود، هرچند که برخلاف بهترین فیلم همکارش، تاکاهاتا، یعنی مدفن کرم شبتاب، وحشتناک و دلخراش نیست. با این وجود، المان طنز در آن دیده نمیشود و خشونت نسبتا زیادی هم در انیمه به کار رفته است. ولی این خصوصیات در راستای پیام مهم و ترسناک انیمیشن است و به بهترین شکل در انتقال آن ایفای نقش میکنند. علاوه بر داستان شاهزاده مونونوکه از یکی از زیباترینهای شرکت جیبلی است، آن از نظر بصری هم یک شاهکار محسوب میشود. صحنههای مبارزه و پرتحرک در آن به بهترین شکل طراحی شدهاند و حتی قابهای بزرگ اواخر فیلم هم زیبایی چشمگیری دارند. بعضی از صحنهها همانند یک نقاشی زیبا هستند و با استفاده مناسب از رنگ و نور هر بینندهای را مجذوب خود میکنند.
8. انیمیشن مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی (Spider-Man: Into the Spider-Verse)
- کارگردانان: باب پرسیچتی (Bob Persichetti)، پیتر رمزی (Peter Ramsey)، رادنی راثمن (Rodney Rothman)
- صداپیشگان: شامیک مور (Shameik Moore)، جیک جانسون (Jake Johnson)، هیلی استینفیلد (Hailee Steinfeld)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.4 | متاکریتیک: 87 | راتنتومیتوز: 97%
چند سال اخیر، سینمای دنیا در تسخیر فیلمهای ابرقهرمانی و مخصوصا آثار دنیای سینمایی مارول بوده و طرفداران بسیاری را مجذوب خود کرده است. هدف اصلی چنین آثاری سرگرم کردن مخاطبان و طرفداران همیشگیاش بوده و البته در این کار بسیار موفق ظاهر شدهاند که جای تحسین دارد. اما انیمیشن مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی که داستانش ارتباط مستقیمی با این دنیای سینما ندارد، فیلمی است که علاوه بر جذب موفقیتآمیز مخاطب، یک اثر هنری شاهکار هم هست و انتظار میرود تا سالها به عنوان یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ سینما شناخته شود. داستان این اثر ماجرای پسری نوجوان به اسم مایلز مورالس است که با زندگی در نیویورک، با قهرمان شهرش یعنی مرد عنکبوتی آشنایی کامل دارد. او در ماجراجوییهایش در متروی شهر، توسط یک عنکبوت رادیواکتیو گزیده میشود و درنتیجه آن، قدرتهایی شبیه به مرد عنکبوتی به دست میآورد. کمی بعد از این اتفاق، مایلز شاهد مبارزه مرد عنکبوتی واقعی با یکی از بزرگترین دشمنانش است که البته او در این مبارزه شکست میخورد و میمیرد. اما او پیش از مرگ، به مایلز دستوراتی میدهد. بعد از این اتفاق، مایلز وظیفهی خود میبیند که از شهر مراقبت کند، اما او برای چنین کاری هیچ تمرینی ندیده است. اما به مرور کمکهایی از دنیاهای موازی به یاری او میآیند.
انیمیشن سینمایی مرد عنکبوتی، هر آن چیزی است که از چنین اثری میتوان انتظار داشت: فیلمی فوقالعاده سرگرمکننده، هیجان و اکشن عالی، داستانی جذاب و صد البته زیبا! از نظر بصری این انیمیشن یک شاهکار تمام عیار است. طراحی خاصی که هم از تکنیک دوبعدی و هم سهبعدی استفاده کرده است، در هیچ اثر دیگری دیده نمیشود و استفاده از رنگآمیزی جذاب در آن، انیمیشن را دو برابر زیباتر میکند. فیلمبرداری عالی و قابهای فوقالعاده هم تاثیر بسیار مثبتی بر کیفیت فیلم دارند و البته موسیقی شنیدنی مرد عنکبوتی تجربه تماشای آن را لذتبخشتر هم میکند. مهم نیست طرفدار شخصیت مرد عنکبوتی هستید یا نه، یا اصلا علاقهای به شخصیتهای ابرقهرمان دارید یا (متاسفانه) آنها را بچگانه میدانید؛ انیمیشن مرد عنکبوتی را از دست ندهید، زیرا با یک شاهکار طرف هستید.
7. انیمیشن روح (Soul)
- کارگردان: پیت داکتر (Pete Docter)
- صداپیشگان: جیمی فاکس (Jamie Foxx)، تینا فی (Tina Fey)
- امتیازات: آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 83% | راتنتومیتوز: 95%
انیمیشن روح یکی از برترین و نوآورانهترین آثار استودیو پیکسار است که داستان پیانیست جوانی به نام جو گاردنر (Joe Gardner) به گویندگی جیمی فاکس، را بیان میکند که در یک مدرسه راهنمایی به صورت پاره وقت موسیقی تدریس میکند. او که در تمام عمر رویای نواختن حرفهای جاز را دارد، روزی متوجه می شود دوروتیا ویلیامز (Dorothea Williams) نوازنده معروف جاز، در کوارتت خود افتتاحیه دارد. بنابراین جو به سمت کلوب جاز رفته و در نزد دوروتیا تست نوازندگی میدهد. دوروتیا که تحتتاثیر پیانو زدن جو قرار میگیرد، او را برای نمایش همان شب استخدام میکند. زمانی که جو با هیجان از کلوب بیرون میآید، ناگهان از چاهی به داخل فاضلاب میافتد و خود را در سرزمین عجیبی میان زمین و زندگی پس از مرگ گرفتار مییابد.
انیمیشن روح به واسطه داشتن پیام بسیار دلنشین و تازهای درباره معنای واقعی زندگی و بررسی خاستگاه شخصیتهای انسانی و بازنمایی دنیای پس از مرگ به شکلی قابل درک برای کودکان و معنادار برای بزرگسالان دارای اهمیت بالایی است. به همین دلیل، داستان و شخصیتهای این انیمیشن توسط منتقدان ستایش شده است. این انیمیشن در بخشهای بهترین موسیقی متن، بهترین کارگردانی انیمیشن بلند و بهترین انیمیشن بلند سال 2020 برنده جوایز بسیاری از جمله دو جایزه اسکار و گلدن گلوب و هفت جایزه آنی اواردز شده است.
6. انیمیشن اینساید اوت (Inside Out)
- کارگردان: پیت داکتر (Pete Docter)
- صداپیشگان: ایمی پولر (Amy Poehler)، فیلیس اسمیت (Phyllis Smith)، ریچارد کایند (Richard Kind)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.1 | متاکریتیک: 94 | راتنتومیتوز: 98%
احتمالا تصویر یا جملاتی با این مضمون در اینترنت دربارهی انیمیشنهای مختلف شرکت بزرگ پیکسار دیدهاید که: چه میشد اگر ماشینها، ماهیها، یا حتی اسباببازیها احساس داشتند؟ به راستی چنین توصیفانی میتوانند تا حدودی آثار این شرکت را توصیف کنند، اما پیکسار با انیمیشن فوقالعاده ی اینساید اوت قدمی فراتر میگذارد و ایدهای بسیار انتزاعی را بررسی میکند که چه میشد اگر خود احساسات، دارای احساس بودند؟ این انیمیشن زیبا یکی از جذابترین و البته پیچیدهترین ایدهها را در میان بهترین انیمیشن های جهان دارد و با این همه، به سادهترین شکل ممکن آن را به تصویر میکشد. روایتی فوقالعاده زیبا و تصاویر جذاب درکنار فضایی احساسی و عمیق با مفاهیم و پیامهای بسیار مهم، اثری را شکل میدهند که هم میتواند برای خردسالترین تماشاگرانش جذاب باشد و هم برای افراد بزرگسال بسیار قابللمس و تماشایی.
اپیکسار و پیت داکتر چه داستانی سرهم کردهاند که در آن توانستهاند به احساسات شکل دهند؟ ماجرای انیمیشن با تمرکز روی ذهنیات دختری به اسم رایلی پیش میرود. پنج احساس اصلی او یعنی خوشحالی، ناراحتی، انزجار، ترس و خشم، موجوداتی در ذهن او هستند که حالات روحی او را کنترل میکنند. آنها با توجه به فعالیتهایشان خاطرات رایلی را شکل میدهند و هر کدام از این خاطرات با توجه به اهمیت دستهبندی شدهاند و حتی بعضی از آنها شخصیت رایلی را شکل میدهند. اما همهچیز در خودآگاه و ناخودآگاه رایلی به خوبی پیش نمیرود و به واسطه آن، او دچار مشکلات فراوانی در دنیای واقعی و با پدر و مادرش میشود. پس تمام احساسات او و مفاهیم دیگری که شخصیت او را شکل میدهند باید تلاش کنند و او را از این دوران مهم زندگی عبور دهند.
5. انیمیشن کورالاین (Coraline)
- کارگردان: هنری سلیک (Henry Selick)
- صداپیشگان: داکوتا فنینگ (Dakota Fanning)، تری هچر (Teri Hatcher)، جنیفر ساندرز (Jennifer Saunders)
- امتیازات: آیامدیبی: 7.7 | متاکریتیک: 80 | راتنتومیتوز: 90%
نیل گیمن در طول سالهای اخیر خود را به عنوان یکی از جذابترین و موفقترین نویسندههای دنیا ثابت کرده است. او با نوشتن کمیکبوک و رمان در موضوعات مختلف طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است. یکی از بهترین آثار او که اتفاقا کتابی برای کودکان محسوب میشود، کورالاین است که با استقبال خوبی مواجه شده است. به واسطه موفقیت این اثر، شرکت انیمیشنسازی لایکا و سلیک تصمیم به ساخت انیمیشن آن گرفتند و نتیجهاش یکی از بهترین انیمیشن های جهان بود. قصه از آنجا شروع میشود که کورالاین با پدر و مادرش به خانهای که شبیه یک قلعه است، نقلمکان میکنند. کورالاین در این خانه بزرگ که فضایی هولناک هم دارد، احساس تنهایی میکند، اما کمکم با همسایهها آشنا میشود. اما این آشنایی همهچیز را بیشتر پیچیده و ترسناک میکند. تا اینکه یک شب دختر قهرمان داستان، دری کوچک در خانه پیدا میکند و از طریق تونل پشت آن، وارد خانهای میشود که کاملاً شبیه خانه خودشان است. در آنجا با نسخههای شادتری از پدر و مادرش آشنا میشود که تمام توجه خود را صرف کورالاین میکنند. اما تفاوت دیگری که دارند، این است که چشمشان از دکمه ساخته شده است! ماجرا با آشنایی با آنها به اتمام نمیرسد و اتفاقاتی هیجانانگیز در انتظار اوست.
همانطور که گفته شد، انیمیشن کورالاین از روی رمانی برای کودکان ساخته شده است. اما واقعیت این است که فضای تاریک و ترسناک هر دو اثر، نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان هم وحشتناک است؛ همین موضوع یکی از دلایل شاهکار بودن این اثر است. دنیای خمیری انیمیشن بسیار زیبا و بهیادماندنی است و شخصیتهای عجیبوغریب اثر به بهترین شکل ممکن طراحی شدهاند. همانقدر که داستان هر بینندهای را تا آخرین لحظه جذب خود میکند، رمزآلود بودن روایت لذت تماشای آن را بیشتر میکند. با وجود مستحق بودن این انیمیشن برای کسب تمام جوایزی که میتوان به یک اثر انیمیشنی داد، کورالاین با اینکه نامزد همه جوایز ممکن شده بود، ولی اکثر آنها به فیلم Up داده شد که در زمان اکرانش با استقبال بسیار بینظیری روبهرو شده بود. اما به مرور زمان و گذشت هیجان اولیه نسبت به این دو اثر، میتوان گفت که این انیمیشن برتری خود را نشان داده است.
4. انیمیشن Spider-Man: Across the Spider-Verse
- کارگردان: جواکیم دوس سانتوس، کمپ پاورز و جاستین کی. تامپسون
- صداپیشگان: شمیک مور، هیلی استاینفلد، برایان تایری هنری، لورن ولز، جیک جانسون، جیسون شوارتزمن، ایسا ری، کاران سونی، شی ویگهام، گرتا لی، دانیل کالویا، ماهرشالا علی و اسکار آیزاک
- امتیازات: آیامدیبی: 8.7 | متاکریتیک: 86 | راتنتومیتوز: ۹۵%
Spider-Man: Across the Spider-Verse یک انیمیشن سوپرقهرمانی آمریکایی است که شخصیت مایلز مورالس را به تصویر میکشد. این انیمیشن ادامهای بر Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) است که در یک چندجهانی از دنیاهای موازی به نام Spider-Verse رخ میدهد. در این انیمیشن، مایلز با گوئن استیسی یا اسپایدر-وومن به ماجراجویی در چندجهانی میرود و با یک تیم به نام Spider-Society آشنا میشود که توسط میگل اوهارا یا اسپایدرمن 2099 رهبری میشوند. این تیم با خطری ناشناخته به نام Spot روبهرو میشوند که خود را دشمن خونی اسپایدرمن معرفی میکند.
این انیمیشن همچنین در جشنواره فیلم کن 2023 شرکت کرد و 8 جایزه و 3 نامزدی دریافت کرد. انیمیشن Spider-Man: Across the Spider-Verse نهتنها یکی از مهمترین انیمیشنهای سال ۲۰۲۳ است، بلکه یکی از بهترین انیمیشن های تاریخ محسوب میشود و دیدن آن بر همه دوست داران شخصیت اسپایدرمن واجب است.
3. بالا (Up)
- کارگردان: پیت داکتر (Pete Docter)
- صداپیشگان: اد اسنر (Ed Asner)، کریستوفر پلامر (Christopher Plummer)، جردن ناگای (Jordan Nagai)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.3 | متاکریتیک: 69 | راتنتومیتوز: 98%
یکی از بهترین انیمیشنهای پیت داکتر بزرگ، این انیمیشن بسیار شیرین و احساسی است که فضای گرم درون آن هرکسی را عاشق خود میکند. نظر شما درباره این شاهکار سینمایی چیست؟
داستان این انیمیشن درباره رویای پیر مرد 78 ساله بادکنک فروش است که محقق میشود. او هزاران بادکنک را به خانه خود وصل میکند و عازم «آبشار بهشت» در آمریکای جنوبی میشود. پسر بچه ای خوش زبان و شیرین به نام «راسل» به طور اتفاقی با او همسفر میشود…
2. انیمه شهر اشباح (Spirited Away)
- کارگردان: هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki)
- صداپیشگان: رومی هیراگی (Rumi Hiiragi)، میرو ایرینو (Miyu Irino)، ماری ناتسوکی (Mari Natsuki)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.6 | متاکریتیک: 96 | راتنتومیتوز: 97%
پیش از آن که بخواهید فکر کنید چند اثر از میازاکی به لیست بهترین انیمیشن های تاریخ سینما راه یافتهاند، باید به شما بگویم که انیمه شهر اشباح، سومین اثر از این کارگردان نابغه انیمه است که در میان این آثار قرار گرفته و این بیشترین اثر از یک کارگردان است. همین مساله به تنهایی، توانایی بینظیر میازاکی را نشان میدهد و باید پذیرفت که هیچکس دیگری جز او نمیتواند لقب بهترین در دنیای انیمیشن را داشته باشد. شهر اشباح که گاهی با اسم سفر چیهیرو هم در ایران شناخته میشود، مجموعهای از بهترین خصوصیات بهترین آثار ساختهشدهی این کارگردان است و این المانها چنان در کنارهم جور شدهاند، که نتیجهاش یک اثر شاهکار و بینقص شده.
داستان انیمیشن شهر اشباح دربارهی دختری به اسم چیهیرو است که با پدر و مادرش در حال مسافرت به سمت خانه جدیدشان هستند. پدر خانواده اعتقاد چندانی به دنبال کردن مسیر اصلی ندارد و به همین دلیل به شهری میرسند که به نظر خالی از سکنه میآید. با اینکه چیهیرو مخالف است، اما پدر و مادرش تصمیم میگیرند از ماشین پیاده شده و آنجا را بگردند. چیهیرو هم که چارهای ندارد، شروع به گشتن در میان ساختمانها میکند و کمکم با تعدادی از عجیبترین موجودات جادویی ممکن روبهرو میشود.
همچون دیگر آثار شاهکار میازاکی، انیمه شهر اشباح هم دنیایی منحصربهفرد را به تصویر میکشد که همانندش را در هیچجایی دیگر نمیتوان پیدا کرد. اینبار دنیای ارائه شده، یک فضای جادویی، رنگارنگ و زیبا نیست و بعضی از لحظات فیلم بسیار هولناک میشود که از دلایل لذت تماشای آن است. موجودات و شخصیتهای متنوع این اثر بسیار زیبا هستند و با استفاده از تنوعی که در نوشتن آنها استفاده شده است، انیمه میتواند پیامهای مختلفی را به صورت تمثیل به بینندگانش منتقل کند. طنز، ترس، شوکهکنندگی و هیجان فیلم همگی در جای درست خود قرار گرفتهاند و تمام بینندگان با تماشای آن همراه با چیهیرو سفری خاص را تجربه خواهند کرد.
1. انیمیشن وال-یی (WALL-E)
- کارگردان: اندرو استنتن (Andrew Stanton)
- صداپیشگان: بن برت (Ben Burtt)، الیسا نایت (Elissa Knight)، جف گارلین (Jeff Garlin)
- امتیازات: آیامدیبی: 8.4 | متاکریتیک: 95 | راتنتومیتوز: 95%
این انیمیشن آیندهای دور را به تصویر میکشد و زمینی که به خاطر حجم بالای زباله، از انسان تخلیه شده است. ما رباتی را دنبال میکنیم که حتی او هم آخرین ربات روی زمین است و با این وجود با تلاشی تحسینبرانگیز، به وظیفه خود یعنی بستهبندی زبالهها ادامه میدهد. شروع فیلم تا مدت طولانی هیچ دیالوگی ندارد ولی همین مساله، از نکات مثبت فیلم است. وال-یی در نهایت، مهمان جدید کرهی زمین را میبیند. رباتی دیگر که وظیفه دارد تعیین کند تا زمین محل مناسبی برای زندگی هست یا نه. این ربات جدید به اسم ایو، بعد از اتمام ماموریتش به سمت سفینه فضایی که آخرین بازماندگان انسانها را حمل میکند، حرکت میکند و وال-یی در این سفر همراه او میشود و در تعدادی از زیباترین سکانسهای تاریخ سینما، منظومه شمسی و کهکشانها را طی میکند. اما ماجرا همینجا تمام نمیشود و با ملاقات رباتی شیطانی، شرایط برای بازگشت انسانها کمی پیچیده میشود.
با خواندن خلاصه داستان شاید سوالی پیش بیاید که ژانر این انیمیشن چیست؟ اکشن؟ شاید هم علمی-تخیلی؟ شاید هم هردوی آنها باشد، اما مهمترین ژانر این انیمیشن شاهکار، عاشقانه است! بله کاملا درست خواندید، وال-یی یکی از بهترین انیمیشن های عاشقانه تاریخ سینما است، زیرا در تمام مدتی که شاهد تلاش شخصیتها برای انجام مأموریتهایشان هستیم، وال-یی که باید یک ربات بی احساس باشد، با تمام وجود عاشق ایو شده و این یکی از زیباترین عشقهایی است که تابهحال در تمام آثار سینمایی به تصویر کشیده شده. این شاهکار پیکسار یک اثر پر از احساس، بهشدت زیبا و دوستداشتنی است. موسیقی آن شاهکار است، تصاویری که از آسمان و فضا نشان داده میشوند، بسیار زیبا هستند و شخصیتپردازی این انیمیشن به بهترین شکل ممکن انجام گرفته است. اگر برایتان سؤال بوده است که اگر فیلم 2001: اودیسه فضایی یک اثر عاشقانه بود، نتیجهاش چه میشد، جواب شما انیمیشن وال-یی است.
نظرتان درباره این لیست بهترین انیمیشن های دنیا چیست؟ آیا با این رتبهبندی موافق هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
مرسی واقعا این فهرستتون بهترین کارتون های تاریخن
خیلی ناقصه آخه.. باب اسفنجی نیست
لاکپشت های نینجا نیست
101 سگ خالدار نیست حتی تام و جری
و پلنگ صورتی هم نیست
درود بر شما.
این لیست درواقع انیمیشنهای سینمایی رو در بر میگیره و چند عنوان مهمی که گفتید در رسته کارتونهای سریالی قرار میگیرن.
واقعا مزخرف بودند
تو که به این چیزا علاقه نداری پس چرا می خونی ارمیتا امین زاده 9 ساله از تهران
پس your nameیا i want to eat your pankraceچرا تو لیستت نی؟
زرنگ اونا انیمه ان
زرنگ تر انیمه هم تو لیست بود
بعضیها خوب بودن بیست قدیمیا
مگه تو مسابقه تلوزیونی شرکت کردی؟😐
مثل شما ༼ つ ◕‿◕ ༽つ
وای چقدر قدیمی باورش سخته از انیمیشن لوته رینینجر 93 سال گذشته و اولین انیمیشن میکی ماوس اولین بار سال 1927 منتشر شد جدی داستان اسباب بازی یک رو سال 1995 ساختن خیلی جالب بود واقعا بهترین انیمیشن تاریخ بودن
آخه 9 ساله چه میدونه تاریخ چه فیلم هایی داره؟؟
نمیدونم والا من ۹ سالم بود در حال جمع کردن کرم برای مدرسه بودم
معمولا کسی به بچه 9 ساله توهین می کنه که خودش کمتر از 9 سال سن عقلی داره
توهین نکرده حقیقت رو بیان کرده:)
چه ربطی داره؟یه بچه ۹ ساله میتونه به اندازه یه ادم ۴۰ ساله عقل داشته باشه و لی ادم های ۴۰ ساله ای هم هست که به اندازه ۴یه بچه چل سا۹ ساله هم سن داشته باشه
به اندازه یه بچه ۹ ساله هم عقل نداشته باشه
احتیاجی نیست نظر بدی که انفدر جنجال درست گنی ننویس مکه زورت کردن دهه نودیای …
واقعا از این انیمیشن 93 سال گدشته واو
پس پرنسس مونونوکه کجاست ؟؟
سلام
انیمیشن های همچون (چگونه اژدهای خود را سوار کنیم)(اسیاب بازی)(شیر شاه)چرا در این لیست قرار ندارن بابا چرته ولش کنید
همشون بود درست نگاه نکردی
شایدم تو کوری
ولی ببودن ولی باید تو رطبه ی الیو تو رطبه ی بالاتری می زاشتنشون
خیلی بد انمیشن دختر کفشدوزکی چرا نزاشتین اون خیلی معروفه
اینقدرا هم معروف نیست
السا و انا خیلی هم معروف تره السا و انا ۴ میلیارد طرفدار داره ولی میراکلس یا همون دخترکفشدوزکی فقط ۴۰ میلیون
4 میلیارد خیلی بزرگه ها!!
عالی همشون خوبن
خیلی خوب بود
عالی همشون خوبن به خصوص Inside Out😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
چرا میراکلس و بالرین یا پرنسس رویا و بچه رییس پدینگتون رو ننوشتین؟
واقعا بنظرت اینا بهترین انیمیشن های تاریخن؟🤦
دنبال کارتون سینمایی ام که اسمشو هیچ جوره یادم نمیارم،موضوعش درباره ی دختری بود که یه دست گنده داره و میخوان با یه دستگاهی شرورش کنن اما شرور نمیشه
خیلی از انیمیشن های که تو خاطرات ما جا مونده اصن نیست
در جستجوی نمو
سری کارتون های شرک
پاندای کونگ فو کار
وووو….
ایگور
فک میکنم اسم کارتونش ایگور باشه محصول 2008
Igor
دخترکفشدوزکی از مد افتاده السا و انا عشقه و ۴ میلیارد طرفدار داره ولی دخترکفشدوزکی ۴۰ میلیون
عالی یاد خیلی از فیلمایی که در بچگی دیدم رو زنده کردین بینشون عصر یخبندان و نه هم میتونست باشه
اینا همه انیمیشن های سینمایی بودن و عالی بودن ولی اگه به منظور و هدف ساخت انیمیشن ها نگاه کنیم بیشتر از اینکه راهی ساده برای ابراز اعتقادات و فکر و ذهن انسان ها باشه هنری هست که برای کودکان و سنین پایین ساخته شده(که این انیمیشن های ۲۰۲۰ واقعا نامید کننده بودن ) و اگر از این لحاظ بخواهیم نگاه کنیم انیمیشن ( نه انیمه چون من انیمه رو انیمیشن حساب نمیکنم ) های سریالی خیلی تو این کار موفق تر بودن چون واقعا برای بچه ها ساخته شدن و فضایی بزرگتر از یه فیلم تکی رو بوجود اوردن . انیمیشن های سریالی زیادی ساخته شدن که واقعا بیشترشون خوبن (بجز بعضی انیمیشن ها مثل افسانه کورا که همه فیلم رو ساخته بودن که دو تا همجنسباز رو نشون بده که چهار فصل طول کشید و ادامه یکی از بهترین انیمیشن های سریالی یعنی آواتار آخرین باد افزار رو به گند کشیدن ). امید وارم که یک لیست از بهترین انیمیشن های سریالی رو هم بسازید . ممنون
درود بر شما.
در مورد بهترین انیمیشنهای سریالی که گفتید، ما در مطلب «معرفی بهترین انیمیشن های کمدی مناسب بزرگسالان» یک سری از انیمیشنهای سریالی رو معرفی کردیم.
الان باگزبانی یا انیمیشن قسمت اول میکی موس دقیقا چی داشت که توی لیست قرار گرفته
بنظرم پاندای کونگفوکار هم باید میبود
انیمیشن پرسپولیس، یک انیمیشن ضعیف بود که از نگاه محدود و نادقیق یک نفر، نتیجهگیریهای غیرمنطقی میکرد.
نگاهش به جنگ تحمیلی و شهدای ایران غیرمنصفانه بود. فیلم خودشیفتگی یک نفر به خودش و خانوادهاش رو نشان میداد که عینک سیاه زده بود.
وقتی یه جوجه کمونیست که فقط دو کلمه اپورتونیسم و بوروکراسی رو بلده دست به کار هنری میزنه نتیجه کار بهتر از این در نمیاد
چرا دقیقا پرینس مونونوکه نیست؟؟؟
آخه پرسپولیس؟؟
چرت ترین دسته بندی
بهتر نیست برگردی دوباره لیست رو ببینی؟
من با نصف فیلم هایی که اینجا اوردی مخالفم . بیشترشون فیلمای مسخره و لوسن . چرا عصر یخبندان و من شرور و مینیون ها رو نزاشتی ؟
هر سه تاش توی لیست هست
بهترین لیستی بود که دیدم
به غیر از یکب بقیه مزخرف هستن انیمیشن هایی مثل مولان ۱ و ۲ شش ابر قهرمان جاسوس های نامحسوس ماشین ها مخصوصا مولان بهترین انیمیشنی هست که من تا حالا نگاه کردم که ارزش چندین بار دیدن هم داره اگه انیمیشن دوست ندارین فیلم مولان هم ۲۰۲۰ هست
میدونیاینا انیمیشنای هستن فضای خاص خودشونو دارن و پایه های انیمیشن دنیان اگر اینا نبودن این انیمیشنایی اسم بردی اصلا ساخته نمیشد
اینا یه فضای خاص خودشون دارن اگر بخوای با ماشین ها و ۶ ابر قهرمانو و انیمه ها تازه و نوساز و به دوران رسیده مقایسه کنی به نظرم مسخرس اونا فزای طنزو و فانتزی و … خودشون دارن با این نوستالژیا و کلاسیکای قدیمی خیلی فرق دارن
البته مولان انیگیشنیه که جاش اینجا کمه
لایو اکشنش اما نمیتونه تو لیست بیاد
منظورم اینه اینا کلا با اونایی تو گفتی فرق دارن این مقایست که با اونا یکیشون کردی واقعا خنده داره کلا متفاوتن با هم
انيميشن پرسپوليس كه خانم ساتراپي سال 2007 ساختن در نوع خودش از لحاظ گرافيكي به هيچ عنوان نظير نداره. اما بنظرم انتخاب اين اثر به عنوان “بهترين انيميشن هاي تاريخ سينما” كمي اغراق آميزه… 🙂
از لحاظ فني بسيار انيشمين خوش ساختي است. اما زمانيكه پاي محتوا وسط مياد، به عنوان يه منتقد سينمائي عرض ميكنم واقعا انيميشن مزخرفيه… از نشان دادن صحنه هاي جنسي متعدد بگيريد تا اغراق بيش از حد در جو حاكم بر دهه 60 ، نشان دادن چهره اي تاريك، بد دهن و زشت از قشر انقلابي جامعه و تصوير كردن آن ها به شكل افرادي كم عقل و به دور از تفكر و استدلال هاي كاملا خام و ناپخته اي كه درباره ي مسائل جنگ و حقيقت شهادت در فيلم نشان داده ميشه… ( كليد بهشت :/ )
اگر ميخوايد انيمه اي حرفه اي و فني ببينيد كه يه ايراني اونو ساخته باشه، به شدت اين انيميشن پيشنهاد ميشه… اما اگر ميخوايد انيمه اي پر محتوا و جذاب تماشا كنيد كه ازش لذت ببريد، براي خود بنده اين قطعا جزو آخرين گزينه هام خواهد بود. ياعلي
بابا چقد چرت ساختی
آبشار جاذبه(گراویتی فالز) که جز ۷ کارتون برتر جهان شد کو؟
میراکلس کو؟
با سلام. دوست عزیز این لیست انیمیشنهای سینمایی هست فقط، نه سریالی.
سلام من یه برنامه کودک دیده بود واسه خیلی وقت پیشه میخواام دوباره ببینمش اسمشو یادم نمیاد 🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺توی این فهرست نبود و توی هیچ فهرست دیگه ای نبود برنامه کودک اینطوری بود اولش یه خرسیا یه موش دقیقا یادم نیس بود که برای خوردن سیب با دوستش به یه جایی رفت و به یه درخت رسید و سیبارو که خورد میخواست به خونه برگرده یه چند نفر میخواستن خرس یا یه موش رو بدزدن که یه صاحب داشت که زن و شوهر بودن و دزدا از روی DNA اش چنتا خرس دیگه هم بسازند یه آدم کوتوله بود که وقتی اون خرسو گیر انداختن توی یک هواپیما با یه نفر که خانم بود حرف میزد اسمش دونا رُزا بود این فیلم اولش تو زمستون و برف بود و وسطاش میرفت توی بیابون و تابستون و اواخرش توی جنگل و سرسبزی بهار میرفت فک کنم…
لطفا اگه کسی این فیلمو دیده و اسمشو میدونه بگه🥺🥺🥺خیلی دلم براش تنگ شده💙💙💙💙💙💙
ارنست و سلستین
سلام من یه برنامه کودک دیده بود واسه خیلی وقت پیشه میخواام دوباره ببینمش اسمشو یادم نمیاد 🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺توی این فهرست نبود و توی هیچ فهرست دیگه ای نبود برنامه کودک اینطوری بود اولش یه خرسیا یه موش دقیقا یادم نیس بود که برای خوردن سیب با دوستش به یه جایی رفت و به یه درخت رسید و سیبارو که خورد میخواست به خونه برگرده یه چند نفر میخواستن خرس یا یه موش رو بدزدن که یه صاحب داشت که زن و شوهر بودن و دزدا از روی DNA اش چنتا خرس دیگه هم بسازند یه آدم کوتوله بود که وقتی اون خرسو گیر انداختن توی یک هواپیما با یه نفر که خانم بود حرف میزد اسمش دونا رُزا بود این فیلم اولش تو زمستون و برف بود و وسطاش میرفت توی بیابون و تابستون و اواخرش توی جنگل و سرسبزی بهار میرفت فک کنم…
خوب بود ولی هیچی جای انیمه رو نمیگیره انیمیشن معمولاً برای زیر ۱۷ ساله البته من خودم انیمیشن دوست دارم ولی هیچی جای انیمه رو نمیگیره مثلاً یه انیمه مثل your name رو با هیچ چیزی نمیشه مقایسه کرد
اونایی که ژاپن و پیکسار ساختن از همه بهترن
لیست هم واقعا چرا بود
همین که نام تو اینقدر پایینه
شیر شاه نیست
صدای خاموش نیست
پرسپولیس و کورالین اینقدر بالا ان
وال ای اول بیستم(خودمم عاشقشم ، اما قبول کنین از شهر اشباح بهتر نیست)
نشون میده مزخرف ترین لیست ممکنه
بنظرم بهتره انیمه تو لیست نباشه و فقط انیمیشن ها توی لیست قرار بگیرن چون الان خیلی از شاهکار های انیمه ای نیستن
آثار پیکسار هم واقعا عالین و من دوست داشتم بجای اینکه همه انیمیشن های دیزنی رو تو لیست ببینم یکم از انیمیشن های پیکسار بیشتر باشه :////
عالی بود
ممنون خیلی خوب بود ممنونم
این رتبه بندی از بیخ مشکل داره اونقدرم مشکل داره که نمیتونم تو یه کامنت بگم
واای با دیدن این انیمیشن ها تمام خاطرات بچگیم زنده شد
من عاشق دیو و دلبر بودم تا اینکه همین سال پیش فیلمشم دانلود کردم و دیدم خیلی خوب بود بنظرم
واقعاً اینا بهترین انیمیشن هایی هستن که تو عمرم دیدم چون از دیدنشون سیر نمیشم
من در این لیست تونستم ۳.۴تا انیمیشن پیدا کنم که ندیدم ! اینها همشون قدیمی هستن اما درجه یک هستن . انیمه قلعه متحرک هاول هم قشنگه ببینید
سلام من یک فیلم فانتزی دیده بودم خیلیــی وقت پیش الان اسمش یادم نمیاد اگه میشناسینش لطفا بگین چون خیلی دنبالش گشتم فیلم واقعی بود اما یک اژدهای عروسکی توی فیلم بود که با دختره دوست بودن
اول فیلم یک کافه رو نشون می داد که یک زن خوش قد و بالا که یک سگ هم داشت وارد کافه شد صاحب کافه یک پیرزن مهربون جادوگر بود که یک کتاب داشت و اژدها هم مال اون بود یک اژدهای سبز کوچک بود و درواقع اون زنه که وارد کافه شد یک مرد جادوگر بود که دنبال اون کتاب میگشت و پیرزن کتاب رو به اژدها داد و اونم فرار کرد و کتاب رو برد واتفاقی داخل یک خونه سقوط کرد و کتاب رو یک دختر دید و با اژدها دوست شد و…. میبردش مدرسه و اون مرد ع همچنان دنباش بود و……
ه
اخه واقعا اینا چین دیگه اخه کورالین! عروس مرده! دو سوم این مزلب از بیخ اشتباه هیف این مقام ها تازه محبوب ترین انیمشین تاریخ هم میکی ماوس بوده
دو سوم این انیمیشن ها به جای بهترین انیمیشن های تاریخ بد ترین انیمیشن های تاریخ هستند
واقعاً روی چه حسابی پرسپولیس شده سومین انیمیشن برتر تاریخ؟!!!! این انیمیشن حتی از نظر بصری هم آنقدر توذوق میزنه که برای بار دوم دلت نمیخواهد نگاهش کنی. محتوا و پیام که دیگه هیچ! علاوه بر تشریح دقیق و بدون غرض تاریخ ایران، طرف برای هرچه آگاه تر شدن مخاطب حتی از بیان راز خوش فرمی برخی از اجزای مادربزرگش هم دریغ نکرده! واقعاً زحمت کشیده ایشون!
اولا که انیمیشن “نام تو” و “رنگو” و “آقای فاکس شگفت انگیز”باید رتبه بهتری میداشتند.
دوما، اصلا چرا “رالف اینترنت را خراب میکند” و “علاالدین” توی لیستن؟
سوما، انیمیشن “نان آور” و “در جستجوی دوری” و “باغ کلمات” کجان؟
چهارم، چرا “مولان” و “والاس و گرومیت” انقدر رتبه بالایی دارند؟
در آخر، “”””” باد بر میخیزد”””””” کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
راستی هاول رو یادم رفت.
پس up ;,?:))))
میگردم اسمش یادم نیست ولی یکم از موضوش یادمه.یه شهریه که دورش بستس بعد شهر دارشهم یه کوتولس.پسره از یه دختر بزرگ تر از خودش خوشش میاد.دیگه بقیش یادم نیست.لطفا اسمشو بگید
پس up کو؟؟؟؟؟؟:))))
باد بر میخیزد ، شاهکار میازاکی که به انتخاب سایت playlist بهترین انیمیشن دهه اخیر بوده و شما توی لیست هفتاااااااد تایی تون نیاوردید؟ واقعا که…..
لیست شما واقعا مزخرفه:/ چطور یک انیمه هم توی لیست شما نیست ها ؟:|
بعدشم ما پرا باید بیایم لیشت شما را ببینیم ؟ چون که ما دنبال انیمیشن جدید میگردیم •-•
ولی اصلا اینجا هیچی نیست !!
من ۲ تا درخواست دارم 🙂
۱_ انیمه بیشتر بزارید
۲_ انیمیشن های جدید را در لیست تون قرار بدین آخه این چه وضعشه •~•
من بیشتر از انیمیشن های دیزنی پیکسار دریم وکس خوشم میاد:)
بنظرم شاهکار درست کردن
میگردم اسمش یادم نیست ولی یکم از موضوش یادمه.یه شهریه که دورش بستس بعد شهر دارشهم یه کوتولس.پسره از یه دختر بزرگ تر از خودش خوشش میاد.دیگه بقیش یادم نیست.لطفا اسمشو بگید
من دنبال یه فیلمی میگردم اسمشو نمیدونم .ولی یکم ازشو یادمه.یه پسری تویه شهری زندگی میکنه که دور شهره با آهن گرفتند.اون با مامانشو مادربزرگش زندگی میکنه.و خوشش هم از یه دختری میاد که از خودش بزرگ تره.لطفا اگه اسمشو بلدید بگید
اسم این کارتون لوراکسه
اقا من دنبال یه انیمیشن ام خیلیییی وقت پیش دیدم اسمش نمیدونم ولی جریانش این بود که یه عروسکی باید درست میکردن که وحشی باشه بعد نقش اول عروسکش خیلی مهربون بود یه دستش کوچیک بود یکی خیلی بزرگ
ایگور ؟
انیمیشن روح همهی اینارو میزاره جیبش چرا اونو تو لیست نزاشتین
واقعا السا و انا لایق این جایگاه بهترین انیمیشن های تاریخ هست هم دو گلدن گلوب دو گرمی دو اسکار و یک آنی برده
السا وانا لایق این جایگاه و بیشتر هست که ۴ میلیارد طرفدار و دو گرمی و سه اسکار و دو گلدن گلوب و پرفروش ترین انیمیشن تاریخ
پس لوکا؟؟؟
روح؟؟؟؟
اگه شهر اشباح رو گزاشتید حتما باید پونیو رو هم میزاشتید!
دنبال یه انیمه ام خیلی قدیمی واقعا اصلا یادم نمیادش ولی خیلی خفن بود . پسره سوار موتور بود از کنارش یه شمشیر بزرگ در میاورد خیلی جذاب بود. خیلییی شدید قدیمی کسی یادش هست بتونه کمکم کنه پیداش کنم .
خدایی حال کردم.بعضی از لیست ها رو نگاه میکنی ، حالا چه فیلم ، چه انیمیشن ، یه چیزایی رو میزارن که مال دوران پدر پدر بزرگ من بوده.
ولی این لیست انیمیشن های جدید و جالبی داشت واقعا.
بیشتر انیمیشن ها رو دیده بودم و واقعا حق بود توی این لیست باشن.
بازم ممنون
جنبه مثبت این لیست اینه که همش رو من دیدم
اگه مرد عنکبوتی بهترین انیمیشن هستش پس پارادوکس فلشپوینت هم رتبه اول هستش
با سلام و خسته نباشید
بعضی از این انیمیشن ها قسمت های آموزنده و قشنگی دارند ولی بعضی از قسمت های بعضیاشون هم خوب نیست .لطفا انیمیشن های دیگه ای هم بذارید که آموزنده هستند.
ممنون خدانگهدار
اصلا فیلم اواتار انگ رو نزاشتین اون خیلی معروفه
راستش بیشتر انیمه هایی که تو لیستتون جا دادین واقعا حتی لایق بودن تولیست هزارتایی هم ندارن…..
انیمهای خوبه که اگه حتی یکبارم ببینی و تماشاش کنی تورو به خاطرات بچگیت ببره و حسی بهت بده که دلت واسه بچگیت تنگ بشه.
گامبی و شاهزاده کوچولو خیلی انیمه های عجیبی هستن…مخصوصا موقع غروب اگه این انیمه هارو تماشاکنید حرفمو بهتر متوجه میشید.
اگه کسی انیمه خاطره انگیز سراغ داره چنتا بهم معرفی کنه ممنون
ممنون از نظرتون. انیمههایی که حس نوستالژیک بدن برای هر شخص متفاوته و به سلیقه شخصی و چیزهایی که در گذشته دیدین مرتبطن.
فرار مرغی و شیرشاه و تارزان و روباه و سگ شکاری و دیو دلبر و تام و جری و پلنگ صورتی و برنارد و ….
واقعا نمیدونم چرا اصرار دارین این لیست رو دوباره تو سایت نشون بدید، وقتی حتی به نظر مخاطبان هم اهمیتی نمیدین که چه انیمیشنی خوبه یا بده که تو لیست باشه. الان چرا این انیمیشن های زیر نیستند؟
باد بر میخیزد
قلعه متحرک هاول
نان آور
در جستجوی دوری
باغ کلمات
5 سانتی متر بر ثانیه
پورکو روسو
پونیو
چرا باید رنگو و نام تو و آکیرا انقدر رتبه پایینی داشته باشن؟
اینا انیمهان استاد:/ چند تا هم انیمه تو لیست بودن ولی خب اشتباه کردن گذاشتن انیمه با انیمیشن فرق داره… تازه این لیست جهانیه
فقط سبکشون فرق داره وگرنه به لحاظ مفهومی هیچ فرقی ندارن. اگه فرق دارن چرا تو اسکار همه با هم نامزد میشن؟ مثل این میمونه که استاپ موشن رو انیمیشن در نظر نگیری. اونم یه سبکه.
تازه از اینایی که من نام بردم، نان آور ژاپنیه؟ در جستجوی دوری ژاپنیه؟
سلام ممنون از این مقاله
واقعا مقاله کاملی هست همه انیمیشن هارو اوردین
بچه ها من خیلی دنبال این انیمیشنم کسی اسمشو میدونه
( این انیمیشن راجب ستاره های توی آسمونه که هِعی یکی یکی خاموش میشن یه پسر بچه شبا از مدرسه خارج میشه و با یه موجود عجیب میره تا ببینه کار کیه که ستاره ها خاموش میشن
این ستاره ها به شکل یک انسانن)
عجب انیمیشن های خفنیه مرسی بعضیشاون نوستالژین قشنگ
من تمام این انیمیشن های جذاب رو باید برای پسرم دانلود کنم.پسرم 4 سالشه انیمیشن در جستجوی نمو رو خیلی دوست داره
واقعا مقاله کاملی هست همه انیمیشن هارو اوردین
درسته شاید نظر خیلیا این باشه که انیمیشن های قدیمی خیلی بهترن حالا از هر نظر
ولی من نظر متفاوتی دارم …جدای اینکه نظر هرکس محترمه نظر من اینه انیمیشن های جدید مثل کوکو روح و افسون که معانی عمیقی از دوست داشتن خود و اهمیت خانواده رو دارن خیلی بهتر از انیمیشن های قدیمی هستن که فقط یه دختر منتظر شاهزاده سوار بر اسبشه
البته نمیشه منکر این شد که انیمیشن های قدیمی زشتن
انیمیشن هایی مثل عروس مرده شرک کورالین و…. که برای خودشون یک اثر جاودان بودن با هیچ چیز قابل قیاس نیستن اما بیاید برای انیمیشن های جدید کم لطفی نکنیم
بعضی انیمیشن ها جاشون خالی بود:
۱. سیاره گنج
۲. فرزندان گرگ
۳. فرزند آب و هوا
۴. سیندرلا
۵. قلعه متحرک هاول
۶. ب سوی جنگل کرم های شب تاب
۷. شگفت انگیزان
و …
ارزش اینا خیلی بیشتر از انیمیشن شأن گوسفنده س
خخخخ
بهتر نیست پرسپولیس با انیمیشن هایی مث پونیو یا لوکا جایگزین بشه ؟! این انیمیشن لیاقت بودن در این جایگاهو نداره !عجیبه واقعا
واای دو ساعته دارم دنبال انیمه ای میگردم که اسمش یادم نیست ولی میدونم دختریه که تو یه قلعه وسط جنگل زندگی میکنه و شب طوفانی بدنیا اومده بود و یبار دستش گیر کرده بود زیر زمین تو خونه آدمای کوچولو که برادرش که همدیگرو نمیشناختن اومد و کمکش کرد و یادمم میاد که قلعه هه از وسط نصف شده بود و دختره اومد و از بینش پرید و رفت پیش برادرش (که بالا گفتم دیگه همدیگرو نمیشناختن) بخدا خودم نفهمیدم چی گفتم 🙂💔
سلام اسمش راهزنان کوهستانه
این انیمیشن راجب ستاره های توی آسمونه که هِعی یکی یکی خاموش میشن یه پسر بچه شبا از مدرسه خارج میشه و با یه موجود عجیب میره تا ببینه کار کیه که ستاره ها خاموش میشن
این ستاره ها به شکل یک انسانن
کسی میدونه اسمش چیه؟
پرسپولیس و کورالین اینقدر بالا ان
وال ای اول بیستم(خودمم عاشقشم ، اما قبول کنین از شهر اشباح بهتر نیست)
نشون میده مزخرف ترین لیست ممکنه
بنظرم بهتره انیمه تو لیست نباشه و فقط انیمیشن ها توی لیست قرار بگیرن چون الان خیلی از شاهکار های انیمه ای نیستن
آثار پیکسار هم واقعا عالین و من دوست داشتم بجای اینکه همه انیمیشن های دیزنی رو تو لیست ببینم یکم از انیمیشن های پیکسار بیشتر باشه
جدای اینکه نظر هرکس محترمه نظر من اینه انیمیشن های جدید مثل کوکو روح و افسون که معانی عمیقی از دوست داشتن خود و اهمیت خانواده رو دارن خیلی بهتر از انیمیشن های قدیمی هستن که فقط یه دختر منتظر شاهزاده سوار بر اسبشه
البته نمیشه منکر این شد که انیمیشن های قدیمی زشتن
انیمیشن هایی مثل عروس مرده شرک کورالین و….
سلام چه انمیشین های مرسی
https://firefix.ir
زندگی میکنه و شب طوفانی بدنیا اومده بود و یبار دستش گیر کرده بود زیر زمین تو خونه آدمای کوچولو که برادرش که همدیگرو نمیشناختن اومد و کمکش کرد و یادمم میاد که قلعه هه از وسط نصف شده بود و دختره اومد و از بینش پرید و رفت پیش برادرش بخدا خودم نفهمیدم چی گفتم 🙂
انمیشن پرسپولیس ، پر از دروغ پردازی های ضد ایرانی و سخیف
وافعا انیمیشن عالی بود
نگا هرچی کارتون تخمیه گذاشتین اصل کاریا نیسن
1بچه های بد
2هتل ترانسیلوانیا هر سه نسخه
3شرک هر پنج نسخه که فقط دوتاش بود تو لیست
4گربه چکمه پوش هر دو نسخه
5 و انیمه اتکان تایتان
6 اژدها سواران 3
دیگه یادم نی وگرنه تا صب میگفتم
من این انیمیشن رو دیدم خیلی خوب هست. دمتون گرم
انیمیشن رنگو یچیز دیگس
سلام به نظر بنده الان باید اولیش مرد عنکبوتی آنسوی دنیای عنکبوتی باشه با اختلاف با آی ام دی بی هشت هشت دهم
فهرستی که انیمیشن Up توش نباشه، اعتبار بالایی نداره
سلام بنظرم این لیستو بهتره آپدیت کنید
اژدهای آرزوها نیست
جای انیمیشن هایی مثل دیو و دلبر ، پری دریایی، ماداگاسکار، شمشیر غریبه ، جیمی نوترون، ناروتو، دامبو، رابین هود ، زیبای خفته، سیندرلا خالیه
عجب انیمیشن های خفنیه مرسی بعضیشاون نوستالژین قشنگ
انیمیشن شرک 2 عالیه یکه مرسی