پس از هفتهها غیبت، سرانجام با فصل دوم سری پادکست «رترو گیمینگ» بازگشتیم و با برنامهها و موضوعات جذاب و فوقالعاده، با شما همراه هستیم.
اگر از شنوندگان سری پادکست رترو گیمینگ باشید، حتما میدانید که ما در فصل اول این سری پادکست، به سراغ کنسولها و پلتفرمهای قدیمی رفتیم. در قسمت نخست به سراغ اولین کنسول بازی ویدیویی تاریخ که با نام پونگ یا تیوی گیم شناخته میشد رفتیم، در قسمت دوم تاریخچه و رمز و راز کنسول آتاری 2600 رو مرور کردیم، در قسمت سوم گریزی به صنعت ویدیو گیم در ژاپن زدیم و کنسولهای فمیکام و سوپر فمیکام رو زیر ذره بین گذاشتیم و در قسمت چهارم، یک کامپیوتر قدیمی به نام کمودور 64 رو به صورت کامل بررسی کردیم.
اما حالا در فصل دوم پادکست رترو گیمینگ، قرار است به جای بررسی کنسولها یا پلتفرمهای قدیمی و رترو، به سراغ تاریخچه صنعت گیم در کشورهای مختلفی، از جمله کشور خودمان، ایران برویم و یک سری اطلاعات نادر و دقیقی رو از مسیر طی شده در صنعت بازیهای ویدیویی و به طور خاص، بازیسازی در کشورهایی که شاید صنعت گیم ضعیفتر و گمنامتری نسبت به کشورهای توسعه یافته دارند، ارائه کنیم.
ما در همین قسمت اول فصل دوم، قصد داریم به سراغ تاریخچهی صنعت بازیسازی و به صورت کلی صنعت ویدیو گیم در ایران برویم. خبر خوب این که در فصل دوم پادکست رترو گیمینگ، ما باز هم آرش حکیمی عزیز رو پیش خودمون داریم تا باز هم مثل همیشه با اطلاعات دقیق و روایت بی نظیرش مارو با خودش همراه کنه و به گذشته ببره.
از آنجایی که که تاریخ گیم ایران قطعا از تاریخ گیم دیگر کشورها مثل لهستان یا ترکیه برای ما مهمتر محسوب میشود و البته جزئیات و کلیات بیشتری هم از این تاریخ میدانیم، تصمیم گرفتیم طی سه قسمت متوالی در فصل دوم رتروگیمینگ، تاریخچه گیم ایران رو خدمت شما ارائه کنیم تا مجبور نباشیم اون رو خلاصه و فشرده بگیم و موضوع مهمی را از قلم بیندازیم. اولین قسمت از فصل دوم رترو گیمینگ، مصادف است با اولین قسمت از تاریخچه گیم ایران که در ادامه بهش میپردازیم.
شما میتوانید اولین قسمت از دومین فصل پادکست رترو گیمینگ را در زیر گوش دهید:
همچنین میتوانید این پادکست را در کانال کستباکس رتروگیمینگ هم بشنوید. برای شنیدن این پادکست در کستباکس به این لینک مراجعه کنید. همچنین اگر از این پادکست خوشتان آمد، ما را در کستباکس دنبال کنید.
در نهایت اگر مایلید که این پادکست را دانلود کرده و با خود داشته باشید، روی این لینک کلیک کنید.
در این پادکست، ما درباره اولین بازیهای ویدیویی ساخته شده ایران صحبت کردیم که شما میتوانید تصاویر برخی از این عناوین تاریخی و مهم را در زیر مشاهده نمایید:
بازی نور – ساخت سال 1376
بازی نیش عقرب – ساخت سال 1376
بازی رستم – ساخت سال 1376 (پروژه ناتمام)
بازی لوله کش – ساخت سال 1374
بازی فتح خرمشهر – ساخت سال 1375
بازی بزرگراه – ساخت سال 1379
بازی پسر قهرمان – ساخت سال 1375
بازی پرتابه – ساخت سال 1374
بازی شکارچی تانک – ساخت سال 1375
برای دانلود بازی شکارچی تانک روی این لینک کلیک کنید.
بازی مرگ شیطان – ساخت سال 1377
برای دانلود بازی مرگ شیطان روی این لینک کلیک کنید.
علاوه بر این، ما از این پس در انتهای هر قسمت، یک سری بازی قدیمی یا رترو معرفی میکنیم تا بتوانید با تجربه این عناوین، درک بهتری از سطح بازیسازی قدیم و فضای موجود در آن دوران پیدا کنید.
دانلود داس باکس برای اجرای بازیهای قدیمی
حتما به یاد داشته باشید که چنل رترو گیمینگ را در کست باکس دنبال کرده و نظرات خوب و یاری کننده خود را از طریق توییتر یا بخش کامنتهای وبسایت پی اس آرنا، به ما منتقل نمایید و ما را در پیشرفت هر چه بیشتر برنامه، کمک کنید.
همچنین اگر فصل اول سری پادکست رترو گیمینگ را از دست دادهاید و به هر دلیلی موفق به شنیدن آن نشدهاید، میتوانید از طریق لینکهایی که در زیر برایتان قرار دادهایم، به 5 قسمت فصل قبلی دسترسی داشته باشید:
فصل اول رترو گیمینگ:
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت اول- کنسول TV Game
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت دوم- کنسول Atari 2600
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت سوم- کنسول Super Famicom
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت چهارم- کامپیوتر Commodore 64
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت پنجم- خاطره بازی
Podcast: Play in new window | Download
دوستان اون عکس فکر کنم مال بازی نور نباشه، مال علی بابا هست یکی شون. البته تا جایی که من می دونم
ممنونم از دقت و توجهتون… اصلاح شد.
خواهش می کنم. آقا یک سوال بپرسم؟ جناب حکیمی که اینقدر اطلاعاتش الان کامله چرا اینقدر عجله ای مقاله داد توی گاماسوترا اونم با کلی اشکال و بدون هیچ اطلاع رسانی که چنین چیزی منتشر شده؟ ممنون
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما خیلی ممنون که تاریخ گیم ایران رو دنبال میکند ببخشید امکانش هست لینک بقیه بازی ها هم قرار بدین با تشکر
چقدر من دنبال شکار تانک میگشتم!!!!!!!!
یادش بخیر
کاش یکی این بازیو بازسازی کنه