هرچند مایکروسافت سالهاست برنامه ریموت دسکتاپ را در نسخههای مختلف سیستمعامل ویندوز تعبیه کرده است، اما در ویندوز 10 شاهد نسخه متفاوتی از آن هستیم که برای فعال سازی بایستی مراحل زیر را طی نمایید. در این آموزش ما شیوع فعال کردن، کانفینگ شبکه و عیبیابی در هنگام کار نکردن نرم افزاری ریموت دسکتاپ را مرور خواهیم کرد. در ادامه با آموزش استفاده از نرم افزار ریموت دسکتاپ در ویندوز 10 همراه پی اس ارنا باشید.
شیوه فعال کردن Remote Desktop در ویندوز 10
استفاده از برنامه Remote Desktop به دلیل توسعه توسط مایکروسافت آسان است، اما پیش از آن بایستی برخی تنظیمات از جمله نوع شبکه داخلی یا دسترسی از طریق اینترنت در آن را مشخص کنید.
فعال کردن ریموت در سیستم
پیش از استفاده از قابلیت ریموت دسکتاپ، بایستی مطمئن شوید که روی هر دو سیستم پیکربندی مناسب انجام شده باشد.
توجه داشته باشید که ویندوز 10 نسخه Home edition فاقد قابلیت ریموت دسکتاپ بوده و این ویژگی روی دیگر نسخهها از جمله پرو، اینترپرایز و … فعال است.
برای پیکربندی برنامه ریموت دسکتاپ، ابتدا مسیر Control Panel1>System and Security>System را طی کرده و سربرگ Advanced system را انتخاب کنید.
اکنون بر روی سربرگ Remote کلیک کرده و در صفحه جدید باز شده گزینه Allow remote connections to this computer را انتخاب کنید. بعد از تائید اعمال تغییرات، شما مجوز دسترسی به سیستم از طریق برنامه ریموت دسکتاپ و هر سیستمی که مشخصات آن را داشته باشد صادر کردهاید.
همچنین توجه داشته باشید که با طی کردن مراحل فوق، فایروال سیستم به طور خودکار تنظیمات این بخش را تغییر میدهد؛ از این رو اگر از یک فایروال جانبی استفاده میکنید، حتماً دسترسی Remote Desktop به شبکه را در تنظیمات آن وارد نمایید.
وارد کردن تنظیمات ریموت دسکتاپ روی روتر
اگر مایل باشید که از راه دور و از طریق اینترنت سیستم را ریموت کنید، حتماً بایستی برخی از ویژگیهای سیستم مانند آیپی آدرس را روی روتر و سیستم ریموت کننده تنظیم نمایید.
به طور معمول هر سیستم متصل به شبکه یک آی پی متغیر دارد. این آی پی برای دسترسی به سیستم مذکور از طریق شبکهاینترنت مورد نیاز است، اما اگر مایل به ریموت کردن مکرر سیستم هستید، پیشنهاد میکنیم که یک آیپی استاتیک تهیه کرده تا هر بار نیاز به وارد کردن آی پی جدید نداشته باشید.
وارد کردن آی پی آدرس سیستم
ابتدا مسیر Control Panel>Network and Internet> Network and Sharing Center را طی کرده و در صفحه جدید باز شده سربرگ Change adapter settings را انتخاب کنید.
روی شبکهای که به آن متصل هستید کلیک راست کرده و سپس سربرگ Properties را انتخاب نمایید.
در صفحه جدید باز شده ابتدا Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) و سپس Properties را انتخاب کتید. درنهایت با انتخاب گزینه Use the following IP address، صفحهای بازخواهد شد که در فیلد اول میتوانید آیپی مدنظر را وارد نمایید.
توصیه میشود که برای عدم تداخل آی پی آدرسها با تنظیمات اصلی شبکه، آیپی آدرس را با نمونههای غیرمعمول مانند 10.1.2 شروع کنید. همچنین برای به دست آوردن تنظیمات پیشفرض TCP/IP، میتوانید در نوار فرمان عبارت ipconfig /all را وارد نمایید.
در فیلد بعدی یا همان DNS، بایستی آی پی آدرس روتر را وارد نمایید که در قسمت قبلی شیوه به دست آوردن آن توضیح داده شد.
توجه داشته باشید که در استفاده از آی پی آدرس DNS اجباری نیست و حتی میتوان از DNS های رایج مانند 8.8.4.4 یا 8.8.8.8 هم استفاده کرد. بعد از وارد کردن پارامترهای مذکور گزینه OK و سپس CLOSE را انتخاب کنید.
پیدا کردن آی پی آدرس عمومی
در قسمت قبلی یک آی پی آدرس در شبکه داخلی را انتخاب کردیم، اما اگر مایل به ریموت کردن سیستم از طریق اینترنت باشید، بایستی آیپی آدرس اختصاصی آن در اینترنت را هم به دست آورید.
خوشبختانه سرویسهای مختلفی در جهت نمایش آی پی آدرس سیستم در شبکه وجود دارد، اما آسانترین راه باز کردن موتور جستجوی گوگل یا بینگ و وارد کردن عبارت What’s my IP است. پس از این کار همچون تصویر فوق یک سری اعداد در چهار دسته نمایش داده میشود که مربوط به آدرس سیستم شما در هنگام اتصال به اینترنت است.
توجه داشته باشید که ارائه دهندگان سرویس اینترنت، برای یوزرهای خانگی یک آی پی آدرس متغیر استفاده میکنند؛ که ممکن است هر از چند گاهی تغییر کند.
وارد کردن تنظیمات در روتر
برای ریموت کردن سیستم از طریق اینترنت، بایستی اجازه دسترسی به پورت TCP 3389 بر روی روتر را صادر کنید. تنظیمات روتر بسته به نوع و مشخصات آن ممکن است متفاوت باشد، اما در ادامه روشی را مرور خواهیم کرد که به طور معمول برای اغلب روترها کارایی دارد.
پس از انتخاب استارت، عبارت Command Prompt را وارد کرده تا خط فرمان فعال شود. برای دسترسی به مشخصات TCP/IP عبارت ipconfig را در خط فرمان وارد کرده و اینتر نمایید.
در دومین خط و در مقابل “IPv4 Address”، یک سری اعداد در سه دسته مانند 10.1.2. نمایش داده میشود.
اکنون مرورگر را باز کرده آدرس دسترسی به تنظیمات یا همان Default Gateway را وارد نمایید. در اغلب موارد این آدرس 192.168.1.1 است.
پس از وارد کردن رمز و پسورد که در حالت پیشفرض admin است، به سربرگ Port Forwarding بروید. اکنون برای ایجاد کردن یک دسترسی جدید گزینه Add profile را انتخاب نمایید. سپس تنظیمات را همچون زیر وارد نمایید.
Protocol: TCP
External Port: 3389
Internal Port: 3389
آدرسی که در مرحله ششم و در بخش TCP/IPv4 ایجاد کردیم:Internal IP Address
نحوه اتصال به یک سیستم از طریق Remote Desktop
پس از آنکه در مراحل قبلی زیرساخت ایجاد دسترسی از طریق برنامه ریموت دسکتاپ در ویندوز 10 را ایجاد کردیم، حال نوبت آن است که برنامه را اجرا نماییم.
بدین منظور برنامه Remote Desktop را اجرا کرده و برای ایجاد یک دسترسی جدید گزینه + Add و سپس desktop را انتخاب نمایید.
در قسمت نام پی سی، آی پی آدرس TCP / IP سیستم مقصد را وارد نمایید.
اگر از طریق یک شبکه داخلی قصد ریموت کردن دستگاه را دارید، local IP address منتخب را وارد نمایید؛ اما اگر از طریق اینترنت قصد اتصال به سیستم را دارد، بایستی آی پی آدرس عمومی که در قسمت قبلی از طریق گوگل آن را پیدا کردیم را وارد نمایید.
در قسمتهای بعدی نام اکانت و پسورد را وارد نمایید. درنهایت برای ذخیره کردن پروفایل ایجاد شده، گزینه Save را انتخاب کنید.
اگر همه چیز طبق مراحل یاد شده تکمیل شده باشد، همچون تصویر فوق با یک آیکون سیستم در صفحه برنامه مواجه خواهید شد. آن را انتخاب کرده و سپس گزینههای Don’t ask about this certificate again و Connect را انتخاب کنید.
عیبیابی برنامه ریموت دسکتاپ
معمولاً پس از پیکربندی برنامه Remote Desktop باید بدون مشکل از راه دور به رایانه دیگری متصل شوید؛ اما اگر نتوانید اتصال برقرار کنید، ممکن است لازم باشد برخی از مراحل عیبیابی را طی نمایید.
بررسی دسترسی به فایروال
همانطور که گفته شد، فایروال ویندوز در زمان پیکربندی برنامه ریموت دسکتاپ، دسترسی به سیستم از راه دور را ایجاد میکند؛ اما ممکن است در برخی مواقع این تغییرات به اعمال نشود.
برای بررسی این مورد مسیر Windows Security> Firewall & network protection.> Allow an app through firewall را دنبال کرده و در فهرست برنامههایی که دسترسی به شبکه برای آنها بلامانع است، نام Remote Desktop یا هر برنامه ریموت از راه دور مد نظر را وارد نمایید.
بررسی باز بودن پورت ریموت
در برخی مواقع دیده شده که پورت ریموت توسط ارائه دهنده سرویس اینترنت یا همان ISP بسته میشود. در این گونه مواقع بایستی به پشتیبانی سرویس تماس گرفته و درخواست باز کردن پورت نمایید.
راه اندازی مجدد ریموت دسکتاپ
یکی از مشکلات رایج در ریموت کردن از طریق برنامه پیشفرض ویندوز، اجرا نشدن صحیح برنامه remote desktop است. این مشکل در زمان استفاده از ویندوز کرک شده بیشتر به چشم میخورد.
برای رفع این مشکل و راه اندازی مجدد برنامه remote desktop، ابتدا گزینه استارت را انتخاب کرده و سپس عبارت Services را وارد نمایید. در صفحه جدید وارد شده Remote Desktop Service را پیدا کرده و درنهایت با کلیک راست کردن روی آن، گزینه Start را انتخاب نمایید.
سوییچ کردن به Protocol Version 4
در ویندوز 10 کاربر قادر است از هر دو پروتکل IPv4 و IPv6 برای دسترسی به اینترنت استفاده کند، اما در گاهی مواقع و بسته به موقعیت مکانی ممکن است IPv6 هنوز قابل دسترس نباشد؛ از این رو باید سیستم را به طور دستی روی IPv4 قرار داد.
برای این منظور ابتدا مسیر Control Panel>Network and Internet>Network and Sharing Center.>Change adapter settings را دنبال نمایید.
در صفحه جدید باز شده روی کانکشن متصل به اینترنت کلیک راست کرده و آخرین گزینه یعنی Properties را انتخاب کنید.
درنهایت در صفحه جدید باز شده آپشن Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) را پیدا کرده و تیک فعال بودن آن را حذف نمایید.
این بود آموزش نحوه استفاده از ریموت دسکتاپ در ویندوز 10 و امیدواریم که با خواندن این مطلب ترفندهای استفاده ریموت دسکتاپ را یاد گرفته باشید. اگر هنوز سوالی و ابهامی دارید، آن را با ما در میان بگذارید.