انتخاب یک مانیتور خوب به دلیل تنوع در سایز و کارایی میتواند دشوار باشد. انواع مختلفی از مانیتور با توجه به نوع کاربری وجود دارد و نمیتوان مانیتوری را یافت که مناسب همهی نیازها باشد. با این حال بعضی از صفحه نمایشها چند منظورهتر از دیگر مانیتورها هستند.
معرفی بهترین مانیتور های گیمینگ سال 2023
در این لیست سعی شده تا بهترین مانیتور های گیمینگ موجود در بازار ایران را برای هر نوع نیازی معرفی کنیم. قطعاً ممکن است مدلهای بهتری هم در سطح جهانی در دسترس باشند اما در حال حاضر در ایران موجود نباشند. در طول متن عبارتها و کلماتی چون HDR، انواع پنلها، نرخ تازهسازی و… را ببینید که برای مطلع شدن از معانی آنها میتوانید به انتهای مطلب مراجعه کنید و در دیکشنری نوشته شده معانی این اصطلاحات را متوجه شوید.
- مطلب مرتبط: راهنمای خرید کامپیوتر – کلیک کنید
بهترین مانیتور گیمینگ 4K: سامسونگ Odyssey Neo G7 S32BG75
قیمت: از 25 تا 38 میلیون تومان
مشخصات مانیتور:
- اندازه صفحه نمایش: 32 اینچ
- نسبت تصویر: ۱۶:۹
- زمان پاسخگویی: ۱ میلیثانیه
- نوع پنل: VA
- وضوح تصویر: ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل
- نرخ نوسازی: 165 هرتز
- تکنولوژی نرخ نوسازی: FreeSync Premium Pro و سازگار با G-Sync
- HDR: دارد
چرا باید این مانیتور را بخریم؟
- نرخ نوسازی 165 هرتزی
- پشتیبانی از FreeSync و همخوانی با G-SYNC
- پهنای باند HDMI 2.1
- زمان پاسخگویی سریع
- تاخیر ورودی پایین با بیشتر تنظیمات مانیتور
چرا نباید این مانیتور را بخریم؟
- فلیکر در نور پایین حواس شما را پرت میکند
اگر شما طرفدار مانیتورهای پهن (ultrawide) یا صفحه نمایش QD-OLED نیستید، مانیتور Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 مخصوص شما است. این مانیتور به دلیل نسبت تصویر 16:9 و پشتیبانی از HDMI 2.1 یکی از بهترین مانیتور های گیمینگ برای بازی با کنسولهای نسل جدید است. همینطور به دلیل قابلیت نورپردازی عقبی Mini LED در حالت HDR، هایلایتهای پررنگتری را نمایش میدهد و از قابلیت نوردهی موضعی (local dimming) خوبی هم بهره میبرد.
اگر بخواهیم نگاهی به عملکرد گیمینگ این مانیتور بیندازیم، مانیتور Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 به دلیل نرخ نوسازی 165 هرتزی و زمان پاسخگویی پایین در تمام نرخ نوسازیهایش یکی از بهترین انتخابهای شما محسوب میشود. همینطور پهنای باند HDMI 2.1 به شما امکان تجربه بازیها با وضوح تصویر 4K و نرخ نوسازی 120 هرتز را در کنسولهای پلی استیشن 5 و اکس باکس سری اکس/اس میدهد.
اگر شما میخواهید بودجه بسیار بیشتری به مانیتور اختصاص دهید و یک مانیتور بالارده 4K با نرخ نوسازی 240 هرتزی بخرید، مانیتور Samsung Odyssey Neo G8 S32BG85 دقیقا همان چیزی است که شما به دنبالش هستید. اما توجه کنید که این مانیتور حداقل 68 میلیون تومان برای شما آب میخورد!
بهترین مانیتور گیمینگ 2K اقتصادی: Gigabyte M27Q
قیمت: از 20 تا 27 میلیون تومان
مشخصات مانیتور:
- اندازه صفحه نمایش: 27 اینچ
- نسبت تصویر: ۱۶:۹
- زمان پاسخگویی: 0.5 میلیثانیه
- نوع پنل: IPS
- وضوح تصویر: 2560 در 1440 پیکسل
- نرخ نوسازی: 170 هرتز
- تکنولوژی نرخ نوسازی: FreeSync Premium Pro و سازگار با G-Sync
- HDR: دارد
چرا باید این مانیتور را بخریم؟
- زمان پاسخگویی استثنایی
- پشتیبانی از FreeSync و همخوانی با G-SYNC
- نرخ نوسازی بالا
- صفحه نمایشی بزرگ با وضوح تصویر بالا
- زاویهی دید گسترده
- دید خوب در محیطهای روشن
- پهنهی رنگی SDR فوقالعاده
- Input lag بسیار پایین
چرا نباید این مانیتور را بخریم؟
- مشکی در محیط با نور پایین نزدیک به خاکستری دیده میشود
- ارگونومی بد و دسترسی نامناسب به پورتهای مانیتور
- یکنواختی مشکی بد
هرچند مانیتور Gigabyte M27Q یک مانیتور گیمینگ به شمار میآید و در ردهی بهترین مانیتور های گیمینگ اقتصادی HDR قرار میگیرد، اما پوشش کامل فضای رنگی sRGB و قرار گرفتن در بین معدود مانیتورهایی که فضای رنگی Adobe را تقریبا به طور کامل پوشش میدهند باعث میشود که یکی از بهترین گزینهها برای ویرایش عکس و فیلم هم به ویژه در فضای رنگی Adobe RGB باشد.
رزولوشن بالا، دقت رنگ وکنترل طیف رنگ فوقالعاده، پهنه و حجم رنگ فوقالعاده، یکنواختی رنگ عالی و زاویهی دید گسترده از دیگر ویژگیهای این مانیتور به شمار میرود. بهعلاوه این مانیتور از HDR10 هم پشتیبانی میکند که برای کار با محتوای HDR عالی است و با اینکه دارای پهنهی رنگی گسترده است، روشنایی حداکثری مانیتور چندان زیاد نیست تا واقعا سبب برجستهشدن هایلایتها شود.
متاسفانه کنتراست مانیتور در حد متوسطی قرار دارد که سبب میشود سیاه در محیطهای تاریک خاکستری به نظر برسد. از ویژگیهای گیمینگ این مانیتور میتوان به زمان پاسخدهی عالی، نرخ تازهسازی بالا، پشتیبانی از VRR و Input lag بسیار پایین اشاره کرد. این مانیتور شامل یک پورت DisplayPort 1.2، دو پورت HDMI 2.0، دو پورت USB 3.0، یک پورت USB C با پشتیبانی از DP Alt Mode و یک خروجی 3.5mm صدا است.
بهترین مانیتور گیمینگ اقتصادی با نرخ تازهسازی LG UltraGear 24GL600F-B :144Hz
قیمت: ۷ میلیون تومان
مشخصات مانیتور:
- اندازه صفحه نمایش: 24 اینچ
- نسبت تصویر: ۱۶:۹
- زمان پاسخگویی: 1 میلیثانیه
- نوع پنل: TN
- وضوح تصویر: 1920 در 1080 پیکسل
- نرخ نوسازی: 144 هرتز
- تکنولوژی نرخ نوسازی: FreeSync Premium Pro و سازگار با G-Sync
مزایا:
- Motion handling عالی و Input lag پایین
- روشنایی خوب صفحه نمایش و کنترل بازتاب نور عالی
معایب:
- ارگونومی بد
- زاویهی دید محدود
- کیفیت تصویر متوسط
- یکنواختی مشکی بد
مانیتور LG 24GL600F یکی از بهترین مانیتور های گیمینگ اقتصادی است که میتوانید امروز در بازار پیدا کنید. این مانیتور به دلیل اندازه صفحه نمایش 24 اینچی و پنل TN، قیمت بسیار پایینتری نسبت به دیگر مانیتورهای لیست دارد. مانیتور LG 24GL600F دارای زمان پاسخدهی عالی برای کاهش تاری تصاویر سریع و Input lag پایین است. بهعلاوه این مانیتور از تکنولوژی FreeSync variable refresh rate (VRR) نیز پشتیبانی میکند، حتی در صورتی که آن را توسط DisplayPort به یک کارت گرافیک NVIDIA متصل کنید.
حداکثر روشنایی خوب و کنترل بازتاب نور عالی از دیگر ویژگیهای خوب مانیتور LG 24GL600F است. متأسفانه همانند اکثر مانیتورهای با پنل TN این مانیتور نیز زاویهی دید بد، کنتراست پایین و یکنواختی مشکی بدی دارد.
در مقابل یکنواختی رنگ خوب، پهنهی رنگ عالی و دقت رنگ خوبی دارد. مانیتور LG 24GL600F دارای یک پورت DisplayPort 1.2، دو پورت HDMI و یک خروجی 3.5mm صدا است.
بهترین مانیتور فوق عریض گیمینگ اقتصادی: AOC CU34G2X
قیمت: 22 میلیون تومان
مشخصات مانیتور:
- اندازه صفحه نمایش: 34 اینچ
- نسبت تصویر: 21:9
- زمان پاسخگویی: 1 میلیثانیه
- نوع پنل: VA
- وضوح تصویر: 3440 در 1440 پیکسل
- نرخ نوسازی: 144 هرتز
- تکنولوژی نرخ نوسازی: FreeSync Premium Pro و سازگار با G-Sync
- HDR10: دارد
مزایا:
- ارگونومی بسیار خوب
- نرخ نوسازی 144 هرتزی به همراه تکنولوژی VRR
- تاخیر ورودی پایین
- کانترست خوب
معایب:
- قابلیت Local dimming ندارد
- روشنایی پایین در حالت HDR
- اشیای سریع ممکن است رد سیاهی از خود برجای بگذارند
اگر مانیتورهای 24 و 27 اینچی به مزاق شما خوش نمیآیند و به دنبال یک تجربه بزرگتر و عمیقتر میگردید، انتخابهای شما محدود میشوند، اما میتوان مانیتورهایی یافت که هم قیمت مناسبی داشته باشند و هم جزو مانیتور های خوب برای گیمینگ باشند و مانیتور AOC CU34G2X یکی از همین انتخابها است.
مانیتورهای فوق عریض یکی از بهترین مانیتور های گیمینگ محسوب میشوند، زیرا میتوانید جزییات بیشتری از بازی را نسبت به مانیتورهای با نسبت تصویر 16:9 ببینید. هرچند به دلیل این که نمایشگرهای فوق عریض خرج بیشتری برای تولید کنندگان به دنبال دارند، باید برای خرید یک مانیتور فوق عریض اقتصادی قید یک سری از قابلیتها را بزنید. برای مثال این مانیتور motion handling ضعیفتری نسبت به مانیتور Gigabyte M27Q دارد و اشیایی که سرعت زیادی دارند ممکن است رد سیاهی از خود برجای بگذارند.
اگر مشکلی که به آن اشاره کردیم شما را اذیت نمیکند، این مانیتور عملکرد گیمینگ خوبی به دلیل نرخ نوسازی 144 هرتزی، پشتیبانی از FreeSync و همخوانی با G-SYNC دارد. تاخیر ورودی پایین این مانیتور، تجربه بهتری در بازیهای سریع مانند بازیهای شوتر اول شخص را به شما ارایه میدهد. همینطور اگر علاقه دارید که در یک اتاق تاریک به تجربه بازی و تماشای فیلم بپردازید، این مانیتور انتخاب خوبی است؛ زیرا به دلیل کنتراست خوباش رنگ مشکی عمیقی را نمایش میدهد، اما به دلیل این که در رده مانیتورهای اقتصادی قرار میگیرد، از قابلیت Local dimming برای بهبود کنتراست بیشتر خبری نیست.
بهترین مانیتور اداری: ASUS ProArt Display PA278CV
قیمت: از ۱۳ میلیون تا ۱۴ میلیون تومان
مشخصات مانیتور:
- اندازه صفحه نمایش: 27 اینچ
- نسبت تصویر: 21:9
- زمان پاسخگویی: 1 میلیثانیه
- نوع پنل: IPS
- وضوح تصویر: 2560 در 1440 پیکسل
- نرخ نوسازی: 75 هرتز
- تکنولوژی نرخ نوسازی: FreeSync Premium Pro و سازگار با G-Sync
مزایا:
- ارگونومی فوقالعاده
- پهنهی رنگی عالی
- زاویهی دید گسترده
- دارای اسپیکر داخلی و خطکش
- Flicker-free
- پشتیبانی از Adaptive Sync VRR
- زمان پاسخدهی عالی
- Input lag پایین
معایب:
- کنتراست پایین
- نداشتن HDR
مانیتور ASUS ProArt Display PA278CV بهترین مانیتور اداری خانگی حال حاضر است. این مانیتور نسخهی 2021 مانیتور ASUS ProArt Display PA278QV است. اگرچه این مانیتور عملکرد بسیار مشابهی با نسخهی قبلی خود دارد اما دارای چند ویژگی اضافی مانند پورت USB C با پشتیبانی از DisplayPort Alt Mode است که با استفاده از آن میتوانید تصویر لپتاپ خود را روی مانیتور داشته باشید و همزمان آن را تنها با یک کابل USB C شارژ کنید.
همچنین این مانیتور دارای اسپیکر داخلی، یک پورت DisplayPort 1.2، یک پورت HDMI 1.4، یک پورت DisplayPort Out 1.2، چهار پورت USB 3.0 و یک خروجی 3.5mm صدا نیز است.
مانند دیگر مانیتورهای سری ProArt این مانیتور نیز برای تولیدکنندگان محتوا و متخصصان رسانه طراحی شده است، بنابراین پوشش فضای رنگی sRGB عالی و Adobe RGB خوبی دارد.
دقت رنگ مانیتور از همان ابتدا بهکار عالی و پس از کالیبره کردن باورنکردنی است. بهعلاوه بدلیل داشتن نمایشگر بزرگ، رزولوشن 1440p، زمان پاسخدهی عالی و Input lag پایین، نرخ تازهسازی 75Hz و پشتیبانی از VRR مناسب بازی یا محتواهای چندرسانهای هم است.
اصطلاحات مهم برای خریداران مانیتور های گیمینگ
بسیاری از افراد ممکن است این مفاهیم و اصطلاحات را بدانند، اما مطالعه بیشتر درباره این موارد، دانش و اطلاعات هر شخصی را بیشتر میسازد. در طرف دیگر، بسیاری از افراد قصد دارند اولین نمایشگر یا مانیتور گیمینگ خود را خریداری کنند و اطلاعات خاصی ندارند. این تعاریف، میتوانند برای هر فردی مفید واقع شود.
رزولوشن (Resolution): رزولوشن به وضوح تصویر نیز معروف است. به صورت ساده، تعداد پیکسلهای موجود در یک صفحهی دیجیتال که به صورت عمودی و افقی قرار گرفتهاند را رزولوشن مینامند. به عنوان مثال، رزولوشن 1080p به این معنی است که 1920 پیکسل در جهات افقی و 1080 پیکسل در جهت عمودی قرار گرفتهاند. یا رزولوشن 4K به این معنی است که 3840 پیکسل در جهت افقی و 2160 پیکسل در جهت عمودی قرار میگیرند. هر چه تعداد این پیکسلها در صفحه بیشتر باشد، وضوح و شفافیت بیشتری را در تصویر مشاهده میکنیم.
نرخ تازه سازی (Refresh Rate): نرخ تازه سازی یا نرخ بهروزرسانی به این معنی است که اسکرین یا صفحه، در یک ثانیه چند بار آپدیت میشود. به همین دلیل است که برای اندازه گیری آن از هرتز (Hz) استفاده میکنند. مانیتورها یا تلویزیونهای معمولی و استاندارد که معمولا به وسیله افراد عادی مورد استفاده قرار میگیرند، 60 هرتز هستند اما امروزه بازیبازان (رایانههای شخصی) به این نرخ تازه سازی راضی نبوده و مانیتور گیمینگ با نرخ تازه سازی 100 تا 240 هرتز میتواند به نیازهای این افراد پاسخ بدهد. هر چه میزان نرخ تازه سازی در یک مانیتور بیشتر باشد، تصویر روانتر و گیمپلی سریعتری را شاهد هستیم.
زمان پاسخدهی (Response Time): زمان پاسخدهی یک نمایشگر میتواند برای تجربه بازیهای ویدیویی بسیار مهم باشد؛ با این حال، خیلی به آن توجه نمیشود! این اصطلاح به صورت علمی به این معنی است که یک پیکسل تا چه اندازه سریع میتواند از خاکستری به سفید تبدیل شده یا از سفید به خاکستری تبدیل شود. نرخ پاسخ دهی مانیتورها نسبت به تلویزیونها کمتر است و مانیتور گیمینگ معمولا کمتر از 5 میلی ثانیه نرخ پاسخ دهی دارند. پنلهای TN، معمولا کمترین زمان پاسخ دهی و پنلهای IPS و VA، زمان پاسخ دهی بیشتری دارد. هر چه این زمان پاسخ دهی کمتر باشد، لکههای موجود در صفحه کمتر میشود و تمرکز گیمر افزایش مییابد. توجه داشته باشید که زمان پاسخ دهی با لگ داخلی یا Input Lag متفاوت است. اینپوت لگ به تاخیر میان زدن یک کلید و مشاهده تاثیر آن در صفحه گفته میشود که آن هم موضوع بسیار مهمی است و باید به آن توجه شود.
G-Sync و FreeSync: این دو نام و اصطلاح، به فناوری سینک یا هماهنگسازی نرخ فریم و نرخ تازه سازی صفحه مانیتور به صورت سازگار اشاره میکنند و طراحی شدهاند تا از رخ دادن پدیده پاره شدن تصویر یا Screen Tearing جلوگیری شود. به صورت سنتی برای مهار شدن پدیدهی پاره شدن تصویر، از v-sync استفاده میشود اما این روش میتواند مشکلاتی مانند اینپوت لگ را برای گیمینگ در دوره و زمانه امروزی به وجود آورد یا تقاضای GPU را بالا ببرد. این در حالی است که جی سینک و فری سینک دقیقا وابسته به نرخ فریم بازی ویدیویی مورد نظر است و طبق آنها نرخ تازه سازی نمایشگر را تغییر میدهد و هماهنگ میکند. G-Sync، فناوری شرکت انویدیا (Nvidia) و FreeSync، فناوری شرکت AMD است؛ این بدان معنی است که برای استفاده از جی سینک، به کارت گرافیک شرکت انویدیا و برای استفاده از فری سینک، به کارت گرافیک یا پردازنده گرافیکی شرکت AMD نیاز دارد. امروزه راههای مختلفی برای برآمدن از پس Screen Tearing وجود دارد که به عنوان مثال میتوان به Adaptive Sync نیز اشاره کرد.
HDR: فناوری HDR یا High Dynamic Range باعث میشود تا کنتراست میان روشنترین و تاریکترین قسمتهای یک صفحه، بیش از پیش نمایان شود و همچنین طیف رنگ، گستردهتر باشد. با این که بسیاری از نمایشگرها یا حتی تلویزیونها، فناوری HDR را درون خود دارند و با همین نام نیز تبلیغ و بازاریابی میشوند، اما مدلهای کمی هستند که میتوانند HDR را به معنی واقعی کلمه به مخاطب نشان دهند و به عنوان مثال، میزان نوری که در حالت HDR نمایش میدهند، به اندازه کافی نیست. اگر HDR برایتان مهم است و میخواهید بازیهای ویدیویی را روی مانیتور گیمینگ خود با این ویژگی و فناوری تجربه کنید، پیشهاد میکنیم به سراغ نمایشگرهایی با قابلیت HDR10 بروید که هزینه کمتری نیز برای شما به دنبال داشته باشند.
پنل IPS: پنل IPS که برای مانیتورها، تلویزیونها یا حتی صفحه نمایش گوشی موبایل استفاده میشود، شاید پرکاربردترین پنل به حساب نیاید. با این حال، نمایشگرهای دارای پنل IPS از زاویه دید خوب و مناسب و همچنین دقت و طیف رنگ بسیار خوبی بهره میبرند که در این زمینهها، IPS از پنلی مانند VA پیش میافتد. با این حال، پنل IPS بدون ایراد نیست و میتوان چند عیب را برای آنها در نظر گرفت. اول از همه این که پنلهای قدیمی IPS، معمولا نرخ پاسخدهی خوبی ندارند و کمی کند عمل میکنند. این موضوع میتواند برای تجربه بازیهای سریع، مشکلساز باشد.
پنل TN: این پنل با این که بهترین و پیشرفتهترین پنل موجود در بازار برای مانیتورها محسوب نمیشود، اما قطعا یک گزینه فوقالعاده هستند. پنلهای TN ارزانتر از هر پنل رایج دیگری هستند و برای مانیتورهای گیمینگ یا معمولی، از آنها بهره گرفته میشود. با این حال، از قدیم میگویند هیچ ارزانی و قیمت کمی بی علت نیست. زاویه دید و طیف رنگ پنلهای TN در مقایسه با پنلهای دیگر ضعیفتر است و حتی در برخی اوقات نیز ظاهر خوبی ندارند؛ مخصوصا زمانی که به صورت زاویه دار به تصویر نگاه کنید. با این حال، پنلهای مدرن TN بسیاری از این مشکلات را کاهش دادهاند.
پنل VA: پنلهای VA بسیار معمولی هستند و بین پنل IPS و پنلهای ارزان TN قرار میگیرند. این پنلها میتوانند ویژگیهای مناسبی مانند کنتراست راضی کننده و نرخ پاسخدهی سریع و خوب را برای کاربران به ارمغان بیاورند اما محدودیتهایی نیز دارند. اول از همه، پنل VA زاویه دید خوبی ندارد و همچنین طیف رنگ آنها در حد پنلهای IPS یا OLED نیست.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم تا بهترین مانیتور های گیمینگ موجود در ایران را بر اساس تستهای سایت معتبر RTINGS معرفی کنیم. امیدواریم که بتوانید مانیتور مورد نظر خود را از این لیست انتخاب کنید. همینطور نظرات خود را در قسمت کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.