با قسمت دوم از فصل دوم سری پادکست «رترو گیمینگ» در خدمت شما هستیم. در این قسمت از پادکست، بحث قسمت گذشته را درباره تاریخ بازیسازی در ایران ادامه میدهیم. با پی اس آرنا در ادامه مطلب همراه باشید.
برای کسانی که به تازگی با پادکست ما آشنا شدند و اطلاعات خاصی از آن ندارند، من لازم میدانم توضیح دهم که که پادکست رتروگیمینگ به صورت کلی درباره اتفاقات گذشته در صنعت بازیهای ویدیویی است. ما در فصل اول طی چند قسمت به مرور و بررسی کنسولها یا پلتفرمهای قدیمی و عتیقهای مثل تیوی گیم، آتاری 2600، فمیکام و کمودور 64 پرداختیم. اما اگر قسمت اول از فصل دوم را گوش کرده باشید، حتما میدانید که در فصل دوم عمده تمرکز ما روی تاریخ ویدیو گیم یا بازیسازی در کشورهایی است که ویدیو گیم داخل آنها مانند کشورهای توسعه یافته، قدرتمند و سرشناس نیست و در سطح پایینتری قرار دارد. ما شروع فصل دوم رترو گیمینگ را با تاریخ ویدیو گیم یا به صورت دقیقتر، تاریخ بازیسازی در ایران در هفته گذشته معرفی کردیم و گفتیم که قرار است طی سه قسمت متوالی درباره مسیر طی شده در تاریخ بازیسازی ایران صحبت کنیم. خبر خوب این که ما باز هم «آرش حکیمی» عزیز را به عنوان کارشناس، نزد خودمان داریم تا باز هم از اطلاعات فوقالعاده و روایت جالباش لذت و بهره ببریم.
ما در قسمت اول فصل دوم، از ابتدای راه بازیسازی داخل ایران شروع کردیم. اولین تیمهای بازی سازی را معرفی کردیم و در واقع اولین بازیهای ویدیویی ساخته شده در ایران را زیر ذره بین گذاشتیم؛ عناوینی مانند بازی علی بابا و چهل دزد بغداد یا بازی مرگ شیطان. کمی جلوتر آمدیم و به یک سری بازیهای جدیدتر و پیشرفتهتر مثل نجات بندر و مقاومت رسیدیم و حالا در قسمت دوم از فصل دوم رترو گیمینگ قصد داریم بحث را ادامه دهیم و جلوتر بریم.
شما میتوانید دومین قسمت از دمین فصل پادکست رترو گیمینگ را در زیر گوش داده و دانلود نمایید. اسپانسر این قسمت از برنامه، فروشگاه pspro.ir است که میتوانید جدیدترین کنسولها و بازیهای ویدیویی را از این مجموعه بزرگ و مورد اعتماد، خریداری نمایید.
همچنین میتوانید این پادکست را در کانال کستباکس رتروگیمینگ هم بشنوید. برای شنیدن این پادکست در کستباکس به این لینک مراجعه کنید. همچنین اگر از این پادکست خوشتان آمد، ما را در کستباکس دنبال کنید.
در این پادکست، ما درباره نسل یا موج دوم بازیهای ویدیویی ساخته شده در ایران صحبت کردیم که شما میتوانید تصاویر برخی از این عناوین تاریخی و مهم را در زیر مشاهده نمایید و شناخت بهتری نسبت به آنها به دست آورید:
بازی میرمهنا – ساخته سال 1390
بازی پروانه – ساخته سال 1393
بازی قتل در کوچههای طهران (نسخه سه بعدی) – ساخته سال 1389
بازی شیطنتهای علیمردان خان – ساخته سال 1390
بازی گربه فجری – ساخته سال 1390
بازی صدای فراموش شده 1 – ساخته سال 1390 تا 1392
بازی صدای فراموش شده 2
بازی مسیر عشق، زیر صفر – ساخته سال 1391
بازی پرواز دوران – ساخته سال 1392-1393
بازی قتل در کوچههای طهران 2 – ساخته سال 1394
برای خرید و دانلود بازی قتل در کوچههای تهران 2 روی این لینک کلیک کنید.
بازی علیمردان خان در ملاقات با مرلین جادوگر
بازی سفیر عشق (در حال ساخت)
بازی کوهنورد – ساخته سال 1390
بازی انتقام – ساخته سال 1389
بازی فرش
بازی انگاره – ساخته سال 1396
برای خرید و دانلود بازی انگاره روی این لینک کلید کنید.
بازی لطفعلی خان زند
بازی شمیر نادر
بازی گرشاسپ
حتما به یاد داشته باشید که چنل رترو گیمینگ را در کست باکس دنبال کرده و نظرات خوب و یاری کننده خود را از طریق توییتر یا بخش کامنتهای وبسایت پی اس آرنا، به ما منتقل نمایید و ما را در پیشرفت هر چه بیشتر برنامه، کمک کنید.
همچنین اگر فصل اول سری پادکست رترو گیمینگ و قسمت گذشته فصل دوم را از دست دادهاید و به هر دلیلی موفق به شنیدن آنها نشدهاید، میتوانید از طریق لینکهایی که در زیر برایتان قرار دادهایم، به 5 قسمت فصل قبلی و اولین قسمت از فصل دوم دسترسی داشته باشید:
فصل اول پادکست رترو گیمینگ:
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت اول- کنسول TV Game
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت دوم- کنسول Atari 2600
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت سوم- کنسول Super Famicom
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت چهارم- کامپیوتر Commodore 64
- پادکست رترو گیمینگ؛ قسمت پنجم- خاطره بازی
فصل دوم پادکست رترو گیمینگ:
Podcast: Play in new window | Download
یک مطلب متوسط و مدیکور دیگه از آقای عالیخانی. بیشتر تمرین کنید
من واقعا تاسف میخورم، یعنی چجوری میشه که این حجم از اطلاعات رو دارید ولی بیمهری میورزید بهشون و اینطوری عکس میذارید. آقا اون اسکرین شات گرشاسپ رو ببین شما، به نظرت خوبه که لوگوی یه سایت دیگه توش باشه؟ به جان خودم که برداشتن اسکرین شات هیچ کاری نداره، اما انگار کم کاری ای در این زمینه صورت گرفته. حیفه به خدا. این همه اطلاعات جمع شده که اینچنین عکس بذارید، خیلی بده. پادکست رو هم وقتی گوش دادم نظرم رو راجع بهش همینجا میگم، چون قسمت قبلی که جالب بود، و اگرچه که حس خوبی هیچ جوره نسبت به اون مقاله گاماسوترا ندارم، ولی اطلاعات شخص حکیمی برام جالبه. حالا اینکه چرا ایشون اینقدر عجله ای مقاله داند توی یه سایت اونور آبی داستانی است که دوست دارم دلیلش رو جویا بشم.
متاسفانه باید گفت که محتوای سایت تان چندان جالب نیست. جالب آنکه خود میگویید ما را در بهتر شدن کمک کنید، اما حتی در جواب دادن به یک کامنت ناتوانید (البته شاید جواب این یکی را بدهید)، چرا که متاسفانه به برخی جوانب چندان پرداخته نشد، بعنوان مثال آیا به این امر اشاره شد که سیاره میترا بر روی اکس باکس آمد؟ چرا که یکی از چیزهایی که انتظار داشتم بشنوم این بود که از چه زمانی ایرانی ها به ساخت بازی بر روی کنسول روی آوردند، اما متاسفانه چنین نشد. به عناوین مستقلی همچون rot gut هم بهایی داده نشد که اتمسفر سنگین و جذابی داشت. به هر حال این یک انتقاد بود. بزرگترین شکست تجاری گیم ایران هم بیش از آنکه به اثری که ذکر کردید مربوط شود به عنوانی مربوط است که در دهه هشتاد عرضه شد که بودجه ای میلیاردی هم داشت (اگر اسم این را نمی دانید پس احتمالا مشخص است که اسناد چندانی در دست ندارید و گویا یک مقاله گاماسوترایی دیگر با اطلاعاتی ناقص در انتظار ماست، البته که قطعا اسم آن را می دانید ولی نامی برده نشد، عنوانی که در کامنت های مقاله گاماسوترا، اگر آن را دیده باشید التبه، از آن نام برده شد). امیدوارم در مسیر پیشرفت گام بردارید که دغدغه شخص من برای رسانه گیم ملی است.
سلام دوست عزیز؛
ممنونم از دغدغه بالایی که در این زمینه دارید.
همانطور که بارها در پادکست هم ذکر شده، جای یکسری اطلاعات اضافی در پادکست نیست و واقعا از حوصله خارج میشه اگر ریز به ریز و کامل به تمام مسائل پرداخته بشه.
سعی میکنیم مسائلی که مطرح کردید رو در قابل مطلب منتشر بکنیم.
مسئله این هست که سیاره میترا دستاورد کوچکی نیست. حال اگر این را اطلاعات اضافه می دانید حرفی باقی نیست. ممنون از شما و تیم تان.
البته این یکی را نمیدانم، اما بنظرم عکسی که از بازی انتقام گذاشتید مربوط به نسخه دوم آن است