این روزها حواشی زیادی پیرامون بازی The Last of Us Part I شکل گرفته است. بازیکنان میخواهند بدانند که آیا تغییرات بازسازی بازی The Last of Us، در حدی بوده که بتواند ساخت آن را توجیح کند یا خیر. قطعا تا زمانی که بازی به طور رسمی منتشر نشده، نمیتوان به طور قطع به این سوال پاسخ داد. با اینکه طرفداران نسبت به عدم حضور برخی از بزرگترین المانهای درخواستی ناراضی هستند، اما استودیوی Naughty Dog قول تغییرات و بهبودهای گستردهای را داده است. در این مقاله قصد داریم تا به برخی از مهمترین تفاوتهای بازی The Last of Us Part I نسبت به بازی اصلی، نگاهی بیاندازیم.
بهبود جلوههای دیداری
بهتر است لیستمان را با آشکارترین تغییر در ریمیک بازی The Last of Us نسبت به بازی اصلی شروع کنیم. بازی The last of Us Part I نسبت به بازی اصلی در PS3 و حتی نسخه ریمستر در PS4، بهبود قابل توجهی در زمینهی جلوههای دیداری دارد. با اینکه بازیکنان نباید منتظر تغییری در داستان یا طراحی مراحل باشند، اما در زمینهی جلوههای دیداری، شاهد جهش بسیار بزرگی در نسخهی بازسازی هستیم.
استودیوی Naughty Dog برای بازسازی بازی The Last of Us، از جدیدترین موتور خود استفاده میکند که بازی The Last of Us Part II هم با آن ساخته شده بود. در همهی زمینهها از نورپردازی گرفته، تا طراحی محیط و جزییات مدل شخصیتها و دشمنان، شاهد بهبود قابل توجهی در جلوههای دیداری در این بازی هستیم.
پیشرفت هوش مصنوعی
اگرچه بسیاری از افراد به دلیل غیبت برخی از مهمترین المانهای گیمپلی بازی The Last of Us Part II در بازی The Last of Us Part I مثل قابلیت جاخالی دادن و دراز کشیدن، ناراضی هستند، اما هنوز هم شاهد بهبودهایی در گیمپلی بازی Part I هستیم.
استودیوی Naughty Dog با استفاده از دانش و تجربهای که از بازیهای Uncharted 4 و The Last of Us Part II به دست آورده، تغییرات گستردهای را روی عملکرد هوش مصنوعی دشمنان و هم تیمیها در بازی The Last of Us Part I اعمال کرده است.
مبارزات و مخفی کاری در این بازسازی هیجان بیشتری را نسبت به نسخهی اصلی به همراه دارد. دشمنان در این بازی از جهات مختلف به شما حمله کرده و هنگام مخفی کاری، برای شکار شما با همدیگر ارتباط برقرار میکنند. از سوی دیگر، همراهان شما بر خلاف بازی اصلی، از دید دشمنان مخفی میمانند و دیگر شاهد حرکت احمقانهی هم تیمیها در مراحل مخفی کاری نخواهیم بود.
انیمیشنها و موشن مچینگ
استودیوی Naughty Dog تاکید زیادی روی نمایش انیمیشنهای بهبودیافته در بازی The Last of Us Part I دارد. همهی انیمیشنها با جزییات و ظرافت بیشتر، از نو بازسازی شدهاند. به گفتهی سازندگان، انیمیشنهای بازی The Last of Us Part I به اجرای اصلی بازیگران بسیار نزدیکتر شده است. نکتهی قابل توجه اینکه به دلیل برخی محدودیتهای موشن کپچر در هنگام ساخت بازی اصلی، اعضای ناتی داگ مجبور بودند تا انیمیشن چهرهها را به صورت دستی بازسازی کنند.
استودیوی Naughty Dog برای بهبود انیمیشنها در گیمپلی، از تکنولوژی موشن مچینگ استفاده میکند. به این معنا که انیماتورها الگوریتمی را طراحی کردند که بهترین انیمیشن ممکن هنگام حرکت شخصیتها، اجرا میشود و در نتیجه شاهد گیمپلی نرم و روانتری خواهیم بود.
میز کار جدید
یکی از موارد مهمی که از بازی The Last of Us Part II به ریمیک The Last of Us راه یافته، میز کارهای قابل تعامل هستند. میز کارها در بازی اصلی The Last of Us فقط به صورت یک UI بودند؛ در حالی که میز کارهای Part II جزییات زیادی دارند و میتوان با آنها تعامل برقرار کرد. این نوع میز کار حالا در ریمیک The Last of Us هم بازسازی شده است. همچنین قابلیتهای هپتیک هم به این بخش اضافه شده و هنگامی که جول قطعات مختلف اسلحهها را جدا و وصل میکند، میتوان آن را با دستهی دوالسنس احساس کرد.
ویژگیهای دسترسی آسان
ریمیک بازی The Last of Us لایق تحسین بسیار زیادی در این زمینه است. البته با توجه به سابقهی استودیوی Naughty Dog در زمینهی ویژگیهای دسترسی آسان، چندان هم نباید غافلگیر شد.
ریمیک بازی The Last of Us حتی پا را از بازی The Last of Us Part II فراتر گذاشته و بیش از ۶۰ گزینهی دسترسی را در خود جای میدهد. این دسترسیها شامل مواردی مثل گزینههای ورودی، کمکهای گیمپلی، HUD Scaling، شخصی سازی، گزینههایی برای اعلانها و نمودارها، تنظیمات دوربین، راهنماییهای پازلها، گزینهی متن به گفتار، نشانههای صوتی و موارد دیگری است.
ریمیک بازی The Last of Us یک حالت جدید توضیحات صوتی در گیمپلی و کاتسینها هم دارد. بازی The Last of Us Part I، اولین بازی پلی استیشن است که توضیحات صوتی را در کاتسینها قرار میدهد.
شخصی سازی
بازی The Last of Us بر خلاف دنبالهاش، شامل اسکینها و لباسهای مختلفی برای جول و الی بود. استودیوی Naughty Dog دوباره این امکانات را در ریمیک بازی The Last of Us قرار داده است. البته هنوز مشخص نیست که چه تعداد از این شخصی سازیها در بازی قرار دارد. به علاوه شاهد پوستههای اسلحه هم در این ریمیک هستیم که قبلا در این سری وجود نداشت. تاکنون چندین پوسته برای اسلحههایی مثل پامپ شاتگان، تیرکمان، پیستول 9mm و کلت الی، به نمایش گذاشته شده است.
تماشای مدلها
امکان تماشای مدلها هم شاید امکان چندان بزرگی نباشد، اما قطعا طرفداران از حضور آن خوشحال خواهند شد. در این حالت میتوان مدل همهی شخصیتها و دشمنان را تماشا کرد. شما میتوانید مدلها را بچرخانید، زوم کنید و همهی جزییات را با دقت مشاهده کنید.
عدم حضور حالت Factions
یکی از بزرگترین تفاوتهای ریمیک و بازی اصلی، عدم حضور حالت چند نفرهی فکشن در این بازی است. حالت چند نفرهی Factions طرفداران زیادی دارد و به دلیل عدم حضور آن در ریمیک، انتقاد زیادی به ریمیک بازی The Last of Us وارد شد. استودیوی Naughty Dog در حال ساخت یک بازی چند نفرهی مستقل برای The Last of Us است و در نتیجه عدم حضور حالت Factions در ریمیک، چندان هم غافلگیرانه نیست. اما قطعا بسیاری را نا امید میکند.
حالت Permadeath
استودی Naughty Dog مدتی پس از انتشار بازی The Last of Us Part II، حالت پرمادث را به این بازی اضافه کرد و با استقبال بسیار خوب طرفداران مواجه شد. حالا این حالت به ریمیک بازی The Last of Us هم راه یافته است. حالت Permadeath در Part I درست همانند Part II عمل میکند. به انتخاب خود بازیکن، اگر در بازی بمیرید، یا بازی کاملا از اول شروع میشود، یا باید از ابتدای چپتر بازی را ادامه دهید، یا از ابتدای Act بازی را آغاز میکنید. درست همانند Part II پس از مرگ، جدولی از عملکرتان به شما نمایش داده میشود و میزان زمان بقا و نحوهی مرگتان را نمایش میدهد.
حالت اسپیدران
یک حالت کاملا جدید در سری The Last of Us اضافه شده و همانطور که از نامش پیداست، این حالت مناسب افرادی است که قصد دارند تا در سریعترین حالت ممکن، بازی را به اتمام برسانند. حالت اسپیدران یک تایمر کوچک را به تصویر اضافه کرده و مقدار زمانی که در حال بازی هستید را نمایش میدهد. امیدواریم استودیوی Naughty Dog یک لیدربورد آنلاین هم از این حالت طراحی کند تا افراد بیشتری به آن جذب شوند.
بازی The Last of Us Part I در تاریخ 11 شهریور برای کنسول PS5 منتشر میشود. آیا به نظر شما خریدن این بازی به صرفه است یا خیر؟ آیا بازسازی این عنوان لازم بود و تغییرات ذکر شده ارزش تجربه دوباره بازی را دارند؟ نظرتان را با ما در قسمت کامنتها به اشتراک بگذارید.