محمد حمیدیمقدم به عنوان تهیه کننده و کارگردان رسمی صدا و سیما، فعالیت حرفهای خودش را از سال 1376 در حوزه برنامه سازی تلویزیون آغاز کرد. او که دارای مدرک کارشناسی ارشد سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است، فعالیت فیلمسازیاش را از اواخر دهه 1360 در انجمن سینمای جوانان آغاز کرد و با ساختههایش توانست موفق به دریافت جوایزی از جشنواره های داخلی و خارجی شود. او همچنین تهیه کننده سری اول برنامه تلویزیونی سینما یک بوده؛ این برنامه بین سالهای 1382 تا 1384 از شبکه یک سیما پخش میشد. او هم اکنون مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و همینطور دبیر جشنواره سینما حقیقت است.محمد حمیدی مقدم صبح روز سهشنبه 24 فروردین در یک نشست مجازی به همراه دو مدیر دیگر سینما (علیرضا تابش و سید صادق موسوی) به گفت و گو نشست. به نقل از خبرگزاری مهر این نشست در رابطه با تحلیل جایگاه جشنواره در سینمای پس از انقلاب بوده است.
محمد حمیدیمقدم درباره وضع موجود سینماها چنین اظهار نظزی داشت:
بعد از جریان دوران فطرت، ایزوله کردن سینمای ایران یکی از معظلات ما بود. ضمن اینکه این موضوع که ما بخاطر بقای سینمای داخلی، سینمای خارجی را نشان ندهیم خوب نیست. حمایتهای دولتی از تولید باعث شد این سینما بیش از حد نازپرورده و لوس به بار آید و بعد هم همین هنرمندان نوک پیکان انتقادات را به سمت سیستم دولتی حمایتکننده گرفتند.
حمیدی مقدم در ادامه به رویکرد متفاوت جشنواره سینمایی کشورهای اروپایی و کشور ایران میپردازد:
وقتی به سهم ملی هر کدام از کشورهای اروپایی نگاه میکنیم متوجه میشویم آنها یک سهم کوچک را به تولید داخلی خود میدهند. این میزان تولیدات داخلی، جشنوارههای داخلی را تحت فشار قرار میدهند و جایزه ها اهمیت خارج از کادر پیدا میکنند. هیچ کشوری جز ما صاحب این سهم زیاد در تولید داخلی برای حضور در جشنوارههای خود نیست. جشنواره سینما حقیقت، جشنواره کودک و فیلم کوتاه همه همینطور هستند. این در حالی است که جشنوارههای خارجی با آن توصیفی که کردم فیلمسازان را به راحتی در معیار رقابت با فیلمسازان خارجی قرار میدهند اما همیشه بخش رقابت ملی در جشنوارههای خودمان خیلی اهمیت دارد. باید سالهای آتی این موضوع را حل کنیم.
نظر شما مخاطب پی اس ارنا در این باره چیست؟
سلام
سینما کجاست؟ کو؟ من نمیبینم!