سرور مجازی یا وی پی اس خلاصه شده ی کلمه virtual private serverاست. قضیه سرور مجازی از این جا شروع شد که سرور همان کامپیوتر اصلی است که اصولا مشخصه های سخت افزاری مثل رم و حافظه ی زیادی دارد. و سایت ها و اطلاعات زیادی روی آن قرار می گیرد و وقتی کاربران اینترنت خواستند صفحه و وب سایت شما را نگاه کنن تنها با وارد کردن آدرس شما در مرورگر خودشان به سرور شما وصل شده و صفحات وب شما از این طریق برای آنها قابل مشاهده می باشد.
با پیشرفت روز افزون علم، انسان ها نیز به دنبال پیشرفت و گسترش کسب و کار خود هستند. شرکت های بسیاری هستند که برای بهتر شدن و پیشرفت کارشان به فکر استفاده از سرورهای مجازی افتاده اند.
معمولا سرورها مرکز ارتباط در یک شبکه هستند که از توان سخت افزاری بالایی برخوردار هستند. از سرور به عنوان سیستم سرویس دهنده و معمولا برای کارهایی مانند کنترل، میزبانی، مدیریت و دیگر کارها استفاده می شود. به سروری که همزمان چند سایت را دارا می باشد و می توان از چند سایت همزمان استفاده کرد وب سرور میگویند. سرورها در جایی به نام مرکز اطلاعات یا همان دیتاسنتر مراقبت و نگه داری می شوند؛ که با آی پی مخصوص، خیلی سریع به اینترنت متصل می شود.
اگر با استفاده از وسایل و ابزارهای مخصوص نرم افزاری سرور مورد نظر را به چند بخش تقسیم کرد هر جز از این بخش ها را سرور مجازی می نامند. خریدن سرور با توجه به نیاز فرد و شرکت ها باید خریداری شود. سرور ها به صورت کلی یا واحد دراختیار کاربران قرار می گیرند و به آن سرور اختصاصی یا خصوصی گفته می شود. سرور ها تعدادی کامپیوتر هستند که کار آنها انتقال اطلاعات از یک رایانه به شبکه جهانی اینترنت یا شبکه های داخلی است .بعد از تهیه سرور کارهایی نظیر راه اندازی و تنظیم کردن سرور ها مانند نصب کردن سیستم عامل را می توان انجام داد. معمولا کاری که یک سرور انجام می دهد به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعاتی است هم چنین مدیریت صحیح برنامه هایی که بر روی سرور قرار گرفته است. کاری که روی یک سرور انجام می دهیم می تواند قسمتی از یک کار متقابل یا یک خصوصیت فنی معمولی باشد. غالبا سرورها اطلاعات را دراختیار کاربران قرار می دهند مثلا سرورهایی که تحت وب سایت ها هستند صفحه های وب را دراختیار کاربران قرار می دهند و خواسته های آنها را پاسخگو هستند عموما یک سرور به سبب فعالیت برنامه های دیگر یا دستگاه هایی که تحت عنوان کاربران است به این ساختار سرور client-serverگفته می شود که درآن محاسبات سراسری واحد در چند نوع فرایند یا سیستم تقسیم و توزیع می شود.
سرورها با توجه به کاری که انجام می دهند و هدفی که دارند به چند دسته تقسیم می شوند که این دسته ها عبارتند از:
- سروراشتراکی
- سرور اختصاصی
- سرور مجازی
سرور مجازی یا (virtual privat server) یک سرور فیزیکی است. که این سرور به کمک نرم افزارهای مجازی ساز به قسمت های کوچکتر تقسیم می شود. که هریک از این قسمت ها به طور کاملا مستقل و جدا به کمک سیستم عامل و برنامه های خود اجرا می شوند. منبع هایی که دریک سرور مجازی وجود دارد با توجه به نوع مجازی سازی که هستند به دو دسته اختصاصی و اشتراکی تقسیم می شوند
یکی از قسمت های مهم سرور که باید به آن توجه کرد سخت افزار سرور است. سرور مجازی قسمتی ما بین سرور اختصاصی و اشتراکی است زیرا در این مدل از سرور کاربران به صورت مجازی به منبع های بسیاری دسترسی دارند. سایت هایی که برروی وب سایت های سرور مجازی قرار می گیرند کمتر از سایت هایی است که در سرورهای اشتراکی قرار می گیرند به همین دلیل است که در سرور مجازی فضای بیشتری دراختیار داریم.
برای خرید سرور مجازی از لوکیشن های مختلف شامل، خرید سرور مجازی ایران، خرید سرور مجازی هلند ، خرید سرور مجازی آمریکا، خرید سرور مجازی آلمان، خرید سرور مجازی فنلاند به سایت سرودیتا مراجعه فرمایید.
سرور اشتراکی:
از ویژگی های این سرور ها این است که منابع اختصاصی ندارد وهم چنین محدودیت سخت افزاری دارند. روی یک سرور ممکن است که سایت های مختلفی وجود داشته باشد و این احتمال هست که با ایجاد مشکل برای یک سایت، سایت های دیگر نیز با مشکل مواجه شوند و روی سایت های دیگر نیز تاثیر بگذارد. سرورهای اشتراکی همان گونه که از نام آنها پیداست به صورت مشترک دراختیار همه کاربران قرار می گیرد. این سرور ها برای شرکت ها و سازمان ها و ارگان های بزرگ و مهم ناکارآمد و نامناسب است. از دیگر معایب این سرور ها می توان به امنیت پایین و محدود بودن منابع اشاره کرد. این سرور ها معمولاً برای شرکت ها و کسب و کار هایی مورد استفاده قرار می گیرد که تازه تاسیس باشند و یا مخاطبان و کاربران کمی داشته باشد.
سرور اختصاصی:
شرکت ها و سازمان هایی که در کسب و کار خود پیشرفت کرده اند مثل فروشگاه های آنلاین نیاز به فاکتور های زیادی نظیر سرعت بالا، پهنای باند مناسب با کارشان، امنیت دارد و این که هر زمان که لازم بود بتوانند هر نوع نرم افزاری که احتیاج است را ایجاد و یا تغییر دهند. در سرور های اختصاصی می توان مواردی مانند رم، پردازنده، پهنای باند، فضای ذخیره سازی و… را به صورت اختصاصی مدیریت کرد.خرید سرور اختصاصی برای کسانی مناسب است که در فکر توسعه وب و برنامه ها و اپلیکیشن های خود هستند. چون این نوع سرورها محدودیتی برای نصب نرم افزار و ایجاد تغییرات ندارند.