ام نایت شیامالان (ویکیپدیا) کارگردان، فیلمنامه نویس و نویسندهای هندی تبار است. او به خاطر کارگردانی فیلمهای ژانر وحشت و فراطبیعی شهرت دارد. او صاحب سبک خاص خود در این ژانر است و سعی میکند تا آخر فیلم مخاطب خود را بی پاسخ بگذارد. این کارگردان هندی-آمریکایی کار خود را با ساختن 45 فیلم خانگی شروع کرد و خیلی زود راه خودش را به هالیوود یافت. حالا با اکران فیلم Old تازهترین فیلم این کارگردان (ورود فیلم Old به باکس آفیس در کنار بلک ویدو و لوکا) بد نیست سری به 5 فیلم برتر ام نایت شیامالان بزنیم تا با آثار و سبک او بیشتر آشنا شویم.
در ادامه با معرفی 5 فیلم برتر ام نایت شیامالان با پی اس ارنا همراه باشید:
۱. Split
همکاری شیامالان با تیم Blumhouse منجر به ساخت شاهکار Split شد. چیزی که شیامالان در تمام این سالها نیاز داشت، دیدگاهی قوی غیر از دیدگاهی بود که خودش داشت که توانست به او کمک کند یک فیلم ترسناک بدون پیچیدگی بسازد. این فیلم در قالب ذاتی خودش تبدیل به یکی از بهترین کارهایش در ۱۵ سال اخیر شد.
جیمز مکآووی و آنیا تیلور-جوی در این فیلم نقش آفرینی میکنند که این هم از نقاط قوت فیلم است. البته نمی توان گفت Split یک شاهکار تمام عیار است بلکه ایراداتی هم دارد که قابل توجه هستند: پیشینه گوییهای بیش از حد و اندازه و دیالوگهای اضافی. هر چند که با همه این ایرادات نظمی مییابیم که به ما نشان میدهد که شیامالان پس از دور شدن از سبک خودش برای مدتی مقدمه بازگشت خود را فراهم کرده است. شیالامان در آخر داستان روندی را در پیش میگیرد که از داستان اصلی کمی فاصله میگیرد و آن گونه نیست که انتظارش را داریم.
۲. Signs
آخرین فیلم این کارگردان در سهگانه فیلمهای ترسناک هوشمندانه، همانقدر که جذاب است، شلختگی هم دارد. اما نقاط ضعف و نقاط قوت آن با هم گره خوردهاند و چندان به چشم نمیآیند. شیالامان میخواست فیلمی روانشناختی و احساسی ارائه دهد. او از قضیه حل نشده اشکال غیر طبیعی بر مزارع گندم استفاده میکند و به خوبی با کمی تغییر در اصل ماجرا آن را به روی پرده سینما میآورد. ما اینجا قصه خانوادهای پنسیلوانیایی را میبینیم که روزی در مزعه ذرت خود اشکالی عجیب و غریب مییابند.
نمیتوان گفت کارگردان با تمرکز روی یک خط داستانی پیش میرود اما این قصه پردازیها ناشی از سبک خاص شیالامان است. در بیشتر فیلمهای او پیشینه شخصیتها در روند داستان مهم هستند. این فیلم هم از این سبک استثنا نیست. فیلم Signs یکی از پر فروشترین فیلمهای سال ۲۰۰۲ بود.
مطلب مرتبط: بیوگرافی و بهترین فیلم های واکین فینیکس
۳. Unbreakable
ابن فیلم با بیان حقایقی درباره کتابهای کمیک آغاز میشود: «به طور متوسط، کسی که کمیک بوک جمع میکند، صاحب ۳۳۱۲ جلد کمیک بوک است و نزدیک به یک سال از عمر خود را صرف خواندن آنها میکند.» این فیم را شیامالان برای آنهایی ساخته که میپرسند فقط ۳۳۱۲ جلد؟ من بیشتر از اینها دارم.
این فیلم تنها ۱۹ سال دارد اما در صنعت فیلم سازی آن چنان غریب است که گمان میکنیم مربوط به قرن دیگری است. Unbreakable درباره مردی است که از یک سانحه بدون حتی یک خراش جان سالم به در میبرد و متوجه میشود دارای قدرتهای ماورایی است. این فیلم کمیک بوکها را جدی میگیرد قبل از این که حتی Marvel بخواهد آنها را جدی بگیرد و به کسانی که به کمیک بوکها اعتیاد دارند هشدار میدهد که علاقه افراطی آنها تا چه اندازه میتواند خطرناک باشد. حتی اگر هم این فیلم را دیدهاید شک نکنید که دوباره ارزش دیدن خواهد داشت.
۴. After Earth
تا حالا از خود پرسیدهاید چرا فیلمهایی مانند A Quiet Place و Bird Box در زانر وحشت این قدر پرطرفدار شدند و چه ایدهای پشت آنها بوده که توانسته این دو فیلم را در بستر خود رشد دهد؟ بر اساس ایدهای از ویل اسمیت After Earth در هزار سال آینده رخ میدهد که در آن آدم فضاییها زمین را اشغال کردهاند. این آدم فضاییها ترس انسانها را بو میکشند. ویل اسمیت در این فیلم با پسرش جیدن اسمیت بازی میکند. تماشاگران در این فیلم بیشتر جیدن را میبینند و او را در سفری برای کمک به پدرش همراهی میکنند.
این فیلم نه تنها روندی یکنواخت دارد بلکه مشکلات کوچک و بزرگی هم دارد که قابل چشم پوشي نيستند. ديدن اين فيلم از آن جهت ميتواند خوب باشد كه آغازگر روندي نو در ژانر وحشت است.
۵. The Sixth Sense
داستان این گونه آغاز میشود که پسر، مردگانی را میبیند و به روانشناس آن چه که دیده را شرح میدهد. روانشناس متوجه نمیشود که این یک اعتراف نیست بلکه یک هشدار است. این فیلم با پیچشهای داستانیاش جهان را شوکه کرد. از داستان The Sixth Sense میتوان لذت برد اما وقتی راز بزرگ آن برایتان آشکار میشود، میتوانید آن را به خاطر روایت تکان دهندهاش از خودفریبی بستایید. این فیلم به معنای سنتی خود ترسناک نیست. البته صحنههای ترسناک دارد اما حال و هوای فیلم این را طلب میکند و برای مخاطب احساس ترس یه همراه میآورد.
پس از انتشار The Sixth Sense در سال ۱۹۹۹ با بازی بروس ویلیس، شیامالان به موفقیتی جهانی دست یافت. این فیلم با بودجه ۴۰ میلیون دلاری ساخته شده بود و در نهایت ۶۷۲ میلیون دلار فروش رفت، و نامزد شش جایزه اسکار و دو جایزه گلدن گلوب شد. منتقدان زیادی نظر مثبتی نسبت به این فیلم داشتند اما این فیلم هیچکدام از جوایز را دریافت نکرد. برخی معتقدند این فیلم بهترین فیلم شیامالان است.
نظر شما درباره فیلمهای ساخته شده توسط ام نایت شیامالان چیست؟ ام نایت شیامالان فیلمهای زیادی دارد که 5 فیلم برتر آن را در این مطلب معرفی کردیم.
به نظر شما کدام فیلم شیامالان بهترین فیلم اوست؟
سلام
فیلم های شیامالان همیشه ادم روواداربه فکرمیکنم دلیلش فیلم نامه های خوب بازی های خوب و فیلم برداری که توفیلم های شیاخیلی مهم هست
مثلااین کاراخراولدکه نوع فیلم برداری طوری هست که بسنده حضورتون نیروراحس میکنه این روش دردیگرکارهای شیابازهم هست .
به هرحال بایدشیالامان رویکی ازفیلم سازهای نابغه اخیر دانست