شرکتDell با استفاده از زبان طراحی مدرن و جذاب “Legend” که اولین بار در لپتاپ Area-51m مشاهده شده بود، موفق شد تا با معرفی لپتاپ پرچمدار ظریف و سبک خود یعنی Alienware m15 2019 ، صحنهی نمایش Computex 2019 را از آن خود کند. سرتاسر ظاهر این لپتاپ از طراحی هوشمندانه و مسحور کنندهی اگزوزهای هواکش عقبی گرفته تا نگارش عناصر جذاب و هیجانانگیز لوگوی پشت لپتاپ، نشان از یک محصول برجسته و پیشرو در بازار پرهیاهوی کنونی صنعت لپتاپ دارد. این سری از لپتاپهای Alienware همچنین شامل کانفیگهای متنوعی است که در رقابت با هم ردههای مختلف خود، خریداران مشکل پسند و حساس را تا حد زیادی راضی نگه خواهد داشت.
در تمامی مدلهای این لپتاپ میتوان چهرهی واقعی و آیندهی روشن برند لپتاپهای گیمینگ دل را مشاهده کرد. در این مطلب قصد داریم تا مشاهدات خلاصه وار خود از اولین تجربه مان در استفاده از Alienware m15 در خلال نمایشگاه Computex در تایوان را با شما به اشتراک بگذاریم. با ایستگاه بازی همراه باشید.
نگاه اول
لپتاپ Alienware m15 2019 با بهرهگیری از سختافزار قدرتمند، سیستم خنک کنندهی عالی و ظرافت و زیبایی حاشیههای صفحهی نمایشی که دارد، یکی از بهترین و زیباترین لپتاپهای گیمینگی است که در Computex امسال معرفی شده است. اما به نظر میرسد که در بحث قیمت مدل پایهی این لپتاپ، میتوانست کمی منصفانهتر عمل کند.
مزایا:
-
زبان طراحی جذاب “Legend”
-
سیستم پیشرفته و هوشمندانهی خنک سازی
-
فناوری کاربردی ردیابی چشم Tobii
-
کانفینگ های متنوع
معایب:
-
قیمت بالای مدل پایه
قیمت و زمان دسترسی
مدل سال ۲۰۱۹ لپتاپ Alienware m15 در تاریخ ۱۱ ام جوئن در فروشگاهها موجود خواهد بود. دل برای لپتاپ جدید و سبک خود قیمت غافلگیر کنندهی ۱۴۹۹$ را در نظر گرفته است که البته در ظاهر خیلی هم بالا به نظر نمیرسد اما باید دید که از نظر سخت افزاری چه چیزی انتظار شما را میکشد. Alienware m15 در مدل ۱۴۹۹ دلاری خود، یک نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی Full HD با رزولوشن ۱۹۲۰*۱۰۸۰ را با نرخ رفرش ۶۰Hz به همراه نسل نهم پردازندههای چهار هستهای Core i5 اینتل و کارت گرافیک Nvidia GeForce GTX 1650 چهار گیگابایتی GDDR5 تعبیه کرده است که این سخت افزار در کنار ۸GB حافظهی RAM با توان ۲۶۶۶MHz و ۲۵۶GB هارد دیسک SSD PCIe M.2 اعضای داخلی این لپتاپ را تشکیل میدهند. با مشاهدهی مشخصات سخت افزاری این لپتاپ حتماً شما هم فکر میکنید که قیمت مدل پایهی آن با خیلی بالا در نظر گرفته شده است. در واقع درحال حاضر شما میتوانید نمایشگر ۱۵ اینچی و معمولی این لپتاپ را به همراه کارت گرافیک نه چندان متفاوت آن نسبت به GTX 1050 نسل گذشته در سال گذشته را با قیمتهای پایین تر از ۱۰۰۰ دلار تهیه کنید.
قطعاً میدانید که در حوزهی لپتاپهای گیمینگ، قیمت حرف اول را میزند و شما با هزینهی اضافی انتظارات بالایی از سخت افزار ارائه شده خواهید داشت.
دل، هنوز دربارهی قیمت مدلهای بالاتر Alienware m15 2019 اطلاعاتی را منتشر نکرده است اما فعلاً میدانیم که گرانقیمتترین مدل آن با نمایشگری ۱۷ اینچی با نرخ رفرش ۲۴۰Hz و مجهز به تکنولوژی ردیابی چشم Tobii eye Tracking با رزولوشن Ultra HD (3840*2160) و با پشتیبانی از استاندارد HDR 400 ارائه خواهد شد. مدلهای ۱۷ اینچی این لپتاپ نمایشگر ۴K OLED یا FHD 240Hz نخواهند داشت.
درمورد سخت افزار نیز در بالاترین قیمت، پردازندهی Core i9 9980HK و ۱۶GB حافظهی RAM را در کنار هارد دیسک ۲TB SSD و طبیعتاً کارت گرافیک انویدیا GeForce RTX 2080 Max-Q با ۸GB حافظهی ویدیویی GDDR6 عرضه میشود.
هنوز نمیدانیم که با این روش قیمت گذاری که در مدل پایهی این لپتاپ از دل مشاهده کردیم، بالاترین مدل Alienware m15 به چه شکل ارزشگذاری شده است اما احتمال میدهیم که با قیمتهای بالای ۳۰۰۰ دلار مواجه خواهیم شد.
طراحی بدنه و پنل صفحه نمایش
دل با بهرهگیری از زبان طراحی بی نظیر و فضایی گونهی “Legend” و تطابق آن با شاسی باریک و سبک جدید لپتاپ گیمینگ Alienware m15 اثری هنری خلق کرده است. طراحی بدنهی این لپتاپ یکی از زیباترین کارهایی بوده که به شخصه در طول عمرم مشاهده کرده ام.
این زیبایی در ساخت و ایدههای طراحی هنگامی که با کاهش وزن و ضخامت همراه میشود، جذابیت این محصول را دوچندان میکند.
ترکیب رنگ های نقره ای “مهتابی” و مشکی “سمت تیرهی ماه” به همراه حس مرغوبیتی که سطح برس خوردهی آلومینیومی بدنهی این لپتاپ القا میکند مایلها با بدنههای پلاستیکی مرسوم و حتی بسیاری از شاسیهای آلومینیومی در دیگر لپتاپها فاصله دارد.
با این که تاکنون فرصت تست کردن قابلیتها و تواناییهای نمایشگر ۲۴۰Hz و ۴K OLED این دستگاه فراهم نشده است، باید از دیدگاه فنی به تحسین نمایشگر پویا و جذاب این لپتاپ نیز بپردازیم. میدانیم که در فضای رقابتی بین نمایشگرهای لپتاپهای جدید، رسیدن به نرخ رفرش ۲۴۰Hz مهر تأییدی بر عملکرد نمایشگر است. البته برخی از گیمرهای وسواسی تنها با پنلهای ۴k OLED راضی میشوند که برای بهرهمندی کامل از این قابلیت باید روی قویترین پردازندههای گرافیکی هزینه کنید.
درمورد فناوری Tobii نیز هنوز فرصت نشده است تا بررسی دقیقی روی آن داشته باشیم اما به گفتهی Dell، این تکنولوژی مستقیماً در آکادمی Alienware توسعه یافته و میتواند در تجربههای گیمینگ با تمرکز به موقع بر روی عنصر خاصی از صحنهی اکشن، موجب تأثیر مثبت در عملکرد بازیکنان میشود. این ویژگی بیشتر برای گیمرهای حرفهای مورد توجه قرار خواهد گرفت.
شبکههای شش ضلعی لانه زنبوری که در قسمتهای پایینی صفحهی نمایش تعبیه شده در واقع پوشش اسپیکرهای لپتاپ نیست بلکه بخشی از سیستم خنک کنندهی Cyro-Tech 3.0 است که مجموعاً با بهرهگیری از ۱۰ فن بیشتر موجب افزایش ده درصدی جریان هوا و بهبود بیست درصدی مقاومت حرارتی هوای عبوری میشود. جریان هوای گرم از اگزوزهای هواکش پشت لپتاپ به بیرون هدایت میشود.
اما یکی از قسمتهایی که درمورد طراحی این لپتاپ توجه مارا به خود جلب کرده است ظرافت و ضخامت ۱٫۷ میلی متری کیبورد گیمینگ این لپتاپ است که موجب شده Alienware m15 با ۱۹٫۵ میلی متر لقب باریکتریت لپتاپ گیمینگ جهان را از آن خود کند. قابلیت نورپردازی RGB برای هر کلید به صورت جداگانه و با استفاده از نرم افزار AlienFX و همچنین تجربهی رضایتبخش تایپینگ بر روی آن نشان از یک کیبورد کامل و بینقص برای این لپتاپ دارد. هرچند بزرگتر شدن رویهی کلیدهای این کیبورد موجب فقدان پد شمارههای جداگانه در طراحی صفحه کلید مدل ۱۵ اینچی این لپتاپ شده است.
البته این توجیه برای این کاستی به نظر بهانهای غیر قابل قبول میرسد چراکه فضای خالی موجود در دو طرف کیبورد نه تنها برای جایگیری اسپیکرهای بالایی درنظر گرفته نشده بلکه کاملاً بلااستفاده مانده است. و این امر علاوهبر حذف پد شمارهها موجب حالت خفگی در صدای خروجی اسپیکرهای این لپتاپ شده است.
درمورد ترکپد این لپتاپ هم باید گفت که تجربهی استفاده از روکش شیشهای این ترکپد در کنار ظرافت وکیفیت ساخت مایکروسافت با جایگیری آن در موقعیت مکانی مناسب برای ما تجربهای لذت بخش بوده است.
همینطور دربارهی پورتهای ارتباطی نیز با وجود ضخامت بسیار کم این لپتاپ، تمامی پورتهای مورد نیاز درآن تعبیه شده است. یک پورت USB-C Thunderbolt 3 دو پورت USB 3.1 ، یک پورت USB 3.1 جهت اتصال شارژر، یک پورت HDMI 2.0b ، یک پورت Display port 1.4 و یک رابط اترنت RJ-45 در کنار پورت آمپلی فایر گرافیک Alienware مجموعهی تمامی راههای ارتباط سیمی این لپتاپ هستند.
طراحی جدید، باریک و سبک Alienware به گفتهی Dell تنها مختص این مدل نخواهد بود و به زودی در تمامی تولیدات این برند اعمال خواهد شد.
مطالب مرتبط: بررسی لپتاپ جدید MSI GT76 Titan
عملکرد سخت افزاری
قضاوت درمورد عملکرد سخت افزاری یک لپتاپ بعد از یک تجربهی کوتاه و مختصر خیلی مشکل خواهد بود. اما با توجه به این که ما از قابلیتهای قطعات داخلی این لپتاپ آگاهی کامل داریم در مورد این لپتاپ و با توجه به قیمت مدل پایهی آن، نمیتوان درمورد عملکرد آن خیلی خوشبینانه نظر داد. Dell حتی قابلیت ارتقاء RAM تا ۳۲GB را نیز در این لپتاپ ممکن نساخته است. ویژگی که در لپتاپ های XPS 15 وXPS 13 از همین کمپانی گنجانده شده است. قطعاً برای گیمرهایی که بازیهای خود را در Twitch استریم میکنند، این قابلیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
حتی درمورد پاسخ گویی به انتظاراتی که از گرانقیمت ترین مدل این لپتاپ میرود نیز تردید وجود دارد.
اگر قرار است برای یک لپتاپ بیش از ارزش سخت افزاری آن هزینه کنید، و با این حال حتی ازعملکرد مرد انتظار آن هم اطمینان نداشته باشید، مطمئناً نمیتوان آنرا انتخابی هوشمندانه یه حساب آورد.
درمورد باتری این لپتاپ نیز Dell حتی یک نمودارهم ارائه نکرده است.
رأی اولیه
طراحی و ساخت لپتاپ پرچمدار Dell ما را کاملاً تحت تأثیر خود قرار داده است و به جرأت میتوان گفت که این لپتاپ با برخورداری از ویژگیهای ظاهری منحصر به فرد در کنار قابلیتهایی مانند سیستم خنک کنندگی هوشمند و نمایشگری کم حاشیه و خیره کننده ، یکی از زیباترین لپتاپهای گیمینگی است که تا کنون ساخته شده است. اما درمورد قیمت این لپتاپ باید گفت که صرف هزینهی ۱۴۹۹ دلاری برای یک کارت گرافیک GTX 1650 ، هشت گیگابایت حافظهی RAM و یک پردازندهی Core i5 در بازار کنونی به هیچ وجه منطقی به نظر نمیرسد. در واقع با صرف هزینهی مشابه میتوان Razer Blade 15 را با گرافیک GTX 1060 ، ۱۶GB RAM و پردازندهی Core i7 به همراه نمایشگر ۱۴۴Hz و اسپیکرهای با کیفیت خریداری کرد.
با این وجود نباید به راحتی از کنار زبان طراحی خیره کنندهی این لپتاپ عبور کرد. لذا اگر از طرفداران این برند جذاب از سری لپتاپهای Dell هستید و اهمیت چندانی نیز بابت هزینهها قائل نیستید این لپتاپ زیبا برای شما طراحی شده است.
منبع : TechRadar
مطالب مشابه : بررسی لپتاپ جدید ZenBook Pro Duo