بازی Dreams (دریمز) جدیدترین اثر استودیو خلاق مدیا مولکول (Media Molecule) است. مخاطبان در این اثر میتوانند به معنای واقعی کلمه بازیهای مد نظر خود را طراحی کرده و البته به تجربه آثار ساخته شده دیگران بپردازند. در این مطلب به راهنمای بازی Dreams میپردازیم. در این مقاله میتوانید توضیحی از مهمترین المانهای جدیدترین اثر انحصاری سونی (Sony) و نکات لازم برای تجربه این اثر نوآورانه را یاد بگیرید.
بازی Dreams چیست؟
بازی Dreams اثری سندباکس بر اساس محتوای خلق شده توسط کاربرانش است. جدیدترین ساخته استودیو Media Molecule در دنیایی رویایی جریان دارد. محتوای این دنیا توسط مخاطبان این اثر در سراسر دنیا ایجاد میشود. هر کدام از ساختهها میتوانند مفهوم و حالتی کاملا متفاوت داشته باشند. ابزار طراحی گنجانده شده در بازی بسیار پیجیده بوده و به کاربران اجازه تغییر تمامی جزییات ریز و درشت را میدهد. مخاطبان در این عنوان امکان خلق بازیهای متنوع، موزیک ویدئوهای رنگارنگ، تجربیات تعاملی و حتی انیمیشنهای کوچک را دارند. محتوای این بازی بینهایت بوده و میتواند ماهها و حتی سالها مخاطبان را سرگرم کند.
ابزار طراحی مراحل در بازی Dreams چگونه است؟
سازندگان این اثر زیبا در استودیو مدیا مولکول (Media Molecule) ابزاری قدرتمند برای طراحی مراحل خلق کردهاند. این ابزار به کاربران خود امکانات فراوانی برای خلق دنیاهای متنوع را میدهد. در واقع این اثر بسیار فراتر از یک بازی عادی بوده و میتوان به آن به چشم یک رابط کاربری دوستانه برای ساخت بازی و دیگر موارد اشاره کرد. از این منظر این عنوان را میتوان به Minecraft تشبیه کرد؛ اثری بیانتها که حجم غیر قابل تصوری از سرگرمی و محتوا را در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد. تنها عامل بازدارنده در این میان قدرت تصور مخاطبان است. سازندگان بخشهای مناسبی را نیز به منظور آموزش بازی Dreams در آن قرار دادهاند که میتواند به خوبی زمینه آشنایی مخاطب با ابزار طراحی قرار داده شده در آن را فراهم کند.
مخاطبان میتوانند به تنهایی یا در کنار دوستان خود به تجربه این اثر خلاقانه بپردازند. تنوع بالای مراحل از این عنوان تجربهای سرگرمکننده و بیپایان ساخته است. سازندگان بازی نیز در کنار مخاطبان بیکار ننشته و به صورت پیوسته محتوای جدید برای آن عرضه میکنند. بازی Dreams به صورت انحصاری برای کنسول پلی استیشن 4 (PS4) در دسترس است.
حالتهای مختلف بازی Dreams چه هستند؟
در ابتدای بازی مخاطبان باید آواتار مورد نظر خود را که Imp نام دارد انتخاب و شخصیسازی کنند. پس از اتمام این مرحله نوبت به یک بخش آموزشی کوتاه میرسد. بازی Dreams در این قسمت مخاطبان را با اصول اولیه دنیای خود، کنترلها و اتمسفر کلی آن آشنا میکند. پس از بخش آموزشی اولیه مخاطبان به منو تعاملی بازی برده میشوند. در این بخش امکان انتخاب از بین چند حالت مختلف وجود دارد که به این صورتاند:
Homespace Editor: در این بخش که در ادامه بازی در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت بازیکنان میتوانند به ویرایش خانه خود بپردازند. این خانه در واقع تعبیر سازندگان بازی از لابی سنتی بوده و مخاطبان در آن میتوانند به محتوای ساخته شده دیگر بازیکنان دسترسی پیدا کنند. در این نقشه کوچک امکان جمعآوری آیتمهای مختلف و تکمیل ماموریتهایی جزیی به نام Imp Quests وجود دارد. خانه هر مخاطب نقش کارت شناسایی او را ایفا کرده و دیگران میتوانند آن را مشاهده کنند.
Dream Surfing: این بخش، حالت اصلی بازی Dreams است. مخاطبان در این قسمت میتوانند به تجربه بازیهای ساخته شده توسط سازندگان بازی و دیگر مخاطبان بپردازند. آثار قرار گرفته در این بخش بسیار متنوع بوده و از بازیهای اولشخص گرفته تا عناوین نقشآفرینی را شامل میشوند.
Community Jam: این حالت تقریبا مشابه با مورد قبلی بوده با این تفاوت که بازیها در آن به صورت دستهبندی شده قرار میگیرند. هر هفته سازندگان بازی Dreams موضوع مختلفی را انتخاب کرده و مخاطبان میتوانند آثار ساخته شده خود را به آن اضافه کنند. سپس به بهترین رویاها نشانههای مخصوصی تعلق میگیرد. این حالت را میتوان بهترین مکان برای یافتن بهترین بازیهای ساخته شده دانست.
Dream Shaping: مخاطبان در این بخش میتوانند به طراحی بازیهای مد نظر خود بپردازند. ابزار ویرایشگر این قسمت احتمالات و انتخابات فراوانی را پیش روی مخاطبان قرار میدهد. بازیکنان در این حالت میتوانند به ساخت پروژههای متنوعی چون بازیها و موزیک ویدیوها بپردازند. سازندگان، بخشهای آموزشی فراوانی را به منظور جلوگیری از سردرگمی مخاطبان در این قسمت قرار دادهاند.
نام حساب کاربری: در این قسمت میتوانید تمامی اطلاعات Imp خود و بازیهای طراحی شده را مشاهده کنید.
در بازی Dreams چگونه رویا بسازیم؟
مهمترین ویژگی بازی Dreams ابزار طراحی بینظیر آن است. بخش اعظمی از آثار موجود در این بازی محصول خلاقیت بازیکنان است. طبیعتا فرآیند ساخت یک بازی بسیار طولانی بوده و به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد. بازی Dreams در این راه، آموزشهای مناسبی را در اختیار بازیکنان خود قرار میدهد. هر کدام از این آموزشها به کاربران بخش مختلفی از ساخت رویاها در این اثر را آموزش داده و به بخشهایی چون انیمیشن، صداگذاری و تصویرسازی تقسیم میشوند.
امکان تجربه چندینباره بخشهای آموزشی نیز وجود دارد. هر کدام از این بخشها شامل یک متن توضیحی و یک ویدیو میشوند. از جمله ایدههای جذابی که مخاطبان این بازی تاکنون آنها را محقق کردهاند میتوان به ساخت سناریویی مشابه با بازی Skyrim اشاره کرد. استودیو مدیا مولکول در این بازی توانسته تجربهای بیانتها خلق کند. تنها مانع در این میان خلاقیت کاربران است.
کنترلهای بازی Dreams چگونه هستند؟
استودیو مدیا مولکول در طراحی کنترلهای این اثر بسیار ساده عمل کرده است. در جدول زیر میتوانید کنترلهای این عنوان را مشاهده کنید. البته مخاطبان بسته به علاقه خود امکان تغییر این کنترلها را دارند.
کلید | عملکرد |
تثبیت دوربین | |
حرکت به نقطه مشخص | |
حرکت دوربین | |
حرکت به بالا یا پایین | |
ورود به منوی نتظیمات. نگه داشتن این کلید منجر به قرارگیری Imp در مرکز صفحه خواهد شد | |
ورود به منو | |
بازگشت | |
تکرار | |
برگرداندن زمان به عقب | |
شروع زمان |
=بخش چند نفره بازی Dreams چگونه است؟
در حال حاضر بخش چند نفره همکاری یا رقابتی در این عنوان وجود دارد. مخاطبان میتوانند به تجربه آثار خلق شده توسط دیگران بپردازند اما فعلا مدیا مولکول امکان بازی گروهی را به آن اضافه نکرده است. لازم به ذکر است که این بخش در نسخه بتا بازی Dreams وجود داشت.
در این مطلب راهنمای بازی دریمز به تمامی نکات لازم برای تجربه بازی Dreams پرداختیم. آیا شما این بازی را تهیه کردهاید؟ تجربیاتتان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
این بازی بخش آفلاین داره؟