ژانر ایسکای از محبوبترین ژانرهای انیمه درحالحاضر است و همانطور که میدانید، هر فصل حداقل 2 یا 3 انیمه در این ژانر پخش میشود. درحالیکه این ژانر طرفداران خاص خود را دارد، نمیتوان این مساله را انکار کرد که همه این انیمهها داستانهای منحصربهفردی ندارند و داستان بسیاری از آنها تکراری به نظر میرسد. در میان این داستانهای تکراری، انیمه Ya Boy Kongming با داستانی خاص و تازه، روحی تازه در این ژانر دمید و تماشای آن، تجربهای سرگرمکننده در بهار 2022 بود. در این مقاله به معرفی انیمه Paripi Koumei و دلایلی برای تماشا کردن آن خواهیم پرداخت؛ پس با همراه شوید.
همانطور که گفتیم، در ژانر ایسکای انیمههای زیادی برای تماشا کردن وجود دارند. در این ژانر آثاری تماشایی مانند انیمههای ری زیرو، موشوکو تنسی، اسلایم، کونوسوبا و غیره وجود دارند. هرکدام از این انیمهها به دلایل متفاوتی معروف هستند. برای مثال، انیمه کونوسوبا برای لحظات طنز و مخصوصا تمسخر کلیشههای خود ژانر ایسکای و حتی ژانر فانتزی محبوب است و انیمه اسلایم به دلیل دوستداشتنی بودن شخصیتها، مخصوص شخصیت اصلی و در کل بعد سرگرمکنندگیاش.
چیزی که شاید در همه این انیمهها مشترک باشد، جهان فانتزی آنها است. دنیاهای این انیمهها شباهتهای زیادی دارند و در بیشتر آنها شخصیت اصلی که یک فرد کاملا معمولی از دنیای واقعگرایانه خودمان است، بر اثر اتفاقاتی به جهانی فانتزی منتقل میشود و ماجراهایش را در آن جهان آغاز میکند. در بیشتر این جهانها جادو و موجودات تخیلی وجود دارند و نمیتوان منکر جذابیت این دنیاهای فانتزی شد. اما تماشای آثاری در ژانر ایسکای که از این فرمول همیشگی پیروی نمیکنند، هم میتواند تجربه جالبی باشد.
انیمه Ya Boy Kongming، انیمهای است که به دلیل ایده نو و خاصش در ژانر ایسکای، باید فرصت تماشایش را به خود بدهید. این انیمه که در بهار 2022 پخش شد، به دلیل همزمانی پخش با انیمههایی مانند Spy X Family و فصل سوم کاگویا ساما و دیگر انیمههای آن فصل، شاید آنطور که باید فرصت درخشیدن نداشت، اما بازهم با این وجود تا حدی موردتوجه طرفداران قرار گرفت.
انیمه Ya Boy Kongming براساس مانگایی به همین نام، به قلم یوتو یوتسوبا و تصویرگری ریو اوگاوا ساخته شده است. انتشار مانگای Ya Boy Kongming از دسامبر 2019 شروع شده و درحالحاضر ده جلد از آن در ژاپن به چاپ رسیده است.
انیمه تلویزیونی اقتباسیافته براساس این مانگا توسط استودیوی P.A. Works ساخته شده است. شو هونما کارگردانی آن و یوکو یونایاما نظارت بر فیلمنامه آن را برعهده داشته است. کانامی سکیگوچی طراحی شخصیتها و گنکی هیکوتا نیز ساخت موسیقی آن را انجام داده است.
پیش از اینکه به داستان انیمه بپردازیم، شاید بهتر باشد درباره اینکه آیا این انیمه واقعا یک ایسکای است یا نه، صحبتی داشته باشیم. معنای لغوی کلمه ایسکای (異世界) «دنیای دیگر» است و در آن شخصیتی یا از دنیایی به دنیای دیگر منتقل میشود، یا پس از مرگ در دنیایی دیگر متولد میشود. در این انیمه شخصیت اصلی Zhuge Liang، که یک شخصیت واقعی در تاریخ چین است، پس از مرگ در شکل و شمایل جوانی خود، دوباره در توکیوی امروزی متولد میشود. بنابراین شخصیت اصلی در دنیای فانتزی متولد نمیشود و تنها به دوره زمانی و مکان جغرافیایی دیگری منتقل میشود. پس با کمی اغماض میتوان آن را در ژانر ایسکای قرار داد.
داستان و شخصیت پردازی انیمه Ya Boy Kongming
ایده داستان Ya Boy Kongming، ایدهای جدید و خاص است و این قطعا میتواند یکی از دلایلی باشد که تماشای آن را واجب کند. Zhuge Liang ملقب به کونگ مینگ، یک شخصیت تاریخی چینی است. ژوگه لیانگ صدراعظم دولت شو هان (Shu Han) در دوره سه امپراتوری بوده است. از کونگ مینگ به عنوان یکی از مهمترین استراتژیستهای عصر خود یاد میشود. بیشتر اوقات او را با لباس بلند گشاد و بادبزن از جنس پر به تصویر میکشند و در این انیمه هم او به همین شکل در دنیای امروزی زاده میشود.
کونگ مینگ در هنگام مرگ خود و پس از طی کردن بیشتر زندگیاش در زمان جنگ و نبرد، آرزو میکند در زندگی بعدیاش در دورانی آرام و صلحآمیز زاده شود و این اتفاق رخ میدهد. او در بدن خود در زمان جوانی و با لباس و بادبزن مخصوصش در توکیوی امروزی و در شب هالووین دوباره متولد میشود. نکته بامزه این است که به دلیل مراسم شب هالووین و لباسهای مخصوص مردم، کسی خیلی شک نمیکند که او به این دوران تعلق نداشته باشد.
او با دیدن مردم در لباسهای خاصشان و شلوغی شب هالووین، فکر میکند که به جهنم رفته است! اما پس از اینکه با مردم شروع به صحبت میکند و توسط افرادی به کلوپی برده میشود، نظرش درباره این دنیا عوض میشود. او در آن شب و با تماشای اجرای ایکو سوکیمی (Eiko Tsukimi) بسیار تحتتاثیر قرار میگیرد و تصمیم میگیرد که مدیر و مربی این خواننده جوان شود.
ایکو با ملاقات کونگ مینگ و تماشای عدم آشنایی او با دنیای مدرن، با وجود عجیب بودن ادعای او مبنی بر Zhuge Liang بودن، تصمیم میگیرد به او کمک کند. اینگونه داستان کونگ مینگ و ایکو آغاز میشود. از یک طرف، تماشای کونگ مینگ که رسما به دوران دیگری تعلق دارد، در دوران مدرن و آشنایی او با تلفن، اینترنت و موسیقی جدید بسیار خندهدار و تماشایی است. از طرف دیگر، استفاده کونگ مینگ از هوش بالا و استراتژیهایی که در زندگی قبلی خود در نبرد به کار برده، در صنعت موسیقی و برای کمک به ستاره شدن ایکو بسیار سرگرمکننده است؛ شاید همین تلفیق عجیب استراتژی جنگ و صنعت موسیقی خود دلیلی برای تماشای این انیمه باشد.
شاید برخی از این استراتژیها کمی عجیب به نظر برسند، اما تماشای کونگ مینگ در این مسیر خالی از لطف نیست. شایان ذکر است که در ابتدای هر قسمت، درباره استراتژیهای واقعی کونگ مینگ در جنگ داستان کوتاهی بیان میشود و استراتژیهای استفادهشده در انیمه هم همگی براساس تاریخ هستند که توجه به جزییات را میرساند.
داستان انیمه Ya Boy Kongming تعادل خوبی میان لحظات کمدی و درامش برقرار کرده است. البته میتوان گفت که لحظات کمدی و سرگرمکننده آن سنگینی بیشتری دارند، اما انیمه صحنههای جدی و متاثرکنندهای هم دارد که بیشتر در گذشته شخصیتها رخ میدهد. در واقع میتوان گفت که با وجود اینکه انیمه در ژانر کمدی نیز قرار میگیرد، ترسی از برانگیختن احساسات و بیان پیامهای عمیقتر ندارد.
شاید مهمترین موضوع و پیام جدی این انیمه درباره صنعت موسیقی، به خصوص در خود ژاپن باشد. میدانیم که صنعت سرگرمی و مخصوصا موسیقی، در همه دنیا صنعتی بیرحم است. افراد زیادی وجود دارند که عاشق موسیقی هستند و تمام سعی خود را دارند تا جایگاهی را در این دنیا برای خود پیدا کنند. آیا همه این افراد به موفقیت میرسند و میتوانند زندگی خود را از طریق موسیقی بگذرانند؟ قطعا پاسخ منفی است.
موضوع مهم دیگری که مربوط به صنعت موسیقی میشود، بهای شهرت است. گاهی اوقات افراد برای اینکه به شهرت برسند و جایگاه موردنظر خود را در این صنعت بیابند، باید از علاقیات و سبک خاص خود بگذرند، زیرا نیاز دارند آلبومهای موسیقی خود را بفروشند یا سالنهای کنسرت را پر کنند. آنها گاهی مجبور میشوند تا کاملا سبک موسیقی یا حتی ظاهرشان را با آنچه محبوبتر است، تطابق بدهند و این مساله را در داستان نانامی به خوبی مشاهده میکنیم.
در مورد داستان انیمه میتوان گفت که اگر از طرفداران انیمههای مربوط به موسیقی یا آیدولی نباشید هم، باز انیمه Ya Boy Kongming با داستان متفاوت و عجیبش شما را سرگرم خواهد کرد. علاوه بر داستان تازه و بعد سرگرمی اثر، این انیمه در شخصیتپردازی هم کوتاهی نکرده است. در این انیمه کوتاه 12 قسمتی، ما با گذشته شخصیتهای اصلی و فرعی آشنا میشویم و رشد شخصیتی رضایتبخشی را برای آنها مشاهده میکنیم. از طریق فلشبکهای بهجا و به موقع، با گذشته و مشکل اصلی هرکدام از شخصیتها آشنا میشویم و رشد آنها را در کنار تلاش برای موفقیت در دنیای موسیقی و گاهی در اجراهای آنها به وضوح میبینیم.
شخصیتهای انیمه Ya Boy Kongming بدونشک بسیار دوستداشتنی هستند، اما آنها علاوه بر دوستداشتننی بودن، قابل درک هم هستند. کونگ مینگ با شخصیت خاصش، امکان ندارد خودش را دل شما جا نکند. تماشای این شخصیت باهوش و ذکاوت در بهکارگیری استراتژیهای جنگی برای به شهرت رساندن ایکو در هر قسمت هیجان زیادی دارد. گاهی اوقات تا آخر قسمت مطمئن نیستیم که کونگ مینگ اینبار چه نقشهای در سر داشته است.
علاوه بر آن، تماشای این شخصیت که تمام عمرش را پای جنگ گذاشته و پشیمان از خون و خونریزی است، در جبران خونهای ریخته شده در فرصت دوبارهای که به او داده شده و انجام این کار از راه موسیقی در نوع خود جالب است. این تم دیگری است که در انیمه تکرار میشود: موسیقی میتواند نجاتبخش باشد و گاهی اوقات یک آهنگ توانایی این را دارد که زندگی فردی را تغییر دهد. این مساله را در شخصیت اصلی دیگر، یعنی ایکو میبینیم. شاید در نگاه اول افسردگی و مشکلات دیگری را برای این شخصیت شاد و بامزه متصور نشویم. اما ایکو یکی از افرادی است که توسط موسیقی و علاقه به آن نجات یافته و قصد دارد به کمک هنرش بقیه دنیا را هم نجات بدهد.
این موضوع را در زندگی کابهتایجین که یک از شخصیتهای فرعی داستان است، هم مشاهده میکنیم. کابهتایجین پسری ساکت و خجالتی است و تا سالها دوستان زیادی نداشته. با آشنایی اتفاقی او با موسیقی رپ، زندگی او نیز دچار تغییر و تحول میشود. او هم دوستان زیادی با علایق مشترک پیدا میکند و هم در مسابقات رپ به درجات بالایی میرسد و مشهور میشود. تماشای این شخصیت رپر که دچار مشکلات اضطرابی است و تلاشش برای رسیدن به هدفش نیز جذابیت خاصی دارد.
کونگ مینگ و ایکو در مسیر خود برای معروف ساختن ایکو، با موزیسینهای دیگری مانند کابهتایجین و نانامی آشنا میشوند. این دو شخصیت هم در داستان اصلی نقش پررنگی دارند و هم آرک شخصیتی کوتاه و رضایتبخشی را برای هرکدام شاهد هستیم. مساله قابل لمس دیگری که در همه هنرمندان انیمه مشاهده میکنیم، رشد فرد در مهارت موردعلاقهاش و کسب اعتمادبهنفس در کارش است که خود حالت انگیزشی دارد. این موضوع نیز موضوعی پرتکرار در انیمه است، اما این اثر به خوبی به آن میپردازد.
صدا و جلوههای بصری انیمه Paripi Koumei
با توجه به اینکه پاریپی کومی، انیمهای با محوریت موضوع موسیقی است، باید موسیقی بهیادماندنی داشته باشد و انیمه در این مساله موفق بوده. تمام آهنگهای ایکو شنیدنی هستند. در این انیمه حتی چندین مسابقه رپ ژاپنی هم با شرکت کابهتایجین داریم که شوروحال خاصی به داستان بخشیدهاند. در کل، موسیقی این انیمه زیبا و شنیدنی است و احتمالا پس از تماشای انیمه برای دوباره گوش دادن به سراغشان خواهید رفت. کائده هوندوی هنرمند در صداگذاری شخصیت ایکو عالی عمل کرده است و بقیه صداپیشگان نیز عملکرد قابلقبولی دارند.
در این انیمه اجراهای موسیقی زیادی داریم که استودیوی P.A. Works به خوبی از پس انیمیت کردن آنها برآمده است. جلوههای بصری قابل قبول و انیمیشن روان در کنار موسیقی شنیدنی و متن موسیقیهای زیبا و معنادار، تجربه بسیار لذتبخشی را برای مخاطبان ایجاد کردهاند.
باید در پایان به اوپنینگ این انیمه هم اشارهای داشته باشیم. این اوپنینگ که آهنگش کاوری از یک آهنگ شاد مجارستانی به نام «CIKI CIKI BAM BAM» است، باعث جلب مخاطبان بسیاری برای تماشای انیمه بوده. در کل این اوپنینگ فضای بسیار شاد و مهمانیواری (همانند نام اثر به زبان ژاپنی) دارد که در ابتدا هیجان زیادی را به ما تزریق میکند و ما را آماده تماشای ماجراهای عجیبوغریب کونگ مینگ و ایکو میکند. در ادامه میتوانید این اوپنینگ را تماشا کنید.
در آخر باید بگوییم که اگر به دنبال انیمهای مفرح و سرگرمکننده هستید، حتما انیمه Ya Boy Kongming را تماشا کنید. این انیمه با ایده جالب، شخصیتهای دوستداشتنی، لحظات طنزآمیز و موسیقی بهیادماندنیاش شما را شاد خواهد ساخت.
آیا انیمه Ya Boy Kongming را تماشا کردهاید؟ نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.