گواهینامه SSL چیست. SSL مخفف Secure Sockets Layer است و به طور خلاصه، این فناوری استاندارد برای ایمن نگه داشتن اتصال اینترنتی و محافظت از هرگونه داده حساسی است که بین دو سیستم ارسال میشود و از خواندن و تغییر هرگونه اطلاعات منتقل شده از جمله اطلاعات شخصی احتمالی توسط مجرمان جلوگیری میکند. این دو سیستم میتوانند سرور و کلاینت (مثلاً وبسایت خرید و مرورگر) یا سرور به سرور (مثلاً برنامهای با اطلاعات شناسایی شخصی یا با اطلاعات حقوق و دستمزد) باشند. در این مقاله به شما خواهیم گفت گواهینامه SSL چیست و در ادامه با مزیتهای آن آشنا خواهیم شد.
اس اس ال چیست؟
پس از خرید دامنه ir یا بین الملل دیکی از مهمترین مؤلفه های کسب و کار آنلاین ایجاد یک محیط قابل اعتماد است که در آن مشتریان بالقوه در خرید خود احساس اطمینان کنند. گواهینامه SSL با ایجاد یک اتصال امن، پایه و اساس اعتماد را ایجاد میکند. برای اطمینان از ایمن بودن ارتباط بازدیدکنندگان، مرورگرها نشانههای بصری خاصی را ارائه میکنند که از قفل سبز گرفته تا نشانه https در url.
گواهینامه های SSL دارای یک جفت کلید هستند: یک کلید عمومیو یک کلید خصوصی. این کلیدها برای ایجاد یک اتصال رمزگذاری شده با هم کار میکنند. این گواهی همچنین حاوی چیزی است که ” subject ” نامیده میشود، که هویت گواهی / مالک وب سایت است.
برای دریافت گواهی، باید یک درخواست امضای گواهی (CSR) در سرور خود روی دامنه یا ساب دامنه (sub domsin) ایجاد کنید. این فرآیند یک کلید خصوصی و کلید عمومیدر سرور شما ایجاد میکند. فایل داده CSR که برای صادرکننده گواهی SSL (به نام مرجع صدور گواهی یا CA) ارسال میکنید، حاوی کلید عمومیاست. CA از فایل داده CSR برای ایجاد یک ساختار داده برای مطابقت با کلید خصوصی شما بدون به خطر انداختن خود کلید استفاده میکند. CA هرگز کلید خصوصی را نمیبیند.
پس از دریافت گواهی SSL، آن را روی سرور خود نصب میکنید. شما همچنین یک گواهی میانی نصب میکنید که اعتبار گواهی SSL شما را با گره زدن به گواهی ریشه CA خود مشخص میکند. دستورالعمل نصب و آزمایش گواهینامه شما بسته به سرور شما متفاوت خواهد بود.
مهمترین بخش گواهی SSL این است که به صورت دیجیتالی توسط یک CA قابل اعتماد مانند DigiCert امضا شده است. هر کسی میتواند یک گواهی ایجاد کند، اما مرورگرها فقط به گواهیهایی اعتماد میکنند که از یک سازمان در فهرست گواهیهای CA مورد اعتماد آنها آمده است.
مرورگرها دارای لیست از پیش نصب شده ای از CA های قابل اعتماد هستند که به نام Trusted Root CA store شناخته میشود. برای اینکه یک شرکت به فروشگاه Trusted Root CA اضافه شود و در نتیجه به یک مرجع صدور گواهی تبدیل شود، باید استانداردهای امنیتی و احراز هویت ایجاد شده توسط مرورگرها را رعایت کند و بر اساس آن حسابرسی شود.
SSL اجازه میدهد تا اطلاعات حساسی مانند شماره کارت اعتباری، شماره تامین اجتماعی و اعتبار ورود به سیستم به صورت ایمن منتقل شوند. به طور معمول، دادههای ارسال شده بین مرورگرها و سرورهای وب به صورت متن ساده ارسال میشوند و شما را در برابر استراق سمع آسیبپذیر میسازد. اگر مهاجم بتواند تمام داده های ارسال شده بین مرورگر و سرور وب را رهگیری کند، میتواند آن اطلاعات را ببیند و از آن استفاده کند.
دلایل استفاده از آن
1- امنیت بیشتر
هنگامیکه یک مرورگر سعی میکند به وب سایتی دسترسی پیدا کند که با SSL ایمن شده است، مرورگر و وب سرور با استفاده از فرآیندی به نام «SSL Handshake» یک اتصال SSL برقرار میکنند. توجه داشته باشید که SSL Handshake برای کاربر نامرئی است و به صورت آنی اتفاق میافتد.
اساساً از سه کلید برای تنظیم اتصال SSL استفاده میشود: کلیدهای عمومی، خصوصی و کلیدهای جلسه. هر چیزی که با کلید عمومیرمزگذاری شده باشد فقط با کلید خصوصی قابل رمزگشایی است و بالعکس.
امنیت داده ها نیاز روز است. و گواهینامه های SSL به شدت برای تامین امنیت داده ها کار می کنند. هر چقدر هم که سازمان شما بزرگ یا کوچک باشد، مسئولیت حفظ امنیت اطلاعات بازدیدکننده که مالک آن است، بر عهده شماست. بنابراین، بدون دست کم گرفتن پتانسیل ترافیک به وب سایت خود، زمان آن رسیده است که داده ها را رمزگذاری کنید و به جلوگیری از علامت گذاری وب سایت خود به عنوان “ناامن” کمک کنید.
2- SSL برای افزایش رتبه سئو لازم است
در حالی که هدف اصلی SSL ایمن سازی اطلاعات بین بازدید کننده و وب سایت شما است، مزایایی برای SEO نیز وجود دارد. به گفته تحلیلگران Google Webmaster Trends، SSL بخشی از الگوریتم رتبه بندی جستجوی گوگل است.
علاوه بر این، فرض کنید دو وب سایت از نظر محتوای ارائه شده مشابه هستند اما یکی دارای SSL فعال است و دیگری نه. ممکن است اولین وب سایت به دلیل رمزگذاری شده اندکی رتبه را افزایش دهد. در نتیجه، فعال کردن SSL در وب سایت و در سراسر صفحات شما یک مزیت واضح برای افزایش رتبه سئو دارد.
3- به شما محافظت بیشتری در برابر هکرها میدهد
گواهی SSL از ارتباط بین سرور و مرورگر محافظت میکند. تمام داده هایی که بین مشتری و سرور عبور میکنند رمزگذاری شده اند و توسط شخص ثالث قابل خواندن نیستند. همچنین گواهیهای SSL این امکان را دارند که افرادی را که میتوانند به دادههای ایمن دسترسی پیدا کنند، پیدا کنند.
چیزی که فرد به دنبال آن است امنیت اطلاعات پرسنل خود مانند جزئیات کارت اعتباری، اعتبارنامه ورود به سیستم و غیره است. گواهی SSL اطمینان میدهد که هیچ هکری به این اطلاعات حیاتی دسترسی پیدا نمیکند. علاوه بر این، گواهی SSL به رمزگذاری دادهها کمک میکند و کاربر را در صورت حمله man-in-the-middle نجات میدهد.
4- اعتماد کاربران را افزایش میدهد
گواهی SSL به غیر از رمزگذاری داده ها، به ایجاد اعتماد کاربر در وب سایت شما کمک میکند. هنگامیکه یک وب سایت دارای گواهینامه SSL است، مطمئن هستید که اطلاعات شما ایمن است و آزادانه از سایت استفاده میکنید و حتی مجدداً از آن بازدید میکنید. همچنین با کلیک بر روی گواهینامه SSL میتوانید در صورت وجود گواهی OV یا EV اطلاعات سازمان را دریافت کنید.
نتیجه گیری
امنیت دادهها نیاز روز است. و گواهینامه های SSL به شدت برای تامین امنیت دادهها کار میکنند. هر چقدر هم که سازمان شما بزرگ یا کوچک باشد، مسئولیت حفظ امنیت اطلاعات بازدیدکننده که مالک آن است، بر عهده شماست.
بنابراین، بدون دست کم گرفتن پتانسیل ترافیک به وب سایت خود، زمان آن رسیده است که دادهها را رمزگذاری کنید و به جلوگیری از علامت گذاری وب سایت خود به عنوان “ناامن” کمک کنید.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با متخصصین وب رمز تماس حاصل نمایید.