تحقیقات جدید نشان میدهد پسران کم سن و سالی که معمولا از بازیهای ویدیویی استفاده میکنند، در سنین بزرگسالی کمتر دچار علایم افسردگی میشوند.
محققان کالج دانشگاهی لندن (UCL)، استفادهی 11 هزار 341 نفر (پسربچههای 11 ساله) از شبکههای اجتماعی، بازیهای ویدیویی و اینترنت را زیر نظر گرفتند.
دانشمندان 3 سال بعد دوباره به سراغ همان افراد رفتند که وارد سن 14 سالگی شده بودند. آنها، پسربچهها را از نظر روحیه، تمرکز، شادابی و موارد دیگری بررسی کردند که همهی اینها مرتبط با علایم افسردگی میشد.
نتایج بررسیها نشان داد که علایم افسردگی در پسربچههایی که بیشتر روزها مشغول به انجام بازیهای ویدیویی بودهاند، 24 درصد کمتر از پسربچههایی است که کمتر از یک بار در ماه از بازیهای ویدیویی استفاده کرده بودند.
هرچند محققان خاطر نشان کردند که این تحقیقات تنها روی پسرهایی صورت گرفته که فعالیت بدنی کمی داشتهاند و هیچ پژوهشی درمورد دخترها صورت نگرفته است.
آرن کاندولا، سرپرست تیم تحقیقات که دانشجوی دکترا در دانشگاه UCL Psychiatry است در مصاحبه با رسانه Yahoo گفت:
کامپیوترها به ما اجازه میدهند که فعالیتهای زیادی را انجام دهیم. توصیهها و دستورالعملها درمورد مقدار زمانی که صرف استفاده از کامپیوترها میکنیم باید براساس درک ما از چگونگی تاثیر آن فعالیتها بر سلامت روانی ما باشد و اینکه این تاثیرات تا چه حد واقعی هستند.
ما نمیتوانیم تایید کنیم که بازیهای ویدیویی در بهبود سلامت روان ما تاثیر میگذارند ولی شایان ذکر است که با توجه به تحقیقات ما، نهتنها بازیهای ویدیویی آثار مخربی ندارند بلکه ممکن است مزایایی هم داشته باشند.
مخصوصا در طی همهگیری ویروس کرونا، بازیهای ویدیویی به بستر اجتماعی مهمی برای جوانان تبدیل شدهاند.
ما باید مقدار زمان نشستن کودکان و بزرگسالان را بهجهت سلامت فیزیکی و روانی کاهش دهیم، ولی این بدان معنا نیست که بازیهای ویدیویی ذاتا مضر هستند.
همچنین دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که دخترانی که زمان بیشتری را در شبکههای اجتماعی میگذرانند، علایم افسردگی بیشتری نسبت به سایر دخترها دارند.
تحقیقات اخیر نشان داده که احتمال بروز علایم افسردگی در دختران 11 سالهای که از شبکههای اجتماعی استفاده کرده بودند، پس از 3 سال، 11 برابر بیشتر از دخترانی بوده که در این مدت کمتر از یک بار در ماه از شبکههای اجتماعی استفاده کرده بودند.
دکتر متز هالگرن، نویسنده ارشد از دانشگاه Karolinska Institutet گفت:
رابطه بین میزان زمانی که پشت صفحه نمایشگر میگذرانیم و سلامت روانی پیچیده است و ما هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری داریم تا بتوانیم به نتایج قطعی برسیم. هر ابتکاری برای کاهش زمان استفاده از کامپیوترها باید هدفمند و بادقت باشد. تحقیقات ما، نشان از مزایایی در استفاده از کامپوترها دارد.
هرچند ما هنوز هم باید جوانان را به انجام فعالیتهای جسمی ترغیب کنیم و زمان نشستن و نداشتن فعالیتهای فیزیکی را کاهش دهیم.
این هم از نتایج تحقیقات اخیر، بهنظر میرسد آن همه زمان که در دوران کودکی صرف بازی Mario Kart کردیم چندان هم اتلاف وقت نبوده.
نظر شما درباره این تحقیقات چیست؟ برایمان بنویسید.
برای دنبال کردن آخرین اخبار بازی با پی اس ارنا همراه باشید.
در مورد علتها باید تحقیق کرد نه معلولها.
خیلی سنگین بود XD
نه واقعا درسته