در دنیای کمیک و کمیکپردازی، آنقدر نویسنده و نامهای بزرگ وجود دارد که مسوولیتی سنگین بر دوش من میگذارد و انتخاب اولین شخص برای استارت این سری مقاله یعنی «معرفی کامیکپردازان» را سخت میکند. فرانک میلر، استن لی یا نیل گیمن؟ شاید خیلی از کسانی که حتی با کمیک سر و کار ندارند نیز این نامهای افسانهای را بشناسند. پس سراغ شخصی میرویم که شاید کمتر در بین تازهکاران کتابهای کامیک شناخته باشد اما پروژههایی که تا به حال کار کرده، به قدری جذاب و خواندنی هستند که او را در صدر نویسندگان فعلی کامیک و کامیکپردازان قرار میدهند؛ او کسی نیست جز اسکات اسنایدر . با پی اس آرنا همراه باشید.
«اسکات اسنایدر» (به انگلیسی Scott Snyder) در شهر نیویورک به دنیا آمد و در ۹ سالگی خود و طی جلسههای خواندن کتابهای «استفن کینگ» (نویسندهی معروف ژانر ترسناک) علاقهی خود را به روایت و داستاننویسی پیدا کرد. در سال ۱۹۹۸، اسنایدر با فارغ التحصیلی در رشته ی «نویسندگی و ادبیات» به دنیای نویسندگی پا گذاشت و به عنوان اولین پروژهاش، او در وبسایت Walt Disney World شروع به نوشتن کرد؛ او بعدها از این دورهی زندگی اش به نیکی یاد کرد و گفت:
یکی از دلایل موفقیتم را نوشتن در وبسایت «دیزنی» میدانم و نوشتن در آنجا به من کمک کرد که تمام ترسهایم در نویسندگی را کنار بگذارم.
اسنایدر بعد ها مدرک “مرشد نویسندگی” را در دانشگاه کلمبیا به دست آورد تا وارد مرحله ی جدیدی از کار خود شود.
اسنایدر اولین کتاب گرافیکی خود را توسط انتشارات The Dial Press به نام Voodoo Heart منتشر کرد. معمولا اولین کتاب خصوصا یک کتاب گرافیکی نویسنده سر و صدای زیادی به پا نمی کند؛ اما Voodoo Heart موفق شد اسنایدر را به درجات بالاتری برساند. با دریافت نمرات و نقدهای مثبت از روزنامههایی مثل NYT و مجلاتی همچون Publishers Weekly و Booklist به سرعت در بین علاقهمندان کتابهای گرافیکی محبوب شود و همچنین این کتاب نامزد دریافت چندین جایزهی معتبر دنیا برای دستهبندیهای مختلف شد.
اسنایدر اولین پروژهی کمیکی خود را در سال 2009 و با امضای قراردادی با انتشارات مارول آغاز کرد. به مناسبت 70 سالگی مارول، اسنایدر یک کمیک تک نسخهای برای ابرقهرمان آتشین مارول یعنی Human Tourch (به معنای مشعل انسانی) منتشر کرد. حدود یک سال بعد، اسنایدر با یک مینی سری 4 نسخه ای به نام Iron Man: Noir ظاهر شد اما مثل اینکه اوضاع آنقدر برای او خوب و مناسب نبود. پس از انتشار کمیک مرد آهنی، اسنایدر با امضای قراردادی با انتشارات Vertigo، اولین کمیک اورجینال خود را به نام American Vampire (خون آشام آمریکایی) منتشر کرد که 5 قسمت ابتدایی آن بر اساس یکی از داستانهای نویسندهی محبوب اسنایدر یعنی «استفن کینگ» بود و او با کمک استفن کینگ این کمیک را شروع کرد که برای او یک شروع طوفانی محسوب شد و او موفق به دریافت و کاندیداتوری چندین جایزهی مهم کامیکی شد.
در ژانویهی 2011، اسکات قرارداد جدیدی با انتشارات DC امضا کرد و از شماره ی 871 سری «کمیک های کارآگاهی» (به انگلیسی Detective Comics) برای اولین بار شروع به نوشتن داستانهای شخصیت «بتمن» کرد و انتشارات دی سی از همان ابتدا رضایت خود را از این نویسنده اعلام کرد. مدتی بعد، اسکات همراه با کایل هیگینز (به انگلیسی Kyle Higgins) یک مینی سری 4 شمارهای به نام Batman: Gates of Gotham (به معنای بتمن:دروازههای گاتهام) منتشر کرد و نشان داد که پتانسیل داستاننویسی بالایی برای این شخصیت دارد.
در سال 2011 و پس از این که دنیای کمیکهای DC به اتفاقات New 52 رسید، اسکات به نویسندهی ران اصلی بتمن یعنی Batman NEW 52 بدل شد و همچنین یک سری دیگر به نام The Swamp Thing را آغاز کرد. اسنایدر با ران بتمن خود نشان داد که استعداد بیمانندی در خلق داستانهای تاریک و رمزآلود دارد و با آرک Court of Owls (به معنای محفل جغدها) اسم خود را در بین یکی از بهترین نویسندگان کمیک سال 2011 جای داد. محفل جغدها به قدری موفق بود که مدتی بعد، اسنایدر به انتشارات دی سی کمک کرد تا یک یک اسپین آف بر اساس آنتاگونیست این سری یعنی Talon ساخته شود تا کماکان دی سی سودی از نام محفل جغدها ببرد.
در سال 2012، اسنایدر دست از نویسندگی سری The Swamp Thing برداشت و در کامیک کان نیویورک اعلام کرد که قرار است یک سری جدید از شخصیت سوپرمن به نام Superman Unchained (به معنای سوپرمن آزاد شده) را آغاز کند که این سری در سال 2013 منتشر شد و طرح و نقش این کتاب ها را نقاش افسانهای دی سی یعنی Jim Lee عهدهدار بود. این سری در نوامبر 2014 و با انتشار 9 شماره پایان یافت و یکی از موفقیتهای اسنایدر به حساب می آمد. در ماه می 2013، اسنایدر با انتشار یک سری 10 شمارهای به همراه انتشارات Vertigo به نام The Wake (به معنای بیداری)، موفق به دریافت و کاندیداتوری چندین جایزهی کمیکی معروف شد و بار دیگر ثابت کرد که اسنایدر روز به روز پیشرفت واضحی دارد و می خواهد اسم خود را در بین افسانههای کمیکی جای دهد.
در سال 2014، به همراه ران اصلی بتمن و مینی سری سوپرمن، اسنایدر در سری جدیدی از کمیک های بتمن یعنی Batman Eternal (به معنای “بتمن ابدی”) به عنوان نویسنده ی مهمان حضور یافت و به پیشرفت این سری کمک کرد. پس از شمارهی 50 سری اصلی بتمن، اسنایدر به طور کلی این سری را رها کرد و اعلام کرد که می خواهد به کمیکهای کارآگاهی بازگردد. اما پس از اتفاقات Rebirth انتشارات DC، اسنایدر سری جدیدی همراه با John Romita Jr. به نام All-Star Batman آغاز کرد که تا به حال این سری ادامه دارد.
اسنایدر یکی از نویسندگان خوب و مستعد دنیای کمیک است که با تلاش و کوشش فراوان موفق شد به یکی از مهمترین نویسندگان حال حاضر این عرصه و صنعت تبدیل شود. او همکاریهای زیادی در طول این چند سال داشته است؛ اما شاید بهترین آن را بتوان همکاریاش را با Greg Capullo، نقاش فوقالعادهی ران اصلی بتمن New 52 دانست. او همراه با گرگ، دست به خلق آرکهایی همچون Zero Year (به معنای “سال صفر”)، End Game (به معنای “بازی نهایی”) و چند آرک محبوب دیگر را زد که هر کدام از آن ها یک شاهکار در این عرصه بودند.
به زودی چند سری کتاب کامیک از اسکات اسنایدر معرفی خواهیم کرد.