روز سی تیر، روزی است که سینما قرار است یک افنجار بزرگ را تجربه کند، یک انفجار به سبک کریستوفر نولان؛ انفجاری دیوانهوار درباره پروژه منهتن و ساخت اولین بمب اتم تاریخ. با پی اس ارنا همراه باشید تا مروری داشته باشیم بر فیلم Oppenheimer، مروری که به درک بهتر شما از فیلم کمک خواهد کرد.
خلاصه داستان
این فیلم درباره پدر بمب اتم اوپنهامیر است. اوپنهامیر با دستور مستقیم فرانکلین روزولت رئیس جمهور وقت ایالت متحده؛ به اوپنهامیر فرمان داد تا بمب اتم را بسازد. او گروهی را دورهم جمع کرد و نام منهتن را روی پروژه خود گذاشت. در این این گروه، فیزیکدانان برجستهای همچون اروین شرودینگر و ریچارد فاینمن حضور داشتند. ماموریت این گروه ساخت قویترین بمب جهان با قدرت تخریب بالا بود (با دادن سرعت نور به ذرات کوانتومی و برخورد دادن این ذرات با یکدیگر) نکته جالب توجه این است که آلبرت انیشتین اولین بار ساخت چنین بمبی را به رئیس جمهور پیشنهاد داد اما خود به دلیل حمایت از عقاید سوسیالیسمی در این گروه راه نیافت. اوپنهامیر این بمب را ساخت و در دریای نیومکزیو آن را امتحان کرد. سپس بعد از دیدن منفجر شدن این بمب، او این سخنان را بر زبان آورد: اکنون من مرگ هستم، نابود کننده دنیاها.
تاریخ اکران فیلم Oppenheimer
یونیورسال پیکچرز قرار است فیلم اوپنهایمر را در ۲۱ ژوئیه ۲۰۲۳ (۳۰ تیر ۱۴۰۲) در سینماها اکران کند؛ تاریخ نمایش عمومی فیلم اوپنهایمر نولان تقریباً همان زمان اکران همیشگی فیلمهای نولان در اواسط ماه ژوییه و اکران تابستانی مختص اوست.
بودجه فیلم جدید نولان چقدر است
ورایتی گزارش داده است که بودجه اوپنهایمر نولان حدود ۱۰۰ میلیون دلار خواهد بود. این در حالی است که تنت با بودجهای حدود ۲۲۵ میلیون دلار ساخته شد و گرانترین فیلم نولان عنوان گرفت.
بازیگران فیلم Oppenheimer چه کسانی هستند
کیلین مورفی (اوپنهایمر)، جاش هارتنت (ارنست لارنس)، فلورنس پیو (جین تاتلوک) رابرت داونی جونیور (لوئیس اشتراوس)، امیلی بلانت (کیتی اوپنهایمر) مت دیمون (لزلی گراوس، اولیویا تربلی (لیلی هورنیگ)، جک کوئید و گری اولدمن بازیگران اصلی فیلم اوپنهایمر هستند که با کریستوفر نولان همکاری کردهاند.
حاشیههای فیلم اوپنهایمر
- کمپانی یونیورسال اعلام کرده است که فیلم Oppenheimer با ترکیب دوربینهای نگاتیوی آیمکس ۶۵ میلیمتری و لارجفرمت ۶۵ میلیمتری گرفته میشود تا بالاترین کیفیت تصویری را داشته باشد.
- اوپنهایمر ششمین همکاری نولان با کیلیئن مورفی است. مورفی یکی از بازیگران مکمل محبوب نولان است و برای همین تحقق اولین نقش اصلی او در «اوپنهایمر»، چنین برای طرفداران هیجانانگیز شده است: «کریس رویکردهای خاص خودش را دارد. هر کارگردانی متفاوت است اما من از لذت همکاری چندباره با کریس بهرهمند شدهام و تا حدودی میدانم چه میکند. او در مورد خودش، بازیگرانش و عواملش خیلی سختگیر و مطالبهگر است. تمرکز شگفتانگیزی دارد و نگاه و هدفش بهقدری روشن است و مقتدرانه آن را دنبال میکند که شما هم به عنوان عضوی از پروژه، اعتمادبهنفس پیدا میکنید. او وقتی به شما فشار میآورد، احساس میکنید اتفاق خوبی قرارست بیفتد.»
- استودیو یونیورسال وعده پنجره اکرانی بهتر را به کریستوفر نولان داد تا بتواند او را جذب کند. طبق گزارشها، فیلم اوپنهایمر حدود ۱۰۰ روز روی پرده سینماها خواهد بود که حتی از معیار روزگار پیش از کرونا -که ۹۰ روز بود- هم فراتر است!
اولین واکنش منتقدان به فیلم Oppenheimer
بیلج ابیری – منتقد Vulture:
فیلم «اوپنهایمر» خارقالعاده است. تنها کلمهای که به ذهنم میرسد، «مهیب» است. این اثر سرعت بیامانی دارد، پر از جزئیات دیوانهکننده است و درامی تاریخی و پیچیده را شکل میدهد که در نهایت، کریستوفر نولان آن را به حیرتآورترین و شوکهکنندهترین شیوه ممکن به پایان میرساند.
جاناتان دین – منتقد Sunday Times:
فیلم «اوپنهایمر» اثری متراکم، پرحرف و پرتنش است که تا حدودی درباره بمب است و عمدتا درباره این است که چقدر ما محکوم به فنا هستیم. کیلین مورفی نقشآفرینی خوبی داشته اما بازیگران مکمل واقعا درخشیدند. این یک فیلم بیپروا، مبتکرانه و پیچیده است که مخاطب خود را به فکر فرو میبرد.
استیون واینتراب – سردبیر Collider:
فیلم «اوپنهایمر» ساخته کریستوفر نولان خارقالعاده و باورنکردنی است. هر جنبه از فیلم از نقشآفرینی درخشان بازیگران تا کار فوقالعاده هوتوان هویتما در پشت دوربین و نحوه بازگو کردن داستان توسط نولان همگی ارزشمند هستند و میتوان در مورد آنها صحبت کرد. مدت زمان سه ساعته فیلم اصلا حس نمیشود و به سرعت میگذرد.
مت میتوم – منتقد Total Film:
فیلم Oppenheimer من را شگفتزده کرد. این اثر یک مطالعه کاراکتر در بزرگترین مقیاس است که با نقشآفرینی درخشان کیلین مورفی همراه شده است. این یک اثر درام تاریخی و حماسی است اما سبک متمایز نولان همچون تنش، ساختار، مقیاس، طراحی صدای خیرهکننده و جلوههای بصری قابلتوجه را درون خودش دارد.
لیندزی باهر – منتقد Associated Press:
فیلم «اوپنهایمر» ساخته کریستوفر نولان واقعا یک دستاورد تماشایی است و اقتباسی صادقانه و فشرده با داستانسرایی مبتکرانه و اجراهای ظریفی از کیلین مورفی، امیلی بلانت، مت دیمون، رابرت داونی جونیور و تعداد زیاد دیگری به شمار میرود.
رابین کالین – منتقد The Telegraph:
درباره فیلم «اوپنهایمر» چیز خاصی در نظر نداشتم ولی وقتی آن را تماشا کردم واقعا مغزم را منفجر کرد و در تیتراژ پایانی آن حیرتزده بودم و به چیزی جز آن نمیتوانستم فکر کنم.
رابرت اوپنهایمر کیست؟
فیزیکدان نظری آمریکایی و استاد فیزیک دانشگاه کالیفرنیا، برکلی بود. او در زمان جنگ جهانی دوم، رئیس آزمایشگاه لُسآلاموس بود. جی. رابرت اوپنهایمر، بهسبب نقشش در پروژۀ منهتن، که در جنگ جهانی دوم به ساخت نخستین جنگافزارهای هستهای انجامید، «پدر بمب اتمی» لقب گرفتهاست. او از جمله کسانی بود که شاهد آزمایش ترینیتی در نیومکزیکو، که در آن، نخستین بمب اتمی، ۱۶ ژوئیه ۱۹۴۵ با موفقیت منفجر شد، بود. او بعدها گفت که هنگام این انفجار بهیاد قطعهای از بهگود گیتا افتاده: «خودِ مرگ شدهام، ویرانگر دنیاها. در اوت ۱۹۴۵، از بمب اتمی، برای بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی استفادهشد.
اوپنهایمر پساز پایان جنگ، رئیس کمیته مشاوره عمومی کمیسیون تازهتأسیس انرژی اتمی ایالات متحده آمریکا شد و برای کنترل بینالمللی انرژی هستهای و در راستای جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای و مسابقه تسلیحات هستهای با اتحاد جماهیر شوروی تلاش کرد. در جریان یک بحث دولتی در ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۰، او با توسعه بمب هیدروژنی مخالفت کرد و درباره مسائل دفاعی موضع گرفت که خشم برخی جناحها در دولت و ارتش ایالات متحده را برانگیخت. در دوره مککارتیسم، آن موضعگیریها، در کنار ارتباطات گذشتهاش با افراد و سازمانهای وابسته به حزب کمونیست، به لغو مجوز امنیتیاش در جلسهای رسمی در ۱۹۵۴ انجامید. او که از نفوذ مستقیم سیاسی برکنار ماند، به سخنرانی، نوشتن و فعالیت در فیزیک ادامه داد. نه سال بعد، رئیسجمهور جان اف. کندی، جایزه انریکو فرمی را به او، بهعنوان اعاده حیثیت، اعطا کرد.
به خواندن ادامه دهید: