بعد از تاخیر یک روزه، امروز به سراغ قسمت چهارم بهترین داستانهای دنیای کتابهای کامیک میرویم و در این شماره سراغ چهار کتابی میرویم که داستان خارقالعادهای را روایت میکنند. با پی اس آرنا همراه باشید.
اگر هنوز شماره سوم و شمارههای قبلی این مجموعه را مطالعه نکردید، در ادامه لینک آنها را قرار میدهیم:
- داستانهای مهم دنیای کتابهای کامیک – قسمت اول
- داستانهای مهم دنیای کتابهای کامیک – قسمت دوم
- داستانهای مهم دنیای کتابهای کامیک – قسمت سوم
The Great Darkness Saga
- نویسنده: پل لویتز
- نام کتاب: The Legion of Superheroes
- جلد(ها): از ۲۹۰ تا ۲۹۴
پل لویتز و کیث گریف یکی از بهترین آرکهای داستانی را با یکی از بهترین فرمهای روایت در آرک The Great Darkness Saga روایت کردند؛ آن هم از کتاب کامیکی که تقریبا خوانندههای زیادی از دست داده بود و خیلیها فکر نمیکردند که پل لویتز بتواند برگ برندهای مانند این آرک را به این کتاب برگرداند.
پروسه داستانسرایی این کتاب خیلی پیوسته و آهسته پیش رفت اما زمانی که در ریل خود قرار گرفت، با تمام سرعت پیش به سوی جذابیت بیشتر رفت. اتفاقی که در خیلی از کتابهای کامیک این روزها یافت نمیشود.
جذابیت داستان زمانی بیشتر به چشم میآید که حتی وقتی فکر میکنید که پیروزی نصیب قهرمانهای داستان شده، در شماره بعدی جوری این موضوع نقض میشود که از شدت حیرت و هیجان نتوانید لحظهای از خواندن این داستان دست بردارید.
طراحی و رنگآمیزی فوقالعاده پانلها باعث شده بود تا یکی از انقلابیترین طراحیهای کتاب کامیک به لطف طرح داینامیک و پویای پانلها ببینیم و طراحی کارکترها بیش از پیش جذابیت بصری را به اوج خود در ران The Legion of Superheroes رسانده بود.
استمرار در طراحی خارقالعاده و افزایش سطح آن باعث شد از کتاب اول این آرک تا شماره ۲۹۴، به قدری پانلهای هیجانانگیزی در کتاب طراحی شود که نمونه آن در هیچ کتاب دیگری دیده نشود.
داستان این آرک از چند شماره قبل از شروع رسمی توسط ارجاعات و ایستراگهایی شروع شده بود. اما از شماره ۲۹۰ به صورت رسمی در داستان موجودات تاریکی را میبینیم که در سرتاسر دنیا مشغول جمعآوری آیتمها حاوی قدرت هستند و گروه ابرقهرمانها یا همان Legion سعی خود را میکند که جلوی آنها را بگیرد که تا حدودی در ابتدا ناموفق است.
در شمارههای بعدی مشخص میشود که این موجودات عجیب و تاریک در حقیقت مردههایی از قرنها پیش هستند که حالا برای گرفتن قدرت بازگشتهاند و گروه ابرقهرمانها با مشکلی بسیار بزرگتر از چیزی که فکرشان را میکردند رو به رو شدهاند.
هر داستان ابرقهرمانی، نیاز به یک شخصیت منفی اصلی دارد و زمانی که فکر میکنید شاید از همان کتاب اول قرار است بفهمید که پیچش داستانی اصلی کجاست، نویسنده شما را تا کتاب آخر نگه میدارد و دو شخصیت کاملا جدید به داستان اضافه میکند؛ یک شرور و یک قهرمان! این پیچش داستانی به قدری در داستان تاثیرگذار است که تا سالهای سال نویسندههای کتابهای کامیک سعی میکنند تا چنین رونمایای را در کتابهای خود کپی کنند، اما به هیچوجه نمیتوانند به خوبی لویتز این کار را انجام دهند.
The Long Halloween
- نویسنده: جف لوب
- کتاب: The Long Halloween
- جلد(ها): از ۱ تا ۱۳
اگر برایتان سوال پیش میآید که سهگانه بتمن کریستوفر نولان از چه کتابهایی الهام گرفته، جالب است که بدانید The Long Halloween یکی از مهمترین منابع الهام نولان برای ساخت این سهگانه سینمایی بود.
جف لوب هر سال با یک داستان جذاب راجع به بتمن در هالووین ظاهر میشد اما در سال سوم، تصمیم گرفت تا یک مینی سری از کامیک راجع به داستان بتمن در هالووین، یکی از تاثیرگذارترین و بهترین داستانهای دنیای کتابهای کامیک را به نمایش بکشد.
در داستان این کتاب کامیک، بتمن سعی میکند تا یک قاتل عجیب و غریب که در هر رویداد مهم و تعطیلات مثل ولنتاین یا هالووین، یک قتل شخصیسازیشده را مرتکب میشود، به دام بیندازد.
بتمن در این مینیسری قصد دارد تا یک جنگ تمام عیار علیه خلافکارهای گاتهام به راه بیندازد. جنگی که به طرز حماسی و جذابی به خواننده اعلام میکند که از ابتدا چنین قصدی را داشته؛ تایملاین هالووین طولانی در حقیقت مرتبط با تایملاین Batman Year One، نوشته فرانک میلر است و خیلی از دیالوگهایی که بتمن به زبان میآورد، شباهت زیادی به نحوه دیالوگنویسی فرانک میلر دارد.
جنگی که در گاتهام در جریان است بین دو خانواده خلافکار مارونی و فالکونی است و اینجاست که پای مردان قانون هم پیش کشیده میشود و چه مرد قانون پرحاشیهتری از هاروی دنت دوچهره؟ هاروی دنت هم نقش اساسی را در روایت داستان Batman: The Long Halloween ایفا میکند.
تنها در ۱۳ شماره، جف لوب یک خاتمه کامل به داستانهای قبلی هالووین میدهد و در عین حال موفق میشود تا داستانی کاملا جدید را بیان کند که در این داستان، به خوبی از پس روایت داستان چندشخصیتی برمیآید؛ آن هم شخصیتهای بزرگی که هرکدامشان به تنهایی میتوانند متعلق به یک کتاب جداگانه باشند؛ اما جف لوب با جرات تمام سعی میکند تا از پتانسیلهای تمام کارکترهای موجود در این داستان استفاده کند.
البته نباید از طراحی خارقالعاده تیم سیل هم به راحتی عبور کرد؛ تیم سیل و جف لوب زمانی یکی از بهترین زوجهای مکمل در بین تیمهای طراحی کامیک بودند و به نظر میرسد که سناریو جف لوب را هیچکس بهتر از تیم سیل نمیتوانست روی کاغذ پیادهسازی کند.
Seasons of Mists
- نویسنده: نیل گیمن
- کتاب: Sandman
- جلد(ها): از ۲۱ تا ۲۸
نیل گیمن نه تنها یکی از بهترین نویسندگان کتابهای کامیک است، بلکه از او میتوان به عنوان یکی از بزرگترین نویسندگان تاریخ یاد کرد. او جدا از حرفه نویسندگی کتابهای کامیک، کتاب مهمی مثل The Norse Mythology یا همان «افسانه نورس» را نویسندگی کرده که مرجع خیلی از فیلمهای افسانههای اسکاندیناوی است.
نیل گیمن کتابهای کامیک مختلفی را نوشته اما شاید مهمترین کتاب کامیکی که او از خود به جا گذاشت سری Sandman بود. اما علیرغم تمام آرکهای جذاب این کتاب، آرک Seasons of Mists را میتوان مهمترین این آرکها به چند دلیل مختلف دانست.
تنها در هشت شماره، نیل گیمن داستان را از دروازههایی رد میکند که برای همیشه سرنوشت کتابهای سندمن را تغییر میدهد.
در این کتاب، مورفیوس مجبور میشود که معشوقه قدیمی خود که هزاران سال پیش از عصبانیت به جهنم فرستاده بود را نجات دهد و این امر باعث عصبانیت لوسیفر میشود؛ مورفیوس به خاطر این کارش مجبور میشود که جلوی لوسیفر بایستد و با او مبارزه کند. اما لوسیفر با عملی عجیب و غریب ترجیح میدهد که او را به شکل عجیبی تنبیه کند.
لوسیفر دروازه جهنم را میبندد و کلید جهنم را به مورفیوس میدهد. کتاب بیشتر راجع به این است که دنیا بدون وجود جهنم چه رنگ و بوی جدیدی پیدا میکند.
نکته خارقالعاده داستان اینجاست که نیل گیمن از افسانههای مختلف مثل نورس و مصر و خدایان داستانهای این امپراطوریها استفاده میکند که به خودی خود از جذابترین اتفاقات این کتاب است.
تاثیرگذاری این آرک را میتوان بر این نهاد که بعد از انتشار این آرک، پیریزیهای فرنچایز و سری کتابهای لوسیفر نیز خود به خود شکل گرفت و یکی از بهترین رانهای کتابهای کامیک یعنی Lucifer، به لطف این آرک داستانی نوشته شد. اتفاقی که اگر به لطف داستانسرایی نیل گیمن نبود، هرگز اتفاق نمیافتاد.
هرچند داستان لوسیفر در کتاب خود نسبت به آرک Seasons of Mists تفاوتهایی داشت، اما پیادهسازی نهایی بسیار لذتبخش و دوستداشتنی بود.
هر سه آرکی که در این مقاله معرفی کردیم، از تاثیرگذارترینها هستند و سعی کردیم که با وجود تاخیر پیش آمده، سه داستان خارقالعاده را معرفی کنیم تا جبران کرده باشیم. راستی از دید شما بهترین آرک از سه آرک نامبردهشده، کدام است؟ چه آرکهایی باید در قسمتهای بعدی بهترین داستانهای دنیای کتابهای کامیک معرفی شوند؟ در بخش کامنتها منتظر هستیم.