مدتی است که سریال و فیلم های کره ای طرفداران زیادی را در کشورهای مختلف از جمله ایران، پیدا کرده است. این کشور در عرصهی سینما آثار فوقالعادهای را خلق کرده که حتی یکی از بهترین فیلم های کره ای با نام «انگل» (Parasite) با وجود داشتن رقیبهایی مثل «جوکر» (Joker)، «مرد ایرلندی» (Irishman) و «۱۹۱۷» (1917)، توانست جایزهی بهترین فیلم را از آن خود کند.
همچنین برای نخستین بار نامزد جایزهی بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه در هفتاد و هفتمین مراسم «کلدن گلوب» (Golden Globe) در سال ۲۰۲۰ (میلادی) شد. «انگل» اولین فیلم غیر انگلیسی زبانی است که برنده جایزهی بهترین فیلم آکادمی اسکار شده و با نمره ۸/۶ هم اکنون جزو 250 فیلم برتر IMDB است.
معرفی بهترین فیلم های کره ای
همانطور که گفتیم، سینمای کره پر است از فیلمهای شگفت انگیز و حتی شاهکار که شاید فقط به خاطر این که یک فیلم خارجی زبان و غیر انگلیسی است، آن را ندیده باشید، اما غافل از این که چه جواهری را از دست دادهاید.
حال در این مطلب ما تصمیم گرفتیم که بهترین فیلم های کره ای را به شما معرفی کنیم، با پی اس ارنا همراه شوید.
30- فیلم «واحه» (Oasis)
- کارگردان: لی چانگ دونگ (Lee Chang-dong)
- بازیگران: سول کیونگ گو (Sol Kyung-gu)، مون سو ری (Moon So-ri)، آن نای سانگ (Ahn Nae-sang)
- راتن تومیتوز: 90 | آیامدیبی: 7.9 | متاکریتیک: 79
بیشک فیلم Oasis یکی از بهترین آثار رمانتیک عرضه شده و یکی از بهترین فیلم های کره ای است.
فیلم با آزاد شدن Hong Jong-du با بازی سول کیونگ گو (Sol Kyung-gu) از زندان، پس از تحمل سه سال حبس برای یک پرونده تصادف و فرار، آغاز میشود. خانواده او به مکان جدیدی نقل مکان کردهاند. آنها او را نمیخواهند و برایشان مهم نیست که او مرده است یا زنده.
شخصیت اصلی فیلم، وصله ناجور از جامعه و فاقد مهارتهای اجتماعی یا خانوادگی است. حتی پس از شنیدن اینکه زندگی بدون حضورش چقدر خوب بود، او در کنار خانوادهاش میماند، گویی که متوجه نمیشود که آنها او را نمیخواهند.
زندگی او زمانی جالب میشود که با Gong-ju Han با بازی مون سو ری (Moon So-ri) آشنا میشود. زنی معلول که همچون او، توسط خانوادهاش کنار گذاشته شده است.
چرا باید فیلم Oasis را ببینیم؟
فیلم Oasis سعی نمیکند تا با دوستداشتنی یا قهرمان جلوه دادن شخصیت اصلی خود، تماشاچیان را راضی کند. کارگردان هیچگاه برای شخصیتهای اصلی فیلم، حس همدردی ایجاد نمیکند.
او شخصیتهای اصلیاش را بخاطر آنچه هستند، قضاوت نیز نمیکند و این، نقطه قوت فیلم است. همچنین از بازی دو بازیگر اصلی فیلم نباید غافل شد. فیلم Oasis داستانی درباره عشق و علاقه میان دو انسان ناتوان در جامعهای کاملا تواناست. تماشای این فیلم، تجربهی درامی تلخ و تاثیرگذاریست که نباید از دست داد.
29- فیلم «راه خانه» (The Way Home)
- کارگردان: جئونگ هیانگ لی (Jeong Hyang Lee)
- بازیگران: یو سئونگ هو (Yoo Seung-ho)، ایول بوون کیم (Eul-boon Kim)، هیو هی دونگ (Hyo-hee Dong)
- راتن تومیتوز: 75 | آیامدیبی: 7.7 | متاکریتیک: 63
داستان فیلم The Way Home (که با نام Jibeuro نیز شناخته میشود) با تمام عناصر احساسیاش، بسیار آشناست. مادربزرگی مهربان با بازی ایول بوون کیم (Eul Boon Kim) که از فناوریهای مدرن نظیر برق بیخبر است، تابستانی را با نوه لوس خود، Sang Woo، در خانهاش واقع در دهکدهای در کره جنوبی سپری میکند.
مادر بزرگ داستان موفق میشود که دل نوهاش را بهدست آورده و اخلاقاش را تغییر دهد. شرایط اقتصادی بد، سبب شده تا مادر Sang Woo، او را نزد مادربزرگاش گذاشته و برای پیدا کردن کار، به شهر برود و این، زمینه را برای داستانی که کارگردان تعریف خواهد کرد، میچیند.
چرا باید فیلم The Way Home را ببینیم؟
نویسنده و کارگردان این فیلم، جئونگ هیانگ لی (Jeong Hyang Lee)، داستانی تکراری را با چنان لطافت و محبتی در ذهن تماشاچی ثبت میکند، که گویی ایدهای ناب و جدید دارد.
او از تمام کلیشهها دوری میکند تا روایتی را شکل دهد که بهجای تفاوتهای اجتماعی بین شخصیتهای اصلی، بر احساسات درونی آنها تمرکز دارد. این فیلم به جرات یکی از بهترین فیلم های کره ای است که تماشای آن را نباید از دست داد.
28- فیلم «مهتاب زمستان» (Moonlit Winter)
- کارگردان: دائه هیونگ لیم (Dae Hyung Lim)
- بازیگران: کیم هی آئه (Kim Hee-ae)، یوکو ناکامورا (Yuko Nakamura)، سو هیه کیم (So-hye Kim)
- راتن تومیتوز: ندارد| آیامدیبی: 7 | متاکریتیک: ندارد
کارگردان دائه هیونگ لیم (Dae Hyung Lim) در اولین فیلم خود به نام Merry Christmas Mr Mo به رابطه پدر و پسری پرداخت. حالا او با اثر دوماش، یکی از بهترین فیلم های کره ای را مقابل چشمان سینما دوستان قرار داده است. فیلم Moonlit Winter، این بار بر رابطه تیره یک مادر و دختر تمرکز دارد.
کیم هی آئه (Kim Hee-ae) در نقش زنی میانسال بازی کرده که رازی را پنهان کرده است، رازی که او را از درون میخورد و در نهایت منجر به طلاق و گذر از یک زندگی تلخ شده است. سایههای گذشته او، هنگامی که دختر بیگانه شدهاش به طور تصادفی نامهای برای او میخواند، دوباره به سراغاش آمده و آزارش میدهند.
چرا باید فیلم Moonlit Winter را ببینیم؟
Lim در این فیلم به داستانی درباره یک رابطه متزلزل که آرام آرام ترمیم شده و به سمت آشتی میرود، پردازد. با اینحال، این فیلمساز با موضوعی را مطرح کرده که در جامعه کره، حساس و بحثبرانگیز است.
داستان غمگین فیلم، آنچنان آرام و غمگین روایت میشود که دلتان را در هم شکسته و به سیاهچاله تراژدی میاندازد. فیلم Moonlit Winter به نحوی احساساتتان را بر میانگیزد که تا مدتها آن را فراموش نخواهید کرد.
انتخاب لوکیشنهای جذاب در کنار موسیقی زیبا و رمانتیک فیلم باعث شده مفاهیم به شکلی جذاب به سمع و بصر بیینده رسانده شود.
27- فیلم «کوه بیدرخت» (Treeless Mountain)
- کارگردان: سو یونگ کیم (So Yong Kim)
- بازیگران: گیل بیونگ چائه (Gil-Byung Chae)، جونگ گیل جا (Jung Gil Ja)، شین هیون جه (Shin Hyun Je)
- راتن تومیتوز: 86 | آیامدیبی: 7 | متاکریتیک: 75
فیلم Treeless Mountain اثری مینیمالیستی از کارگردان سو یونگ کیم (So Yong Kim)، است.
داستان فیلم درباره دو دختر کوچک به نامهای Yo Jin هفت ساله و خواهر کوچکاش Bin که 5 سال دارد است. مادر پریشان حال این دو دختر، آنها را پیش عمهشان گذاشته تا برای آشتی با شوهر خلافکارش، تلاش کند.
در یکی از صحنهها، عمه دو دختر با بازی می هیانگ کیم (Mi Hyang Kim) خواهر کوچکتر را به دلیلی سرزنش میکند. Bin ادعا میکند که خطایی مرتکب نشده و این خواهر بزرگترش Jin است که اینکار را کرده. این ماجرا در حالی صورت میگیرد که Jin از خجالت، در سکوت، مشاجره را تماشا میکند. چنین صحنههایی فیلم Treeless Mountain را ارزشمند کرده و آنرا به یکی از بهترین فیلم های کره ای تبدیل میکند.
چرا باید فیلم Treeless Mountain را ببینیم؟
هر فیلمساز دیگری میتوانست فضا را برای درگیری محیا کند که در نهایت منجر به همدردی تماشاچی با Bin شود. اما سو یونگ کیم، هیچگاه از معصومیت دو دختر برای ایجاد کردن صحنهای جذاب در داستان استفاده نمیکند.
فیلم Treeless Mountain فیلمی نافذ و مینیمالیستی است که برای یافتن طبیعتگرایی موجود در روایت و شخصیتهایاش، به طور هوشمندانه از احساساتگرایی دوری میکند. روایت فیلم آنرا ارزشمند و به تجربهای که نباید از دست داد، تبدیل کرده است.
26- فیلم «آبنبات نعنایی» (Peppermint Candy)
- کارگردان: لی چانگ دونگ (Lee Chang-dong)
- بازیگران: سول کیونگ گو (Sol Kyung-gu)، کیم یئو جین (Kim Yeo-jin)، مون سو ری (Moon So-ri)
- راتن تومیتوز: 86 | آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: ندارد
فیلم Peppermint Candy به کارگردانی لی چانگ دونگ (Lee Chang-dong) روایت آرام و سرسخت زندگی یک مرد، در محیط اجتماعی سیاسی در حال تغییر و نوسان کره است.
پنج مرحله از زندگی شخصیت اصلی، داستان فیلم را شکل میدهد. این پنج مرحله، به طور معکوس و از آخر به اول روایت میشوند. فیلم، کاوش روانشناختی شخصیت اصلی داستان، Young Ho با بازی سول کیونگ گو (Sol Kyung-gu) و زندگی او پس از حادثهای است که در سال 1980 میلادی برای او رخ میدهد. حادثهای که روان او را به هم میریزد.
چرا باید فیلم Peppermint Candy را ببینیم؟
فیلم Peppermint Candy ظهور مردانگی را در جامعه کره بررسی میکند که رابطه شخصیت اصلی داستان و همسرش را از بین برده و سبب ایجاد رفتار سمی در او میشود.
کارگردان در این فیلم، با به تصویر کشیدن مردی که در جامعهای نظامی شده دست و پا میزند، یکی از غمانگیزترین لحظات تاریح کره را به شیوهای بسیار قدرتمند بررسی میکند.
فیلم Peppermint Candy یکی از بهترین فیلم های کره ای و تجربهای فراموش نشدنی از سینمای این کشور است که از حیث ایده و ذهن خلاق کارگردان شما را شگفت زده خواهد کرد.
25- فیلم «مادر» (Mother)
- کارگردان: بونگ جون هو (Bong Joon-ho)
- بازیگران: کیم هیه جا (Kim Hye-ja)، وو بین (Woo bin)
- راتن تومیتوز: 96 | آيامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 75
«بونگ جون هو» (Bong Joon-Ho) با کارگردانی فیلمهایی مثل «برف شکن» (Snowpiercer) و «انگل» (Parasite) وارد بازار آمریکایی شد. اما نباید از «مادر» (Mother) که جزو اولین فیلمهایش است، چشم پوشی کنیم.
این فیلم کرهای، داستان مادری را روایت میکند که یک پسر تقریبا عقب مانده به نام «دو جون» (Do-joon) دارد که گاهی نمیتواند درست تصمیم بگیرد. با این وجود مادرش به شدت به او عشق میورزد و تحت هر شرایطی از او مراقبت میکند.
ماجرای فیلم آن جایی شدت میگیرد که دختری جوان مخفیانه به قتل میرسد و بنا به دلایلی پلیس به «دو جون» شک میکند و او را دستگیر میکند. هیچ مدرکی هم وجود ندارد که بیگناهی او را اثبات کند. حال مادرش در تلاش است تا راهی پیدا کند تا تنها پسرش را نجات دهد. اما در طی این ماجرا او متوجه میشود که یک سری حقایق را درباره پسرش نمیداند.
چرا فیلم «مادر» را ببینیم؟
بونگ جون هو برای انتخاب بازیگران فیلم دست روی یکی از تواناترین بازیگران کرهای گذاشته است. این اثر پر از صحنههای تاثیر گذار و غیر قابل پیشبینی و یکی از بهترین فیلم های کره ای است، طوری که کاملا در ماجرای فیلم غرق میشوید و گذر زمان را حس نمیکنید.
این فیلم که در کره جنوبی به شدت سر و صدا کرد، در چند فستیوال فیلم نیز اکران شد و نظر مثبت منتقدان را به خود جلب کرد. سپس به صورت محدود در آمریکا اکران شد ولی اکران گسترده آن در سال ۲۰۱۵ به دنبال نمایش آثار «بونگ جون هو» در آمریکا اتفاق افتاد.
24- فیلم «تنها در شب کنار ساحل» (On The Beach at Night Alone)
- کارگردان: هونگ سانگ سو (Hong sang-soo)
- بازیگران: کیم مین هی (Kim Min-hee)، جونگ جه یونگ (Jong Jae-young)
- راتن تومیتوز: 92 | آیامدیبی: 6.8 | متاکریتیک: 80
فیلم کرهای «تنها در شب کنار ساحل» محصول سال ۲۰۱۷ و یکی از بهترین فیلم های کره ای است که در عین سادگی، بیشترین اثر را روی مخاطب میگذارد.
این فیلم درام به کارگردانی و نویسندگی «هونگ سانگ سو» (Hong Sang-soo)، داستان بازیگر جوانی به نام «یونگ هی» (Young-hee) را روایت میکند که برای فکر کردن به رابطهاش با مردی متاهل که به بنبست رسیده بود، از شهر شلوغ و پر هیاهو دور میشود و به ساحل میرود. هنگامی که او به این فکر میکند که آیا معشوقهاش هم به همان اندازه دلتنگش شده است یا نه، «هونگ سانگ سو» به بررسی موضوعاتی مثل عشق، دلتنگی و خیانت میپردازد.
چرا فیلم «تنها در شب کنار ساحل» ارزش دیدن دارد؟
این کارگردان مشهور با سبک فیلم سازی خاصی که دارد، همیشه توجه مثبت منتقدان را به خود جلب میکند که همین ویژگی موجب شد تا این اثر در شصت و هفتمین دوره جشنواره بین المللی برلین برای رقابت در کسب خرس طلایی انتخاب شد.
به علاوه جایزه خرس نقرهای نیز به بازیگر زن فیلم، «کیم مین هی» (Kim Min-hee)، تعلق گرفت. هم چنین، مسائلی که در زندگی روزمره با آن مواجه میشویم، با ایفای نقش فوقالعاده بازیگران به زیبایی به تصویر کشیده شده است.
فیلم «تنهایی در شب کنار ساحل» با این که در بعضی از صحنهها خیلی کند پیش می رود و داستان سادهای دارد، اما همین ویژگی است که به آن را تبدیل به اثری قابل احترام کرده.
23- فیلم «دختر پر روی من» (My Sassy Girl)
- کارگردان: کواک جه یونگ (Kwak Jae-young)
- بازیگران: جون جی هیون (Jun Ji-hyun)، چا ته هیون (Cha Tae-hyun)
- راتن تومیتوز: 93 | آیامدی بی: 8
یکی از بهترین فیلم های کمدی کره ای، فیلم «دختر پر روی من» است و بر اساس داستانهایی که توسط مردی به نام «هو سیک کیم» در مورد رابطهاش با دوست دخترش در اینترنت منتشر کرده، ساخته شده.
این فیلم کرهای درباره دختر و پسر جوانی است که به طور اتفاقی با هم آشنا میشوند و در نهایت رابطهی عاشقانهشان را شروع میکنند. وقتی که آن «دختر» هوشیار نبود و نزدیک بود که با قطار تصادف کند، «جیون وو» (Gyeon-woo) او را نجات داد و همین باعث شد تا با هم صمیمی شوند.
پس از مدتی با پی بردن «جیون وو» به این موضوع که او به دلیل شکست رابطهی قبلیاش به شدت ناراحت است و از شروع رابطهی جدید و عاشق شدن دوباره واهمه دارد، اوضاع کمی پیچیده میشود. با این حال این دو با پشت سر گذاشتن مسائل مختلف دل یکدیگر را بدست میآورند و وارد رابطه میشوند.
چرا این فیلم را ببینیم؟
فیلم «دختر پر روی من» در کره جنوبی با استقبال خوبی رو به رو شد. هم چنین با نقشآفرینی خوب بازیگران توانست در سراسر دنیا طرفداران زیادی پیدا کند طوری که نسخهی آمریکایی آن در سال ۲۰۰۸ با بازی «الیشا کاتبرت» (Elisha Cuthbert) و «جس بردفورد» (Jesse Bradford)، اکران شد.
اما پیشنهاد میکنم که اول نسخهی اصلی فیلم را ببینید تا با ماجرای فیلم بهتر آشنا شوید. این فیلم سعی کرده از مفاهیم فانتزی و سمبلیسم با لحنی طنزآلود بهره ببرد و به سبک و سیاق خودش روابط بین دختر و پسر را کنکاش کند.
22- فیلم «تگوگکی» (Taegugki)
- کارگردان: کانگ جی گیو (Kang Je-gyu)
- بازیگران: وون بین (Won bin)، جانگ دونگ گون (Jang Dong-gun)
- راتن تومیتوز: 80 | آیامدیبی: 8.1 | متاکریتیک: 64
این فیلم کرهای مثل فیلم «شیری» (Shiri) در ژانر اکشن و یکی از بهترین فیلم های کره ای است، با این تفاوت که ماجرای آن در زمان جنگ شکل میگیرد.
«تگوگکی» به نویسندگی و کارگردانی «کانگ جی گیو» (Kang Je-gyu)، داستان دو برادر فقیر را روایت میکند که تا قبل از شروع جنگ بین دو کره زندگی آرام و شادی داشتند. اما وقتی به اجبار توسط دولت به ارتش میپیوندند و به میدان جنگ میروند، همه چیز تغییر میکند.
«لی جین ته» (Lee Jin-tae) که تنها یک کفاش ساده بود، حال باید تفنگ به دست بگیرد و از کشورش دفاع کند. با اینکه گاهی مجبور است برای حفاظت از دوستان و برادر خود خطرات زیادی را به جان بخرد ولی نهایت تلاشش را میکند تا زنده بماند و نزد مادر و نامزدش باز گردد. اما متاسفانه جنگ با اثرات مخربی که روی روح و روان سربازها دارد، باعث شد «جین ته» خودش را ببازد و سرانجام به نیروهای دشمن، یعنی کره شمالی بپیوندد.
جرا این فیلم را ببینیم؟
«تگوگکی» با پیچ و خمهای زیادی که دارد حدس زدن اتفاقات پیش رو را برای مخاطب غیر ممکن میکند که همین امر بر هیجان فیلم افزوده است. حتی تصور این که دو برادر در میدان جنگ رو به روی هم و در دو جبهه مختلف قرار بگیرند، مو را به تن سیخ میکند. به علاوه، ایفای نقش بینظیر بازیگران، کارگردانی بینقص و به تصویر کشیدن اثرات جنگ، دیگر نقاط قوت این فیلم است.
21- فیلم «داستان دو خواهر» (A Tale of Two Sister)
- کارگردان: کیم جی وون (Kim Jee-woon)
- بازیگران: ایم سو جونگ (Im Soo-jung)، مون گئون یانگ (Moon Geun-young)، یوم جونگ آه (Yum Jung-ah)
- راتن تومیتوز: 85 | آیامدیبی: 7.2 | متاکریتیک: 65
کره جنوبی در ژانرهای مختلف، فیلمهای زیادی را تولید کرده است. حال این بار فیلم «داستان دو خواهر» که در ژانر درام و روان شناختی است و یک فیلم ترسناک محسوب میشود را مورد بررسی قرار میدهیم.
این اثر به کارگردانی و نویسندگی «کیم جی وون» (Kim Jee-woon)، با اقتباس از افسانهی «جانگهوا و هانگریون» (Janghwa Hongryeon jeon)، ساخته شده است.
این فیلم کرهای درباره «سو می» (Su-mi) است که به دلیل اختلال استرسی پس از حادثه ناگوار، مدتی را در بیمارستان روانی سپری کرده است. حال او به خانه برگشته تا با پدر و خواهر کوچکترش «سو یئون» (Su-yeon) زندگی کند.
اما این دو پس از این که فهمیدند نامادریشان هم به خانه میآید، خوشحال نشدند و با گذشت زمان، اتفاقات عجیبی را پشت سر گذاشتند.
چرا این اثر را ببینیم؟
صحنههای ترسناک و نگرانکننده از خانوادهای که در وضعیت بحرانی قرار دارند، مدام ما را به چالش میکشند. طوری که سعی میکنیم اتفاقات پیش رو را حدس بزنیم.
با این که ممکن است ماجرای «داستان دو خواهر» در نگاه اول مبهم به نظر برسد، اما هر چه به انتهای فیلم نزدیک میشویم همه چیز مشخص میشود.
بازی تاثیرگذار بازیگران تاثیر عمیقی بر بیننده میگذارد به طوریکه بازیگر نقش نامادری به گونهای شخصیتی منفور را به تصویر میکشد، که تا مدتها در ذهن بیننده خواهد ماند.
20- فیلم «من شیطان را دیدم» (I Saw the Devil)
- کارگردان: کیم جی وون (Kim Jee-woon)
- بازیگران: لی بیونگ هان (Lee Byung-hun)، چویی مین سیک (Choi Min-sik)
- راتن تومیتوز: 81 | آیامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 67
این فیلم کرهای به کارگردانی «کیم جی وون» (Kim Jee-woon) و نویسندگی «پارک هون جانگ» (Park Hoon-jung)، محصول سال ۲۰۱۰ و یکی از بهترین فیلم های کره ای است.
فیلم من شیطان را دیدم داستان «کیم سو هین» (Kim Soo-hyn) افسر پلیس جوانی را روایت میکند که همسر باردارش توسط قاتل روانی به نام « جانگ کیونگ چول» (Jang Kyung-chul) به طرز وحشیانهای کشته شده است. حال او در تلاش است تا قاتل زن و بچهاش را پیدا کند و از او انتقام بگیرد.
چرا این فیلم را ببینیم؟
با وجود این که «من شیطان را دیدم» خون و خونریزی و صحنههای خشن زیادی دارد، پس از اکران طرفداران زیادی در کره جنوبی و سایر کشورها پیدا کرد.
ماجرای این فیلم به گونهای پیش میرود که مخاطب را سردرگم میکند. هم چنین آن خشم و انتقامی که وجود «کیم سو هیون» را فرا گرفته و برای شکنجه دادن مجرم تمام قوانین را زیر پا میگذارد، بر هیجان فیلم افزوده است.
آیا انتقام او را آرام میکند؟ آیا کشتن «کیونگ چول» دردی که او تحمل میکند را تسکین میدهد؟ با تماشای این فیلم پاسخ این سوالات را پیدا میکنید.
19- فیلم «تعقیب کننده» (The Chaser)
- کارگردان: نا هانگ جین (Na Hong-jin)
- بازیگران: کیم یون سئوک (Kim Yoon-seok)، ها جونگ وو (Ha Jung-woo)
- راتن تومیتوز: 82 | آیامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 64
سینمای کره جنوبی و فیلم های کره ای کمبودی از لحاظ فیلمهای هیجانی که در آن یک کاراگاه به دنبال شکار قاتلان سریالی است، ندارد. «تعقیب کننده» هم که در همین ژانر است، داستان «اوم جونگ هو» (Eom Joong-ho) کارآگاه پلیسی را روایت میکند که به دلایلی ادارهي پلیس را رها کرده و به کارهای غیر قانونی روی آورده است. پس از اینکه تعدادی از کارگران جنسیاش گم میشوند، از لحاظ مالی به مشکل بر میخورد و تصمیم میگیرد تا از علت غیب شدن آنها سر در بیاورد.
چرا «تعقیب کننده» را ببینیم؟
این فیلم با کسب امتیاز بالا در راتن تومیتوز نظر منتقدان زیادی را جلب کرد و با استقبال خوبی رو به رو شد. در این فیلم به خوبی مرزهای اخلاقی به چالش کشیده میشوند. در داستان فیلم کوچکترین کاستی دیده نمیشود و کارگردان به خوبی ثابت کرده که میتوان از یک داستان تکراری یک فیلم همه چیز تمام ساخت.
18- فیلم «مردی از نا کجا» (The Man from Nowhere)
- کارگردان: لی جئونگ بئوم (Lee Jeong-beom)
- بازیگران: وون بین (Won Bin)، کیم سه رون (Kim Sae-ron)، کیم سانگ او (Kim Sung-oh)
- راتن تومیتوز: 100 | آیامدیبی: 7.8
این فیلم کرهای به کارگردانی و نویسندگی «لی جئونگ بوم» (Lee Jeong-beom)، محصول سال ۲۰۱۰، درباره «چا تائه شیک» (Cha Tae-sik) است که یک سمساری را اداره میکند. او مردی منزوی و گوشهگیر با گذشتهای مبهم است و تنها دوستی که دارد، «سو می» (Su-mi)، دختر بچه همسایهاش است.
مادر «سو می» شغل مناسبی ندارد و با قاچاقچیان مواد مخدر کار میکند. ماجرای فیلم آن جایی شدت میگیرد که او با دزدیدن مقداری جنس و قرار دادن آن در مغازه «تائه شیک» اوضاع را بر هم میزند و در نهایت وقتی که «سو می» توسط خلافکاران دزدیده میشود، «تائه شیک» به دنبالش میگردد تا او را نجات دهد.
چرا «مردی از نا کجا» را ببینیم؟
«مردی از نا کجا» توانست جوایز زیادی را در مراسمهای مختلف بدست آورد. هم چنین «وو بین» بازیگر شناخته شدهی کره جنوبی، با ایفای نقش فوقالعادهاش در این فیلم جایزه بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرد.
اگر میخواهید فیلمی در ژانر هیجانانگیز با چاشنی خشونت ببینید، این فیلم را که یکی از بهترین فیلم های کره ای است به شدت پیشنهاد میکنیم.
17- فیلم «آفتاب پنهان» (Secret Sunshine)
- کارگردان: لی چانگ دونگ (Lee Chang-dong)
- بازیگران: جیون دو یون (Jeon Do-yeon)، سونگ کانگ هو (Song Kang-ho)
- راتن تومیتوز: 94 | آیامدیبی: 7.5 | متاکریتیک: 84
این فیلم کرهای به کارگردانی «لی چانگ دونگ» (Lee Chang-dong) در سال ۲۰۰۷ میلادی اکران شد. فیلم «آفتاب پنهان» داستان زن بیوهای به نام «لی شین آئه» (Lee Shin-ae) را روایت میکند که برای شروعی تازه با پسرش به زادگاه همسر مرحومش، «میریانگ» (Miryang)، میرود. در راه با خراب شدن ماشینش، به یک مکانیک محلی برمیخورد و در مدت زمان کمی این دو با هم صمیمی میشوند.
درست زمانی که «شین آئه» به خودش آمده بود و سعی میکرد اتفاقات تلخ گذشته را فراموش کند، حادثهی غمانگیز دیگری رخ میدهد و زندگیاش را دگرگون میکند. حال علاوه بر غم از دست دادن همسرش، باید با دزدیده شدن پسرش هم دست و پنجه نرم کند.
چرا این فیلم را ببینیم؟
با وجود این که «آفتاب پنهان» داستان غمانگیز و تلخی دارد، نظر منتقدان را به خود جلب کرد و با استقبال خوبی رو به رو شد. هم چنین «جیون دو یون» (Jeon Do-yeon) برای ایفای نقش باورنکردنیاش جایزه بهترین بازیگر زن را در جشنواره فیلم کن کسب کرد.
فیلم روایتی از غم و اندوه و تنهایی زنی است که به ورطهی دیوانگی سقوط میکند. با این که ممکن است با دیدن این اثر کرهای اشک از چشمانتان جاری شود، اما مطمئن باشید که این فیلم ارزش دیدن را دارد.
16- فیلم «راننده تاکسی» (A Taxi Driver)
- کارگردان: جانگ هون (Jang Hoon)
- بازیگران: سونگ کانگ هو (Song Kang-ho)، ریو جون یئول (Ryu Jun-yeol)، توماس کرچمان (Thomas Kretschmann)
- راتن تومیتوز: 96 | آیامدیبی: 7.9 | متاکریتیک: 69
«راننده تاکسی»، محصول سال ۲۰۱۷ و به کارگردانی جانگ هون، یکی از بهترین فیلم های کره ای است. این اثر داستان یک راننده تاکسی را روایت میکند که وضعیت مالی خوبی ندارد و تنها با دخترش زندگی میکند.
وقتی او به طور تصادفی متوجه میشود که یک خبرنگار خارجی برای تهیه گزارش از شورش در شهر «گوانگجو» قصد دارد به آن جا برود، بدون اطلاع از شرایط تصمیم میگیرد او را به مقصدش برساند. اما چیزی نمیگذرد که آنها بین معترضین و ارتش کره جنوبی محاصره میشوند.
چرا «راننده تاکسی» را ببینیم؟
همکاری یک خبرنگار و یک راننده تاکسی ساده که شجاعانه با ظلم مبارزه میکنند در این فیلم به زیبایی به تصویر کشیده شده است. «راننده تاکسی» با فیلمنامهای خوب از یک روایت واقعی، موسیقی متن مناسب و نقشآفرینی بینظیر بازیگران جوایز مختلفی را کسب کرد و علی رغم این که مدت زمان این فیلم طولانی است اما به هیچ عنوان خستهکننده نیست بلکه ببننده را تحت تاثیر قرار میدهد.
15- فیلم «شیون» (The Wailing)
- کارگردان: نا هانگ جین (Na Hong-jin)
- بازیگران: کوآک دو وان (Kwak Do-won)، هوانگ جونگ مین (Hwang Jung-min)، چون وو هی (Chun Woo-hee)
- راتن تومیتوز: 99 | آیامدیبی: 7.5 | متاکریتیک: 81
کره جنوبی در ژانر ترسناک فیلمهای فوقالعادهای خلق کرده که یکی از بهترین فیلم های ترسناک کرهای «شیون» (The Wailing) است.
این فیلم کرهای به کارگردانی «نا هونگ جین» (Na Hong-jin) در سال ۲۰۱۶ اکران شد و داستان «جانگ گو» (Jong goo) افسر پلیسی را روایت میکند که دخترش به شدت مریض شده و رفتارهای عجیب و غریبی از خود نشان میدهد.
پس از کمی تحقیق متوجه میشود مرد ژاپنی که تازه به محل زندگیشان آمده، دخلی به این ماجرا دارد و تصمیم میگیرد تا با برملا کردن حقیقت دخترش را نجات دهد اما قضیه جدیتر از آن است که فکرش را میکند.
چرا این فیلم را باید دید؟
این فیلم کرهای با کسب ۹۹ درصد آرا در راتن تومیتوز نقدهای تحسین برانگیزی دریافت کرد و با استقبال خوبی رو به رو شد. «شیون» با داستان پر پیچ و خمی که دارد، حدس زدن اتفاقات پیش رو را برای بیننده غیر ممکن میکند و همین امر باعث میشود تا با دقت و هیجان بیشتری فیلم را دنبال کنید. پس اگر به دنبال یک فیلم ترسناک واقعی و متفاوت هستید که مو را به تنتان سیخ کند، حتما «شیون» را ببینید.
14- فیلم «شاعری» (Poetry)
- کارگردان: لی چانگ دونگ ( Lee chang-dong)
- بازیگران: یون جونگ هی ( Yoon Jeong-hee)، لی دیوید (Lee David)
- راتن تومیتوز: 100 | آیامدیبی: 7.8 | متاکریتیک: 87
این فیلم کرهای که محصول سال ۲۰۱۱ است و توسط «لی چانگ دونگ» (Lee Chang-dong) کارگردانی شده، یکی از بهترین فیلم های کرهای است. این فیلم داستان زن شصت سالهای به نام «یانگ می جا» (Yang Mi-Ja) را روایت میکند که با پی بردن به این حقیقت که در مراحل اولیه آلزایمر به سر میبرد، نا امید شده و روحیهاش را از دست داده است.
او علاوه بر کنار آمدن با این بیماری، مجبور است با مشکلات نوهی خود نیز دست و پنجه نرم کند. با وجود این درگیریهای ذهنیاش، با ثبت نام کردن در یک کلاس شعر سرایی موفق شد تا روحیه از دست رفتهاش را دوباره بدست آورد.
«شاعری» پستی و بلندیهای زیادی دارد و ماجرای فیلم هنگامی شدت میگیرد که «می جا» به جرمی که نوهاش مرتکب شده پی میبرد. اما باز هم سعی میکند خودش را نبازد و از طریق شعر آرامش خود را حفظ کند و حقیقت این که فراموشی دارد را از یاد ببرد.
چرا این فیلم را ببینیم؟
«شاعرانگی» با اینکه داستان نسبتا سادهای دارد اما برنده جایزهی بهترین فیلم نامه در جشنواره فیلم کن شد و نتیجهای که از این فیلم میتوان گرفت این است که باید در لحظه زندگی کرد و با مشکلات و پیچ و خمهای زندگی کنار بیاییم. پس با دیدن این فیلم میتوانید این درس بزرگ را بیاموزید.
13- فیلم «هتل کنار رودخانه» (Hotel by the River)
- کارگردان: هونگ سانگ سو (Hong Sang-soo)
- بازیگران: کیم مین هی (Kim Min-hee)، کی جو بونگ (Ki Ju-bong)، یو جان سانگ (Yoo Jun-sang)
- راتن تومیتوز: 95 | آيامدیبی: 6.7 | متاکریتیک: 79
این فیلم کرهای به کارگردانی «هونگ سانگ سو» (Hong Sang-soo)، داستان شاعری به نام «یونگ هوان» (Young-hwan) را روایت میکند که در هتلی نزدیک به رودخانهي «هان» (Han) اقامت دارد و چون احساس میکند که عمرش به سر رسیده، از پسرانش میخواهد تا به دیدارش بیایند. در این بین او با دو خانم آشنا میشوند که آن دو نیز برای حل کردن یک سری مسائل شخصی در همان هتل اقامت دارند.
چرا «هتل کنار رودخانه» را ببینیم؟
«هتل کنار رودخانه» به دلیل فضای سنگین و ساکتی که دارد، یکی از بهترین فیلم های کره ای در ژانر درام شناخته میشود. اگر دنبال فیلمی با ماجرای ساده و آرام هستید این فیلم سیاه و سفید، محصول سال ۲۰۱۹ میلادی، میتواند انتخاب خوبی برای شما باشد.
12- فیلم «دریای زرد» (The Yellow Sea)
- کارگردان: نا هانگ جین (Na Hong-jin)
- بازیگران: ها جانگ وو (Ha Jung-woo)، کیم یون سئوک (Kim Yoon-seok)
- راتن تومیتوز: 88 | آیامدیبی: 7.3 | متاکریتیک: 70
اگر از فیلم «تعقیب کننده» (The Chaser) خوشتان آمده، پس حتما شیفته «دریای زرد» (The Yellow Sea) خواهید شد. این فیلم کرهای، محصول سال ۲۰۱۰، توسط «نا هانگ جین» (Na Hong-jin) کارگردانی شده و یکی از بهترین فیلم های کرهای است.
«دریای زرد» داستان راننده تاکسی به نام «گو نام» (Gu-nam) را روایت میکند که در شهر یانجی چین زندگی میکند و ماموریت دارد تا برای تسویه یک سری خرده حساب قدیمی به کره جنوبی بیاید و یکی از تاجران بزرگ آن کشور را به قتل برساند. در ادامه او متوجه میشود که لقمهای بزرگتر از دهانش را برداشته و درگیر مشکلات جدی میشود.
چرا این فیلم را ببینیم؟
«دریای زرد» به لطف سکانسهای اکشن و هیجانانگیز، داستان جذاب و کارگردانی بینقص «نا هانگ جین»، توانست نظر مثبت منتقدان را به خود جلب کند.
همچنین نحوه فیلمبرداری و ایفای نقش بازیگران و پایان غافلگیرانهاش از دیگر نقاط قوت این فیلم است. این نکته که کارگردان سعی کرده است که داستان فیلم را به حقیقت نزدیکتر کند و بیننده را تحت تاثیر قرار دهد، حائز توجه است.
11- فیلم «عطش» (Thirst)
- کارگردان: پارک چان ووک (Park Chan-wook)
- بازیگران: کیم اوک بین (Kim Ok-bin)، سونگ کانگ هو (Song Kang-ho)، کیم هائه سوک (Kim Hae-sook)
- راتن تومیتوز: 81 | آیامدیبی: 7.1 | متاکریتیک: 73
این فیلم به کارگردانی «پارک چان ووک» (Park Chan-wook)، بر اساس رمان فرانسوی «ترز راکن» (Thérèse Raquin) از «امیل زولا» (Émile Zola) ساخته شده که داستان آن تلفیقی از عشق، وحشت و خون و خونریزی است.
«عطش» داستان کشیشی به نام «سانگ هیون» (Sang-hyun) را روایت میکند که قصد دارد به بیمارستان برود و برای تست واکسن ویروس کشندهای داوطلب شود اما متاسفانه واکسن روی او جواب نمیدهد و او را تا تبدیل به یک خونآشام وحشی میکند که همیشه تشنهی خون است.
چرا «عطش» را ببینیم؟
با این که معیارهای فیلم «عطش» با فرهنگ کره جنوبی در تناقض است و مورد انتقاد مردم قرار گرفت اما پس از اکران، طرفداران خاص خودش را پیدا کرد. علاوه بر این، مهارت «پارک چان ووک» در کارگردانی باعث خلق اثری فوقالعاده در ژانر ترسناک شده است و با فیلمی شاعرانه در ژانر وحشت روبه رو هستیم.
فیلم Thirst کلیشهها را در هم میشکند و روایتی متفاوت از داستانهای خون آشامی را به تصویر میکشد. همین طور نقشافرینی بازیگر برجسته، «سونگ کانگ هو» (Song Kang-ho) نیز یکی دیگر از دلایلیست که باید این فیلم را ببینید.
10- فیلم «خدمتکار» (The Housemaid)
- کارگردان: کیم کی یانگ (Kim Ki-young)
- بازیگران: کیم جین کیو (Kim Jin-kyu)، جو جئونگ ریو (Ju Jeung-ryu)
- راتن تومیتوز: 100 | آیامدیبی: 7.3
فیلم The Housemaid یکی از آثار کلاسیک سینمای کره است که در سال 1960 توسط کارگردان صاحب سبک کیم کی یانگ (Kim Ki-young) ساخته شد.
این فیلم روایتی ترسناک از داستان یک خانواده از طبقه متوسط رو به بالا را دنبال میکند که بعد از ورود یک خدمتکار زندگیشان از هم میپاشد.
آقای کیم که نوازنده پیانویی است که با همسر باردار و دو فرزندش به خانهی جدیدی نقل مکان کردهاند. بعد از آن آقای کیم، میونگ سوک (Myung-sook) که خدمتکاری با رفتارهای عجیب است را استخدام میکنند و به دنبال آن روابط اعضای خانواده دچار دگرگونی میشود.
چرا فیلم «خدمتکار» را ببینیم؟
در این فیلم شاهد یک داستان درام عاشقانه هستیم که آهسته تبدیل به روایتی ترسناک میشود و در ردیف برترین فیلم های کره ای قرار میگیرد.
این فیلم بعدها مورد اقتباس و بازسازیهای متعدد نیز قرار گرفت. کیم کی یانگ کارگردانی است که به خوبی قادر است در اعماق ذهن انسان، امیال و انگیزههای آنان نفوذ کند.
ماهیت این فیلم هم ناراحت کننده ولی در عین حال لذت بخش است و بیشک بهترین گزینه برای ورود به سینمای کلاسیک کشور کره جنوبی و آشنایی با این کارگردان بزرگ خواهد بود.
9- فیلم «سوزاندن» (Burning)
- کارگردان: لی چانگ دونگ (Lee Chang-dong)
- بازیگران: یو آه این (Yoo Ah-in)،استیون یئون (Steven Yeun)، جئون جونگ سو (Jeon Jong-so)
- راتن تومیتوز: 95 | آیامدیبی: 7.5 | متاکریتیک: 90
این فیلم کرهای با اقتباس از داستان کوتاه «سوزاندن انبار» (Barn burning) به نویسندگی «هاروکی موراکامی» (Haruki Murakami)، ساخته شده است.
فیلم «سوزاندن» که در سال ۲۰۱۸ اکران شد، توجه منتقدان زیادی را به خودش جلب کرد. اثر کارگردان «لی چانگ دونگ» (Lee chang dong) داستان رمان نویسی به نام «لی جونگ سوک» (Lee Jong su) را روایت میکند که در کنار نویسندگی برای امرار معاش کارگری میکند. اما یک روز به طور اتفاقی با یکی از دوستان قدیمیاش «شین هه می» (Shin Hae mi) که در گذشته با هم صمیمی بودند، روبهرو میشود.
ماجرا از آن جایی شروع میشود که «هه می» به دلیل سفر به آفریقا، از «جونگ سوک» میخواهد که در طول غیبت او مراقب خانهاش باشد و به گربهاش هم غذا دهد. پس از بازگشت او از سفر، همراه با مردی به نام«بن» (Ben)، رابطهی آنها کمی پیچیده میشود و اتفاقات عجیبی رخ میدهد. به طوریکه «هه می» ناپدید میشود و «جونگ سوک» به «بن» شک میکند.
چرا این فیلم را ببینیم؟
فیلم «سوازندن» که محصول سال ۲۰۱۸ میلادی و یکی از بهترین فیلم های کره ای است، با داستان مبهم و گیج کنندهای که دارد، توانست در جشنواره کن سال ۲۰۱۸ حضور پیدا کند و همین طور جزو فیلمهای مدنظر برای اسکار نیز بود. به علاوه، موسیقی متن فیلم مناسب و کارگردانی ماهرانه «سوزاندن» به شما کمک میکند تا فیلم را با لذت دنبال کنید و ماجرای آن را بهتر درک کنید.
8- فیلم «کنیز» (The Handmaiden)
- کارگردان: پارک چان ووک (Park Chan-wook)
- بازیگران: کیم مین هی (Kim Min-hee)، کیم ته ری (Kim Tae-ri)، ها جونگ وو (Ha Jung-woo) و چو جین وونگ (Cho Jin-woong)
- راتن تومیتوز: 95 | آیامدیبی: 8.1 | متاکریتیک: 84
این فیلم که محصول سال ۲۰۱۶ و یکی از بهترین فیلم های کره ای است، بر اساس رمان «انگشتر» (Fingersmith) نوشتهی «سارا واترز» (Sarah Waters)، ساخته شده، با این تفاوت که شرایط آن رمان از ویکتوریا بریتانیا به دورهی استعمار ژاپن بر کره تغییر کرده است.
در دهه ۱۹۳۰ زمانی که کره تحت سلطهی ژاپن بود، مردی شیاد برای اغوای زن ثروتمند ژاپنی، «بانو هیدکو» (Lady Hideko)، دختری معصوم به نام «سوک هی» (Sook hee) را به عنوان خدمتکار برایش استخدام میکند.
وظیفهی او این است که آن زن را به ازدواج متقاعد کند در حالی که حتی روحش هم خبر ندارد که چه چیزی پیش رویش است. ماجرای فیلم آن جایی شدت میگیرد که «سوک هی» در گیر توطئهای علیه «بانو هیدکو» میشود و او پی میبرد که هیچ چیز آن طور که به نظر میآید نیست.
چرا فیلم «کنیز» را ببینیم؟
این فیلم کرهای نیز مانند «سه گانهی انتقام» داستان سرگرم کننده و پر پیچ و خمی دارد و همین طور از چند زاویهی مختلف داستان را روایت میکند. همچنین به دلیل کارگردانی دقیق و فوقالعاده «پارک چان ووک» (Park Chan wook) و ماجرای پیچیدهاش، «کنیز» توانست در بخش اصلی جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ برای به دست آوردن نخل طلا رقابت کند و برندهی بهترین فیلم خارجی زبان شود.
7- فیلم «سوپیونج» (Sopyonje)
- کارگردان: ایم کوان تاک (Im Kwon-taek)
- بازیگران: کیم میونگ گون (Kim Myung-gon)، اوه جونگ هائه (Oh Jung-Hae)
- آیامدیبی: 7.6
این فیلم یک درام موزیکال به کارگردانی ایم کوان تاک (Im Kwon-taek) است که براساس رمانی به همین نام نوشته یی چونگ جون (Yi Chong-jun) ساخته شده. فیلم روایتگر داستان خانوادهای از خوانندگان پانسوری سنتی کرهای را روایت میکند که تلاش میکنند در دنیای مدرن امرار معاش کنند.
چرا باید این فیلم را دید؟
شاید در نگاه اول این فیلم یک درام موزیکال باشد اما روایت تلخ و عمیقی را در خود دارد. برخورد فرهنگ سنتی و بومی کره با زندگی مدرن هسته اصلی این فیلم است که درنهایت علاقهی مخاطبان این کشور به سینمای ملی را چندین برابر کرد.
اگر علاقهمند به فرهنگ کشور کره جنوبی هستید و میخواهید به دنیای این کارگردان اسطورهای ورود کنید، این فیلم گزینه بسیار مناسبی برای شماست.
6- فیلم «قطار بوسان» (Train to Busan)
- کارگردان: یون سانگ هو (Yeon Sang-ho)
- بازیگران: گونگ یو (Gong Yoo)، جونگ یو می (Jung Yu-mi)، ما دونگ سوک (Ma Dong-seok)
- راتن تومیتوز: 94 | آیامدیبی: 7.6 | متاکریتیک: 72
مدتهاست که فیلمهای زامبی محور در سراسر دنیا شهرت زیادی پیدا کردهاند و سینمای کره جنوبی هم از این قضیه مستثنی نیست. «قطار بوسان» محصول سال ۲۰۱۶ به کارگردانی «یون سانگ هو» (Yeon Sang-ho)، دربارهی آخرالزمانی است که ویروسی در بین مردم پخش شده و آنها را به موجودات وحشی و بیرحمی تبدیل کرده است.
در این بین مسافران قطاری که به سمت «بوسان» در حال حرکت است، سعی میکنند تحت هر شرایطی به مقصد برسند و از خانواده و دوستان خود محافظت کنند. اما متاسفانه یکی از آنها با کارهای احمقانهاش و از روی خودخواهی، جان بقیه را به خطر میاندازد و بر مشکلات راه میافزاید.
در طی مسیر بنا به دلایلی قطار میایستد و مسافران مجبور میشوند بقیه راه را پیاده به «بوسان» که پاک سازی شده بروند. آنها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و برای زنده ماندن موانع سختی را پشت سر میگذارند.
چرا فیلم «قطار بوسان» را ببینیم؟
«قطار بوسان» توجه دوست داران فیلم های کره ای را به خود جلب کرد و بعد از اکراناش تبدیل به اولین فیلم کرهای سال ۲۰۱۶ شد که توسط بیش از ده میلیون بیننده دیده شد.
همچنین به لطف داستان قابل فهم و شخصیتهای پخته، در سطح جهانی هم با استقبال خوبی روبهرو شد و یک پیروزی دیگر برای سینمای کره جنوبی به ارمغان آورد.
در کنار این فیلم، فیلم Alive# نیز پیشنهاد میشود که به خوبی مهر تاییدی است که کارگردانان کرهای در این سبک بهترین هستند.
5- «عصر سایهها» (The Age of Shadows)
- کارگردان: کیم جی وون (Kim Jee-woon)
- بازیگران: سونگ کانگ هو (Song Kang-ho)، گونگ یو (Gong Yoo)
- راتن تومیتوز: 100 | آیامدیبی: 7.1 | متاکریتیک: 78
در سال ۲۰۱۶، کارگردان «کیم جی وون» (Kim Jee-woon) با فیلم «عصر سایهها» توجه مخاطبان بینالمللی را به خود جلب کرد. این فیلم کرهای در ژانر هیجانانگیز و اکشن دربارهی گروه سازمان یافتهای است که در زمان استعمار ژاپن بر کره جنوبی، در تلاش هستند که استقلال دوباره را بدست آورند و از چنگ نیروهای بیرحم ژاپنی نجات پیدا کنند.
در این بین کاپیتان پلیس کره جنوبی «لی جونگ چول» (Lee Jung-chool) که با خبرچینی از آنها به کشورش خیانت کرده، با شنیدن خبر کشته شدن یکی از همکلاسیهای قدیمیاش که عضو گروه سازمان یافته بود، به شدت آزرده خاطر میشود. با این که او آنها را به ژاپنیها فروخته بود اما دوستانش در تلاشاند تا از فرصت برگرداندن او به جمع خود استفاده کنند و برای سرنگونی نیروهای ژاپن دست به دست هم بدهند.
فیلم «عصر سایهها» که اولین فیلم کرهای موفق از کمپانی «برادران وارنر» (Warner Bros) است، در باکس آفیس کره جنوبی نیز به طرز فوقالعادهای خوب عمل کرد و مورد استقبال منتقدین و مخاطبان قرار گرفت.
به طور واضح سرمایهگذاری استودیویی سازنده موثر واقع شد طوری که یکی از بهترین فیلم های کره ای خلق شد و این فیلم راه را برای اکران درامهای کرهای بیشتر در سراسر جهان هموار کرد.
چرا باید این فیلم را ببینیم؟
این که تمامی بازیگران، از کاراکترهای اصلی گرفته تا رده پایین، به نحو احسن ایفای نقش کردهاند از نکات مثبت فیلم به شمار میرود که بیننده را در جایش میخکوب میکند.
دیگر نقطهی قوت «عصر سایهها» این است که مبارزه با ظلم و بیعدالتی، از خود گذشتگی و ایثار برای وطن را به زیبایی به تصویر میکشد و همین طور به ما یاد میدهد تا از فرصتهای زندگی به بهترین نحو استفاده کنیم.
4- فیلم «انگل» (Parasite)
- کارگردان: بونگ جون هو (Bong Joon Ho)
- بازیگران: سونگ کانگ هو (Song Kang-ho)، لی سون کیون (Lee Sun-Kyun)، چو یئو جئونگ ( Cho Yeo-Jeong)، چوی وو شیک (Choi Woo Shik)، پارک سو دام (Park So-dam) و جانگ هیه جین (Jang Hiye-jin)
- راتن تومیتوز: 99 | آیامدیبی: 8.6 | متاکریتیک: 96
این فیلم کرهای محصول سال ۲۰۱۹، داستان خانوادهی فقیری را روایت میکند که در خانهای کوچک و کثیف، که درست مثل یک زیر زمین است زندگی و از طریق درست کردن جعبههای پیتزا حقوق بسیار کمی را دریافت میکنند. تا اینکه یکی از دوستان «کی وو» (Choi Woo Shik) به او پیشنهاد میدهد که معلم خصوصی دختری از یک خانوادهی ثروتمند شود.
«کی وو» پس از ورود به خانهی مجلل و پر زرق و برق آنها تصمیم میگیرد تا بقیهی اعضای خانوادهاش را برای درامد بیشتر، با حیله گری به عنوان آشپز، راننده و… وارد این خانه کند. برای عملی کردن این نقشه به نوبت برای کارکنان خانه پاپوش درست میکنند و به طرز ناعادلانهای جای آنها را میگیرند.
فقر، حسادت و عقدهای که در ذات تک تک اعضای این خانواده نهفته است را به وضوح میتوان دید و همین امر نیز باعث میشود تا اتفاقات ناگواری، هم برای خودشان و هم برای خانوادهی «پارک» (Park) بیفتد.
چرا فیلم «انگل» را ببینیم؟
این فیلم فقر طبقاتی و شرایط طاقت فرسای افراد ضعیف جامعه را به زیبایی به تصویر میکشد که به حقیقت بسیار نزدیک است. همچنین با تلفیق ژانرهای کمدی، درام و هیجان انگیز اثری فوقالعاده را خلق کرده است. فیلم انگل یکی از بهترین فیلم های کره ای است که تماشای آن را به همهی سینما دوستان پیشنهاد میکنیم.
- مطلب مرتبط: معرفی فیلم Parasite
3- فیلم «بهار، تابستان، پاییز، زمستان… و بهار»
- کارگردان: کیم کی دوک (Kim Ki-duk)
- بازیگران: ها یئو جین (Ha Yeo-jin)، سئو جائه کیونگ (Seo Jae-kyeong)
- راتن تومیتوز: 94 | آیامدیبی: 8 | متاکریتیک: 85
این فیلم به کارگردانی «کیم کی دوک» (Kim Ki-duk) یکی از شاهکارترین فیلم های کره ای است و داستان زندگی یک راهب بودایی را در فصلهای مختلف سال به تصویر میکشد.
ماجرای فیلم از این قرار است که این راهب سعی میکند به گفتههای استادش گوش دهد و از هر پستی و پلیدی دور بماند تا بتواند یک راهب واقعی شود. اما وقتی که دختری بیمار برای شفا به آن جا میآید توجه او را به خود جلب میکند و علی رغم تمام آموختههایش، به آن دختر علاقهمند میشود. حال او مجبور است بین بندگی به بودا و عشق زمینی خود، یکی را انتخاب کند.
چرا این فیلم را ببینیم؟
منتقدان عاشق این فیلم عمیق و احساسی شدند، فیلمی که توانست توازن را میان طبیعت آرام خود و پیچیدگی رواییاش ایجاد کند. کره جنوبی فیلمهای هیجانی زیادی را تولید میکند، اما اگر شما به دنبال تماشای فیلمی هستید که کمتر استرسزا باشد، آن وقت باید «بهار، تابستان، پاییز، زمستان… و بهار» را برای تماشا در نظر بگیرید. این فیلم یکی از برترین فیلم های کره ای دوران مدرن برشمرده میشود.
2- فیلم «اولدبوی» (Oldboy)
- کارگردان: پارک چان ووک (Park Chan-wook)
- بازیگران: چویی مین سیک (Choi Min-sik)، کانگ هیه جونگ (Kang Hye-jung) و یو جی ته (Yoo Ji-tae)
- راتن تومیتوز: 82 | آیامدیبی: 8.4 | متاکریتیک: 77
فیلم « انگل» (Parasite) موج جدیدی در سطح بینالمللی برای سینمای کره جنوبی درست کرد ولی برای عاشقان سینما این موج خیلی وقت پیش با «اولدبوی» (Old Boy) شروع شده بود.
این فیلم که محصول سال ۲۰۰۳ میلادی است، توسط «پارک چان ووک» (Park Chan-wook) کارگردانی شده و یکی از بهترین فیلم های کره ای است. داستان اولدبوی با اقتباس از مجموعه مانگایی ژاپنی به نویسندگی «گارون تسوچیا» (Garon Tsuchiya) و طراحی «نوبوئاکی مینگیشی» (Nobuaki Minegishi) نوشته شده است. چیزی که خیلی از مردم درباره این فیلم کره ای نمیدانند، این است که «اولدبوی» دومین اثر از «سهگانه انتقام» (Vengeance Trilogy) است. اولین فیلم این سهگانه «همدردی با آقای انتقام» (Sympathy for Mr. Vengeance)، محصول سال ۲۰۰۲ و سومین «خانم انتقام» (Lady Vengeance) است که نخستین اثر این مجموعه سهگانه، استعداد و مهارت «پارک چان ووک» را به وضوح نشان میدهد.
فیلم « انگل» موج جدیدی در سطح بینالمللی برای سینمای کره جنوبی درست کرد ولی برای عاشقان سینما این موج خیلی وقت پیش با «اولدبوی» شروع شده بود.
«اولدبوی» محصول کشور کره جنوبی، داستان مردی به نام «دائه سو» (Dae-Su) را روایت میکند که در روز تولد دخترش توسط شخص ناشناسی ربوده شده و به مدت ۱۵ سال در اتاقی حبس میشود. در این مدت او نه میتواند کسی را ببیند یا با کسی حرف بزند. بدون هیچ هم صحبتی پانزده سال تمام را در یک اتاق کوچک سپری کرد. بعد از تلاشهای بیهودهاش برای فرار از آنجا، چندین بار اقدام به خودکشی کرد. اما هربار توسط فردی ناشناس درمان و دوباره در همان اتاق بیدار میشد. این سوال مدام در ذهنش تکرار میشد که چه کار اشتباهی کرده که مجازاتش این است. سرانجام پس از گذشت ۱۵ سال به صورت مرموزی آزاد شد و بدون آن که دلیلش را بداند سالهای زیادی از عمرش را تنها در یک اتاق تلف کرد.
چرا این فیلم را باید دید؟
فیلم کرهای «اولدبوی» از غافلگیری و خشونت افراطی و بلا استفاده دور میماند. به علاوه راه را برای دیگر فیلم های کره ای مرتبط با این ژانر هموار کرد. همچنین سینمای کره جنوبی پس از اکران این اثر، در کانون توجه قرار گرفت و در دنیا طرفداران زیادی پیدا کرد.
1- فیلم «خاطرات قتل» (Memories of Murder)
- کارگردان: بونگ جون هو (Bong Joon-ho)
- بازیگران: سونگ کانگ هو (Song Kang-ho)، کیم سانگ کیونگ (Kim Sang-kyung)
- راتن تومیتوز: 93 | آیامدیبی: 8.1 | متاکریتیک: 82
خیلی قبلتر از اکران فیلم «انگل» (Parasite)، اولین اثر جنایی «بونگ جون هو» (Bong Joon-ho) با نام «خاطرات قتل»، در سال ۲۰۰۳ اکران شد که درباره قتلهای سریالی دههی ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی در کره جنوبی و یکی از شاهکارترین فیلم های کره ای است. پس از پیدا شدن دومین جسد یک دختر جوان با دست و پای بسته که مورد تجاوز قرار گرفته بود، دو کاراگاه پلیس محلی که روشهای متفاوتی نسبت به هم دارند، مسئول رسیدگی به این پرونده میشوند. علیرغم موانع و مشکلاتی که در حل کردن پرونده پیش میآید، کاراگاه «پارک» و کاراگاه «سئو» با همکاری و تلاش فوقالعادهشان سرنخهایی از این مجرم بیرحم پیدا میکنند.
چرا باید فیلم «خاطرات قتل» را ببینیم؟
«بونگ جون هو» تنها با دومین فیلمش توانست توجه کارگردانهای قدری همچون «کوئنتین تارانتینو» (Quentin Tarantino) را به خود جلب کند. این فیلم کرهای موفق شد جوایز زیادی از جمله جایزه ناقوس بزرگ در صنعت فیلمهای کرهای، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه را از آن خود کند.
نقشآفرینی بینظیر بازیگران و فیلمبرداری دقیق باعث خلق اثری بینقص در ژانر جنایی شده که بیننده را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین این حقیقت که آدمهای عادی درگیر پرونده هستند فیلم «خاطرات قتل» را تبدیل به یک اثر واقعگرایانه کرده است. این که دو کاراگاه بدون داشتن تجهیزات کافی و تنها با تکیه بر غریزهشان و شکنجه دادن مظنون، پرونده را حل میکنند بسیار جالب توجه است. در آخر، این اثر تنها یک داستان جنایی ساده نیست بلکه مدام شما را به چالش میکشد و همین امر نیز بر هیجان آن افزوده است.
در این مطلب ما به معرفی بهترین فیلمهای کرهای پرداختیم. اگر تا به حال به سینمای کره جنوبی شانسی ندادهاید، تماشای فیلمهای این سینما میتواند یک ماجراجویی شگفت انگیز برای شما باشد. نظر شما درباره این لیست چیست؟ به نظرتان کدام فیلم کرهای جایش در این لیست خالی است؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
در یک کلام خیلی عالی و جامع و کامل بود تقریبا همه ی فیلم های کره ای خوبی که دیده بودم تو لیست و اونای دیگه رو هم گذاشتم لیست ببینم بعدا
ممنون *-*
نصفشونو دیدم و خاطرات قتل از نظر من هم بهترین سینمایی کره هستش
من عاشق سینمای کره هستم
بنظر من (سوزاندن) و (خاطرات قتل)
هردوشون عالی هستن خیلی فشنگن نمیتونم یکیشو انتخاب کنم واقعا این فیلما تا سالها به یادم میمونه و هست
در مورد فیلم های دیگه نظری ندارم،اما فیلم اولد بوی یکی از بدترین فیلم های دنیاست.منظورم به لحاظ ساخت نیست بلکه به لحاظ محتوا.فیلمی که رابطه با خواهر را در طول فیلم نشون میده و در آخر میگه ما کردیم،شما هم بکنید.محتوایی از این آشغال تر هم مگه داریم؟
لطفا به صرف اینکه یک فیلم ساخت خوبی داره،تبلیغش نکنید
👎
متاسفانه فیلم کره ای “میزبان” در لیست نیست.
جای فیلم obsessed بشدت خالیه تو این لیست