راجر ابرت، منتقد اسطورهای سینمای جهان، «فیلم سینمایی» را قدرتمندترین وسیلهی انتقال افکار در میان تمامی اشکال مختلف هنر معرفی میکند. فیلمها میتوانند ذهن ما را از چهارچوب جسم خارج کرده و به دنیایی کاملاً متفاوت منتقل کنند. سینما میتواند شما را به طور کامل در قالب زندگی فرد دیگری قرار داده و تجربیاتی را به شما منتقل کند که دسترسی به آن در دنیای واقعی تقریباً غیر ممکن است. اما به قول یکی از بازیگران برجستهی سینمای هالیوود، قدرت زیاد، مسئولیت زیادی را به دنبال خواهد داشت.
فیلمهای بزرگ و ماندگار سینمای جهان، از این قدرت به نحو احسن استفاده کرده و به طُرق مختلف به مخاطب خود کمک میکنند. آنها میتوانند ما را از روزمرگی ملالت بار زندگی خود رها کرده و با تجربیات اکشن، ترسناک یا ماجراجویانهی خود، مشکلات روزمرهی زندگی ما را بسیار کوچک جلوه دهند. آنها میتوانند با پرداختن به بخشی از زندگی بسیاری از افراد جوامع کنونی، با مشکلات ما ابراز همدردی کرده و مخاطب خود را از احساس تنهایی نجات دهند. فیلمها میتوانند با نشان دادن پیامدهای یک تصمیم غلط و انتقال تجربیات انسانهای دیگر، ما را از تکرار این اشتباهات جبران ناپذیر باز دارند.
حالا نزدیک به یک قرن از تولد صنعت فیلم سازی در جهان میگذرد و با وجود رقبای قدرتمندی که در دیگر حوزههای صنعت سرگرمی از جمله تلوزیون، اینترنت و بازیهای ویدیویی مطرح شدهاند، ممکن است که دیگر هیچگاه به دوران اوج تعداد مخاطبان خود در سالهای طلایی دههی 1930 دست پیدا نکند. اما همچنان تأثیر احساسی و عمیقی که از سوی سینما به ذهن مخاطب گذاشته میشود، در میان تمامی اشکال هنر و سرگرمی نظیر ندارد.
در ادامه قصد داریم تا به معرفی فهرستی از 42 فیلم منتخب طول تاریخ از دیدگاه نشریهی Independent نگاهی داشته باشیم. شما میتوانید با استفاده از لینکهای زیر، به مطالبی مرتبط با این موضوع دسترسی داشته باشید. با پیاسآرنا همراه باشید.
مطالب بیشتر: ۲۵ فیلم برتر مارتین اسکورسیزی ؛ از «Taxi Driver» تا «The Irishman»
فیلم سینمایی (Raiders of the Lost Ark (1981
فیلم سینمایی Raiders of the Lost Ark یا مهاجمان صندوق گمشده اولین قسمت از مجموعهی چهار قسمتی ایندیانا جونز است که داستان آن به مأموریت سازمانهای امنیتی به ایندیانا برای کشف مدال «را» در نپال اختصاص دارد. این فیلم، پنجمین اثر استیون اسپیلبرگ محسوب میشود که موفقیت چشم گیر آن موجب شد تا قسمتهای بعدی این مجموعه نیز با عناوین ایندیانا جونز و معبد مرگ، ایندیانا جونز و آخرین جنگ صلیبی و نهایتاً ایندیانا جونز و قلمروی جمجمه بلورین ساخته شوند.
این فیلم در فهرست برترین آثار سینمایی جهان، بعد از پدرخوانده قرار دارد و نقش شخصیت اصلی آن هم به هریسون فورد، یکی از محبوبترین شخصیتهای سینمایی جهان سپرده شده است. منتقدان عقیده دارند که اسپیلبرگ با تبدیل ایدهی داستانی یک سریال قدیمی در دههی 30 میلادی به این اثر، کاملاً بی نقص و فوق العاده عالی عمل کرده و نقش آفرینی هریسون فورد نیز موجب شده تا این فیلم یکی از ملزومات فهرست بهترین آثار سینمایی جهان شود. فیلمبرداری حیرت انگیز داگلاس اسلوکومبه به خوبی در کنار یکی از بهترین داستانهای جان ویلیامز تطبیق پیدا کرده تا این اثر از نظر فنی هنوز هم الهام بخش بسیاری از آثار سینمایی مدرن باشد.
فیلم سینمایی (The Wings of the Dove (1997
فیلم سینمایی The Wings of the Dove یا بالهای کبوتر یک فیلم درام و اقتباسی از رمانی با همین نام و نوشته هنری جیمز در سال 1997 است که ایان سافتلی کارگردانی آن را برعهده داشته است. هلنا بونهام کارتر برای بازی در این فیلم نامزد جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن شده و همچنین نویسنده ایرانی – انگلیسی آن یعنی حسین امینی نیز نامزد جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی شده است. آثار هنری جیمز به این مشهورند که ساخت یک اثر اقتباسی از آنها کار بسیار دشواری است. اما فیلم The Wings of the Dove یک استثنای ویژه است. نقش آفرینی هلنا بونهام در کاراکتر Kate Croy همچنان به عنوان برترین عملکرد او در نقش اول یک فیلم شناخته میشود و موجب شده تا این اثر، به یک فیلم هیجان انگیز و روانشناختی نیز تبدیل شود. فیلم بالهای کبوتر در طول مدت زمان فیلم شما را به شدت درگیر خود کرده و در لحظهی آخر قلب مخاطب را از جا بیرون میکشد.
انیمه Spirited Away (2001)
انیمههای Hayao Miyazaki، کارگردان اسطورهای ژاپن معمولاً با رنگهای شاد، شخصیتهای تخیلی و ابرقهرمانان قدرتمند خود توجه کودکان را به خود جلب میکنند. اما در این میان، آثاری مانند این حماسهی فانتزی برجسته نیز وجود دارند که تنها توسط بزرگسالان قابل هضم خواهند بود. جایی که Chihiro جوان با والدینش آکیو و یوکو تازه به شهر جدیدی نقل مکان کرده است. او بعد از این که از طریق یک تونل مشکوک در میان جنگل از مکانی سرسبز و آرام سر در میآورد، خود را در یک دنیای عجیب که توسط جادوگرها و هیولاها اداره میشود، پیدا میکند. این دنیای عجیب، در اصل گرمابه و استراحتگاه خدایان و ارواح دین ژاپنی شینتو است.
انیمه شهر اشباح یک داستان سرایی بینظیر از یک فلسفه عمیق است ک مملو از نمادها و مفاهیم ظریف انسانی است. بینندگان در این فیلم با تعابیر عمیق و ریشه دار اسطورههای ژاپنی آشنا شده و جذابیتهای آثار میازاکی درمورد افسانههای ژاپنی را به خوبی درک خواهند کرد. جلوههای بصری بینظیر انیمه Spirited Away همواره به عنوان یکی از اصلیترین شاخصههای این فیلم شناخته میشود.
فیلم (Un Chien Andalou (1928
لوئیس بونوئل و سالوادور دالی با شانزده دقیقه از اثر کوتاه و سورئال خود، چهره سینما را تغییر دادند. این فیلم در ابتدا به هیچ عنوان بهدنبال برانگیختن احساسات بیننده نیست اما هرکس این اثر را یک بار تجربه کرده باشد، قطعاً این آخرین باری نخواهد بود که به تماشای هنرنمایی بونوئل خواهد نشست. تکنیکهای خاص او در کنار سکانسهای مشهور و ماندگار این اثر، یک شوک واقعی را به سینمای جهان وارد کردند. بااین که سورئالیستها خودشان را تروریست نمیدانند، بونوئل در زندگینامه خود نوشته که آنها دائماً در حال جنگ با جامعهای بودند که آنها را تحقیر میکرد و سلاح آنها برای این جنگ «رسوا کردن» بود. تحلیلهای بسیاری به استفاده از عقاید فروید، مارکسیسم و یونگی در این فیلم اشاره کردند که نشان از تمایز این فیلم کوتاه از تمامی آثار تاریخ سینمای جهان دارد.
فیلم سینمایی Avengers (2012)
بله، درست میبینید، فیلم سینمایی Avengers هم در این لیست حضور دارد اما خوب به این نکته توجه کنید، فیلم Avengers یک تجربه بزرگ و مهم در دنیای سینماست که حداقل باید یک بار آن را تجربه کنید. فیلم انتقام جویان مارول ریسک بزرگی برای مارول بود. مارول در این مجموعهی ابرقهرمانی، چهار مجموعهی بزرگ و محبوب خود را ترکیب کرد، چنین چیزی در تاریخ سینما سابقه ندارد. آنها در این ریسک پیروز شدند و موفق شدند رابطهای را که در ابتدا غیر ممکن به نظر میرسید، برقرار کرده و این گروه را برای مبارزه علیه موجودات فضایی متحد کنند. شکست هریک از پروژههای مارول از از زمان ساخت این مجموعه، بار دیگر نشان خواهد داد که هدایت داستانهای شخصیت محور در این مقیاس و در میان دیگر بلاک باسترها چقدر دشوار است.
فیلم سینمایی (The Shining (1980
شاهکار ترسناک و کلاسیک استنلی کوبریک با تصاویر فوق العادهای که از آن تعقیب و گریز خشن و نهایی فیلم در ذهن مانده شناخته میشود. اما عمدهی شهرت و تأثیرگذاری فیلم سینمایی درخشش به دلیل روند آهستهای است که فیلم برای القای تنش در مخاطب به کار میگیرد. جک نیکلسون نویسندهی تقلا کنندهی داستان است که سلامت عقل خود را در طول یک سفر زمستانی به یک هتل تسخیر شده و خالی از سکنه از دست میدهد.
فیلم سینمایی (Invasion of the snatchers (1978
فیلم سینمایی Invasion of the snatchers یا هجوم ربایندگان جسم اثر دان سیگل و بر اساس کتابی نوشتهی جک فینی ساخته شده است. این فیلم جزو معدود مواردی است که اصل مفهوم ساخت یک نسخه بازسازی شده از آثار قدیمی را توجیه میکند. نقش افرینی کوین مک کارتی در فیلم سینمایی هجوم ربایندگان جزو موارد به یادماندنی در کارنامهی ارزشمند این بازیگر آثار کلاسیک است. سبک متفاوت فیلمبرداری و تکنیکهای خاصی که در ساخت این اثر به کار گرفته شده، در دوران خود بینظیر و بیسابقه بوده و در کنار موسیقی متن به یادماندنی آن موجب شد تا این اثر یکی از تأثیرگذارترین فیلمهای رعب انگیز تاریخ سینما لقب بگیرد.
فیلم سینمایی (The Royal Tenenbaums (2001
آثار ظریف و دقیق Wes Anderson مناسب همهی سلایق نیستند اما وقتی با مجموعه بازیگرانی در این سطح و فیلمنامهای جذاب و دلپذیر همراه میشوند، میتوانند به معنای واقعی کلمه جادو کنند. بااین حال میتوان به جرأت وس اندرسون را یکی از بزرگترین کارگردانان آثار کمدی در سینمای آمریکا دانست. از طرفی خانوادهی باشکوه تننبام نیز شاید برجستهترین اثر او باشد. Gene Hackman نقش پدر یک خانواده از افراد نابغه را برعهده دارد که آخرین تلاشهای خود را برای رستگاری به کار میگیرد. فیلم The Royal Tenenbaums برای یک طرفداران آثار هالیوودی جالب، عجیب و تأثیرگذار است.
فیلم سینمایی (Lawrence of Arabia (1962
اولین اثر حماسی David Lean درباره جنگ جهانی همچنان به عنوان یک نقطه عطف در حرفهی فیلم سازی شناخته میشود. اثری که استیون اسپیلبرگ قبل از شروع برای ساخت یک فیلم جدید، یک بار دیگر آن را تماشا میکند. نبوغ این فیلم در ترکیب نبردهای مقیاس بزرگ داستان، به طور ویژه حمله به عقبه (Aqaba) با بینش روانشناختی خود نسبت به تلفات جنگ و تأثیری که وقایع آن بر ذهن لارنس گذاشتند، به نوبهی خود بینظیر و خیره کننده است. شاید استفاده از بازیگران سفید پوست در شخصیتهای عرب در دیدگاه مدرن خوشایند نباشد، اما کیفیت ساخت این فیلم به قدری بالاست که تماشای آن را به زعم این موضوع جذاب و دلپذیر میکند.
فیلم سینمایی (Bicycle Thieves (1948
فیلم سینمایی Bicycle Thieves اثر ویتوریو دیسیکا و محصول سال 1948 است که داستان یک پدر فقیر در جستجوی دوچرحه دزدیده شده خود را روایت میکند. اگر او موفق به پیدا کردن دوچرخه خود نشود، شغل خود را که برای نجات خانوده خود به آن نیاز دارد، از دست خواهد داد. وقایع فیلم بعد از جنگ جهانی دوم در رم رخ میدهد. فیلم دزدان دوچرخه را شاهکار دوران نئورئالیسم سینمای ایتالیا مینامند. این فیلم با نگاهی عمیق به یک موضوع به ظاهر ساده، لایههای غم انگیزی از شرایط اروپا بعد از جنگ جهانی را بررسی کرده و نقش آفرینی بینظیر بازیگران آن (که در واقع بازیگر نبودند!)، داستان فیلم را در تأثیر گذاری بیشتر کمک کرده است.
فیلم سینمایی (Farewell My Concubine (1993
فیلم Farewell My Concubine یا وداع محبوبم، به کارگردانی چن کایگه و محصول کشور چین است که هنرپیشگانی همچون چئونگ لسلی، ژانگ فنگیی، گونگ لی، لو کی، یینگ دا، گه یو، فئی یانگ، ما مینگ وئی و لی چون در آن به نقش آفرینی میپردازند. در داستان این فیلم، پسر بچهی احساساتی و آسیب پذیری توسط مادرش به گوآن، مدیر آکادمی اپرای پکن سپرده میشود. گوآن به شرطی پسر را میپذیرد که انگشت دستش بریده شود. زندگی در آکادمی به سختی میگذرد، دوزی، پسر بچهی داستان فیلم، به صورت اتفاقی لیزی دوست دوران کودکی خود را ملاقات کرده و تصمیم میگیرد از آنجا فرار کند. فیلم به طور کلی به آموزشهای سخت کودکانه در دوران جنگ جهانی دوم، انقلاب فرهنگی و تصرف چین توسط حزب کمنیست میپردازد. این فیلم در سال اکران برنده جایزه بزرگ جشنواره کن شد، و «لی» به عنوان مشهورترین ستاره زن سینمای شرق در دهه ۱۹۹۰ معرفی شد.
فیلم سینمایی Brazil (1985)
فیلم برزیل (Brazil) محصول سال 1985 و کشور بریتانیا است که تری گیلیام کارگردانی آن را بر عهده داشته است. رابرت دنیرو به عنوان نقش اصلی این فیلم ایفای نقش میکند و از دیگر بازیگران آن میتوان به جاناتان پرایس، کیم گریست و ایان هولم اشاره کرد. این فیلم با اینکه در اروپا با موفقیت روبهرو شد اما آغاز خوبی را در آمریکای شمالی تجربه نکرد. جک متیوز منتقد و نویسنده، فیلم را اینگونه توصیف میکند:
این فیلم دنیای صنعتی دیوانسالارانه و بسیار ناکارآمدی که گیلیام را در تمام طول عمرش دیوانه میکردهاست به سخره میگیرد.
اثر بسیار جاهطلبانهی تری گیلیام، که در ابتدا قرار بود با نام 1984½ اکران شود، به کابوسی از ظلم و ستمِ یکپارچه سازی در دوره خاصی از تاریخ پرداخته و یکی از باکیفیتترین تولیدات فیلمهای علمی تخیلی تاریخ سینما محسوب میشود.
فیلم سینمایی Tokyo Story (1953)
داستان توکیو فیلمی ژاپنی به کارگردانی یاسوجیرو ازو است که در سال ۱۹۵۳ اکران شد. این فیلم ساختار روایی متمایزی نسبت به سینمای کلاسیک هالیوود دارد و تأثیر قابل ملاحظه ای بر سینما غرب گذاشت. این فیلم در نظرسنجی سایت اند ساوند سومین فیلم برتر تاریخ سینما تلقی شد. در داستان فیلم Tokyo Story پدر و مادر مسنی تصمیم میگیرند در یک تابستان گرم به توکیو سفر کنند تا فرزندان خود را ملاقات کنند. اما فرزندان آنها به خاطر مشغلههای روزمره توجه چندانی به آنها نمیکنند. در این سفر تنها یکی از عروسهای این پدر و مادر به آنها محبت میکند که از قضا شوهر او یعنی پسر این پدر و مادر، سالها پیش مرده است. پائولین كیل تصور میکرد که تمامی جذابیت سینما به صحنههای اکشن و رومانتیک و عاشقانه وابسته است اما یاسوجیرو اوزو نشان میدهد که یک درام خانوادگی هم میتواند تأثیر و جذابیت بالایی ایجاد کند. هرباری که داستان توکیو را تماشا میکنید، یک بار دیگر قلب شما را میشکند.
فیلم سینمایی (Double of Indemnity (1944
فیلم Double of Indemnity یا غرامت مضاعف، اثر بیلی وایلدر و به نویسندگی شخص اوست که بازیگرانی همچون فرد مک موری، باربارا استنویک، ادوارد جی رابینسون و پورتر هال در آن بازی میکنند. این فیلم محصول سال ۱۹۴۴ بوده و داستان آن از رمان غرامت مضاعف در سال 1935 اثر جیمز ام کین اقتباس شده است. این اثر به سبک نوآر در سینما مشهور بوده و داستان آن از روی یک جنایت واقعی برداشته شده است. در داستان این فیلم، فیلیس دیتریکستون، والتر نف که فروشنده بیمه عمر است را از راه به در کرده و در کشتن شوهرش به او کمک میکند. آنها که سعی دارند مرگ شوهر والتر نف را حادثه جلوه داده و از بیمه عمر او غرامت مضاعفی را دریافت کنند، تا حد زیادی در عملکرد خود موفقیت آمیز عمل میکنند. اما بالاخره رئیس و دوست صمیمی «نف» به آنها شک میکند. چیزی که از سینمای نوآر آموختیم، این است که یک قتل برنامه ریزی شده، هیچ وقت برای طرفین این معامله موفقیت آمیز به پایان نمیرسد. این همان چیزی است که کاراکتر فروشندهی فرد مک موری سعی در انتقال آن دارد.
فیلم سینمایی (Days of Heaven (1978
فیلم Days of Heaven یا روزهای بهشت، یک اثر درام و عاشقانه است که ترنس مالیک مسئولیت ساخت آن را بر عهده داشته است. این فیلم محصول سال 1978 آمریکا بوده و بازیگرانی همچون ریچارد گییر، بروک آدامز و سام شپارد در آن حضور دارند. در داستان این فیلم، بیل و اَبی زوج جوانیاند که در شیکاگو زندگی کرده و برای فریب دادن کشاورز ثروتمندی که در حال مرگ است، تظاهر میکنند که خواهر و برادراند. هدف آنها فرار از فقر و کار دشوار در شهر است و روایت داستان را لیندا، دختر آنها برعهده دارد. دومین فیلم ترنس مالیک، با روایت یک داستان زیبای عاشقانه میان افراد یک خانواده فقیر، به زعم بسیاری از طرفداران، بهترین فیلمی است که توسط او ساخته شده است. فیلمبرداری خیره کننده Nestor Almendros با شایستگی در این فیلم برنده جایزه اسکار شده و Linda Manz روایتگر داستان دلگیر آن بوده است.
فیلم سینمایی (Citizen Kane (1941
فیلم Citizen Kane یا همشهری کِین یک فیلم درام رازآلود به کارگردانی اورسن ولز و محصول سال ۱۹۴۱ است. فیلم همشهری کین در 9 بخش نامزد جایزه اسکار شد که در نهایت برنده جایزه اسکار بهترین فیلمنامه غیراقتباسی برای هرمن جی منکیویچ و اورسن ولز شد. این فیلم به انتخاب بنیاد فیلم آمریکا بهترین فیلم تاریخ سینمای آمریکا است. شاهکار اورسن ولز، فراتر از عملکرد خیره کننده فنی و تکنیکهای فوق العادهی فیلمسازی، یک قلب بزرگ دارد که در سینهی آن در حال تپش است. در داستان این فیلم، شخصیت ثروتمندی به نام چارلز فاستر کین از دنیا رفته و آخرین کلمهای که به زبان میآورد، «غنچه رز» است. حالا قرار است فیلم مستندی از زندگی او ساخته شود و تهیه کننده این فیلم از شخصی درخواست میکند تا درباره زندگی او تحقیق کرده و مفهوم این جمله را پیدا کند. همشهری کین فیلمی بسیار ارزشمند و منحصر به فرد است که باوجود حواشی زیادی که در اطراف آن ایجاد شد، همچنان جایگاه بالای خود را در سینمای آمریکا و جهان حفظ کرده و جزو مواردی است که به شدت برای علاقه مندان به سینمای کلاسیک توصیه میشود.
فیلم سینمایی (Les Enfants du Paradis (1945
فیلم Les Enfants du Paradis یا فرزندان بهشت، یک فیلم حماسی، عاشقانه و درام فرانسوی است که توسط مارسل کارنه (Marcel Carné) کارگردانی و در سال 1945 اکران شده است. این فیلم در دورانی فیلم برداری شد که آلمان در خلال جنگ جهانی دوم بر فرانسه مسلط شده بود. این فیلم نه تنها بیانگر سالهای طلایی تاریخ سینمای فرانسه، بلکه نگاهی هوشمندانه به سنتهایی است که فیلم بر اساس آنها ساخته شده است. شخصیتهای این فیلم، بعضاً متفاوتترین کاراکترهایی را شکل میدهند که شما در زندگی خود خواهید دید. این فیلم داستان زنی به نام گارانس را روایت میکند که چهار مرد با تفکرات متفاوت به او علاقهمندند. یک هنرمند، یک بازیگر، یک ثروتمند اشراف زاده و یک مجرم سابقه دار.
فیلم سینمایی (Rear Window (1954
فیلم Rear Window یا پنجره عقبی فیلمی در ژانر معمایی و دلهرهآور به کارگردانی آلفرد هیچکاک محصول سال ۱۹۵۴ است. بسیاری از منتقدان این فیلم را یکی از بهترین فیلمهای هیچکاک و بهترین فیلمهای دلهرهآور تاریخ سینما میدانند. تمامی نماهای این فیلم از درون یک اتاق گرفته شده که پنجرهای رو به چند آپارتمان دارد. جیمز استوارت یک عکاس خبری است که مجبور است با پای شکسته به تماشای حرکات همسایههای آن سوی حیاط آپارتمانی مشغول شود. او بعد از تماشای رفتار یکی از همسایهها شک میکند که این مرد همسرش را کشته است اما نمیتواند در این امر سایرین را قانع کند.
فیلم سینمایی (It Happened One Night (1934
فیلم It Happened One یا در یک شب اتفاق افتاد، یک فیلم عاشقانه و اثری از فرانک کاپرا در سال 1934 است. در داستان این فیلم، دختری از خانواده اندروز علیرغم مخالفت پدرش قصد دارد با شاهزاده وستلی که مرد جدی و خشک است ازدواج کند. او نهایتاً مجبور به فرار از خانه شده و از آنجایی که پدر الی شخص ثروتمند و معروفی است، این خبر بازیچه دست رسانهها میشود. این فیلم در سال ۱۹۳۴ پنج جایزه اصلی اسکار (هترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین نویسنده، بهترین بازیگر نقش اول مرد و زن) را از آن خود کرد.
فیلم مستند (Hoop Dreams (1994
فیلم مستند Hoop Dreams درباره دو پسری است که آرزوی بازی در یک تیم حرفهای بسکتبال را دارند. این فیلم محصول سال 1994 کشور آمریکا و نویسندگی و کارگردانی آن بر عهده استیو جیمز بوده است. ویلیام گیتس، آرتور اگی و اما گیتس در این فیلم نقش آفرینی میکنند. این فیلم با دیدگاه عمیقی به مشکلات جوانان و آرزوهای تباه شدهی عاشقان ورزش حرفهای بسکتبال پرداخته و با سکانسهای تکان دهنده و عملکرد بسیار خوب تیم سازندگان آن، موفق به کسب جوایز بین المللی متعددی شده است. به زعم بسیاری از منتقدان، این فیلم بهترین فیلم ورزشی تمام ادوار است.
فیلم سینمایی (The Apartment (1960
فیلم آپارتمان یک اثر کمدی-رمانتیک به کارگردانی بیلی وایلدر و محصول سال 1960 است. این فیلم آخرین فیلم سیاه و سفید قرن بیستم است که موفق به کسب جایزه اسکار بهترین فیلم سال شده است. فیلم آپارتمان در سی و سومین مراسم جایزه اسکار موفق به کسب ۵ جایزه اسکار شد. در داستان این فیلم، سی سی باکستر یکی از کارمندان یک شرکت بیمه بزرگ است که در آپارتمانی به تنهایی زندگی میکند. کارکنان این شرکت که با او آشنایی دارند، از موقعیت و شخصیت او سو استفاده کرده و از آپارتمان او به عنوان مکانی برای خوشگذرانیهای مخفیانه خود استفاده میکنند. باکستر شهروندی شریف و مردی خجالتی است که تاکنون با هیچ زنی آشنا نشده. اما عاشق دختر جوانی به نام فرن کیوبلیک است که در شرکت به عنوان متصدی آسانسور کار میکند.
فیلم سینمایی (Paris, Texas (1984
پاریس، تگزاس یک فیلم درام و اثری از ویم وندرس در سال ۱۹۸۴ است که موضوع آن درباره مردی که در صحرا گم شده و برادرش او را مییابد و به خانه برمیگرداند. نام فیلم از پاریس که شهری در شمالشرقی ایالت تگزاس است برداشت شده اما هیچ صحنهای از آن در این شهر فیلمبرداری نشده است. این فیلم برنده جایزه نخل طلا از جشنواره فیلم کن ۱۹۸۴ شده است. این فیلم، داستانی ملایم و دوست داشتنی دارد که میتوان از مهمترین نقاط قوت آن، به بازی هری دین استانتون در کاراکتر تراویس اشاره کرد که بیننده را به خوبی با خود همراه کرده و نقش تأثیرگذاری را در تاریخ سینما ایفا میکند.
فیلم (Synecdoche, New York (2008
فیلم سینمایی Synecdoche, New York یک فیلم مستقل و کمدی-درام به نویسندگی و کارگرانی چارلی کافمن محصول سال ۲۰۰۸ است. این فیلم که اولین تجربه کارگردانی چارلی کافمن محسوب میشود، فیلیپ سیمور هافمن، سامانتا مورتون و میشل ویلیامز را در جمع بازیگران خود میبیند. در داستان این فیلم، کیدن کوتار با بازی فیلیپ سیمور هافمن یک کارگردان تئاتر است که زن و بچهاش او را ترک کردهاند و خطر مرگ با کمک یک بیماری عجیب او را تهدید میکند. کیدن، سپس او خانه خود را در Schenectady با ایده ساخت یک تئاتر خاص، ترک و به سمت نیویورک حرکت میکند.
فیلم سینمایی (Before Midnight (2013
این فیلم به اختلاف نظر افراد مختلف از یک رابطه بلند مدت پرداخته و سؤالات مهمی را درباره عشق، سازش و ماندگاری مطرح میکند. پیش از نیمه شب، فیلمی در ژانر درام به کارگردانی ریچارد لینکلیتر است که به عنوان دنباله فیلمهای پیش از طلوع در سال 1995 و پیش از غروب در سال 2004 ساخته شده است. ایتن هاک و ژولی دلپی بازیگران ثابت این سهگانهاند که در نقش جسی و سلین به بازی میپردازند. در ابتدای این فیلم، جسی و سلین را در یونان میبینیم. تقریباً بیست سال از زمانی که برای اولین بار آنها یکدیگر را در قطاری به مقصد وین ملاقات کردند گذشته است و اکنون با عشقی روبهرو شدهایم که غبار چند سال زندگی مشترک بر آن نشسته است.
فیلم سینمایی (Le Mepris (1963
اکثر فیلمهای ژان لوک گدار خشنتر، زمختتر و تجربیتر از این مورد به شمار میروند. اما این یکی، بر اساس رمانی ایتالیایی به نام شبحی در نیمروز نوشته شده و بریژیت باردو در نقش اصلی آن بازی میکند. داستان این فیلم در مورد پل ژاوال، نمايشنامه نويس جوانی است که بعد از نوشتن یک اثر موفق، از او برای همکاری در ساخت نسخهای از فیلم اديسه به کارگردانی فريتس لانگ دعوت به عمل میآید. این دعوتنامه هرچند، به زندگی شخصی ژاوال ضربه سنگینی میزند. بر طبق نظر کالن مک کوب، منتقد سایت اند ساوند، فیلم Le Mepris بزرگترین فیلمی است که در اروپای بعد از جنگ ساخته شده است.
فیلم سینمایی (Casablanca (1942
فیلم Casablanca یکی از باشکوهترین فیلمهای تاریخ سینماست. معشوقههای داستان این اثر، در پشت پردهی وقایع جنگ جهانی دوم دوباره به رابطهی خود بازمیگردند، اما انگار که جهان دست به دست هم داده تا آنها را از هم جدا کند. ریک بلِین یک مرد آمریکایی بدبین و متمول است که کافهی اختصاصی خود را در کازابلانکا اداره میکند. عشق پیشین ریک نیز ایلسا لاند نام دارد که حالا به عقد ویکتور لازلو، رهبر جنبش پایداری چکسلواکی درآمده و ملاقات مجدد او با ریک، یک بار دیگر موجی از احساسات را بین این دو به جریان میاندازد. بعد از وقایع مختلفی که در این میان رخ میدهند، ریک و ایسلا قرار میگذارند تا با هم از پاریس بروند اما در ایستگاه قطار تنها نامهای از ایسلا به دست ریک میرسد.
کازابلانکا اوج شکوه و عظمت ژانر عاشقانه در تاریخ سینمای جهان است. تک تک دیالوگها و جملات ماندگار این فیلم را بارها نقل قول کردهاند و باید گفت که حتی اگر از دوستداران ژانر عاشقانه هم نیستید، باید برای یک بار هم که شده فیلم کازابلانکا را تماشا کنید.
فیلم (Meet Me in St Louis (1944
فیلم Meet Me in St Louis یا مرا در سنت لوئیس ملاقات کن یک ملودرام موزیکال و کمدی است که در تاریخ سینما از جایگاه ویژهای برخوردار است. داستان این فیلم در سنت لوئیس سال 1903 اتفاق میافتد. جایی که آلونسو اسمیت، در شغل خود ترفیع گرفته و برای مأموریت به نیویورک فرستاده میشود. اما در خانواده هیچ کس از این اتفاق راضی نیست. اسمیت به رغم مخالفت خانواده در تصمیم خود مصمم بوده و اما نهایتاً قبول میکند که در سنت لوئیس بماند. وینسنت مینلی کارگردانی این اثر را بر عهده داشته و جودی گارلند، مارگاریت اوبرین، تام دریک، لئون آمس، لوسیفر برمر، مری استور و مارژوری مین در آن نقش آفرینی میکنند. این فیلم، یک سفر نوستالژیک به دوران طلایی سینما در دههه 40 بوده و جمله مشهور « Have Yourself a Merry Little Christmas » بارها از آن نقل قول شده است.
فیلم (A Trip to the Moon (1902
فیلم سفر به ماه یا A Trip to the Moon محصول سال 1902 به کارگردانی جرج میلیس است که بازیگران اسطورهای سینمای هالیوود از جمله ویکتور آندره، بلوت برنان و جولز لگریس در آن به نقش آفرینی پرداختهاند. در این فیلم چند فضانورد وارد سفینهای میشوند که از دهانهی یک توپ به سمت ماه شلیک میشود. این سفینه دقیقاً به چشم چهره انتظاعی ماه برخورد کرده و فضانوردان آن توسط مردانی از ماه ربوده میشوند. این فیلم چیزی در حدود 120 سال پیش ساخته شده و ژانر آن ماجراجویی، فانتزی و علمی تخیلی است. این فیلم اولین اثر جرج میلیس محسوب شده و نکات بسیار جالبی در تاریخچهی ساخت آن وجود دارد. 10 نفر از بازیگران این فیلم، عملاً در اولین فعالیت سینمایی خود، در سفر به ماه را تجربه کردند و داستان جالب و منحصر به فرد آن از رمان «نخستین انسانها در ماه» اثر هربرت جورج ولز و همچنین سفر به ماه ژول ورن اقتباس شده است. این فیلم در زمینه استفاده از جلوههای ویژهی سینمایی، جزو پیشگامان سینمای جهان محسوب شده و در زمان اکران خود، همه را در بهت و حیرت فرو برده بود. شوخ طبعی و حس و حال تخیلی و سرگرم کنندهی حاکم بر این فیلم هنوز هم توجه مخاطبان را به سوی خود جلب میکند. گرچه مسلماً نباید انتظار داشت که جلوههای ویژه این فیلم حالا و در سال 2020 کمی خنده دار به نظر نرسند. اما سفر به ماه یکی از آثار انقلابی سینمای جهان در ژانر علمی تخیلی بوده و تجربه آن به تمام دوستداران سینما توصیه میشود.
فیلم سینمایی (Out of the Past (1947
فیلم Out of the Past فیلمی به کارگردانی ژاک تورنور با بازی رابرت میچام است که در سال 1947 به اکران درآمده. فیلم Out of the Past به نوآوری و معرفی بسیاری از مشخصههای ژانر خود برای سالهای آیندهی سینمای جهان مشهور است. داستان تورنو به ماجرای یک کارآگاه خصوصی به نام جف بیلى (رابرت میچوم) میپردازد که نمیتواند از دست همکاران قدیمی خود به خصوص کتی (جین گرر) که یک کلاه بردار بسیار باهوش و البته زیبا است فرار کند. ویت استرلینگ (داگلاس) یک تبهکار بدنام است که همه جا را به دنبال معشوقش کتی میگردد. کتی در یکی از اخاذیهای خود بر سر او هم کلاه گذاشته و بعد از شلیک به سمت او چهل هزار دلار پول او را دزدیده است. حالا داگلاس، جف بیلى را استخدام کرده تا کتی را برای او پیدا کند.
فیلم سینمایی (His Girl Friday (1940
فیلم His Girl Friday اثر هاوارد وینچستر هاکس، کارگردان، تهیهکننده و فیلمنامهنویس بسیاری از فیلمهای مشهور دوران طلایی هالیوود است که همواره مشخصههای منحصر به فردی را در آثار خود دنبال میکند. فیلم منشی همه کاره او نیز یک نسخه اقتباسی از فیلمنامه کمدی The Front Page است که تلفیق جالبی از ژانرهای کمدی و درام رومانتیک را ایجاد کرده. کری گرانت به عنوان بازیگر نقش اصلی این فیلم به عنوان یکی از بزرگترین و محبوبترین هنرپیشههای دهه 40 و 50 میلادی شناخته میشود. فیلم His Girl Friday از سوی مجله تایمز به عنوان پنجاهمین فیلم کمدی برتر تاریخ سینما معرفی شده و از نکات جالب توجه آن میتوان به انتخاب این فیلم به عنوان فیلم محبوب کوئینتین تارانتینو نام برد. در داستان این فیلم والتر برنز متوجه میشود که همسر سابقش که قبلاً در حرفهی روزنامه نگاری در کنار او مشغول به کار بوده، میخواهد با مأمور بیمهای به نام بروس بالدوین ازدواج کند و والتر قصد دارد تا به وسیلهای مانع این ازدواج شود.
فیلم سینمایی (The Conversation (1974
فیلم مکالمه (The Conversation) یک فیلم آمریکایی به نویسندگی و کارگردانی فرانسیس فورد کوپولا، کارگردان بزرگ تاریخ سینمای جهان و خالق سه گانهی پدرخوانده است که در سال 1974 و بازی هنرپیشه برنده اسکار، جین هکمن ساخته شده. این فیلم در جشنواره کن 1974 موفق به کسب عنوان نخل طلایی شده است. هری کاول (جین هکمن) یک جاسوس خصوصی است و در کار خودش یک نابغه و منحصربهفرد محسوب میشود. وی مردی تنهاست و از اینکه بارها به خاطر فروش اطلاعات افراد بیگناه، باعث کشته شدن آنها شده دارای عذاب وجدان است. در پروندهٔ جدیدش او مکالمهٔ زوج جوانی را که در میدانی شلوغ در سانفرانسیسکو در حال قدم زدناند، ضبط میکند. وی در طول فیلم بارها و بارها این مکالمه را گوش میکند و متوجه خطری میشود که آن زوج جوان را تهدید میکند. وی تصمیم میگیرد که تحویل نوارها را به تعویق بیندازد یا اصلاً از دادن آنها خودداری کند. ولی رئیس (رابرت دووال) با حقهای قدیمی نوارها را از وی میدزدد. این فیلم به عنوان یکی از بهترین آثار کوپولا در اوج سالهای فعالیت حرفهای او شناخته میشود.
فیلم سینمایی (Blow Out (1981
فیلم Blow Out اثر برایان دی پالما و محصول سال 1981 است که جان تراولتا و نانسی الن در آن به نقش آفرینی پرداختهاند. تراولتا که صدابردار یک فیلم سینمایی است، به صورت تصادفی اقدام به ضبط یک صدایی که ظاهراً به یک ترور سیاسی ارتباط دارد کرده و دردسرهای زیادی را به وجود میآورد. برایان دی پالما در این اثر اوج هیجان و احساسات درونی مخاطب خود را هدف قرار داده و با نبوغ منحصر به فرد خود یکی از هیجان انگیزترین آثار سینمای دهه 80 را پدید آورده است.
فیلم سینمایی (City of God (2002
فیلم City of God، داستانهای شهری بسیار فقیر و کثیف را در حوالی ریودوژانیروی برزیل بازگو میکند. داستان این فیلم که از وقایع واقعی اقتباس شده، بین دهه 60 تا 80 میلادی رخ میدهد. فیلم City of God درباره رقابت دو گروه از تبهکاران است که سعی دارند بر دیگری غلبه کرده و به تجارت مواد مخدر در شهر مسلط شوند. این فیلم که توسط فرناندو میرلس، کارگردان تحسین شدهی برزیلی کارگردانی شده، تکنیکهای فیلم برداری بینظیر و خلاقیتهای بصری بسیاری را در ساختار خود میبیند. داستان فیلم شهر خدا، داستان فقر و فلاکت و فساد است که کودکان بیگناه یک منطقه زاغه نشین و محروم را در جنایات خود غرق کرده. داستان این فیلم براساس وقایع واقعی نوشته شده است.
فیلم سینمایی (Hannah and Her Sisters (1986
فیلم هانا و خواهرانش (Hannah and Her Sisters) یک فیلم کمدی – درام و محصول سال 1986 است که وودی آلن کارگردانی آن را برعهده داشته. در این فیلم هانا، لی و هالی برای یک مهمانی Thanksgiving دور هم جمع میشوند. ماجرا از وقتی جالب میشود که شوهر هانا به او خیانت میکند. این فیلم یک اقتباس آزاد از رمان سه خواهرِ آنتون چخوف و یکی از آثار تحسین شدهی وودی آلن است که داستانهای موازی آن در نقطهای با هم تلاقی میکنند.
فیلم سینمایی (Raising Arizona (1987
فیلم Raising Arizona اثر اتان کوئن و جوئل کوئن، در ژانر کمدی جنایی، در سال 1987 و توسط کمپانی آمریکایی فاکس قرن بیستم ساخته شده است. نیکولاس کیج، هالی هانتر، ویلیام فورسیت، جان گودمن، فرانسیس مکدورمند و رندال “تکس” کاب بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند. های مکدانا (نیکلاس کیج)، پس از تحمل چند دوره زندان به خاطر سرقت از چند سوپر مارکت، با ادوینا (هالی هانتر)، دختر پلیسی که مأمور عکاسی از زندانیان است، ازدواج میکند. زندگی خوش این زوج به خاطر آنکه نمیتوانند بچهدار شوند، تلخ میشود. آنان نیتان جونیر، یکی از نوزادان پنجقلوی صاحب ثروتمند یک فروشگاه بزرگ وسایل چوبی خانه بهنام «نیتان آریزونا» (ویلسن) را میربایند. اما مدتی نمیگذرد که زندگی آرام این زوج با پیدا شدن سر و کله گیل (جان گودمن) و اِیوِل (فورسایت) دو تن از همبندیهای قدیمی های، بر هم میخورد و کابوس وحشتبار لنرد اسمالز (کاب)، موتورسواری که ظاهراً در پی یافتن دو زندانی فراری است، خواب را از سرهای میرباید.
فیلم سینمایی (Caché (2005
فیلم درام Caché به کارگردانی مایکل هانیکی و محصول سال 2005 است که جایزه بهترین کارگردانی جشنواره کن را از آن خود کرد. این فیلم به زندگی آرام یک خانواده فرانسوی میپردازد که با دریافت چند نوار ویدیویی از منبعی ناشناس به آشفتگی کشیده میشود. در این نوار، ویدیویی ضبط شده که ظاهراً از دوربینی ثابت در مقابل خانهی آنها نشأت میگیرد، اما آنها هیچ وقت چنین چیزی را تشخیص ندادهاند. ابتدا این ویدیو مورد بیاعتنایی آنها قرار میگیرد، اما بعد از این که نامههایی اسرار این خانواده را فاش میکند، زندگی و شغل او مختل شده و ذهن او را درگیر این اتفاقات مشکوک میکند. فیلم به اتفاقات بسیار زیادی میپردازد. استعمار، گناه، پارانویا و حریم خصوصی، در عمق تفکرات نویسنده این اثر نقش بستهاند.
فیلم سینمایی (The Bourne Supremacy (2004
فیلم The Bourne Supremacy اثری به کارگردانی پل گرینگرس و محصول سال 2004 است که از بازیگران حاضر در آن میتوان به مت دیمون، فرانکا پوتنته، برایان کاکس و جولیا استایلز اشاره کرد. فیلم The Bourne Supremacy با فاصله به عنوان بهترین فیلم از سری بورن شناخته میشود، تا جایی که شما نمیتوانید تمایل خود برای تماشای مجدد آن را انکار کنید. که البته بیشتر این موضوع، به تأثیر غیرقابل انکار تفکرات Paul Greengrass و البته بازی فوق العاده مت دیمون در فیلمنامهی Tony Gilroy درباره ضمیر ناخودآگاه انسان مربوط میشود. با کنار گذاشتن فیلم Mad Max: Fury Road باید این فیلم را بهترین فیلم اکشن سالیان اخیر معرفی کرد.
فیلم سینمایی (The General (1926
در فیلم ژنرال (The General) محصول سال 1926 و به کارگردانی و نویسندگی کلاید براکمن، بازیگرانی همچون باستر کیتون، مرین مک، گلن کوندر و جیم فارلی نقش آفرینی میکنند. داستان این فیلم که به وقایع جنگ داخلی آمریکا میپردازد، جانى گرى شخصیت اصلی داستان در زندگی خود بیش از همه به دختری به نام آنابل لی و لوکوموتیوی که آن را ژنرال مینامد، عشق میورد. نیروها نفوذی دشمن، ژنرال را درحالی که آنابل در یکی از واگنهای آن قرار دارد، دزدیده و به سرزمینهای تحت تسلط خود میبرند. جانی که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد، یک تنه به خط دشمن زده تا آنها را پس بگیرد. باستر کیتون بیش از این که به چهره عبوس و بیاحساس خود مشهور باشد، به حفظ آرامش درونی خود در مواقع دشواری و آشفتگی شناخته میشد. شاید در دوران فیلمهای صامت، کمتر بازیگری به قابلیتها و تواناییهای هم سطح او شناخته شود. اورسون ولز، درمورد کمدی جنگ داخلی باستر کیتون مینویسد، شاید Civil War بزرگترین فیلمی باشد که تاکنون ساخته شده و ما چه کسانی هستیم که با آن مخالفت کنیم. شما با تماشای زبان بدن کیتون در این فیلم، بعد از تماشای آن در ذهن خود خواهید گفت که آیا فیلمها اصلاً به صدا نیاز دارند یا خیر.
فیلم سینمایی (The Babadook (2014
فیلم ترسناک «بابادوک» (The Babadook) درباره یک زن به همراه پسربچهی خردسال اوست که در دام هیولای مشهور داستانهای افسانهای به نام بابادوک افتادهاند. بابادوک یک هیولای بسیار بدترکیب و سیاه رنگ است که قبل از این که به ملاقات شما بیاید، سه بار به در خواهد کوبید. در افسانهها آمده که اگر کسی وجود این هیولا را انکار کند، او وجود خود را به طرز وحشتناکی به او اثبات خواهد کرد. فیلم The Babadook یکی از ترسناکترین فیلمهایی است که در طول سالهای گذشته ساخته شده و این موضوع به تأیید بسیاری از صاحبنظران نیز رسیده است. اثر شوکه کنندهی Jennifer Kent، به عمیقترین لایههای ذهنی مخاطب نفوذ کرده و تأثیر خود را برای همیشه باقی میگذارد.
فیلم سینمایی (When Harry Met Sally (1989
فیلم سینمایی وقتی هری سالی را ملاقات کرد، اثر راب رینر و محصول سال 1989 است که بازیگران مطرحی همچون بیلی کریستال، مگ رایان، کری فیشر، برونو کیربی، هارلی جین کوزک و تریسی رینر در آن نقش آفرینی میکنند. این فیلم یک کمدی رمانتیک موفق و پر سر و صدا در دهه هشتاد میلادی است که به اعتقاد بسیاری از منتقدان از آثار اولیهی وودی آلن الگو برداری شده. داستان این فیلم به سال 1977 برمیگردد؛ جایی که سالی و هری، هردو از دانشگاه شیکاگو فارغ التحصیل شده و طی یک دوره دوازده ساله مرتب با هم ملاقات میکنند. نهایتاً داستان به ابراز علاقهی هری به سالی ختم شده و از اینجا به بعد اتفاقات جالبی در داستان فیلم رخ میدهد. این فیلم هنوز هم به عنوان اوج فعالیتهای بیلی کریستال و مگ رایان در طول دوران حرفهای آنها شناخته میشود.
فیلم انیمیشن Inside Out 2015
همیشه میگویند که Toy Story دنیای انیمیشن سازی را متحول کرد. Up و Wall-E برای عنوان بهترین فیلمهای انیمیشنی قرن رقابت میکنند اما ماجرای سفر جسورانهی Pete Docter به داخل ذهن انسان، جایگاه ویژهی خود را دارد. احساسات دختر بچهی داستان Inside Out که به همراه خانواده خود از شهری به شهر دیگر جا به جا میشود، طی وقایع مختلفی تحت تأثیر قرار گرفته و این قدرت بیان بینظیر این فیلم است که به شخصیت پردازی از مشخصههای اخلاقی او میپردازد. آنچه که درباره فیلم انیمیشن Inside Out بیش از همه چیز مورد توجه قرار میگیرد، داستان سرایی دو ماجرای جداگانهی این فیلم در یک قالب است. کودکان در این فیلم ماجراهای شخصیتهای بامزه و رنگارنگ داستان را میبینند، و بزرگسالان به احساسات و رفتار روانشناسانهی داستان که به تشریح طرز تفکر ما میپردازد توجه میکنند. حقیقتاً این انیمیشن فوق العاده است.
فیلم سینمایی (True Romance (1993
فیلم True Romance محصول سال 1993 و به کارگردانی تونی اسکات است که بازیگرانی همچون کریستین اسلیتر، پاتریشا آرکت، وال کیلمر، دنیس هاپر، گری الدمن، برد پیت و کریستوفر واکن در آن نقش آفرینی میکنند. فیلمنامه این اثر را که کوئنتین تارانتینوی معروف نوشته، به یک داستان عاشقانه خشونت بار و سرشار از پیچ و تاب و لایههای عمیق میپردازد که کریستین اسلیتر و پاتریشیا آرکت نقش عاشق و معشوق داستان آن را بر عهده دارند. بازی گری الدمن در میان بازیگران مطرح حاضر در این اثر بیش از همه به چشم آمده و موسیقی متن هانس زیمر جذابیت این اثر را دو چندان کرده است.
**** تو لیستت وقتی رستگاری شاوشنگ رو ننوشتی
اصلا لیست کاملی نبود. پدر خوانده نبود.
خوب،بد،زشت نبود.
بعدشم بابادوک اونقدرا فیلم قدرتمندی نیس که هر کسی باید قبل مرگش ببینه. خیلی فیلم قشنگیه ولی نه در این حد که اگه کسی نبینه چیز خیلی آنچنانی رو از دست داده باشه. تو نقدها و امتیاز بندی ها هم چیز به خصوصی راجبش نیس.
فیلم زیادی رو از قلم انداختی
تایتانیک
تروی
گلادیاتور
مسیر سبز
سکوت بره ها
رستگاری شاوشنگ
بنظر میرسه بعد سال 2005 فقط ی انیمیشن دیدی …
این لیستو فکر کنم بابابزرگ بابابزرگ من تهیه کرده فیلم سال 1902 رو از کجا باید گیر اورد خدایی
خدایی توی این یکی،دو دهه اخیر فیلم خوب ساخته نشده که از زمان دایناسورها فیلم برداشتی آوردی؟؟؟
بعضی از این فیلما قبل از تولد پدر من ساخته شدن
واقعا این فهرست عتیقه رو از کدوم موزه کش رفتی؟
لیست خیلی خوبی بود. اکثرا از مهمترین آثار تاریخ سینما بودند .
ممنون
لیست بسیار خوب و متفاوتی بود و بشخصه چند تا از این فیلم ها رو ندیدم .